MAN:Nána: salaiset

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tausta

Ikä: 21 vuotta.

Nána on asunut koko ikänsä Raamissa. Hän on orpolapsi, joka on adoptoitu Nawab Shialhan palvelusväkeen. Hänen ottovanhempansa olivat sukua palvelevia diplomaattimuusikoita, jotka murhattiin heidän ollessa vierailemassa Nawab Urdun-Morin luona diplomaattisella tehtävällä. Urdun-Mor on kiistänyt osallisuutensa murhaan, ja syyttää siitä silloista linnanherraansa, joka tiettävästi vihasi haltioita. Urdun-Mor antoi teloituttaa linnanherransa, koska vierailevien viihdyttäjien tappaminen on paha protokollavirhe. Nána oli tuolloin 1-vuotias, joten hänellä ei ole muistikuvia vanhemmistaan.

Suvun lastenhoitajaorjat hoitivat Nánan kasvatuksen, mutta koska hän osoitti musikaalista lahjakkuutta jo pienenä, alkoi suvun viihdyttäjien johtaja, ihmismies nimeltään Mahir, opettaa hänelle soittotaitoa. Mikään instrumentti ei kuitenkaan kiinnostanut Nánaa niin paljon kuin luuttu. Niinpä hänestä kasvoi vanhempiensa jalanjäljissä uusi viihdyttäjä talolle, ja alettiinpa hänelle opettaa diplomaattisia taitojakin.

Mahir oli itse lapseton, ja alkoi pitää Nánaa kuin omana tyttärenään. Hän opetti Nánalle bardimagian salattua taitoa, johon tytöllä oli myös huomattavaa luontaista lahjakkuutta. Mahir muisti aina varoittaa, että arkaaninen magia on kiellettyä muilta kuin noitakuninkaiden palvelijoilta, joten taito pitäisi pitää kätkettynä. Onneksi Mahir oli opetellut temppuja, joilla taidon voi kätkeä musiikin liikuttavaksi vaikutukseksi tai psioniikaksi, ja hän siirsi nämäkin taidot Nánalle. Myös Huntuseurasta oli tarinaa, mutta sen jäsen Mahir ei ollut. Turmelemisen pahuudesta hän kuitenkin opetti.

Aikuistuttuaan Nána laitettiin tekemään kaikenlaista, mitä diplomaattimuusikoilta odotetaan. Kaikenlaiset salamurhatehtävät hän onnistui välttämään Mahirin ansiosta, koska häntä inhotti pelkkä ajatuskin luihusta tappamisesta. Vakoilua hän kyllä harrasti. Koska Shialhan talolla on runsaasti yhteyksiä seudun haltioihin, pyöri Nána paljon heidän seurassaan, ja tutustui moniin haltioihin.

Pikku hiljaa Nánaa alkoi ahdistaa aatelissukujen korruptoituneisuus ja tavallisen kansan kärsimys. Hän halusi auttaa talon orjia, mutta aina häntä siitä sätittiin, että se ei ollut sopivaa hänen asemassaan olevalle henkilölle. Tästä syntyi pienehköjä konflikteja talon muun ylemmän palvelusväen kanssa tämän tästä. Välit palvelusväen johtajan, Rameshin (haltiamies), kanssa menivät lopulta niin huonoiksi, että Ramesh päätti hankkiutua eroon koko tytöstä ja samalla Mahirista, josta hän ei myöskään pitänyt. Ramesh lavasti Nánan ja Mahirin toisen suvun vakoojiksi. Mahir ehti varoittaa lavastuksesta Nánaa, ja käski tätä pakenemaan, mutta Mahir itse jäi kiinni. Nána ei tiedä tämän kohtaloa, mutta epäilee pahinta. Mahir ehti antaa Nánalle jäähyväislahjaksi oman metallikielisen luuttunsa, ja vihjasi sillä olevan salattuja voimia. Esine ei kuitenkaan vaikuta maagiselta.

Nánan paosta on nyt aikaa puoli vuotta. Hän on piilotellut Gileadin hahmon lähipiirin hoteissa, ja miettinyt tulevaisuuttaan. Tyristä on kantautunut uutisia, että noitakuningas on siellä syösty vallasta. Voisikohan sama onnistua muuallakin...

Salainen tausta

Nána kuuluu todellisuudessa muinaiseen sukuun, joka hallitsi Raamin seurua Vihreällä ajalla. Suku oli jo silloin tunnettu suuresta bardimagian hallinnasta. Punaisen ajan myllerryksissä Rajatin esitaistelijat syrjäyttivät kaikki vanhat hallitsijat, niin myös Raamin kuninkaan. Suku ei ole kuitenkaan koskaan unohtanut juuriaan, vaan on vaalinut niiden muistoa sukupolvesta toiseen. Nánan isä oli suvun perillinen suoraan alenevassa polvessa, ja siten myös Nána on. Abalach-Re sai selville suvun olemassaolosta ja tapatutti Nánan vanhemmat. Nána kuitenkin pelastettiin, mutta tappajat luulivat eliminoineensa hänetkin. Joku toinen viaton pienokainen sai siis surmansa Nánan sijaan. Mahir tietää Nánan todellisen taustan, mutta hän aikoi kertoa siitä tytölle vasta myöhemmin. Suvun perhekalleudet ovat jossain kätkössä, minne Mahir on ne piilottanut.

Salaiset tavoitteet

  • Paljastaa Rameshin petturuus.
  • Saada selville Mahirin kohtalo.

Koukkuja DM:lle

Nánaan liittyviä juonikoukkuja voisivat heroic-tasoilla olla esim. seuraavat:

  • Ramesh haluaa saada Nánan kiikkiin.
  • Mahirin kohtalon selvittäminen.
  • Huntuseuran etsiminen.
  • Liittyykö luuttuun todella jotain mystistä?

Pitempiaikaisena juonena voisi olla suvun kunnian ja oikeutetun aseman palauttaminen.


Nánan julkiset sivut