Lightblade

ExcaliburWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

5e kamppis, joka alkaa joskus syksyllä 2019.

Taustaa

Kaksisataa vuotta sitten Faerunissa Thornwashin maassa ilkeä drow-kuningatar armeijoineen nousi luolistaan maan pinnalle ja julisti sodan, johon maanpäälliset kansat eivät olleet varautuneet. Nämä armeijat marssivat läpi maan tuoden mukanaan pimeyden. Kaikki kulminoitui viimeisessä taistelussa Valonsilta-kylän liepeillä, jonne maan hallitsijat olivat koonneet armeijoidensa rippeet. Mukaan taisteluun oli salaa kutsuttu maan sen ajan merkittävin seikkailijajoukko nimeltä Oikeuden terä. Taistelun ollessa kiivaimmillaan tämä sankarijoukko teki yllätyshyökkäyksen vihollisen takalinjaan, josta käsin paha drow-kuningatar johti joukkojaan. Seurasi eeppinen taistelu, ja kun tomu viimein hälveni, tuhkan keskellä seisoi vain yksi henkilö. Sankarijoukon paladinin aseenkantaja nimeltä Ashley Lightblade, jonka oli onnistunut tehdä viimeinen isku pimeyden kuningattareen. Tästä voitosta voimistuneena jäljellä olleet hyvyyden armeijat ajoivat drowit takaisin maan alle, mistä heistä ei ole sen koommin kuultu.

Drow-kuningattaren kukistajasta haltijanaisesta Ashley Lightbladesta tuli juhlittu sotasankari, mutta kumppaneidensa kuoltua hän ei tiennyt, mitä tehdä elämällään. Drow-kuningatar oli onnistunut tuhomaan lähitienoot ja tappamaan taistelussa maan nuoren kuninkaan, jolla ei ollut jälkeläisiä. Ei kestänyt kauaa ennen kuin kansa valitsi tuoreen sankarinsa maansa uudeksi hallitsijaksi. Ashleystä tulikin suosittu ja hyvä hallitsija, joka jälleenrakensi maansa tuhon jäljiltä ja hänen onnistui rakentaa hyvät suhteet naapurimaihin. Hän rakensi oman linnansa pieneen Valonsillan kylään, josta vuosien varrella kehittyi yli tuhannen asukkaan koti.

Nyt kaksisataa vuotta myöhemmin Ashley on haltijan pitkän ikänsä ansiosta edelleen Thornwashin kuningatar. Hän on pitänyt rauhan yllään maassa ja sanotaan, että hän näkee hyvää jokaisessa ja on saanut monet väärintekijät muuttamaan tapansa.

Vuosi sitten Ashleyn sulhanen hänen toisesta avioliitostaan katosi salaperäisesti, eikä kuningatar vaikuta vielä täysin toipuneen tästä menetyksestä. Heidän puolihaltijatyttärensä on huolissaan äidistään, muttei tiedä mitä tehdä. Näinä päivinä kuningatar Ashley Lightblade on päättänyt kutsua luokseen kolme tuntemaansa paikallista seikkailijaa, joille hänellä on tärkeä tehtävä…

Hahmot

  • Ambar Kotulainen, Wood Elf, Roque, Fighteri, kauppias
  • Paladin
  • Cleric/Bard/Warlock