KoExalted:Tapahtumat v1

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Alkuajat

Tapahtui ennen ensitapaamista

764

Juuri samoina aikoina kun Mihail Ylevöittyi, Damien saapui Neudorniin palkkasotilaana, palkkautui armeijaan ja sai pian pysyvän pestin. Kun jotkin rosvot veivät Mihailin pajaluolasta harvinaisempia tavaroita, Mihail lähti tusinan eliittisotilaan kanssa hakemaan sitä takaisin. Päädyttyään Denandsorin lähelle, he hajaantuivat hiukan, ja Damien Ylevöittyi taistellessaan erästä mansea vartioivaa kellopelisotilasta vastaan. Palattuaan sieltä Mihail rupesi saamaan vihjeitä, että Tokaunissa olisi jotain erittäin tärkeää.

Ensitapaaminen

765, Nouseva Maa, 1

Mihail ja Damien saapuvat Tokauniin, palkkaavat Nelian varastamaan erään maagisen esineen kaupungin pohjoispuolella olevasta museo/opistosta. Nelia Ylevöittyy pakomatkallaan, ja Allum huomaa jutun ja löytää muut. Ensikohtaamisen jälkeen ryhmä yritti ensin päästä salaa laivalla pois, mutta homma ei onnistunut, joten toisensa vaihtoehtona yritettiin tunnelin kautta. Juuri tunnelin sisältävän taloon päästyään, ovi potkaistaan sisään ja kimppuun hyökkää yli-innokas Maallinen Riam Peleps parin kaverin ja pienen sotilasjoukon kanssa. Valitettavasti paikalla onkin useampi Aurinkoinen, jotka tappelun jälkeen pakenevat kaupungista kaapatulla laivalla (melkein täydellä miehistöllä). Matkalla meren yli heitä seurataan, mutta kimppuun ei käydä.

Kohti itää

NM.15 - KP.1

Mihail, Damien, Allum ja Nelia rantautuvat mereltä ja marssivat nopeaa tahtia Yanaze-joen rannalle, ja nousevat Okamonnilan kaupungissa Nexukseen matkalla olevaan isoon matkustajalaivaan. Matkan aikana Allum ja Mihail tutustuvat povipommiblondi Alyssaan, joka oli jonkun ruhtinaan seuralaisena. Matkalla Alyssa ja Mihail käyvät keskusteluja malmeista ja taikuudesta, Allum kertoo tarinoita lapsille. Pari päivää ennen Nexukseen saapumista laivaan hyökkää Alyssan perässä ollut Wyld Hunt, joka kahden muun Anateeman näyttäytymisen (ja ruokasalin tuhonneen taistelun) jälkeen lähtee pakoon. Laivasta poistuminen kestää hetken pitempään, kun Nelia ja Allum käyvät keskeyttämässä Alyssan matkakassan kartutusoperaation (ruhtinas sai pitää jalokivensä). Lopuksi sankariryhmämme kaappaa toisen Huntin laivoista, Mihail kutsuu tuulenhengen antamaan lisävauhtia ja ryhmä jatkaa matkaa ohi Nexuksen saapuen aika pian Suurhaarojen lähettyville. Muutama mukaan lähtenyt merimies saa jäädä kauppaamaan Keisarillisen Laivaston laivaa, kun ryhmä identiteettinsä vaihtaneena alkaa tutustumaan Suurhaaroihin. Kaikki käyvät pienellä Voittamattoman Auringon temppelillä, tosin yksin tai pareittain, ja Alyssa juhlii kaupungin ilta-elämässä. Parin päivän jälkeen matka jatkuu pienemmällä vuoromatkustajalaivalla kohti Nathiria, joskin ryhmä jää kyydistä Maritan jälkeen pohjoisrannalle ennen Urrutia-jokea. Laivamatkan aikana Alyssalla ja Allumilla oli parin viikon suhde (Nalle suhtautui hiukan penseästi). Kävelymatkalla Neudorniin ryhmä pelastaa juuri ylevöittyneen Kuisen, Felorin. Neudorniin saavuttuaan Mihail ja Damien rupesivat järjestämään muille paikkaa Neudornissa ja muut odottelivat etäisessä mökissä.

Hiljaiselämää Neudornissa

KP - KT

Muutama päivä Neudorniin saapumisen jälkeen vanhempi Kuinen, Harmaa Honka (joka sattuu olemaan myös Nallen äiti), saapuu mökille hakemaan Felorin. Ennen heidän lähtöään käydään Hongan kanssa pitempi keskustelu, jossa tämä kertoo kaikenlaista. Pienen kinastelun jälkeen Alyssa hyväksyy sopimuksen, jonka mukaan Felor koulutuksen saatuaan palaa Neudorniin ja saa sen jälkeen päättää omista tekemisistään. Lähdön aikana Hongalle tuli riita Nallen kanssa, joka tekee sitten jotain (Hongan käskemänä) Allumille. Seuraavana päivänä Nalle näyttää Allumille, ja muullekin porukalle, pienen Mansen pohjoisessa päin. Sitä seuraavana päivänä, paluumatkalla, kohdataan Sinitaivas, Ilma-aspektinen mies, joka yritti käydä attunoimassa manseen. Tyyppi auttaa selvittämään (tai mahdollisesti sotkemaan) Alyssan tilannetta (entisestään); lopputulema on että Alyssa on Nallen mielestä jälleen kunnollinen. Kuukauden lopulla paikalle saapuu vielä Sidereaali, Sinitaivaan opettaja, joka varoittelee tulevista uhista ja haluaa käydä vaihtokauppaa Damienin kanssa tämän aseesta.

Damien ja Sinitaivaan opettaja, Joka Toisen Varjo, pääsevät sopimukseen (jonka Alyssa taas siunaa) vaihtokaupasta, ja jälkimmäinen häipyy pariksi viikoksi jonka jälkeen vaihto tehdään; lisäksi Kehä saa tiedon muinaisesta haudasta, josta voisi löytää artefakteja. Ennen kuin sidereaali ehtii poistua, Nalle kiusaa sitä ja saa sen paljastamaan, että Sinitaivas ja Joka Toisen Varjo ovat sama henkilö. Tämän jälkeen Nelia käy tutkimassa Comarron kaivosta, josta Alyssa oli aiemmin kuullut epäilyttäviä huhuja, ja näkee kaivoksen iltavuoron palvomassa jotain jumalaa. Muut paitsi Nelia lähtevät heti pienen sotilasjoukon kanssa kaivokselle, mutta vain muutama luotetuin sotilas tulee mukaan luolaan hoitamaan asiaa, ja loput jäävät Alyssan kanssa pinnalle. Kaivoksen kuningas, jumala Kerat-chi, on penseä ja huonokäytöksinen tapaus, jonka Damien saa riittävän monen lyönnin jälkeen lopulta pakenemaan (Allumin ottaessa kaikki iskut vastaan). Lopuksi selvitetään mitä tehdään kultisteille, ja parin päivän työn jälkeen Alyssa onkin käännyttänyt heidät, joskin kultin apujohtajan tapauksesta Alyssa ja Mihail saavat kunnon väittelyn oikeuskäytännöistä. Pari seuraavaa viikkoa kuluu rauhallisesti, keskustellaan pitäisikö lähteä tutkimaan JTVn paljastamaa paikkaa ja käydään oikeudessa. Alyssa yrittää saada aikaan armahduksen kultistien oikeudenkäynnissä mutta ihmeellistä kyllä epäonnistuu, eikä Neliakaan onnistu pelastamaan vankia, joka hirtetään onnellisena. Mihailin todetaan käyttäytyneen hyväksyttävästi ja hän saa vaihdettua kaivoksen itselleen edullisesti.

Vähän myöhemmin Nathiriin vietävä karjalauma pillastuu kaupungin reunalla ja rynnistää Neudornin läpi; Mihail pelastaa yhden pojan ja Allum kerää kohtuullista mainetta tuijottuaan yhden härän kumoon. Saadaan aikaan toinen oikeudenkäynti, jossa Se-Kair, karjakauppias, joutuu maksamaan korvauksena tusinan verran elikoita. Alyssa paisuttelee Allumin sankaruutta, ja hänestä rupeaa kiertämään tarinoita. Damien saa lopulta muut päättämään lähdöstä; reittinä on Suurhaarojen kautta katsoen, löytyisikö sieltä Mihailille parempaa kuljetusloitsua, ja sieltä pohjoiseen kohti hautaa ja toivottavasti artefakteja. Juuri ennen Kehän lähtöä Harmaahonka ja Felor palaavat, ja kummatkin ilmoittavat jäävänsä ainakin vähäksi aikaa Kehän seuraan. Matka Suurhaaroille käy rauhallisesti; Felor tutustuu ryhmään ja Honka kyselee varovasti kaikilta heidän asioistaan, ja tulee kertoneeksi että JTV on Nallen isä. Alyssa toteaa että Honka on epäilyttävä, ja rupeaa käännyttämään muita samalle kannalle.
Suurhaaroilla Mihail hoitaa vähän perheen asioita, löytää yhden kappaleen Valkoista Kirjaa sekä kaksi loitsua ja ostaa kaikki, ilmoittaen sitten että lähtee takaisin Neudorniin harjoittelemaan niiden käyttöä; muu ryhmä jää odottamaan Suurhaaroihin. Allum rupeaa pitämään pieniä jumalanpalveluksia, saa kuulla että ryhmän perään on kyselty, ja Auringon pappi tulee vakuuttuneeksi siitä että Allum on Aurinkoinen. Damien palkkautuu armeijaan pariksi kuukaudeksi, Nelia tutkii alamaailman menoa sekä tekee muutamia hienoja murtovarkauksia ja Alyssa sotkeutuu paikallisten kauppiaiden ja aatelisten juoniin. Allumin puheet suututtavat yhden orjanomistajan, jonka seurauksena Allum vastentahtoisesti ja osittain vahingossa tuhoaa yhden rikollisliigan joka oli palkattu murhaamaan hänet.

Legendojen aloittaminen

Mitä ylevöitetyt tekevät?

765 LT - 766 KI

Mihail on saanut opeteltua kuljetusloitsun ja palaa Suurhaaroille, informoi asiasta Damienille ja muut saapuvat tapaamispaikalle parin päivän sisään; Honka lähtee omille teilleen. Porukka lentää kahdessa erässä haudalle ja rupeaa tutkimaan sen ympäristöä. Kukkulan ympäristö on ääntä vaimentavaa kuusitiheikköä, josta Damien lopulta raivaa reitin läpi Suurdaiklavellaan Allumin kuljettaessa risukkoa pois. Kukkulan päältä lähtee suoraan alas pyöreä kuilu, jossa on ensimmäisenä ansana ihan näkyvät pallukat, jotka ampuvat piikkejä. Piikkien ampuma-aukot tukitaan puutapeilla ja jatketaan laskeutumista, jolloin vastaan tulee toinen ansa, voimakenttä jonka alle muodostuu tyhjiö. Lopulta sekin saadaan rikki, kun Damien hakkaa voimakentän luovan seinään upotetun Sieluteräskehän palasiksi Mihailin kotoa hakemalla jadedaiclavella. Nelia lähtee tutkimaan alhaalla olevia tiloja, ja paikalle ilmaantuu turhautunut vartijajumala, joka kyselee muinaiskielellä vähän ketä hahmot oikein ovat ja romauttaa sen jälkeen jotain ja sitten katoaa. Muut jatkavat Sieluteräskehän (ja piikkipallukoiden) irroittamista ja Nelia tutkii nopeasti muut huoneet, joista löytyy vain muutamia vanhoja mutta hyvälaatuisia aseita.

Hautaholviin vievän oven tukkii sen takana oleva kivipaasi; ensin Felor tutkii sitä hiukan ja koittaa lyödä rikki mutta ei saa kovin paljoa aikaan. Seuraavaksi Allum ottaa jadetetsubon ja rupeaa paukuttamaan sillä, ja parin-kolmen iskun jälkeen ovet aukeavat vähän ja kivipaasi siirtyy sen verran, että Nelia, Mihail ja Alyssa käyvät sisään tutkimaan. Heidän kimppuunsa hyökkää kolme automataa, kaksi aseistettua haarniskaa ja yksi valonsäteitä ampuva, leijuva pallo. Tappelun äänet kuullessaan Felor luikahtaa sisälle, Allum rupeaa kampeamaan paatta kumoon ja hetken päästä Damien rupeaa auttamaan. Sisällä olijat pystyvät puolustautumaan mutta eivät juurikaan vaurioittamaan vartijoita, ja samalla huoneeseen rupeaa virtaamaan myrkkykaasua. Hetken päästä paasi kaatuu, ja melko pian vartijat saatetaan toimintakyvyttömiksi ja jo aiemmin kutsuttu ilma-elementaali rupeaa siivoamaan kaasua pois. Allum rukoilee anteeksipyyntöä mahdolliselta aaveelta, ja haudan kamppeet viedään. Mihail rupeaa hiljalleen viemään puolta tusinaa lastia kamaa pois ja Alyssa lähtee myös ekalla lennolla. Muut tajuavat odotellessaan paikalla olevan mansen, löytävät metsän tukkoisimmasta kohdasta sydänhuoneen ja huomaavat, että paikalla on ihan kohtuullisen kokoinen Puu-aspektoitunut demesne.

Mihail tutkii haudasta löytyneitä juttuja, Alyssa suunnittelee pieniä juhlia Kalibraation ajaksi ja Damien on Nathirissa käännyttämässä heitä Neudornin liittolaisiksi Ensimmäisenä yönä kastimerkit välähtävät ja Alyssa muuttuu taas vaaleaksi povipommiksi, joka onkin hyvä syy esiintyä pidäkkeettömän juhlinnan jumalattarena. Neliakin oli paikalla valkoisten ruusujen ympäröimänä. Muutaman pienempien tilaisuuksien jälkeen 3. päivän juhlat muuttuvatkin parin tuhannen hengen orgioiksi, johon tulee Kerat-Chikin käymään (ja Allum juo sen pöydän alle). Seuraavana päivän myrskyää, ja illalla parin Lookshylaisen ohjastama lentävä laiva tekee pakkolaskun kaupungin eteläreunaan osumatta katonharjalla seisovaan Neliaan. Allum auttaa raivaamisessa, Mihail selvittää poliittista tilannetta ja Alyssa repii kappaleiksi laivan kapteenin järjen ja uskomukset. Kalibraation loppuessa kastimerkit välähtävät taas.

Laivan muu väki rupeaa pohtimaan laivan siirtoa joelle. Alyssalla on pitkä krapula, sillä välin muu Kehä pohtii juttuja ja Nalle halusi nuolaista jokaisen otsaa (ja Alyssa ei tähän suostunut). Mihail paljastaa Aurinkoisuutensa Alexanderille, ja pari päivää myöhemmin myös Damien ja Allumin (näiden luvalla). Alexander yrittää illalliskeskustelujen aikana selvittää kultakin, mitä nämä oikein haluavat; hyväksyy Mihailin tutkimushalut, epäilee hiukan Damienin armeija-intoilun järkevyyttä ja ei saa otetta Allumin tavoitteista. Nelia huomaa laivasta paenneen tyypin, Damien käy nappaamassa hänet putkaan, mutta häntä ei ehditä kuulustella (kukaan ei osaa kieltä), ja palautetaan laivalle. Eräänä yönä Nelia huomaa oudon linnun, joka juttelee jonkun verran Mihailin kanssa lentävistä vekottimista ja opettaa asiaan liittyviä taitoja ennen kuin lähtee. Kapteenikin saapuu takaisin erämaasta, ja noin viikon kuluttua laiva lähtee alavirtaan, lintu sitä seuraten.

Seuraavaksi Joka Toisen Varjo saapuu erittäin vihaisena paikalle, pyytää Mihailin mukaansa ja lähtee huutamaan Alyssalle. Joka Toisen Varjo ja Alyssa riitelevät vähän Alyssan luona, ja siirtyvät sitten Mihailin luo keskustelemaan. Alyssa suostuu Nallen nuolaistavaksi, ja Kehä saa vähän lisää tietoja Varjolta mutta ei tule kysyneeksi mitään erityisen merkittävää. Alyssa ja Damien selvittelevät käännyttämiensä kultistien tilaa ja toteavat että Kerat-Chi yrittää saada heitä takaisin palvomaan häntä, mutta eivät vielä jaksa käydä häntä vastaan. Damien tekee seuraavan sotilasvierailun Karamoriin ja sieltä sekä Nathirista käydään myös vastavuoroisesti vierailemassa. Nathirilaiset on vähän suopeampia, Karamorilaiset sisäisesti riitaisia ja penseämpiä. Nelia huomaa vakoojan, ottaa hänestä selvää ja lopulta kiinni. Tyyppi on selvittämässä Kehän paikkaa Keisarikunnan puolesta, mutta hänet onnistutaan saamaan ryhmän puolella ja jättämään väärä raportti.

Kehä päätti hoitaa tilanteen Kerat-Chin kanssa, ja kävi käännytettyjen kultistien luona kutsumassa tätä. Jumala vastasi, kävi nopeasti vaihtamassa muutaman sanan ja sitten sovittiin tapaaminen parin päivän päästä paikallisessa elementaali-hovissa. Felor palasi takaisin ja lähti Kehän mukana tapaamiseen. Vastaanottajina "hovissa" olivat muutama vanha puuelementaali-ukko, jonka jälkeen päästiin itse asiaan. Keskustelu oli kovin kiivasta, mutta tiukan sanamittelön jälkeen ryhmä yhdessä paljasti Simonosuken, Kerat-Chin neuvonantajan, petturiksi ja tämä pakeni. Lopuksi tehtiin (tottakai) vahvistetut sopimukset veri-uhrien lopettamisesta, kaivostoiminnan parantamisesta ja uusien palvojien hankkimisesta.

Allum sai viestin, että perhe oli pulassa. Puhui nopeasti mukaan muut, ja lähdettiin rannikkoa kohti, joskaan ylilastattu loitsu ei vienyt ihan täydellä nopeudella. Perillä kylässä saatiin kuulla, että Okaisista oli tullut pari laivaa ja oli viety väkeä pois orjiksi. Laiva saatiin kiinni ennen kuin se ehti perille, ja ainoa paikalla ollut Syväinen joutui pahaan pulaan. Puhuttelun ja asian setvimisen yhteydessä Mihail otti ja väen vängällä katsoi pahaa kääröä ja menetti tajunsa. Allum löysi perheensä, elossa jopa, paitsi isän, josta oli tehty elävä kuollut. Itkettyään aikansa epäonnekas Syväinen sai hyvin vihaisesta Allumista, joka kuristi tämän vaikka saikin daiclavesta kylkeensä hommassa. Kyläläiset palautettiin kotiinsa, josta he päättivät jatkaa matkaa kauemmas Okaisista, Allumin perhe tuotiin Neudorniin ja paluumatkalla tehtiin nopea pysähdys Damienin manselle.

Maailmalle esittäytyminen

766 LI - NM

Damien hankki itselleen karjatilan Karamorin Neudorninpuoleiselta laidalta ja lähti Allumin kanssa hoitamaan sitä. Seuraavan puolentoista kuukauden aikana tekivät itseään tunnetuksi Karamorissa, ja kun tuli aika valita uusi Puhuja, Damien ilmoittautui mukaan kisaan vaikka tämä monissa hiukan epäilystä aiheutti. Seuranneen huutoäänestyksen aikana Allum ja Alyssa vaikuttivat kummatkin jonkun verran tilanteeseen, ja jostain syystä kukaan paikalla olija ei tajunnut että Damien on Neudornin ylin sotilasjohtaja. Loppujen lopuksi kisaksi valikoitui kaupunginympärijuoksu, joka järjestettiin seuraavana päivänä ja jonka Damien voitti aika selvästi. Samana iltapäivänä, kisan jälkeen, kisaa seuraava Lookshylainen Tuli-aspekti kävi vähän juttelemassa ladossa lepäilevän Damienen ja enemmän siellä vartioivan Mihailin kanssa. Illalla yhtäkkiä tajuttiin, että Damien on Neudornin kapteeni ja että ei sitä voi päästää Puhujaksi, mutta Kehä selvitti tilanteen ja Damien sai kuukauden koeaikaa ennen kuin häntä voitaisiin haastaa virastaan.

Seuraavan kuukauden aikana Damien vietti aikaansa enimäkseen Karamorissa bandiitteja jahdaten, ja saikin merkittävän osan kiinni. Allum ja Alyssa olivat mukana, ja jälkimmäisen parannustaidot ja tarinat saivat jonkun verran huomiota. Pieni osa paikallisista rupesi uskomaan yhteistoimintaan ja isompi osa ei tuntunut pahasti panevan vastaan. Mihail kävi opettelemassa alkemia-riitin ja rupesi rikkaaksi. Kuukauden jälkeen muutama vastustava henkilö puhuttiin kumoon ja Damien sai yleisen hyväksynnän jatkaa Puhujana vajaat kaksi vuotta. Tämän jälkeen Neudornissa järjestettiin asioita jumalien kanssa; Neudornin jumala Antaristes osoittautui varsin suopeaksi kaupunginlaajennuksen suhteen, Kerat-Chi näytti olevan tyytyväinen päästessään pois elementtihovin jutuista, mutta Urrutia ei juurikaan kommentoinut jokensa virtauksen lisäämistä. Mihail koitti myös uudelleen lukea kääröä, ja tällä kertaa kestikin paremmin, ja kuultuaan epämiellyttävää kuiskintaa käski muita tuhoamaan sen. Damienin kovan Daiclave-iskun (huom. vain normi punainen jade) tehtyä vain pienen viillon Allum sai vaivalla revittyä käärön rikki, itse pahemmin vammoja kärsimättä.

Joitain päiviä myöhemmin muutama Virheettömän Veljeskunnan jäsen tuli kiusaamaan ryhmää Neudorniin. Ensin Allumia ja Damienia syytettiin Anateemoiksi, ja myöhemmin myös Mihailia ja mahdollisesti Alyssaa. Damien lähti ensimmäisen perään juoksemaan, ja sillä välillä toinen ilmaantui häiritsemään. Lopulta Damien palasi torille ja sai ajettua toisenkin pois, sillä välin kun ensimmäinen häipyi paikalta toista kautta parin kaverinsa kanssa. Honka tiedon saatuaan oli asiasta huolissaan ja huomasi ryhmää vakoilevan hengen, mutta ei muuten reagoinut kovinkaan. JTV ilmaantui myöhemmin paikalle, ja onnistui viikkoa myöhemmin saamaan selville, että siitä kahden viikon päästä kehällä olisi jokin isompi Tilanne.

Tällä välin Nelia oli huomannut Suurhaaroissa ollessaan siellä hetken pysähtyneet kolme keisarikunnan laivaa, ja kävi yhdessä katsomassa läpi hyökkäyssuunnitelman, jossa kerrottiin miten Wyld Hunt oli tulossa Neudorniin. Nelia välitti tiedot eteenpäin Mihailille ja lähti sitten häiritsemään laivojen etenemistä. Mihail tiedot saatuaan rupesi kutsumaan paikalle elementaaleja, pari viikkoa myöhemmin Nelia palasi Neudorniin samalla kuin Damien ja Allum lähtivät torjumaan pohjoisesta saapuvaa ratsuväkiosastoa. Päähyökkäys alkoi hiukan uhoamisella mutta itse taistelu hoidettiin aika nopeasti: elementaali-yksiköt aiheuttivat tuhoa, Warstrider saatiin kaadettua, ja Alyssakin joutui tappaamaan yhden Virheettömän Veljeskunnan munkin. Ehkä noin puolet vastustajista pääsi jotenkin kummasti pakenemaan, mutta saalista jäi aika paljon, samoin kolme lohikäärmeveristä vankia ja läjä muita. Vangit otettiin kiinni ja riisuttiin aseista ja kaupunkia ruvettiin siivoamaan. Illalla pidettiin kokoontuminen kaupungin torilla; Aleksander, Damien ja Allum rauhoittelivat kansaa ja Mihail korjasi Sotakulkijan ja käveli sillä torin reunaan. Karamorista kiinni saadut sotilaat kuljetettiin Neudorniin, ja sitten kaikki vangit vietiin Keltaiselle joelle josta vähän yli puolet lähti kahden lohikäärmeverisen kanssa kohti Saarta, ja loput ylävirtaan kohti Harmaaputouksia Ledaal Catala Shajolin kanssa.

Seuraavat pari kuukautta kuluivat enimmäkseen Nathirin ja Maritan parissa. Damien tutustui lähemmin Nathirin sotilasorganisaatioon, ja Alyssa päätti ekan vierailun lopuksi muuttaa vähän paikallisten asennoitumista, sillä seurauksella että Damien piti seuraavalla kerralla jo viikon vierailuluentosarjan kun Nathirin sotilaat ymmärsivät vanhojen opetusmenetelmien puutteet. Maritassa ei tehty erityisesti mitään, mutta Suurhaaralaiset rupesivat kiinnostumaan Damienin opetustaidoista. Joka paikassa oltiin vähän varuillaan anateemojen suhteen ja kyseltiin tappelusta Wyld Hunttia vastaan. Lopuksi Raksi tuli ja vei Mihailin sauvan mutta jätti tilalle ihme artifaktin ja sekaisin olevan nuoren Kuisen, saman joka ylevöittyi aikanaan Alyssan kanssa.

Isommat ympyrät

KM - 766 LT

Paikalle jätetty Kuinen, Halla, päätettiin alkuun siirtää Mihailin salakämpälle. Oli alkuun arka, mutta Harmaahonka ja Alyssa pitivät huolta ja rupesi toipumaan. Mihail tutki innokkaasti opetus/ajatustensiirto-artefaktia. Vähän alle viikon jälkeen takaisin kaupunkiin, ja kutsuttiin Joka Toisen Varjoa, tuli paikalle viikkoa myöhemmin. Ei tiennyt kovinkaan paljoa Raksista, mutta Alyssa ja muutkin sai kuitenkin jonkun verran lisää tietoa maailmasta (myös HH:lta). Alyssa valmisteli sairaalaa tulevaan synnytysruuhkaan, Suurhaarojen edustajat tulivat katsomaan Damienin sotilaskoulutustaitoja ja olivat valmiita palkkaamaan tämän, ja Halla menetti jonkun verran arkuudestaan kun sai Mihailin simhatan ja rupesi ratsastamaan sillä.

Käytiin Suurhaaroissa, Damien teki sopimuksen että opettaa siellä. Ajaksi tuli kolme kuukauden pätkää seuraavan vuoden aikana, palkkioksi 3-tason sydänkivi ja oma pysyvä lähetystörakennus Neudornille, Karamorille ja Nathirille(kin). Muut palasivat Neudorniin, Mihail päätti ruveta Montanon suvun johtajaksi ja Alyssa rupesi kunnostamaan sairaalan toimintaa. Käytiin Mihailin demesnellä, vaikutti ihan mukavalta paikalta. Viime Kalibraationa aikaanpannut lapset syntyivät, mutta vain muutamalla oli mitään merkkejä yliluonnollisemmasta syntyperästä. Käytiin Suurhaaroilla ja katsottiin Damienin uusi manse nopesti läpi (penseä paikka). Montanon sukukokous pidettiin, kukaan ei pistänyt vastaan Mihailille; seuraavaksi tämä kävi tekemässä Cselenine-sopimuksen paikallisen elementti-vähähovin kanssa. Halla rauhoittui jonkun verran ajan mittaan.

Mentiin Nathiriin, yritettiin diilata juttuja, ja ajettiin pois paha Kuolonritari joka yritti tappaa Puu-aspektin joka paljastui Ledaal Catala Shajol:iksi, Wyld Huntin mukana olleeksi jousiampujaksi. Ruvettiin selvittämään, Allum oli huomaavinaan että vaivaisen mailin-parin päässä on varjomaa, mutta kukaan muu ei tajunnut; Shajol oli löytänyt myös jonkun parinkymmenen mailin päästä. Kysyttiin JTV:ltä viestillä, tutki, vastasi että niitä on enemmänkin ja pari jotain anomaliaa. Lähdetttin tutkimaan, poistettiin se yksi lähellä oleva. Kun oltiin menossa kohti anomaliaa, Harmaahonka saapui paikalla ja totesi, että siinä on useampisatavirstainen varjomaa. Mentiin silti, tuli outo lampi, ja sen rannalla oleva Kuolonritari kutsui juttelemaan Herralle. Seurasi lyhyehkö väittely, jonka aikana paha setä mm. rikkoi Mihailin loitsinnan ja kovasti yritti saada kehän tulemaan sisään. Lopuksi Alyssa ampui tuolinjalan tuhannen päreiksi ja ryhmä poistui paikalta Mihailin kärryloitsulla. Setä ei kuitenkaan tästä tykänny ja loitsi perään läjän lentäviä lonkerovarjo-otuksia. Otukset ensin kiusasivat jonkun verran, yhdistyivät ja kiusasivat enemmän, mutta kuolivat lopulta. Kun oli päästy takaisin joelle, Shajol lähti Harmaaputouksia kohti ja muut Neudorniin. Mihail puhui lyhyesti Raksin lähettämän apinamiehen kanssa. Aloitettiin selvittämään ja tiedottamaan eri tahoille varjomaasta ja sen asukeista, joita tulikin viikon sisään ryhmä neuvottelemaan. Jonkunlainen salassapitosopimus saatiin aikaan, Halla seurasi neuvottelun jälkeen ja näki neljännen kuolonritarin. Damien ja Allum eivät neuvotteluista juuri välittäneet ja rupesivat Maritassa ja Suurhaaroilla jatkamaan tiedon levittämistä ja kehittämään vastarintaa.

Vastarinnan kehittäminen kuitenkin jäi, kun Damien halusi käydä hankkimassa simhatalauman ja Mihail Denandsorissa. Sitä ennen Mihail ja Damien kokeilivat kaulapanta- & ketju-artefaktin käyttöä opetukseen, ja se toimikin ihan hyvin. Aurinkokärryilllä mentiin Damienin manselle, ja sieltä käveltiin kaupunkiin, synkkien tunteiden hiljalleen vallatessa päätä, ja päästiin sisällekin. Ensin Mihail etsiytyi kivimuseoon, jossa Alyssa laukaisi jonkun hälytyksen tutkiessaan tietokantaa, joten sieltä häivyttiin nopeasti toiseen paikkaan ennen kuin kimppuun hyökättäisiin. Seuraavaksi murtauduttiin paikalliskirjastoon pääovesta, Mihail otti mukaansa pari karttaa ja kirjoja Sotakävelijöistä, ja poistuttaessa Vartija-automata tuli vastaan ja antoi toruja ja sakkoja. Seuraavana päivänä lähdettiin manselta hakemaa simhata-laumaa, Halla metsästi yhden, ja lähti sen jälkeen ajamaan loppuja 18 Damienin kanssa Neudorniin; muut menivät kärryillä. Kotona treenattiin ensin pään koossa pitoa, ja lopuksi Alyssa ja Allum kävivät katsomassa Nathirissa, jossa sosiaalinen järjestys hajoili. Syypää saatettiin löytää, mutta asialle ei sinänsä saatu juuri mitään tehtyä.

Karamorin Kirjoittajan toimet rupesivat hiukan ärsyttämään, joten Alyssa kävi Damienin ja Hallan tuella vääntämässä sen ajatukset uuteen uskoon ja siis vähemmän Keisarikuntaa tukeviksi; muutaman varmistavan kuukauden jälkeen paikka tullee olemaan Damienin hallussa. Sen jälkeen lähdettiin kohdistetummin toiselle retkelle Denandsoriin. Damienin manselta kierrettiin oikealle portille, ja nähtiin kuolevaisten ryhmä tutkimassa paikkoja muurin ulkopuolella. Muurille mentiin pikavauhtia, Allum pomppivaisesti Alyssaa ja Simhata-Halla jaksavasti Damienia ja Mihailia kantaen. Damien päätti pomppaista muurille ja auttoi vetämään portin auki muiden työntäessä. Ensimmäinen kohde, muinainen Aurinkoinen "Päättäväisen Kirkkauden Takojan" työpajan tutkinta alkoi Allumin rikkoessa ikkunan ja vähän myös itsensä. Damien päätti auttaa räsäyttämällä Allumin naamaan ison läjän lasia lisää, joka nyt kylläkin kimpoili pois. Allum repi ikkunan pois ja Alyssa hoiteli häntä, jonka jälkeen siirtyivät auttamaan muita pajan tutkinnassa. Paikasta löytyi paljon työkaluja ja kirjallisuutta Mihailille, sekä myös ruumita, jotka näyttivät kuolleen väkivaltaisesti, Denandsorin kirouksen murtamina. Toiseen paikkaan jatkettiin reipasta vauhtia, saalista pikkukärryillä työntäen. Jännän heksa-seinän ympäröimästä varastosta löytyikin kaikenlaista mielenkiintoista asetta, panssaria kuin muutakin tavaraa, ja päätettiin vaihtaa kärry isompaan jotta saatiin voimallinen artefaktivoimahaarniska mukaan; silti varastoon jäi kaikkea kivaa. Matkalla ulos Damien poisti käytöstä vartijabotin joka yritti saada palautettua tavaroita varastoon; se heitettiin kärryyn ja jatkettiin portille, joka suljettiin. Toisen ryhmän takia päätettiin olla palaamatta manselle, otettiin käyttöön kelvollinen autiotalo, ja Mihail teki useamman taikakärrymatkan jotta tavarat saatiin Neudorniin. Mihail koulutti Alyssaa korjaten hänelle raskaan käsituliaseen ja Allumille Purkulekan.

Koska mitään merkittävää ei tuntunut olevan menossa, oltiin aluksi rauhaiselossa. Damien hoiti ensin armeijaa ja lähti sitten Suurhaaroihin toiselle koulutuskerralle. Palattuaan Neudorniin muut saivat palveluks(e)en haluavasta kuolevaisesta, joka heitettiin JTV:lle. Alyssa sai kirjeen Nathirista, että siellä on kurjaa. Mentiin paikan päälle, ja pistettiin pian hengiltä paha Tuonentuoja joka oli kaupungista tehnyt kurjan; sen kaveri tosin pääsi katoamaan. Häivyttiin mutta tultiin pian takaisin ja selitettiin kuinka täti oli ollut paha. Selitettiin Nathirilaisille että ketkä oli syypäitä, ja ne mokomat rupesi miettimään hyökkäystä varjomaalle. Neudorniin hyökkäsi keijuläjä kun Mihail yritti väsätä artefaktia. Damienin koulutus oli tehnyt tehtävänsä ja kuolevaiset onnistuivat pitämään tilanteen hallussa, joskin keijut häipyi kymmenien kyläläisten kanssa. Heti kun Damien oli vapaana, Mihail haki hänet ja muut ja lähdettiin jahtaamaan keijuja. Sotajoukko saatiin kiinni ja kohtuullinen osa Neudornilaisista takaisin, mutta pieni johtoporukka pääsi pakoon Samalen valtioon tai sen kautta pois. Pomo lähetettiin kovin lupauksin pois luomakunnasta. Muutama päivä Neudornissa olon jälkeen tuli tieto, että Nathirilaisten armeija oli hyökännyt itään varjomaalle...

Alyssa ja Halla lähtivät tutkimaan asiaa, ja saivat joukot varovaisemmiksi, mutta eivät estettyä hyökkäystä. Halla tarkasti kohde-linnakkeen ja totesi sen ansaksi. Huomattiin myös kaupungissa keiju, mutta ei tehty sille mitään. Allum koitti käyttää liekapantaa ja opettikin sillä Mihailia, mutta sai pahoja viboja laitteesta. Mihail sai tiedon Keisarikunnan orichalcum-kaivoksesta 500 mailin päässä pohjoisessa, ja lähti sinne Allumin ja Damienin kanssa. Paikan päällä Damien toimi harhautuksena sillä välin kun Mihail tutki paikkoja ja lopuksi murtautui Allumin kanssa varastoon ja veivät laatikon parasta malmia. Lähtiessä Allum tajusi yhtäkkiä kaivoksen toimivan orjatyövoimalla ja vapautti ne. Päivän ajan kuljettiin orjien kanssa, varmistaen että pääsivät vapaaksi, ja todettiin että ei ne oikeasti mitään Keisarikunnan väkeä olleet. Pohdittiin mahdollisuutta käydä puhumassa niitä kehän puolelle.

Maailma kaatuu

767 NI - NV

Mihail otti käyttöön uuden talonsa sekä antoi kalibraatio-lahjoja ja Halla hyökkäsi Alyssan kimppuun kun näki tämän seksiblondina. Kaikki kolme saivat kummia takaumia ensimmäiseen aikakauteen, Mihailin ja Hallan suhde syveni. Sen jälkeen kävi ilmi, että Nathir on muuttunut oudoksi semi-varjomaaksi. Paikalle mentiin, ja saatiin selville että takaisin tulleet sotilaat ovat puoli-epäkuolleita, ja suurin osa niistä, kuten muistakaan asukkaista, ei tajua mitään pahaa tapahtuneen, vaan luulevat armeijan tehneen nopean voitokkaan hyökkäyksen. Kenraali Shamor saatiin kuitenkin tutkimaan tilannetta epäilyttävän nekromantia-asiantuntijan avulla. Hyökkäyksestä paenneet Nathirin sotilaat (jotka ovat Nathirilaisten ymmärryksen mukaan kuolleet taistelussa) liittyivät Neudornin armeijaan.

Damien lähti Suurhaaroihin opettamaan ja Mihail käynnisti jonkun salaprojektin. Hajonneen Sirpaleen Kaksi Haavaa tuli ja vaati Alyssaa kertomaan, miksi hän muistaa tämän lumonneen hänet ja saanut hänet pettämään naisensa; poistui tyytymättömänä. Pohdittiin asioita, Alyssa päätti mennä selvittelemään Nathirin tilannetta. Mihailin arvion mukaan uusia puolikuolleita ei ollut ilmaantunut, ja kenraali myönsi että tilanne näytti pahalta. Alyssa yritti saada koko väestöä muuttamaan pois, mutta koko Nathirin todistaminen varjomaaksi ei ollut helposti tehtävissä, joten maastapako ei alkanut. Neudornissa Mihail lähti yksityiselle retkelle Hallan kanssa, salaprojekti paljastui sormukseksi, ja Mihail kosi Hallaa; Halla sai epäilyttäviä takaumia 1. aikakaudelta mutta myöntyi. Heti palattuaan saivat tietää, että eräs Neudornin vanhempien naisten ryhmä oli naittamassa Mihailia Karamorin kirjoittajan tyttärelle. Mihail kieltäytyi, ja tilannetta lähdettiin selvittämään Maritaan. Tytär, kovin tunteettoman oloinen, paljastui kuolonritariksi, ilmeisesti Tuonentuojan seuraavaksi inkarnaatioksi. Allum sai kuulla, kuinka joku orjakauppias aikoi hyötyä tulevasta lakimuutoksesta ja rupesi pohtimaan kuinka estää se. Ledaal Shajol ilmaantui paikalle ja ilmoittautui ryhmän hyvin epäviralliseksi yhdyshenkilöksi; lupasi apua jos rupeavat Varjomaata tuhoamaan.

Alyssa, hiukan Hallan ja Allumin avustuksella, torppasi lakimuutoksen. Käytiin hakemassa Damien Suurhaaroista ja tehtiin vähän ostoksia, sitten takaisin Maritaan josta Damien kaappasi Terälehden mukaan Neudorniin. Halla löysi inhottavan yllätyksen Raksilta, syylliseksi paljastui ilma-elementaali, jonka Mihail päätti karkoittaa. Parin päivän kuulustelun ja selvityksen jälkeen Terälehti pääsi lähtemään, Damienin todettua että tämä oli tehnyt vähän ilkeitä muttei suurta pahaa. Käski silti pysyä erossa Karamorin ja Neudornin asioista. Sitten lähdettiin Nathiriin selvittämään tilannetta. Kenraali Shamorilla ei ollut uusia uutisia, mutta pienellä etsinnällä löydettiin varjomaata pystyssä pitäviä paasia, joita ruvettiinkin pienen tutkimisen jälkeen tuhoamaan. Allumin taikakaulvasara pisti paasia nopeasti säpäleiksi, vaikka käyttö olikin vähän horjuvaa. Kolmas, Nathirissa sisältävä paasi löytyi lopulta aallonmurtajasta, mutta juuri kun se oli saatu toimintakyvyttömäksi, satamassa nousi suuri musta anima...

Tilannetta ensin tarkkailtiin puolin ja toisin sekä valmistauduttiin tappelemaan. Hallan ja Mihailin tarkennettua tilannekuvaa Damien pisti siivet päälle ja lensi kohti satamassa loitsivaa Olemattomuuden Pyörremyrskyä ja Allum heitti Hajonneen Sirpaleen Kahden Haavan venettä isolla kivellä. Vene upposi, Haava ponkaisi ilmaan ja yritti heittää Damienia pienellä energiatikarilla lentäessään ohi. Muut pakkautuivat aallonmurtajalla olleeseen veneeseen paitsi Alyssa, joka jäi ottamaan Haavaa vastaan. Pyörremyrsky peitti itsensä ja suojelijansa luupiikeillä, johon Damien oli vähällä lentää, mutta päättikin sitten vain ruveta pilkkomaan niitä kappaleiksi. Alyssa herätti lisää Haavan muistoja ja sai tämän lähtemään paikalta. Pyörremyrsky pakeni Damienilta samalla kun hänen kimppuunsa hyökkäsi kimera, joka tosin kuoli hetkeä myöhemmin useampaan iskuun. Muut pääsivät satamaan, loput zombie-armeijat siivottiin pois ja paasi tuhottiin. Valitettavasti samalla melkoinen osa Nathirin sotavoimista tipahti hyvin heikoksi, mutta Nathir saatiin Neudornin liittolaiseksi. Seuraavana yönä varjosyväinen kävi, ja Mihail hyväksyi sopimuksen, jonka mukaan varjomaa poistui Nathirista ja kehä ei tuhoaisi enempää paasia.

Seuraavaksi Damien rupesi suunnittelemaan hyökkäystä Harmaaputouksille. Kovalla väännöllä Lookshy, muutamia sopivia Nexuksen palkkasotureita sekä pieni osa Suurhaarojen sotavoimista saatiin mukaan, samoin kuin jonkun verran väkeä Satojen Kuningaskuntien alueelta. Muiden ollessa haastattelemassa Harmaaputouksille sopivia uusia pomoja Lookshyssa Shajol sai selville suunnitelmista, avautui Hallalle ja häipyi. Damien päätti palatessaan aloittaa suunnitelman toteutuksen ja mennä Karamoriin pysäyttämään kaikki Keisarikunnan sotilaskuljetukset.

Neudorniin palattiin ja Alyssan artefaktipanssaria rakennettiin. Noin viikkoa ennen kuun loppua Harmaahonka palasi paikalle, vaikutti hiukan aktiivisemmalta kuin aiemmin. Alyssa rupesi pohtimaan Raksin parantamista. Muu kehä Damienia lukuun ottamatta lähti hakemaan Hallan äitiä Rhiannaa Port Calinista. Allumin ärtyessä orjakaupasta Halla hämäsi kaupunginvartijat ja Alyssa sai kaupungin väen uskomaan että orjakauppa on oikeastaan paha asia, pistäen samalla noin neljänneksen kaupungin taloudesta lukkoon ainakin lähikuukausien ajakasi. Rhiannan hakemisesa tuli ongelma, kun paljastui että kyseessä olikin hämäyshenkilö, ja äitiä oltiin viemässä Wyld Huntin tukikohtaan Cherakiin. Lyhyen JTV:n kanssa tehdyn viestinvaihdon jälkeen ryhmä päätti lähteä ottamaan koppia laivasta avomerellä. Lennettiin kaupunkiin Cherakin eteläpuolelle, ostettiin sieltä iso kalastusvene ja lähdetiin merelle loitsulla kutsutun merihurtan kanssa. Toisena päivänä tuli paha myrsky ja rikkoi veneen, mutta Hallasta kovasti pitävät delfiinit auttoivat löytämään Kruunutar-laivan; Halla etsiytyi ensin äidin luo eläinmuotoja käyttäen ja muut hyökkäsivät aaltojen väleistä ja alta pujotellen. Taistelu lohikäärmeverisiä vastaan oli kova, mutta lopulta kaikki kolme saatiin lyötyä. Hurtta laitettiin viemään ne Saarelle, ja laivalla palattiin Calinin Satamaan, kaksi kolmasosaa väestä käännyttäen. Laiva lahjoitettiin Lookshylle, pohdittiin orjakaupasta vapautuvan väen uudelleensijoitusta ja lähdettiin lopuksi takaisin Neudorniin.

Itäluomakunnan Valtiaat

Harmaaputousten Sota

KV - LM

Damienin kuljetuksien esto rupesi pian aiheuttamaan ongelmia, mutta Keisarikunnan väki ei juuri haastanut tilannetta, yritti vain saada ohitettua tarkastukset. Alyssa ja Halla aloittivat kampanjaa Keisarikuntaa vastaan Maritassa ja keräsivät tietoa tarkastuksia varten, ja Halla metsästi erään Killan jäsenen mm. tätä varten. Mihail järjesti Hallalle hienot syntymäpäivät, mukaanlukien erinomaisen laulajan kutsuminen Neudorniin. Alyssan artefaktipanssari saatiin valmiiksi, ja Maa-aspektinen voimahaarniska korjattua. Jälkimmäinen tosin vaati yhden muuten kelvollisen ilma-elementaalin hengiltä ottamista ja Hallan löytämän demesnen omainaisuuksien käyttöä. Maritassa jatkui sopimuksien tekeminen ja keisarikunnan vastaisen mielialan luominen. Armeijoita luvanneiden suurempien liittolaisten lisäksi Keltaisenjoen pohjoispuolella ja Suuren Itätien varrella olevia valtioita yritettiin saada mukaan sotaan. Ledaal Shajol tuli juttelemaan, oli hyvin pettynyt Kehän tekemisiin, eikä halunnut puhua ollenkaan Damienille. Myöhemmin Kaksi Haavaa tuli juttelemaan Alyssalle, muttei jaksanut kuunnella tämän monimutkaisia selityksiä tai avuntarjouksia. Kahden Haavan häipyessä paikalta Halla kiusasi tutulla muodolla, tämä hajosi lisää muttei tajunnut kuka oli jäynääjä. Näyttääkseen esimerkkiä ja voimaansa Kehä päätti käydä kaatamassa Upsian Tyrannin, ja onnistuikin aika samalla tavalla kuin Calinin Satamassa. Orjuus lopetettiin, uusi hallinto tilalle ja jonkun verran väkeä tuli mukaan samalla kun muu sotaväki rupesi kokoontumaan Karamorin koillispuolelle Damienin johdettavaksi.

Nexuksen palkkasoturit olivat vähän nihkeitä Damienin näkemyksillä yhteistyöstä, mutta kersanteille (luvan kanssa) puhuminen auttoi tekemään niistä osan armeijaa. Matkaan lähdettiin, keräten vastaantulijoita -- erityisesti Upsiasta löytyi innokkaita sotureita. Allum pysytteli mukana, Mihail myös ajoittain. Alyssa selvitti Terälehden toimia Maritassa ja Halla keräsi salaa tietoja ja pieneläinjoukkoja Harmaaputouksilla. Harmaahonka onnistui järjestämään pienen neuvottelun Kehän ja Ledaal Catalan huoneen välillä. Yhteisymmärrykseen sodan suhteen ei päästy, mutta kumpikin osapuoli oli kovasti pahoillaan toisen näkemyksistä; varjomaat ja kuolonritarit kyllä tuomittiin yhteistuumin. Marssi ja kouluttaminen jatkui, Hallan elukat aiheuttivat kiusaa kenraali Cathak Kitanolle, ja Alyssa hidasti kuolonritarien toimia Maritassa. Allum lähti vetämään ei-ollenkaan-lookshyläisiä itäpuolella, edeten aika helposti. Hallan sabotaasi käynnistyi liian aikaisin ja Kitano onnistui ällistyttävän hyvin torjumaan sen, joten puolustuslaitteet olivat enimmäkseen käyttövalmiita kun kummaltakin puolelta joukot pääsivät kaupungin lähelle... Suuri taistelu oli alkamassa.

Illalla tehtiin lopullinen suunnitelma, Hallan hakiessa ennen auringonnousua viime hetken tiedustelutiedot ja lähtien sitten kantamaan strixinä Damienia lähelle linnaketta, Ukkoslinnut aineettomina perässä. Allum hiipi häivetettynä Lookshylaisten Ashigarujen kanssa lähelle muuria, loppujen lähestyessä porttia. Mihail sotakävelijässä karamorilaiset ja loput perässään marssi sillalle, Alyssan tuodessa parantajia joukon hännillä. Ennen hyökkäyksen pääsyä kaupunkiin Catalan huoneen väki loitsi vesiputouksesta sumun kaupungin ylle, joka kostautui kun joen ylitys tapahtuikin siirrettävällä sillankannella. Allum rikkoi muurin ja lähti tuhoamaan linnakkeelle vievää ramppia, ja samalla Halla ja Damien hyökkäsivät. Olemustykki otettiin nopeasti haltuun jousijoukkueen vastuksesta huolimatta, ja Halla nopsasti käänsi sen osoittamaan linnakkeen sisäpihan puolelle. Allum ja kumppanit onnistuivat imahdusjousien pommituksesta huolimatta rikkomaan rampin samalla kun Mihailin osasto eteni hitaasti sumussa. Linnakkeella toinen sinne jätetyistä sotakävelijöistä sai tykistä polvitaipeisiin ja Damienista rintaan ja kaatui, alhalla Allumin ryhmän kimppuun käynyt kampattiin ja sidottiin. Catalan väki ajoi pois kaksi Damienin elementaaleista ja häipyi sitten paikalta. Mihailin joukkue pääsi sumusta ja rupesi järjestämään hyökkäystä Yläkaupunkiin, siellä olevien joukkojen vastustellessa sotakävelijänsä johdolla. Alyssan parannustöitä sumussa häiritsi pieni joukkio, joka ajettiin nopeasti pois. Hallan hoidettua kaikki imahdusjouset pois ryhmä Allum pääsi toisen kaupungissa olevan sotakävelijän luo, ja Allum rutistikin kävelijän littaan ja ajajan kuoliaaksi. Cathak Kitano ilmaantui vihdoin linnakkeen pihalle ja otti puolilegioonan komentoonsa, ruveten riitelemään Damienin kanssa siitä pitäisikö sotia joukkoina vai kaksintaistelussa. Allumin ja Mihailin käydessä auttamassa Lookshylaiset yläportin kautta kaupunkiin, linnakkeessa Damien elementaalien johdossa ja Halla tykillä läjäytellen hyökkäilivät Kitanon kimppuun tämän yksiköstä välittämättä. Kitano haavoittui jonkun verran ja yritti rohkeasti pistää vastaan, mutta Damien onnistui julistamaan Aurinkoiset keisarikuntaa mahtavammaksi ja suvereenisti torjui Kitanon kyykkyyn. Halla hyppäsi tykkinsä päälle ja julisti taistelun turhaksi, eivätkä tilannetta enää onnistuneet pelastamaan paikalle ilmaantuneet muutama Virheettömän Veljeskunnan munkki. Kitano talutettiin pois hermoromahduksen saaneena, Halla meni vetäisemään Aurinkoisten (ja Karamorin) lipun salkoon, ja jälkiselvitykset lähtivät käyntiin.

Loppupäivä varmistettiin tilannetta, Alyssa paransi kaikkia ja Halla katosi vakoilemaan Lookshylaisia, jotka halusivat pitää huomisaamuna neuvottelun. Illalla otettiin vastaan Nellens Rombulacilta alustava antautuminen, ja sovittiin että lopullinen antautuminen tapahtuu kahden päivän päästä. Alyssa ei tykännyt ajatuksesta, että merkittävä osa saarelaisista ja kaikki lohikäärmeveriset muuttaisivat pois. Lopuksi käytiin myös Kitanoa hoitavan Sisar Pilven Käsien luona, joka suostui lyhyesti puhumaan anateemoille ja lupasi olla häiritsemättä. Halla palasi aamuyöstä kertoen, että Ma-Ha-Suchin iso petomieslauma oli tulossa idästä päin, ja aamun neuvottelussa Lookshylaiset pahoittelivat kovasti, että haluavat vetää joukkonsa puolustamaan tukikohtiaan. Päivän aikana muutettiin Nexuslaisten sopimusta ja annettiin niille keisarinnan asunnon sekä parin yön aikana kaupungista poistuneen lohikäärmeverisen kartanon loppusisältö (ja joidenkin muiden rikkaiden tavaraa); tästä hyvästä lupasivat vartioida illalla poistuvia Virheettömän Veljeskunnan jäseniä ainakin Nexukseen asti. Päivän aikana tapahtui myös eräässä kaupungin temppelissä ihme, jossa Virheettömien lohikäärmeiden pyhättöjen päälle ilmaantui uusia käskyjä -- Allum saattoi olla syypää tähän. Seuraavana päivänä Anateemat pääsivät oikeasti vauhtiin, ja puhuttivat Keisarikunnan lohikäärmeveriset mukaan taisteluun petomiehiä vastaan (pienen tutkimusretken jälkeen), korvauksena siitä että pääsevät lähtemään tulevina kuukausina merkittävästi isomman omaisuuden kanssa kuin muuten. Luottamuksen osoituksena muutama sai jäädä komentamaan omaa yksikköään. Mihail korjasi vimmatusti laitteistoa, Halla vakoili, Allum ja Alyssa puhuttivat Pilven Käsiä ja kaupunkilaisia, Alyssan saadessa jotenkin Veljeskunnan paikallisen johtajan mukaan taisteluun. Damien marssitti muut sotilaat itään Neudornilaisten jäädessä puolustamaan kaupunkia, Allum lähti rakentamaan puolustusrakennelmia joen varteen ja muut Kehän jäsenet jäivät hoitamaan asioita kaupungissa. Päivää ennen taistelua Harmaahonka palaili paikalle, muttei kertonut mitään erityisen hyödyllistä. Seuraavan päivän taistelussa petomiesarmeija ylitti joen jäädyttämällä sen ensin, mutta ääliö-Kuinen (joka ei ollutkaan Ma-Ha-Suchi) lyötiin nopeasti kolmella sotakulkijan, voimahaarniskan ja lohikäärmeverisjoukkion avulla. Suurin osa sotilaista jäi metsästämään ohi päässeitä petomiehiä, Kehä palasi Harmaaputouksille ja Damien lähti pyhiinvaellusmatkalle.

Muu kehä jäi selvittelemään tilannetta: Alyssa rupesi tutkimaan arkistoja, Allum puhumaan käskyistä kaupungilla ja Mihail sekä Halla selvittämään magitek-juttuja. Kolmantena päivänä, parivaljakon ollessa tutkimassa lähimanseja, kaksi pyörremyrskyllistä Catalan perheen lohikäärmeverisiä saapui paikalle pienen sotajoukon kanssa ja "valtasi" kaupungin. Allum käveli lähitorille ja rupesi jutustelemaan saapuneen lohhariverispomon kanssa samalla kun tämän noin 40 sotilasta lähtivät valtaamaan kaupunkia, Alyssan tutkimukset keskeytyivät vähän myöhemmin. Pienen selvittelyn jälkeen Alyssa kävi ampumassa linnakkeen huipulla olevan lipputangon (jossa nyt Keisarikunnan/Catalan lippu ylimpänä ja Karamorin sen alla) poikki ja sitten estämässä pikkujoukon aseistamisen; Ledaal Catala Themasin ystävällisesti yritti saada neuvotteluja aloitettua muttei onnistunut. Allum paimensi kaupungissa olleet joukot ja pomon linnakkeelle, ja lähti keräämään Alyssan kanssa kaupungilla kierteleviä Catalan jäseniä, mutta ne, samoin kuin sotilaansa, tuntuivat luiskahtelevan Themasinin avustuksella säilöistään. Mihail ja Halla saapuivat paikalle, ja Mihail ärtyneenä rupesi uhkailemaan sotilaita kunnes Halla raahasi tämän satraapin huoneeseen; Allum ja Alyssa saapuivat vähän myöhemmin.
Themasin hoiti neuvotteluja, Catala, Rombulac ja uusi satraappi Shajol enimmäkseen kuuntelivat. Moninaisen pohdinnan jälkeen kehä siirtyi neuvottelemaan keskenään, Shajol kävi välillä myöntäen ettei oikeastaan halunnut kaupungin pomoksi. Pohdinnan jälkeen Kehä pyysi yksityistä neuvottelua Catalan kanssa, mihin suostuttiin. Vain Themasin tuli mukaan kellarissa sijaitsevaan "suojattuun huoneeseen". Pitkällisen poliittisen pohdinnan lopuksi Catalan perheen kanssa saatiin sopimus, jonka mukaan he irtaantuvat Keisarikunnasta jos Kehä pystyy näyttämään olevansa voimallisempi taho joko 1. Aikakauden salaisuuksien selvittämisessä tai Kuolonherroja vastaan toimimisessa. Harmaahonka kävi, meni vakoilemaan Ma-Ha-Suchia ja tuli stressaantuneena takaisin. Kehä lähti Neudorniin ja jäi pohtimaan miten tilanne käydään läpi Damienin kanssa, ja Kaksi Haavaa vieraili taas Alyssan luona.

Naapurimme epäkuolleet

NP - NT

Damien palasi matkaltaan eikä ollut kovin tyytyväinen tilanteen muutokseen, hyväksyi kuitenkin asian ja muistutti että halutaan merkkejä Catalan sukulinjalta, että ovat oikeasti tekemässä muutoksia. Alyssa käynnisti projektinsa Neudornin kulttuurin muuttamiseksi, ja Catalojen vierailija vaihtui Harmonista Xiuhaeshaan.
Damienin kuiskumppani saapui räväkästi paikalle, teki kyllä vaikutuksen muttei ihan toivomaansa. Kertoili hiukan tekemisistään ja lähti pian takaisin jonnekin itään.
Maritassa käytiin taas ensin selvittämässä Terälehden hommia, ja sitten rakennettiin vastarintaa tätä vastaan. Neuvoston kokouksessa käytiin muistuttamassa siitä, että Terälehti on muuntanut muistoja Varjomaahan liittyen. Tämän jälkeen pari päivää käytiin juttelemassa tärkeimmille tyypeille, varmistamassa että myös tulevaisuudessa ne muistavat Varjomaan olevan ikävä paikka.
Halla teki Mihailille tosi hienon synttäriaamiaisen.
Pian tämän jälkeen lähdettiin tutkimaan kaukana etelän Villeyteen paikkaa, jonka Halla oli kuis-kontaktiensa kautta saanut tietoonsa. Allum pyysi Osmonkäämiltä, epäluonnollisten jokien jumalalta, suojauksen Villeyttä vastaan ja sitten sekaan vaan! Ensimmäiseksi vastaan tuli kumma jää-keiju, joka uhitteli mutta hävisi nopeasti Damienille. Keijun jää-järven vieressä ollutta pylvästä tutkittiin ja kaikki laittoivat siihen yhden hidun talteen. Käveltiin kohti verenpunaista kuuta ja kirsikkametsän jälkeen päädyttiin pienelle kartanolle, josta löydettiin toinen vartija. Sateenkaarikristallisiipinen, pienen tytön muodon ottanut, pahasti sekaisin oleva ja erittäin voimallinen keiju lupasi olla menemättä Luomakuntaan, jonka jälkeen se saatiin hoidettua mahdollisesti parempaan kuntoon. Hyökkäsi tosin mokoma sen jälkeen kuitenkin kimppuun, tappoi Damienin ja Alyssan mutta nämä heräsivät henkiin pylvään luona. Toisella yrityksellä kartanon portit olivat kiinni, ja sen ohi käveltiin lämpimään vaahterametsään ja sieltä tulivuorelle. Tulivuoren rinteillä oli magitek-jäänteitä, joita Mihail keräili mukaansa ennen kuin painuttiin tunnelista vuoren keskellä aukeavaan jättimäiseen onkaloon. Ison marmorisen (Tosikultaisilla reunuksilla) oven päällä odotteli kolmas vartija, helvetinkorppineito joka oli kärsinyt magitek-fuusiosta. Kovin agressivisen oloinen keiju päästi pienen puhuttamisen jälkeen Mihailin sisään tutkimaan paikkoja Hallan jäädessä vinkumaan ulkopuolelle. Aivan liian pitkän odottelun (yli puoli tuntia) jälkeen Mihail palasi, mutta keiju kävi koko ajan agressiivisemmaksi, ammuskellen ensin kehän jäseniä ja lopulta heittäen heidät ulos tulivuoresta. Laskeutumisen jälkeen Mihail kertoi muille kuinka löytynyt paikka oli rikkinäinen Tehdaskatedraali! Halla vetäytyi itseensä ja toteutti kaikkien käskyjä ja pyyntöjä, ml. pikkutyttö-keijun, jonka luona käytiin kysymässä neuvoja. Tämän jälkeen päätettiin palata kotiin.

Alyssa päätti ruveta parantamaan Hallan päänsisäisiä ongelmia. Mielialan äkkinäisten vaihtelujen kohdalla onnistui helposti, mutta muistinpuutosten kohdalla tuli enemmän ongelmia. Vaikka hypnoosi toimikin kohtuullisesti, Raksin luona vietetyn ajan kauhuista yli pääseminen ei onnistunut vielä täysin. Pahoista muistoista huolimatta ongelmaan pureutuminen kuitenkin alkoi. Myös muuten tapahtui yleistä itsensä ja muiden kouluttamista ja harjoittelua. Kaksi Haavaa tuli taas käymään, valitteli jostain uudesta Menetettyjen Vapautuksen palvelijasta, "Toveri Kettumiehestä", joka pääteltiin kuiseksi. Alyssa onnistui suostuttelemaan Kahden Haavan Älykkyys-treenaukseen, jonka seurauksena tämä rupesi käyttäytymään erittäin kummallisesti (siis kunnollisesti!) ja jäi viettämään yötä...
Cataloiden vierailija vaihtui, tilalle tuli Valkorailo, Kuolonritareita vastaan paljon taistellut ja pahasti kirottu mies. Alyssa tutki, päätti että voisi yrittää korjata, ja poistikin jonkinlaisen mystisen rampautuksen tarkkasilmäisten Cataloiden parantajamestarien ja tietäjien tutkiessa tarkkaan tilannetta. Harmaahonka jutteli Hallalle, ja Allumille vähän pitemmin, lupasi koittaa viettää enemmän aikaa tämän kanssa.
Päätettiin lähteä voittamaan Tehdakatedraalin kolmas vartija. Pienen suunnittelun ja valmistelun jälkeen muut hyökkäsivät aika suoraan kimppuun tunnelista Allumin paiskatessa kivellä kalderan suuaukosta. Hotsu-u lensi vikkelästi ympäriinsä ja paukutti isoilla voimapalloillaan, mutta kovan ampumisen, painimisen ja yhteishyökkäyksien jälkeen Alyssa ampui käsitykin irti, ja pelasti heti perään kuolemalta. Tehdaskatedraali, Elonrukki, paljastui korjauskelpoiseksi, mutta työsarkaa on paljon; paikka oli ilmeisesti Allumin edellisen inkarnaation rakentama. Vartijakeijut jäivät vartioimaan ainakin vähäksi aikaa, mutta saattavat ruveta ajan mittaan rakentamaan itselleen uusia tarinoita.
Neudorniin paluun jälkeen Kehä rupesi pohtimaan vielä naimaluvan hankkimista Hallan isältä. Matkaan lähdettiin koko porukalla, ja homma onnistui melko helposti, vaikka isä pelästyikin aika pahasti pahaa anateema-Damienia.
Muun mainitun lisäksi kuluneen kuukauden aikana mietittiin myös Neudornin uudelleenrakennusta (ja leveiden teiden kasvittamista), Harmaaputousten tilannetta (aika rauhallinen) sekä mitä tehdä luoteessa oleville puu-manselle ja orikalkum-kaivokselle.

Elämä jatkui rauhallisena. Allumin palvojia ilmaantui taas muutamia. Kaksi Haavaa tuli käymään ja Railo salakuunteli (ja Halla esteli) kun se kertoi huhuja, että Kyynelehtivä Raiton voisi olla tulossa käymään kuolonherran luona. Jälkikäteen Railo kertoi, että Raiton on se joka hänet alunperin kirosi ja satutti. Mihail järjesti toisen tutkimusretken Elonrukille, ja sieltä löytyi paikkaan kiinni kytkeytynyt Tuhannesti Taottu Lohikäärme nro. 431. Alyssa sai idean sen muokkaamisesta niin että se räjäyttäisi varjomaan pois, mutta mokoma oli penseä ja kehotti etsimään nro. 317:n, ilmeisesti Deheleshenissä tai Denandsorissa.
Paikalle saapui uusi silmälläpitäjä, Hopia-Shep, ihme tiukkapipo. Damien ja Allum lähti tutkimaan Neudornin itäpuoleisia lähivaltioita. Värittömän Terälehden Muisto pyysi tulla vierailulle, halusi sopia varjomaan vetämisestä pois Nathirista jos saisi toimia vähän enemmän rauhassa Maritassa, Alyssa päätti kyykyttää sitä. Maritassa rikottiin Terälehden yhteyksiä ja muistutettiin kaikkia erityisesti kyseisen varjomaan pahuudesta (Taifuuni sai olla enemmän rauhassa). Lähin naapuri idässä (Therun kylät) oli symppis, seuraava (Samale) oli sotkeutunut varjomaalta saatavien tuotteiden kauppaan, Lynarrin Kovaparonit ohitettiin menomatkalla, mutta palatessa Allum ei jaksanut enää katsoa maaorjien alistamista ja pisti Damienin kanssa kapinan pystyyn. Viikkoa myöhemmin pari paronia oli kuolleina ja loput paossa. Muutaman entisen apulaisen annettiin olla, ja Neudornissa kääntymisen jälkeen Allum palasi Harmaahongan kanssa säätämään tilanteen kuntoon. Alyssa totesi että Terälehden yhteyksien katkominen on pidempi projekti, ja löysi siitäkin pienen positiivisen puolen. Hopia-Shep hajoili rakastavaisten söpöilystä.
Pian Neudorniin paluun jälkeen Kaksi Haavaa marssi eräänä iltana daiclave kädessä Alyssan taloon, käski tämän paeta ennen verilöylyä ja lähti takaisin eteläporttien ulkopuolella odottavien epäkuolleiden joukkojen luokse.

Alyssa pinkaisi miehen perään, mutta tämä torjui hänet, joten Alyssa lähti hakemaan muita uuden kaupungin puolelta. Vartijat olivat lähteneet tekemään hälytyksen Damienille, joka päätti ottaa sotakulkijan käyttöön. Kaksi Haavaa tunki kaupungin läpi kohti länsiportilla olevaa varuskuntaa samalla kun Damien etsiytyi kohti muuta kehää, jotka taistelivat pääkadulla vastaan tulleita nälkäisiä aaveita, niiden pimeydessä piileskelevää komentajaa sekä labyrinttigolemeita vastaan. Aaveet eivät olleet Ylevöitetyille juurikaan haaste tai uhka, mutta golemien kanssa piti vähän tehdä töitä. Aika nopeasti kukin hoiti yhden, Allumin juntatessa omaansa katuun ja Hallan repiessä yhden soraksi ihailtuaan ensin Mihailin tekemää kädenirroitustemppua. Viimeinen golemi saatiin pois päiviltä juuri kun Damien saapui paikalle, joten hän sai pätkiä kahtia jo Hallan nuolesta aiemmin haavoittuneen aaveiden komentajan.
Kaksi Haavaa huomasi jossain vaiheessa kääntyä kohti Damienia, ja kohtasi Kehän pienellä sivutorilla. Alyssa nopeasti selvitti miehen päätä, jonka jälkeen totesi että Kyynelehtivä Raiton Hyljättynä oli onnistunut jotenkin puhuttamaan hänet, ja kutsui Kehän lähtemään kanssaan Raitonin luokse keskustelemaan asiasta. Alyssa nopeasti houkutteli Kahden Haavan pitämään aaveidenlistimiskisan Damienin kanssa, ja sen jälkeen sovittiin että Kehä tulee seuraavana iltana Nathirin itäpuolelle, Kahden Haavan karauttaessa tiehensä. Damien ja Halla kävivät tutkimassa mistä armeija oli tullut ja Allum järkyttyneenä viattomien kärsimyksestä paiski töitä läpi yön, vaikka muut yrittivät houkutella miestä vähän lepäämäänkin.
Hopia-Shep jätettiin Neudorniin vartioimaan, mutta hän sai pyydettyä apujoukkoja Nathiriin. Kaksi Haavaa löytyi piilovarjomaapaateen nojailemasta, keho täynnä kauheita vammoja, joista suurin osa ei ollut kuitenkaan rikkonut ihoa. Alyssa paransi ja Kaksi Haavaa kertoi tulleensa rangaistuksi mutta johdattavansa Kehän Raitonin luo. Samalla paikalle saapuivat pyörremyrskyllä Shajol, Valkorailo sekä uusi tuttavuus, Hyppivä Kipinä. Alle puolen tunnin kävelyn jälkeen päästiin oikealle varjomaan palalle, jossa Kyynelehtivä Raiton Hyljättynä istuskeli jättimäisellä luukädellä. Lyhyen uhkailujen ja panettelujen jälkeen päästiin tappeluun, jossa lohikäärmeveriset ja Halla poistivat päiviltä Raitonia puolustavia aaveita ja muut koittivat tehdä jotain varjona väistelevälle Raitonille samalla kuin golemit ja panssariaaveet yrittivät lyödä näitä. Lopulta Raiton turhautui ja koitti käskeä Damienia lähteä tapaamaan Syntymättömiä. Damien puri hammasta ja lopulta sai valtaisan iskusarjan lopuksi irroitettua Raitonilta pään. Kuoleva Raiton muuttui savuksi ja kirosi kehää. Toinen panssariaavekin tapettiin, toinen ehti paeta Labyrinttiin. Kahden Haavan riittämätön kunnioitus Tyhjyyttä kohtaan, yhdistettynä Damienin ilkeämieliseen viimeiseen heittoon pakenevalle aaveelle, aiheutti kumman nekroottisen ilmiön.
Damienin sankariteolla oli vahva vaikutus Valkorailoon, joka päätti heti vannoa Damienille uskollisuutta Alyssan avustaessa. Aivan sattumalta paikalle ilmaantuivat hetkeä myöhemmin myös Olemattomuuden Pyörremyrsky ja "Toveri" Ruiz, jotka lähtivät viemään Kahta Haavaa Alamaailman puolelle. Kehä palasi Neudorniin Nathirin kautta. Catalat eivät olleet tyytyväisiä Railon tempauksesta, ja Themasin ilmaantui paikalle, mutta ei onnistunut pyörtämään Railon päätöstä. Vierailija vaihdettiin vähän etuajassa ja Kehän toimia jäi seuraamaan lämminsydäminen ja ylidramaattinen Kipinä.

Ma-Ha-Suchi

KT - LT

Harmaahonka tuli käymään ja tämän kanssa keskusteltiin Ma-Ha-Suchista ja Raksista; erityisesti ensimmäisen suhteen Honka halusi tehdä jotain, ja pyysi myös Kehän apua asiassa. Alyssa palautti Hallalle Raksin kanssa vietetyltä ajalta kaikki muistot; ei ollut miellyttävää mutta Halla selvisi melko hyvin. Honka vei Nallen mukanaan tutkimaan juttuja, Kehä jäi etsimään tietoja Ma-ha-suchin paikasta ja pohtimaan ketkä puhuttaa mukaan hyökkämään Ma-ha-suchin kimppuun. Halla kävi etsimässä littamonneja tehdaskatedraalia varten, Allum pyysi Viiden Päivän Pimeydeltä siunausta asialle, ja porukalla tapettiin yksi ja hoidettiin se kuljetuskuntoon. Homman lopuksi Viiden Päivän Pimeys tuli paikalle, pahoitteli ettei kerinnyt aiemmin, ja otti vastaan Hallan Kalibraatio-juhlakutsun. Reilun viikon lähtönsä jälkeen Honka palasi varmana siitä, että Ma-ha-suchi tai vähintään sen toiminta pitää lopettaa. Harmaahonka esitteli vähän vanhemman kuisen taistelutasoa, ja pohdittiin mikä on paras tapa hoitaa taistelu. Käytiin Lookshyssa puhuttamassa niitä mukaan; saatiin käyttöön muutama yksikkö erikoisjoukkoja ja ilma-alukset niitä kuljettamaan. Alyssa jatkoi Terälehden toimien rajoittamista, Kaksi Haavaa kävi vierailemassa.
Kukoistavan Tulen alussa Kipinä lähti ja tilalle tuli kirjatoukka ja yli-innokas kyselija ja raportoija Sorahmori. Samalla päätettiin lähteä Harmaaputouksille neuvottelemaan, tulisivatko myös Catalat mukaan hyökkäykseen. Themasinia ei ollut ihan niin helppo saada mukaan, mutta loppujen lopuksi lupasivat kohtuullisen määrän väkeä, kunhan saavat toimia riittävän itsenäisesti. Keskustelujen jälkeen Alyssa jäi vielä parantamaan Putouksien taloutta ja hallintoa pariksi päiväksi, mutta juuri ennen lähtöä paikalle saapui ratsulähetti, joka ilmoitti kaupunkia kohti tulevasta Wyld-behemothista. Damien takavarikoi itselleen yhden sotakulkijan ja sitten lennettiin äkkiä ottamaan vastaan hirviötä. Tappelu ei ollut kovin haastava; Halla ja Alyssa ammuskelivat, ja lopulta Damien pysäytti seitsenpäisen susivuohimörön suoraan pikkukylän eteen. Jälkikäteen Alyssan ja Harmaahongan välille tuli hyvin pisteliästä erimielisyyttä siitä, miten toimia muutaman kyydissä olleen petomiehen suhteen.
Loppukuun aikana tarkennettiin vähän suunnitelmaa Cataloiden kanssa, ja hoidettiin pari vierailijaa. Alyssan suunnitelmat Kahden Haavan käännyttämiseksi eivät suuremmin edistyneet, kun mokoman herra onnistui vähän paikkaamaan välejä. Kaksi Haavaa lupautui silti melko helposti mukaan Ma-ha-suchin kimppuun. Jälkimmäinen, Damienin kuiskumppani Elaine Kultahammas, olikin vaikeampi tapaus. Halla sai Mihailin varmistamaan, että Elaine oli sama henkilö kuin Ruiz, joka aiheutti ongelmia. Damienin tiedonsaannin jälkeen tapahtui pienoista koheltamista, jonka lopputuloksena Harmaahonka vei kuisen mukanaan.

Siirryttiin Lookshyn julkisempaan tukikohtaan odottamaan Ma-Ha-Suchin hyökkäystä. Kaksi Haavaa turhautui nopeasti tekemättömyyteen, Alyssan käyttäessä tilannetta hyväkseen murtaen kuolonritarin ja herran välejä. Lopulta Kaksi Haavaa päätti lähteä paikalta, ja odottaminen jatkui vielä muutaman päivän ennen kuin tuli tieto petomiesarmeijoiden ilmaantumisesta piilopaikastaan. Halla lähti viemään Alyssaa yhden armeijan luokse, matkalla koukaten vähän Cataloiden kautta naamiointia varten. Nopeasti yksi keskeinen armeija järjestettiin rohkean oloiseksi, mutta panikoimaan heti ensimmäisen vastoinkäymisen tullessa, ja levittämään paniikki muihinkin armeijoihin. Samalla Damien ja Mihail sotakulkijoissa ja Allum Maa-panssarissa tulivat Lookshylaisten kyydillä Ma-Ha-Suchin armeijan kimppuun. Lookshylaisten Gunzoshat häiritsivät armeijaa etelästä sekä idästä ja Catalat ja Kehä pohjoisesta samalla kun Lookshylaiset Samoojat houkuttelivat Ma-Ha-Suchia esiin edestä, lännen puolelta. Alkuun Kehä lämmitteli paiskomalla petomiehiä ympäriinsä, Cataloiden suojatessa loitsuilla sivustoja, ja pienen säätämisen jälkeen Ma-Ha-Suchi lähtikin pohjoiseen kohtaamaan Kehän, samalla kun kaikki lohikäärmeveriset irroittautuivat.
Kauhean karjumisen ja raivon saattelemana Ma-Ha-Suchi hyökkäsi kimppuun, mutta Damien puolusti järkähtämättömänä kuin Meru-vuori. Yhteistyössä kehä löi, retuutti, ampui ja heitteli jättimäistä susi-vuohipetoa, mutta vanhan kuisen haavat paranivat melkein yhtä nopeasti kuin niitä saatiin aikaan. Samalla myös Alyssa ja Halla koittivat parhaansa mukaan ilkkua ja loukata Ma-Ha-Suchia, muistuttaen tätä menneistä ja vaikeuttaen minkään suunnitelman toteuttamista. Lopulta, Ma-Ha-Suchin syöksyessä Damienin kimppuun, Allum liveytti vähän sorkkia alta, ja Ma-Ha-Suchin paiskatessa kummatkin pienen kielekkeen läpi, vanha kuinen jäi sorakasan alle. Hirvittävällä hypyllä paha susipukki palasi joukkojensa keskelle, nousi Villeys-behemothin selkään ja lähti vyörymään koko armeijallaan Kehän kimppuun. Onneksi samalla Lookhylaiset olivat saapuneet, ja Damien lähti pienemmällä mutta paremmin varustetulla joukolla lopettamaan mokoman yritykset esittää sotilasjohtajaa. Behemothin johdolla jyräävä armeija vähän hidastui, kun Allum tyrmäsi otuksen ja päästi Ma-Ha-Suchin takaisin kaksintaisteluun Damienin kanssa. Petomiehet yrittivät pomonsa luokse, mutta Lookhylaiset harvensivat niitä nopeasti, ja väsytystaktiikka alkoi vihdoin toimia. Viimeisellä raivonpurkauksella Ma-Ha-Suchi repi auki Damienin sotakulkijan, mutta tyynesti Damien vain kutsui Sarasteen Näytön ja survaisi hullulta kuiselta kurkun auki. Viimeiset kaipuun sanat köhäisi ennen niin komea ylevöitetty, ennen kuin lähti tielle kohti seuraavaa elämäänsä, samalla kun juuri paikalle saapunut toinen armeija pääsi näkemään puolijumaljohtajansa kuoleman ja pelon vallassa levittämään sanaa.
Taistelun oli ohi, mutta tehtävää Kehällä oli yhä. Catalat olivat ilmeisen tahallaan ampuneet taistelun lopulla Kahta Haavaa, mutta Alyssan rauhoittelu toimi joten kuten. Harmaahonka ilmaantui paikalle yhden Ma-Ha-Suchin seuraaja-Kuisen kanssa, kertoen päästäneensä pari muuta karkuun. Ma-Ha-Suchin tukikohta tutkittiin pintapuolisesti ja petomiesten villeystaskusta käytiin pelastamassa pieni joukko ihmisiä. Häiritsemään jäi kuitenkin se, että melkoinen osa petomiesarmeijoista ei palannut kotiin villeystaskuun, vaan oli kadonnut jonnekin...

Valmistautumista isompiin taistoihin

LT - 768 LI

Suuren taistelun jälkeen palattiin takaisin hiljaiseloon. Mihail pyysi Allumia hankkimaan Elonruukille uhrattavan puun, joten tämä lähti etsimään jotain jumalaa hoitamaan puita. Melko pian löytyikin 713 Paaden varjomaalta sopiva tapaus, Bospie Drevakastia, joka halusi muuttaa pois. Paluumatkalla Olemattomuuden Pyörremyrsky tuli kyselemään mutta lähti pian pois, ja vähän ennen Kalibraatiota Bospie muutti Mihailin salapirttiä ympäröiviin metsiin. Damien kiersi lähimaita, ja Alyssa, Halla ja Mihail vähän kauempiakin, kutsuja Kalibraatio-juhliin vieden ja tarvikkeita hankkien. Shajol ilmaantui lähettilääksi, ja Alyssa yritti Harmaaputouksilla vähän muokata Cataloiden kulttuuria mielenilmauksena Kahden Haavan ampumisesta, mutta ei ilmeisesti onnistunut. Kahden Haavan suostuttelu jotta tulisi mukaan juhliin sen sijaan onnistui pienen yrittämisen jälkeen. Päivää ennen Kalibraatiota Harmaahonka ja Ruiz saapuivat Neudorniin, ja käytiin jonkun verran keskusteluja erinäisistä asioista. Ruiz ja Damien jutustelivat lyhyesti, Honka ja Kehä pitemmin, ja Ruizkin kertoili jonkun verran Menetettyjen Kunnianhimojen Tuomasta Vapautuksesta. Honka oli saanut jonkun verran reaktioita muilta Kuisilta, ja oli jonkun verran hommia maineen palautuksessa. Kuolonherrasta Ruiz kertoili kaikenlaista, erityisesti sen kovasta taipumuksesta salailuun ja epäsuoruuteen.
Kalibraatio sujui riehaantuvissa merkeissä. Alkuun paraateja ja seremonioita, mm. Bospien kunniaksi, ja viimeisenä päivänä naamiaiset, jonne saapuikin jo aika lailla väkeä. Kaikki kutsutut tulivat, mukaanlukien Joka Toisen Varjon seuralainen Iloinen Aurinko, ja pari ylimääräistä Catalan jäsentä jo paikalla olevien kahden lisäksi, ja Kerat-Chi tietysti. Jumalryhmästä eniten huomiota herätti Viiden Päivän Pimeys, jota tosin tanssittivat enimmäkseen Ylevöitetyt. Iloinen Aurinko vaikutti Kehän suurelta fanilta, joka vähän ihmetytti. Alyssan koulutus oli purrut, ja Kaksi Haavaa onnistui pitkään pidättelemään itseään murhaamasta ketään, ja illan lopulla ilmeisesti menneisyyden muistot vievät kummatkin mukanaan.
Kalibraation jälkeen siivottiin, ja sitten lähdettiin etsimään tuhatjalkaisia Elonruukkia varten. Matkalla käytiin tekemässä sopimus Lookshyn kanssa yhden tehtaan vaatiman artefaktin rakentamisesta, ja keräämässä tietoja tuhatjalkaisten lasimetsästä. Metsällä Halla tarkisti tilanteen etukäteen, muut tulivat lähelle väijyttämään, ja Halla houkutteli otuksia peräänsä. Valitettavasti mokomat olivat vähän liian nopeita Halla-jänikselle, joten paha purema jalkaan tuli ennen kuin muut kerkisivät paikalle otusten kimppuun. Damien poisti päiviltä ensimmäiset kaksi, tosin hiukan jalkoja rikkoen, ja Allum hyppäsi kolmannen kimppuun estäen sitä pakenemasta. Muut äkkiä pinkaisivat paikalle, Halla ohjasi kaikki yhtä aikaa sen kimppuun, ja tällä kertaa Damien sai pään irroitettua yhdellä iskulla. Otukset siivottiin, vietiin Elonruukille, ja asennettiin. Kotiin palattua huomattiin, että matkan aikana Catalan lähettilääksi oli tullut Shajolin tilalle tullut Harmon, ja muutama päivä sen jälkeen Mihail sai hyvinkin viekottelevan viestin Raksilta, josta tosin oli helposti välittämättä... joskaan vieressä olevalle Hallalle asia ei ehkä ollut ihan niin helppo.

Tulevina viikkoina Raksin viestejä tuli Mihailin lisäksi myös Hallalle, tosin pääkallon tuomina eikä söpömmän kerubin. Kumpikaan vastaanottajista ei ollut kovin tyytyväinen, mutta Mihailia rupesi ottamaan päähän ensimmäisenä, eikä osannut mies oikein selittää Alyssallekaan että miksi teki mieli ottaa vähän alkeellisemmin päivän ajan. Pian löytyi kuitenkin muuta tekemistä, kun Kolmikummun valtakunnissa rupesivat zombielaumat jylläämään. Paikalle mentiin, selvitettiin että epäkuolleet olivat Okaista ja ihan työvoimaksi hankittuja, ennen kuin vauhkoontuivat. Pari laumaa liiskattiin, ja ensimmäisestä niitä hallinneet aaveetkin. Loput löydettiin kerääntyneenä Taifuunin hallintaan, joka vei ne pois, mutta koko homman syyllinen jäi epäselväksi. Allum kävi pari viikkoa puhumassa Auringosta ja esi-isien ylenmääräistä palvontaa vastaan, ja hoiti pois alemmiksi pomoiksi itsensä asettaneita haamuja. Suhteet Kolmikumpuihin kuitenkin vahvistuivat.
Päätettiin lähteä hankkimaan tietoja ja ehkä lohikäärmettäkin. Ensin käytiin korjaamasssa Elonruukkia, joka ei vielä suostunut uskomaan Allumia isännäkseen. Sieltä palattiin Denandsorin kautta, jonne laskeuduttiin ilmatorjunnan läpi, Aurinkovaunujen juuri ja juuri kestäessä tulituksen. Siirryttiin nopeasti keskushallintorakennukseen, ja etsiydyttiin sotakeskukseen. Matkalla tosin tuli vaikuttava sarjatulinuoliansa, joka ei kuitenkaan pitemmälle kehittyneitä Ylevöittyneitä kovinkaan hidastanut. Alyssa ja Mihail saivat riittävät oikeudet, että jälkimmäinen turvalaite ohitettiin, mutta valitettavasti Sotakeskus totesi, ettei Tuhannesti Taottuja Lohikäärmeitä Denandsorissa ole. Siirryttiin pääkirjastoon, josta kerättiin isot läjät tietoja varjomaiden kunnostamisesta Luomakunnaksi ja Villeyden ja Luomakunnan suhteesta sekä palojen muuttamisesta ja siirtämisestä. Lopuksi palattiin keskushallinnon pohjalle, ja vaikka paikka heikossa kunnossa olikin, löydettiin ongelmien lähde. Alyssa tosin matkalla vähän epätodellisti varpaansa. Paikkaa suojelevat vähemmän tottelevaiset vartiogolemit rikottiin kahta lukuunottamatta, jotka perääntyivät. Mihail taikakatseella arvioi, että Aurinkoisten Kehän taikuuden poisto lopettaisi Denandsoria suojaavan efektin, ja päätettiin poistua paikalta uusien tietojen kanssa.
Kotiinpaluun jälkeen saatiin yli viikko rauhaa, mutta sitten paikalle ilmaantui Raksi, kovasti haluten opettaa Mihailille viestinvientiloitsua. Kaikki paikallaolijat hillitsivät itsensä yllättävän hyvin, Alyssan pitäessä Raksin rauhallisena. Valitettavasti illan saavuttua kaupunkiin ilmaantui myös Kaksi Haavaa, joka pian onnistuikin sen verran loukkaamaan Raksia ja hänestä ärsyyntymään, että tappeluhan siitä syntyi. Kaksi Haavaa kohtasi voittajansa, Raksi lähti paikalta, ja Mihail ärtyneenä tilasi korjaajat talolleen.

Muutama päivä toipuiltiin, Kaksi Haavaa luikki tiehensä ilman Alyssan parantamista. Hiukan suunnitelmia asian suhteen, sitten Lookshyhin etsimään Tuhannesti Taottua Lohikäärmettä sieltä. Ensin muutama päivä yleistä tutustumista ympäristöön, kunnes Alyssa päätti ottaa asian hoitoonsa ja meni kertomaan varjostajalle, että ois kiva tavata pomo. Nopeasti edettiin hierarkiassa kenraalikuntaan, ja pienen jahkailun jälkeen uskoivat Taimyot että jossain kaupungin alla voipi olla ylimääräinen superase. Pienen selvittelyn jälkeen Yleisesikunta antoi Alyssalle luvan etsiä arkistoista lisätietoja, ja samalla tuli järjesteltyä menetelmät vähän paremmiksi. Todennäköisimmät paikat lohharille löytyivät tehdaskatedraalin raunioiden ympäristöstä, ja tutkimusryhmä lähtikin lohikäärmeverisjäsenten yllätykseksi suoraan sinne.
Matkalle katedraalille tuli satunnaisia pikkujuttuja, ja raunioissa sitten ekat oikeat haasteet, mutta ilman merkittäviä palovammoja selvittiin. Mihail ja melko jatkuvasti päällä ollut Kaikennäkevä Loitsijankatse selvittivät toisessa kohteessa lukituskoodin helposti, ja kyllähän siellä Tuhannesti Taottu Lohikäärme 317 odotti. Lookshyläisten viestit rupesivat lentelemään vauhdilla, mutta sitten päätettiin olla vielä herättämättä tuhoasetta, ja käydä tarkistamassa kolmas todennäköinen kohde. Jännä sukellusalus löytyi Lookshyläisille, ja paluumatkalta Kehä napattiin kohteliaasti turvattuun vierasmajaan hiljaisen paniikin ilmaantuessa yleisesikuntaan. Pari päivää potkiskeltiin muita paikkoja luolastoissa, ja pari lisää kului Mihailin tutkiessa katedraalia mahdollista korjauspiirrustuksien tekemistä varten samalla kun Alyssa jatkoi Varastodirektoraatin auttamista ja Damien tutustumista sotilastoimintaan. Kun sitten Kehä päätti, että jollekin tuhokoneella halutaan puhua (Lookshyläisillä niitä ainakin yksi jo oli), päättivät kenraalit että ehkä voisi koittaa uuden herättämistä.
Varovainen menettelytapa toimi, ja vaikka lohhari ei kauhean yhteistyöhaluinen ollutkaan, tehosi Alyssan suostuttelu nopeasti. 317 oli selkeästi hiukan kärsinyt yli tuhannen vuoden varastoinnista, ja saanut epäilyttävän fiksaation tauteihin, myrkkyihin, happoihin ja sensellaiseen. Muuten varsin rauhallinen tapaus suostui lopulta tutkittavaksi, ja Mihail tuli tulokseen, että konvertointi voisi olla hyvin vaikeaa, ja ehkä helpompaa olisi käyttää 317:sta mallina uudentyyppisen, varjomaan tuhoamiseen tarkoitetun mallin pohjana. Melko hyvässä sovussa Lookshyläisten kanssa palattiin Neudorniin.

Muutama päivä lepoa, ennen kuin tuli taas vieras, tällä kertaa jo kalibraation aikana nähty Iloinen Aurinko. Venuksen valittu illallisti, kyseli kauheasti kaikenlaista kehän jäseniltä pari päivää ja poistui paikalta. Alyssa sentään sai ongittua vähän tietoa Yu-Shanin jumalista. Vähän myöhemmin tuli tieto Terälehdeltä, että voisi lyhyesti tavata. Maritassa saatiin tietää, että jotain tapahtuu Neudornin kohdalla Alamaailmassa ja että 713 Paaden väki ei ole sen takana. Muutaman yön etsinnällä löytyikin aaveita, jotka yrittivät valmistella jotain rituaalia, mutta ne pelästyivät pois paikalta kun yhtä yritettiin ottaa kiinni.
Seuraavaksi lähdettiin Suurhaaroihin, sekä keräämään tietoja nekromantiasta että tutkimaan kummallisia seikkoja, jotka Alyssan kontakti oli huomannut. Pienellä selvittelyllä kävi ilmi, että sikäläinen naapurikuolonherra, Pimeydessä Kulkija, suunnitteli jotain isompaa. Pian tämän eräs kuolonritari tuli järjestelemään tapaamista, johon Kehä suostuikin. Pari päivää myöhemmin Keltaisenjoen pikkukylässä puhuttiin Kulkijalle, joka oli yllättävän miellyttävä tapaus, vaikka vähän ylimielinen. Kertomalla tarinansa Denandsorissa vierailemisesta Kehä sai Kulkijan viime vuoden tiedustelutiedot Menetettyjen Vapautuksesta, ja sovittiin myös mahdollisesta myöhemmästä vaihtokaupasta.
Neudorniin paluun jälkeen Mihail rupesi Dispel-loitsuilla poistamaan nekroottisia merkintöjä ja värväsi Xiuhaeshan myös samaan hommaan. Catalat kävivät tutkimassa saatuja dokumentteja, ja Kehä päätti vaihtaa läjän Denandsorin tavaraa tarkempaan kansioon Vapautuksesta, tämän toimintametodeista ja heikkouksista. Kuukauden lopulla eräänä iltana Allumin kimppuun hyökkäsi joukko kuolevaisia salamurhaajia, jotka tosin pian totesivat etteivät kykene tekemään naarmuakaan, ja pakenivat. Kaikki saatiin kiinni, kuulusteltiin, ja saatiin selville että Syvän Terän veljeskunnan oli palkannut joku Calimin Sataman omaisuutensa menettänyt orjakauppias. Harmaahonka saapui seuraavana päivänä paikalle, keskusteli Allumin kanssa ja lähti sitten kostamaan jollain tavalla, Alyssa ruvetessa käännyttämään kansalaiksi niitä salamurhaajia joissa vielä jotain kunnollisuutta oli jäljellä.

713 Paaden varjomaan tuho

NV - KP

Ympäröivän maailman ollessa melko rauhallinen päätti Kehä siirtyä kehittämään Olemustaan, paitsi Damien, joka teki lähempää tuttavuutta Päivänkilpeen ja siinä sivussa sattui rauhanomaisesti valtaamaan Neudornin naapurit liittovaltioon. Muiden Olemuksen nosto sujui tavanomaisemmin, mutta Mihail päätti lähteä kokeelliselle linjalle, joka toimikin melko hyvin, mitä nyt päähän tarttui vähän fiiliksiä opettajilta. Allum oppi lisää edellisen elämänsä tekosista ja sai taistelukahleet sekä uuden sadun kerrottavaksi, ja Halla päätti keskittyä Mihailin lisäksi Kuisten kastien pieneen muuttamiseen. Alyssa yritti päästä käymään Yu-Shanissa, mutta ei onnistunut. Neudorniin paluun yhteydessä tuli myös tieto, että Pimeydessä Kulkija oli saanut varjomaansa kirouksen poistettua.
Uudella itseluottamuksella Mihail ja Halla kävivät tutkimassa 713 Paaden varjomaata alamaailman puolelta, ja Alyssa ja Damien rupesivat yhtenäistämään liittovaltion eri osia. Allumin luokse saapui kuolevainen palkkafilosofi, joka järjesti pienen väittelyn orjuuden oikeutuksesta; Allum voitti kyllä muttei erityisen selvästi. Menetettyjen Vapautuksesta kertovia dokumentteja lukemalla tultiin siihen tulokseen, että hyökkäys tätä vastaan pitäisi suunnitella joko tosi salaisessa paikassa tai sitten tehdä täysin yllättäen ilmaan minkäänlaista suunnittelua. Joka Toisen Varjo pyydettiin paikalle, ja neuvottelun jälkeen tämä lupasi järjestää Kehälle pääsyn Päiväntähteen, sekä hyökkäyksen suunnittelemista että Tuhannesti Taotun Lohikäärmeen uudelleensuunnittelua varten.

Muutamaa päivää myöhemmin Neudornin kaupunkiin ajoi kisko ja niiden perässä Kaikkien Lasten Ystävä ja auringon juna Chimirjen. Kovan epäilyn ja tutkinnan jälkeen kaikki lopulta nousivat vaunuun ja saivatkin nopean kyydin Aurinkoon, vain muutamassa tunnissa. Perillä Auringon kippari, Nysela nimeltään, rupesi tiukkaamaan että mitenkäs hyvin on herra Voittamattoman esimerkkiä seurattu. Alyssa ja Damien onnistuivat kohtuullisen hyvin vakuuttamaan Nyselan toimistaan, joka päätti ulkoistaa osan suunnittelusta paikalliselle väsääjämummolle Banneri Bu:lle. Mihail rupesikin puhumaan magitekniikkaa automaateista innostuneen mummon kanssa, Mummo myös vei kehän olennaisimpaan paikkaan eli Empyrean Pätsiin, Auringon Pajaan. Alyssa sopi vähän juttuja mummon kanssa, käytiin tilannehuoneessa keräämässä enemmän tietoa 713 Paaden varjomaasta, ja palattiin vielä illaksi kotiin.

Vertailtiin Pimeydessä Kulkijalta saatuja tietoja Auringosta kerättyjen kanssa, ja käytiin läpi Menetettyjen Vapautuksen historiaa ja mahdollisia suunnitelmia. Catalan huoneesta saapui vanhempaa väkeä keskustelemaan suunnitelmien etenemisestä; suunnitelma Elonruukin tuomisesta niiden luo hämäsi yhä (ja niiden käsityöläiset olivat ilmeisesti kääntymässä Kehän kannattajiksi). Lupasivat auttaa varjomaansiivoamis-pommin komponenttien etsinnässä, ja Hopia-Shep jäi tällä kertaa kehän vierailijaksi. Elonruukin löytäneet kuiset, Monituinen ja Hietasääksi, tulivat vierailulle, ja koskapa Kehä ei ollut löytänyt tapaa auttaa tavoitteissa, päättivät he sen sijaan korvauksena ottaa vastaan Taikuus-opetusta. Halla päätti myös opetella samalla Taikuutta, ja Damien suositteli asiaa myös Valkorailolle. Nelikon ollessa opissa Damien lähti tutkimaan Auringosta nähtyjä, suurempia vielä tuntemattomia Haaskamaiden armeijoita, ja Alyssa kehitteli muutamille kansalaisille taidon nähdä aineettomia olentoja. Opiskelut sujuivat melko hyvin, kunnes Kaksi Haavaa saapui paikalle. Pari päivää Alyssa takoi miehen päähän itsehillintää ja keinoja vastustaa mielenhallintaa, mutta toisen päivän aikana kävi selväksi, että Monituisella oli keskittymisvaikeuksia, kun mokoma karkaili tuijottamaan Kahta Haavaa. Pidettiin teetilaisuus, jonka aikana Kaksi Haavaa käyttäytyi yllättävän rennosti, Alyssa kertoi (rehellisesti) kuinka kurja mies se onkaan, ja varmistettiin että Kahden Haavan kuiskumppanihan se Monituinen on. Kaksi Haavaa onneksi poistui päivää myöhemmin, Alyssa keskusteli Monituisen kanssa, ja taikuusopetus sai taas jatkua. Cataloilta tuli tietoja, Damien ja Allum kävivät tutkimassa erästä vanhaa luolaa ja totesivat että Jadesyntyisten kaupunki oli tosiaan hylätty. Halla ja Valkorailo oppivat taikuuden salat, ja päätettiin lähteä etsimään komponentteja varjomaapommin rakentamista varten.

Tehtiin suunnitelmia Alamaailman reissua varten. Alyssa ja Halla kävivät kyselemässä Taifuunilta Alamaailman matkustuskeinoja, ja selvitettiin keneltä saisi varastomunan. Lookshylaiset jäivät itsekin ihmettelemään miksi mutta kyllähän jostain syystä sellainen kannatti Alyssalle lainata. Sitten lennettiin lähimmälle tunnetulle Etelän varjomaalle, Tulihuipulle, ja seuraavan päivän aamuna lohikäärmeveriset rupesivat kuljettamaan pyörremyrskyllä. Ensiksi käydyltä pohjoisemmalta vuorelta ei löytynyt kuin Allumin ja Damienin tunnistanut vanha aave, joka saatettiin lepoon. Eteläisempi vuori, Ensimmäisen ja Hyljätyn Leijonan tukikohdan päällä sijaitseva huippu sen sijaan piti sisällään hylätyn rautakaivoksen. Kun Halla vielä tiedustellessa löysi kohtuullisen reitin lähelle niin päätettiin hiippailla paikalle. Muuten kävelymatka sujui, mutta Alyssaa rupesi turhauttamaan. Ärtynyt huudahdus aavekorpille sai porukan melkein paljastumaan, mutta Hallan tehokkaan harhautuksen avulla saatiin jatkettua matkaa perille. Allum, Damien ja Mihail rupesivat kaivamaan, Alyssa ja Halla juomaan teetä. Toisena päivänä Mihail siirtyi jalostuspuolelle, ja Halla huomasi punakorvahyeenojen lähestyvän elämänhajujen kimppuun. Suurin osa otuksista hoideltiin nopeasti, ja niiden perässä tulleelta hyvin tuliselta kärpäsparvelta Allum sulki tien sisään. Kaivuuoperaatio onnistui, ja ilmeisesti paikalliset huomasivat asian vasta kun pyörremyrsky poistui vauhdilla pohjoiseen kohti varjomaata ja kotoista Luomakuntaa.

Neudornissa oli ollut hiljaista, joten ensin selviteltiin muin keinoin Jadesyntyisistä ja sitten mentiin kysymään Lookshyihin. Alyssa jatkoi kontaktien luomista, Mihail opetteli pari rituaalia ja Damien kävi kuuntelemassa pitkän aikavälin strategista teoretisointia. Mekano-myyrä luvattiin lainaan ja saatiin yhteystiedot Jade-syntyisten kaupungista. Mentiin sinne, neuvoteltiin ja saatin kyydityslupaus Siunatun Saaren alle kunhan luvattiin olla näkymättä pinnan asukeille siellä. "Pikainen" kierros takaisin maan pinnalle, varustettiin tarvikkeita mukaan sekä Kehälle että myyrälle, ja Halla jäi Neudorniin opettamaan kuisparia.
Putkijuna vei vauhdilla, ja toisessakin päässä oli kohteliaan varautunut vastaanotto. Alyssa sai muutamia kirjoja mukaan ja sitten lähti myyrä syvyyksiin, ensin Jadesyntyisten etuvartioon, jossa Mihail kutsui Maa-elementaalin etsintäavuksi, ja sieltä jatkaen alas. Ensimmäinen merkittävämpi hidaste tuli, kun jokin primordiaalien jättämä muinainen limaverkko pimensi ympäristön ja rupesi rusentelemaan myyrää. Porukka ulos ja verkonsolmujen kristalleja rikkomaan. Damien nopeasti rikkoi neljä ensimmäistä jotka rutistelivat myyrää, ja seurannut varjopläjäys hidasti hiukan taistelua, mutta hiljalleen rupesi kehä vaurioittamaan otusta. Allum päätti taistelun lyhyeen heittämällä osan möröstä syvälle kattoon, joka sitten päätti ruveta sortumaan. Damien hyppästi takaisin myyrän ohjaksiin ja ajoi seinän sisään, mutta limamörkö ehti oven väliin ennen kuin se saatiin suljettua, ja kattokaan ei romahtanut riittävän nopeasti. Allum muksautti uudestaan hirviötä, joka kaaressa lensikin tois puol luolaa, sitten myyrän ovi kiinni ja seinän sisään. Otus yritti seurata perään, mutta oli mokoma sen verran hidas lyllertäjä että pian luopui leikistä.
Pari-kolme päivää lisää, ja ruvettiin olemaan jo sen verran syvällä ettei ollut paljoa luomakuntaa Maan navan ja Villeyden välissä. Samalla löytyikin joku syvähisten heimo, joka kovasti keräili kultaa ja koitti epätoivoisesti elää Villeyden niukoilla antimilla. Juteltiin paikalliselle kunkulle, käytiin hakemassa ylempää kultaa vaihdettavaksi samalla kun elementaali tutki syvempää, ja häirittiin heimon elämää muutenkin. Alyssa hiukan paransi paikallisia vähempiruokaisiksi ja väänsi tapoja erilaisiksi, mutta syvän kultasuonen kulta saatiin ja palattiin melko samaa reittiä takaisin kotiin.

Riittävän korruptoituneen sielun sijaintia ei heti keksitty, joten kysyttiin Joka Toisen Varjolta. Lyhyehkö lista löytyi, joista valittiin sellainen jota on nähty eri puolilla Itää, eniten Pimeydessä Kulkijan varjomaalla. Suurhaarojen kautta mentiin varjomaalle ja palkattiin sieltä aavejäljittäjä. Pari viikkoa Mihail sai suunnitella artefaktia, ja sitten mentiin hakemaan kolmas komponentti. Jäljittäjä oli hommansa hoitanut, ja erään varjomaan kartanon pihalta löytyi tahallaan masentava tapaus. Entisen tuliaspektin bipolaarisuus paljastui pian, mutta Alyssa kävi töihin ja yön lopulla aave saatiin varjomaan reunalle, mitä nyt joku kuolonritari kävi vähän selvittelemässä että mitä neljä Aurinkoista tekee varjomaalla. Varjomaan reunasta yli vetäminen oli vähän työläämpäää, mutta Allumin avustuksella homma lopulta onnistui ja aave rupesi hajoilemaan Kadotuksen puutteeseen. Mihail nikkaroi sille laatikon ja palattiin Neudorniin.
Alyssa ja Damien keräsivät kasaan useamman Catalan, korkea-arvoisen Lookshyläisen, yhden Tuhannesti Taotun Lohikäärmeen sekä Päivänkilven ja Mihail tarpeelliset ainesosat. Lähdettiin rakentamaan ja taktikoimaan Aurinkoon, josta useampi mukana tulija varsin voimallisesti vaikuttui. Banneri Bu rupesi innolla tutkimaan lohharia Mihailin kanssa sillä välin kun Alyssa hoiti yhteistyösuhteita ja Damien kehitti taktiikoita. Tiedustelua suoritettiin, arvioitiin kohdetta, ja saatiin lisätietoja tulevasta varjomaanpoistopommista. Hiukan ongelmia tuli kun tajuttiin kuinka voimakkaasti mokoma imee Olemusta, mutta lopulta suunnitelma saatiin kasaan, Allumin hoivaama aave muuttui osaksi ohjaamaan pommia ja palattiin valmiina iskuun muutaman viikon sisällä.

Lookshylaisilta tuli laiva vierailulle Neudorniin, ja pari päivää myöhemmin aloittivat Catalat valehyökkäyksen toiselle manselle. Samalla päähyökkäysryhmä hyppäsi laivaan, joka karisti turhat naamioinnit ja lähti posottamaan kohti Nurjaa Palatsia. Cataloiden saartotiimit jäivät vartioimaan reilun 5 mailin päähän ja muut ajoivat manselle, jossa Harmaahonka jäi hoitamaan lähiympäristöä ja loput hyppäsivät pinnan läpi isommalle parvekkeelle. Mihail huomasi nopeasti, että Nurja Palatsi seurailee oleskelijoiden ajatuksia, mutta päätettiin kuitenkin etsiä pääkohdetta (eli sydänhuonetta). Ainoasta nähdystä käytävän risteyksestä juostiin suoraan, tutkittiin pari varastoa ja pian todettiin, että Nurja Palatsi osaa muuttaa huoneidensa sijaintia. Seuraavaa käytävää juostiin ekaan isompaan saliin, jossa Olemattomuuden Pyörremyrsky pyysi parvelta ryhmää poistumaan. Halla hyppäsi toiselle parvelle juttelemaan, muut jatkoivat Mihail ohjastamana kohti oletettua sydänhuonetta. Halla käski Pyörremyrskyä olemaan lähestymättä, ja tämä sinänsä kyllä totteli mutta otti loitsulla Mihailin luurangon haltuunsa. Vastustelu omilla lihaksilla oli kivuliasta, mutta valitettavasti pelkissä luissa ei ollut riittävästi voimaa estämään Shajolia, joka nappasi sätkyvän Mihailin olkansa yli. Pian Alyssa saikin parannettua luut takaisin oikealle omistajalleen ja matka jatkui. Nurja Palatsi onnistui ensin ohjaamaan ryhmän pari kerrosta ylöspäin kummallisen verhohuoneen, kylpylän ja suhteessa räikeän kasvihuoneen kautta ennen kuin Mihail keksi, kuinka paikassa liikutaan. Palattiin kerros alaspäin ja tultiin isohkoon juhlasaliin, jossa odotti läjä aaveita, turhautunut Kaksi Haavaa ja ylemmillä parvekkeilla inhottavampia tapauksia.
Alyssa nopeasti puhutti Kaksi Haavaa muistelemaan menneitä, ja tämä koppasikin Alyssan mukaansa kerrosta ylemmäs taistelemaan hyvin yllättyneitä keijuja vastaan. Kaksi kerrosta ylemmiltä parvekkeilta rupesi kuulumaan taas inhottavaa Nekromantian muotoilua, mutta urheasti tukiryhmä hyökkäsi sinne, Damienin näyttäessä mallia lentämällä myös kimppuun. Toisella yläparvekkeella oleva Pyörremyrskykin tajusi lopulta lopettaa paasaamisen ja ruveta nekromantisoimaan sillä välin kun muut vetäytyivät aaveilta. Damienin komea parvekkeensorrutus ei valitettavasti lopettanut loitsintaa, mutta Allumin heittämä aave rikkoi parvekkeen Pyörremyrskyn naamalle ja posautti yritetyn loitsun. Lopulta paikan herra, Menetettyjen Kunnianhimojen Tuoma Vapautus, osallistui mokomien murtautujien pois ajamiseen ja satutti pahasti loitsullaan niin Damienia kuin Alyssaakin, Allumin kestäessä inhottavan loitsun vauriot. Mihail oli jo vähällä käynnistää pommin, mutta Allumin käytettyä sen suojakuorta torjumiseen jokin osa oli vähän irronnut. Damien päätti ratkaista Kuolonherraongelman sorruttamalla kohtuullisen määrän seinää ja ja kattoa sen päälle. Peräännyttiin, ja Mihail etsi uuden reitin kohti sydänhuonetta, Kahden Haavan tullessa mukaan yhä menneiden aikojen lumoamana.
Vielä kerran yritti Nurja Palatsi huijata ryhmää pimeään palvontahuoneeseen, mutta melkein vierestä löytyi surkeaksi varastoksi naamioitu sydänhuone. Pommi kiinnitettiin, ja tilanne näytti muuten hyvältä, mutta Kaksi Haavaa havahtui ja rupesi tiukkaamaan että mitä hittoja oikein tapahtuu? Päivänkilpi ja lohikäärmeveriset siirtyivät takaisin käytävälle valmiina ottamaan vastaan räjähdyksen, ja Alyssa koitti jotenkin selittää Kahdelle Haavalle että nyt olisi oikeasti hyvä hetki luottaa muihin. Vielä yritti Menetettyjen Vapautus tulla häiritsemään, mutta Damien tasapainoili pommin päällä ja torjui mokomat yritykset. Allum ja Halla palasivat auttamaan, ja viime hetkellä koitti kuolonherra huutaa Alyssan keskeyttämään pommin toiminnan, mutta tuhahduksen saattelemana lähti hän auttamaan Kahden Haavan pois. Pienen hetken oli aivan hiljaista, ja sitten valtava valo puhkui kaikki satojen jaardien pääähn, koko palatsin ja kaikki aaveet tuhkaten. Päivänkilven suoja toimi, ja muu ryhmä pääsi hihkumaan selviytymistään, samalla kun maahan pomppi Allumia suojannut kultainen kuula ja sienipilven takaa liiti Damien hiljalleen alas kultaisilla siivillään.
Jälkihoitona ruvettiin rikkomaan varjomaan paasia, tehtiin sopimuksia Lookshylaisten ja Cataloiden kanssa, ja Alyssa onnistui hiljalleen kaivelemaan taas lisää mahdollisuuksia hyvään ulos Kahdesta Haavasta. Valitettavasti kaukaisen Elonruukin siirtäminen vanhan mansen tilalle ei tulisi olemaan ihan helppo juttu...

(KP 4. viikon loppu)


Tapahtumien vanha versio

Pääsivu