KoExalted:Roolipelisopimus

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Mitä me pelataan?

Exaltedia. Mutta mitä se tarkoittaa?

Tyyli

Sankarillinen. Selkeä. Dramaattinen.

Olen lähtenyt pelauttamaan sillä näkemyksellä, että hahmot tekevät selkeitä ratkaisuja, toimivat päättäväisesti, ja yleensäkin ovat sankareita. Aina ei tarvi olla hyvä mutta sitten pitää tuoda vauhtia tarinaan.--Otto 2. huhtikuuta 2009 kello 15.01 (UTC)


Teemat

Nousu sankaruuteen, maailman pelastaminen, tiiviin ryhmän muodostaminen. Sitä tavallista fantsuropeilua. Toisaalta, myös mahdottomien esteiden ylittäminen ja vihollisten voittaminen, omiin maatamullistaviin voimiin kasvaminen, erojen kasvaminen tavallisiin ihmisiin. Pelimaailma tukee myös hyvin sitä, että jos joskus ollaan päästy korkealle, ongelmat sitten siellä...--Otto 2. huhtikuuta 2009 kello 15.01 (UTC)


Roolit

Yleensä tarinat toimii paremmin, jos kullakin hahmolla on tietty rooli, jossa yleensä pysyy, josta näyttää niitä puolia joka tekee hahmosta juuri itsensä, ja jota joskus myös rikkoo. Näkemykset tällä hetkellä:

  • Allum: Lempeä jättiläinen. Mies joka on eksyksissä; tietää kuka on, ja on idea siitä, mitä pitäisi tehdä, mutta ei ole vielä keksinyt, miten... Myös se, joka tuo maanläheisen näkökulman tarinoihin, mutta josta voi tulla suurjohtaja.
  • Alyssa: Juonittelija, mielipuoli, vamppi. Hän, joka on sekaisin, mutta silti tietää miten muut ajattelevat, mitä he haluavat, tai miten heidät saa tekemään niinkuin itse haluaa. Kontrasti muiden ja itsensä hallinnan välillä. Tuo myös tunteita ja seksiä mukaan peliin.
  • Damien: Uljas johtaja, rohkea sotilas, viaton. Toisaalta täysin tottunut sotatantereen raakuuksiin, likaan ja paskaan, ja silti pystyy pitämään yllä ritarillisuutta. Toisaalta ihmissuhteiden ja politiikan alalla kokematon. Ammattilainen, joka tietää missä on hyvä, ja pitäytyy siinä.
  • Mihail: Viisas neuvoja, järkevä järjestelijä, taidokas seppä. Eniten se, joka tuo järkeä ja suunnitelmallisuutta mukaan. Tuo esiin organisaatioiden tärkeyden, osaa yhdistää tapahtuvat asiat oikeaan kontekstiin historian ja maailman suhteen. Myös yliluonnollisten asioiden tietäjä.
  • Halla: Uusi tekijä. Roolia voi olla vielä vaikea nähdä. Ainoana kuisena varmaan ainakin eläimellisyyttä ja muuntautumikykyä.

--Otto 2. huhtikuuta 2009 kello 15.01 (UTC)


Yksittäiset asiat

PJ:tä ottaa päähän jos joutuu koko ajan keksimään kuinka vastustajat pääsee pakoon pelaajahahmoja. Mulla on muutama idea asiasta, mutta pää-asiallinen pointti on että haluan saada keinot millä PH:jen kanssa konfliktiin joutuvat EPH:t pääsevät niistä irti, että ne voi tulla joskus myöhemmin takaisin. Mieleen tulee että isoin ongelma voi olla niiden hahmojen ja/tai pelaajien mielestä tosi epämiellyttävien tapausten kanssa...


Muuta?

Jos PJ nyt unohti jotain niin tuokaa esiin.


Pääsivu