KoExalted:Muistettavaa v1

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Alyssan vahvistamat lupaukset / sopimukset

Joka Toisen Varjon opettaja halusi tehdä vaihtokaupat: Damienin Tähtimetallista tehdystä Suurdaiclavesta antaa Orichalcumista tehdyn tilalle sekä tietoja:

 • Lupaa, että vastineeksi annettava Orichalcumista tehty Suurdaiclave on kiroamaton, että sillä ei tällä hetkellä ole omistajaa, ja että sen antaminen ei muuta kohtaloanne pahempaan suuntaan kuin jos teillä olisi Tähtimetallista tehty.
 • Kertoo yhdestä paikasta, joka sijaitsee Haaskamailla kahdentuhannen mailin sisällä Neudornista. Kerrotaan sijainti sekä ohjeet turvallisesti perille pääsemiseksi, perustiedot ensimmäiseltä ajalta sekä perustelut miksi siellä hänen ymmärryksensä mukaan pitäisi olla artefakteja.
 • Lajal lupaa kertoa palkkaajilleen Suurhaaroissa sovitun tarinan, olla lähellä ja muuttaa Neudorniin

Kerat-Chin kanssa tehtiin seuraavat sopimukset:

 • Asianomaiset (Kehä & Kerat-Chi) hoitavat yhdessä elementtihovin kuntoon
 • Mitä laajemmalle Kerat-Chin usko leviää, sitä vähemmän veriuhreja hänelle tehdään. Kun hän on (nykyisen) Neudornin alueen Pääkaivosjumala, ei veriuhreja anneta enää yhtään.
 • Aurinkois-usko pysyy mukana Aurinkoisten Lasten dogmassa. Kerat-chi ei tappele tai juoni kyseisiä aurinkoisia vastaan

Neudorniin hyökännyt keijupomo lupasi (ainakin) lähteä Luomakunnasta (vähintään Middlemarcheille) sinne koskaan palaamatta, ja olemaan vahingoittamatta kuolevaisia poistuessaan.

Harmaahonka

Harmaahonka lupasi opettaa mukaan ottamaansa Kuista (Felor) ja käskeä sen käymään Neudornissa kunhan se on saatu koulutettua.

Harmaahonka lupasi olla käyttämättä kehenkään Kehän jäsenistä minkäänlaista muistin tuhoavaa, poistavaa, kadottavaa, korvaavaa tai muuttavaa efektiä, niin Tenhoa, Taikaa, Sydänkiveä, Esinettä kuin mitään muutakaan, ja Alyssa lupasi vastaavasti olla koskaan opettelematta tai muuten ottamatta käyttöönsä tai käyttämään kehenkään henkilöön muistin tuhoavaa, poistavaa, kadottavaa, korvaavaa tai muuttavaa Tenhoa, Taikaa, Sydänkiveä, Esinettä tai muutakaan vastaavaa.

Menetettyjen Kunnianhimojen Tuoma Vapautus

Tuonentuoja & kumppanit lupaavat olla hyökkäämättä itse tai armeijalla Neudorniin tai millekään aluelle, jota Neudornin Aurinkoiset hallitsevat. Neudornin Aurinkoiset lupaavat olla kertomatta Kuolonritareista, heidän herrastaan tai heidän varjomaastaan sellaisille, jotka eivät näistä tiedä.
Alyssa taisi vahvistaa sopimuksen itsensä ja Tuonentuojan välillä, mutta neuvotteluissa implikoitiin, että koskee kumpaakin osapuolta yleisemmin.

Pimeydessä Kulkija

Ekan tietovaihdon jälkeen tehtiin toinen, jossa Kulkija antoi kaiken jäljittämättömän tietonsa Menetettyjen Vapautuksesta ja 713 Paaden varjomaasta. Vierailija Laavalasipeilien Käytävillä (ja Alyssa?) hyväksyivät seuraavan sopimuksen, kaikki Kehän jäsenet laitettiin lupaamaan: "En kerro alaisilleni, yhteistyökumppaneilleni, avustajilleni tai muille vastaaville mitään näiden arkkujen tai niiden sisällön alkuperästä. En kerro kenellekään, kuka sen antoi minulle, tai että tein hänen herransa kanssa sopimuksen saadakseni sen." Mikäli haluttiin, VLK suostui lupaamaan vastaavansa rehellisesti kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin arkusta ja sen sisällöstä seuraavan vuorokauden aikana (ja ehkä myöhemminkin, jos voidaan saada aikaan riittävän salattu tilanne).

Muuta

Tänne voisi laittaa Neudornin sotilaiden valan...
ja ehkä lisäyksen jonka pari kersanttia ovat siihen luvanneet.

Kolme kiinni saatua Wyld Huntin Lohikäärmeveristä (Shajol, Cathak Nasar, Ragara Tapes) ja heidän sotilaansa lupasivat olla enää hyökkäämättä Neudornin, Karamorin tai Nathirin alueille.

Harmaaputousten valloitus

TODO: Sopimukset joilla Suurhaarojen väki, Lookshylaiset ja Nexuslaiset ottavat osaa tai ovat poissa Harmaaputouksia vastaan käytävässä taistelussa.

 • Useille Harmaaputouksissa kauppaa käyville tahoille on luvattu että olosuhteet pysyvät samoina, eli ei uusia veroja, tulleja tai maksuja muttei tod.näk. myöskään vaatimusten lievennyksiä, ainakaan vuoteen.

Ennustukset

Harmaahongan tuoma ennustus

Puhaltamaton tuuli istuttaa maahan kuoleman hampaita.
Kuoleman kuoleman kuolema nousee. Kuolleet hyveet, kuolleet navat rajoilla, kuolleet Alkujaiset kaataneet. Kuoleman hampaat nousevat kuin loputtomat jyvät ruudukossa. Inkarnat ja heidän ylimmästä alimmaksi pudonneet muuttuvat; Inkarnat ja Aurinko sekä Kuu sekä Elementit ja Alkuperäisten voimallisimmat sielut. Kaikki nämä toisteet ja listat ovat määriä.
Ja yön hampaat nousevat, mutta he eivät huomaa olevansa kuolleita, vaikka heidän unensakaan eivät enää elä, ja silti ne nautitaan. Näin louhittujen kynsien herra haluaa, ja hänen nimensä voimistuu kun historian kahleet murtuvat pois.

Lisäksi "Loputon puoliyö" mainittiin useita kertoja eri kohdissa muualla.

Kehästä oli kovin epäselvää jos mitään (PJ lisäilee kun keksii), ainakin seuraavia kuitenkin:

 • "On vuorelle otso omatuntona kuin sen häntä: lyhyt mutta muuten hyvä."
 • "Nuorta kirkasta kipinää yrittää uudelleensyntynyt saapuja hämärtää, ohi suurisydämisen pedon eston."
 • "Kaukaisuus, monen lähtö ja saapuminen, kutsuu suoraa terää."
 • "Kuivuneet lehdet eivät ole maaksi muuttuneet, ja kovasti ne viiltävät kauniisti tiukkenevia nyörejä."

Allumin Harmaaputouksilla saama näky

Suuri sotalippu nousee, vetää mukanaan Harmaaputousten pohjoispuolelta mahtavan myrskyn, kiertää ensin hiukan itään puhaltaen susipukin karvattomaksi, muuttuen hiljalleen kärki maata halkovaksi Sarasteen Näytöksi, sitten kiertäen etelään ja länteen, halkaisten pitkän häilyvänpimeän madon pitkittäissuunnassa kahtia. Muuttuu kuvaksi Damienista, joka satojen mailien korkuisena pitää edessään Sarasteen Näyttöä vaakasuorana käsissään. Alla valtaisat armeijat pyyhkivät Haaskamaiden yli kohti merta, ajaen edellään helakanpunaisia rottia, liskoja, hiiriä ja ötököitä.


Pääsivu