Kesädawn

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Ollin kevätkesän 2011 Earthdawn-kampanja.

Alku

  • Vuosi on 1493.

Hahmot

Kuva hahmoista

  • Azaria, t'skrang-miekkamestari, Roihu
  • Gideon, ihmissoturi, Emmi
  • Illian, haltiajousiampuja, MV
  • Galenn Tremanicus Kivipelto, kääpiövelho, Otto
  • Kendra, haltiatrubaduuri, Elina
  • Jorr'las Pitkäluu, peikkoseppä, Matti

Paikat

Seitsemän Sulun Satama Suurimman osan hahmoista kotikylä, jonka nimi tulee keskellä kylää sijaitsevasta suuresta seitsenporttisesta kanavasta. Noin 400 pysyvää asukasta sekä runsaasti matkalaisia. Sijainti Onman-joen varrella reilun kolmen päivän matkan päässä Tansiardan kylästä. Asukasmääräänsä nähden kylä on melko vilkas kauppapaikka sijaintinsa ja hyvän satamansa johdosta. Parlainthista ja Havenista löytyy melko lailla seikkailijoita/välittäjiä, jotka haluavat saada tavaransa siirtymään läntisille markkinoille ja Seitsemän Sulun Satama on nykyään ensimmäisiä paikkoja Parlainthin suunnasta tullessa.

Kanava on tehty reilusti ennen Vitsausta (Scourge) ja kanavan on tehnyt Thamon Kolmisormi. Thamonilla oli apunaan runsaasti kyläläisiä apunaan kanavaa tehtäessä, mutta kanavan suunnitelmat ja monimutkaisemmat/maagisemmat osat ovat Thamonin käsialaa. Tätä nykyä Thamon on kyläläisille luonnollisesti aikamoinen legenda, joka on tehnyt kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Kanavan jokaisen sulun yhteydessä on tornit molemmin puolin ja kylän vastarannalla (eli länsirannalla) on jokaisessa tornissa suuret koristeelliset torvet, jotka soivat aina portteja avatessa tai suljettaessa. Lisäksi kanavan molemmissa päissä kylän puoleisella rannalla (eli itärannalla) on suuret kivitalot, joista pohjoisemmassa on sisäänkäynti kylän kaeriin (siis se paikka, jossa oltiin Vitsausta piilossa) ja eteläisemmässä työskentelevät nykyään kylän johtohenkilöt.

Kylän taiteista:

  • Keskellä itäisen rannan kanavan muuria on reliefi, joka kuvaa kanavan rakennusta aikoinaan. Reliefissä on ennen Vitsausta on ollut värityskin, mutta Vitsauksen aikana värit ovat kadonneet. Ainoa väri, joka on jäänyt on pieni määrä keltaista Thamonin pitkään huiviin. Luonnollinen seuraus on tietenkin keltaisten pitkien huivien käyttö seremonia- ja arkiasusteina.
  • Kaerissa vietettynä aikana monet kyläläiset väkertelivät runsaasti erilaisia mekaanisia virityksiä kanavan tekemisestä oppimallaan tietotaidolla. Soittorasioita, pienoismalleja yms.
  • Torvista yksi on haljennut Vitsauksen aikana, joten merkkiääntä tornissa on pitämässä kylän vartioston torvensoittaja.

Marionin päiväkirja

1. osa (katsoo nyt jos jaksan ruveta kunnolla auki kirjoittamaan, mutta tässä muutamilla ranskalaisilla viivoilla asioita)

- Marionilla on mestari. Mestarilla on näkyjä henkilöistä, jotka pitää Puhdistaa. Kirjassa löytyy viiden Marionin puhdistavan ihmisen nimi.

- Yksi Puhdistuksista tapahtui Kauppakaupungissa eikä sujunut niinkuin piti. Puhdistettava oli Asman Karthis ja Marion joutui pyytämään mestariaan apuun... (jatkanpa myöhemmin tästä)


2. osa (eli se jonka luin jo sessiolla)

Henki on taas puhunut mestarille. Minun on etsittävä käsiini Kara Coravan ja osoitettava hänelle tie Puhtauteen. Mestari toivoi myös, että tällä kertaa ei tarvitse tulla korjaamaan jälkiäni, ilmeisesti viittaa Kauppakaupungin tapahtumiin. Lupasin hoitaa Puhdistuksen tällä kertaa rauhallisemmassa paikassa.

Sain Leon avustajakseni Puhdistusta varten. Ei kaikista terävin mies, eikä ole aiemmin osallistunut Puhdistukseen. Katsotaan onko arvoisemme vai ansaitseeko Puhdistuksen.

Örkkishamaani Grik lupasi ratsumiestensä palvelukset vastalahjana esi-isän keihääseen sitomisesta. Varoitti, että ratsumiehet eivät ole tyytyväisiä palkkioon, mutta ovat kuitenkin käskyvaltani alla. Ratsumiesten johtaja Boz saapuu ylityspaikalle joukkojen kanssa. Eivät suostu tulemaan Pavilin Kuilulle raatomiesten takia. Eivät ilmeisesti tiedä Elokristallista. Mahdollista saada joku heistä saattajaksi ja kristalloitua?

(tässä pari viikkoa väliä)

Örkit ovat örkkejä. Raivostuttava mekkala ja räyhääminen käynnissä. Johtajana toimiva naaras, Boz, tottelee mutta alaiset eivät tunnu ymmärtävän puhettani ennen hänen käskyään. Melko varma että ymmärtävät minua, mutta tahallaan ovat ummikkoja.

Örkit ovat täydellisen kurittomia. Bozin johdolla eivät suostuneet tappamaan tilan naisia ja lapsia vaan vaativat että heidät suljetaan halkovajaan. En katsonut tarpeelliseksi taistella tästä Bozin kanssa, joten sytytin tilan vasta kauempana tuleen.

Kara Coravan piti lyödä tajuttomaksi sillä se yritti kommunikoida metsän Emon kanssa. Emo lähetti ötököitään kimppuumme, mutta selvisimme niistä. Kolme örkeistä jäi vangeiksi ja Bozin johdolla muut örkit vaativat pelastusretkeä. Hullut. Vetosin poppamiehen sanaan ja lopulta suostuivat saattamaan minut ylitykselle.

Leo on pätevän oloinen ja tajuaa kenelle on töissä. Piti puoleni örkkien kanssa käydyssä väittelyssä. Elokristalli on tyytyväinen toimiini ja antoi raatomiehet taas avukseni. Leo suostui kristallointiin ilman suurta vastustusta. Vaikuttaa riittävän luotettavalta Nummelle lähtevään porukkaan. Varmista riittääkö kristallin poisto sisäänpääsyyn. Olisi viides lähtijä, joten kolme suojatalismaania olisi vielä jäljellä tutkimusretkueelle. Kenties mestarilta löytyisi avustajia, jos hoidan Coravanin.

Coravan on sitkeä. Ei huutanut kertaakaan, kun suoritin viiltelyn. Leo näytti pahoinvoivalta, ei taida olla valmis pesemään Coravania.


Googlella on jonkin verran Earthdawniin kirjoja: http://www.google.com/search?tbm=bks&tbo=1&q=earthdawn&oq=earthda Ainakin Player's Compendium löytyy ja muutama muu.

Earthdawnin wikisivulta saa jonkinlaisen kuvan maailmasta ja roduista: http://en.wikipedia.org/wiki/Earthdawn

Maailmankartta: http://www.gadjira.com/images/barsaivemapbw.jpg (kartasta poiketen Onman-joki oikeasti jatkuu lähemmäksi Parlainthia)

Hahmolomake: http://www.redbrick-limited.com/cms/index.php?categoryid=12&p13_sectionid=4&p13_fileid=51

Käännöksiä suomeksi löytyy Sinilaakson Sankarit-sivulta.

Ollin omia linkkejä, ei tarvi lukea:

http://www.obsidianportal.com/campaign/earthdawn-emergence/wikis/tansiarda http://www.allenvarney.com/ed_obsid.html