Kehve

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Hahmo kuuluu henkilölle nimeltä Veini Lehkonen.


Kehve Fourmind (Nelimieli) on pimeä puolituiselta näyttävä ilmaelementaalirosvo.

Ulkonäkö: Kehve on 91-senttinen, 26-vuotias, mustatukkainen ja mustasilmäinen puolituiselta näyttävä ilmaelementaali, joka painaa puoli kiloa. Kuvaa saa katsoa, vaikka se onkin vanhentunut.

Persoonallisuus: Kehve on pimeä hiippailija. Hän ei halua tulla nähdyksi kuin korkeintaan vilaukselta, lukuunottamatta tilanteita, jolloin hänen näkmisellään ei ole sen suurempaa väliä. Kehvestä on mukavaa, jos otukset hänen ympärillään pitävät hänestä, joten hän on usein suhteellisen ystävällinen ja erinomaisen luotettava. Useimmat otukset eivät kuitenkaan ole hänen perhettään tai karavaaninsa jäseniä, joten hän voi tilaisuuden tullen ottaa ohjat omiin käsiinsä ja toimia niin kuin hänen mielestään olisi parasta joko hänelle tai hänen karavaanilleen. Hänestä ei ole hauskaa, jos hänen hieman vähemmän taidokkaat toverinsa möhlivät, joten ollessaan varma omasta ammattitaidostaan hän yrittää hoitaa hommat itse ja pitää muut kurissa. Kehve pitää koloista, kaapeista ja muista pienistä paikoista yleensä ja toimettomana ollessaan istuksii usein jossain pienessä paikassa ja tarpeeksi kyllästyneenä säikäyttää seuraavan ohikulkijan. Hän pitää myös taitojensa esittelemisestä, mutta koska hän usein pitää piilossa olemisesta, hän yleensä esiintyy vain juotuaan tuopillisen tai pari alkoholipitoista juomaa. Hän on vain kerran juonut itsensä kunnon humalaan, jonka seurauksena hän heräsi vanhempiensa sängystä kahden muun karavaanin nuoren kanssa. Sen jälkeen hän ei ole ottanut muutamaa tuopillista enempää.

Tausta: Kehve syntyi ja kasvoi puolituiskaravaanissa. Suuri osa Kehven perheestä oli ansantekijöitä, joten hänkin harjoitti sitä ammattia minkä hiiviskelyltään jaksoi. Karavaani matkasi tuhansia kilometrejä ristiin rastiin Faerûnia, ja sinä aikana se kohtasi enimmäkseen tavanomaisia mutta myös eriskummallisia vaaroja, ja Kehven taidot kehittyivät niistä vaaroista selvitessä. Saatuaan hieman enemmän kokemusta karavaanin kokeneimpien seurassa hänet pistettiin tekemään muitakin juttuja koko karavaanin hyväksi, ja Kehve teki ne (ja jotain muutakin, lähinnä sellaista, minkä hän oletti olevan hyväksi karavaanille) ilomielin riippumatta tehtävän laadusta – perhe ja ystävät ovat tärkeimpiä, heti oman takapuolen jälkeen.

Kun Kehve oli 25, karavaanin kimppuun hyökättiin jostain Kehvelle tuntemattomasta syystä. Suurin osa karavaanista kuoli tai kaapattiin, mutta Kehve, kolme muuta ja yksi vankkuri päätyivät lähistöllä virranneeseen jokeen. Käsittämättömällä onnella vankkuri säilyi jokimatkastaan melkein ehjänä ja palveli jopa improvisoituna veneenä. Kehve oli suurimman osan ajasta tajuttomana, sillä hänet oli kolkattu ensimmäisten joukossa, eikä hänellä ollut juuri mitään muistikuvaa hyökkäyksestä. Hänen kanssaan olivat selvinneet hänen serkkunsa, nuorin karavaanin vanhimmista ja Kehven ystävä. He jatkoivat matkaa neljästään ja harhaillen jonkin verran, sillä he olivat eksyneet joessa eikä heillä ollut kunnon suunnistajaa. He eivät löytäneet minkäänlaisia jälkiä muusta karavaanista.

Harharetkien päätteeksi eräs huoleton ja epäorganisoitu hyökkäys lähes vei pienentyneen karavaanin jäsenten henget. Täpärästi selvittyään he päättivät asettua toistaiseksi aloilleen, etsivät lähimmän kaupungin ja saapuivat Uuteen Traverniin.


Seikkailuja