Kaaos

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Kaaoksen joukot asuvat pohjoisnavalla, mutta kukaan ei tiedä tarkkaan miten kaaos syntyi siellä. Kaaoksella oli alun perin 3 jumalaa:

  • Khorne - God of Hate, Rage, Blood, War and Killing
  • Tzeentch - God of Change, Lies, Hope, Ambition, Manipulation, Scheming and Sorcery
  • Nurgle - God of Decay, Despair, Destruction, and Disease

Mutta neljäs jumala syntyi, kun haltiat, kääpiöt ja ihmiset eivät olleet turhan pidättyväisiä:

  • Slaanesh - God of Decadence, Excess, Pain, Pleasure and Self Indulgence

Kaaos on kaksi kertaa yrittänyt vallata tunnetun maailman. Edellisellä kerralla se meinasikin onnistua, mutta Sigmar tuli takaisin Magnusin muodossa. Kaaos siis saa voimaa aina lisää kun joku manipuloi, raivostuu jne. Tästä syystä Sigmariitit kiertävät Empireä polttamassa pakanoita, jottei kaaos saisi lisää voimaa Empiren sisältä. Toisin kuin meidän maailmassa, pakanoiden uhka on todellinen.

Kaaoksella on kuitenkin kanssa omat ongelmat. Lähinnä se, että kaaoksen jumalat eivät tule ollenkaan toimeen keskenään. Siksi on aina tarvittu kaaoksen valittu johtamaan ja yhdistämään kaaoksen jumalat, että on päästy sotaan. Historia muistaa toisen, Asavar Kul nimisen miehen. Hän kulki nimellä Lord of end of times. Tällä hetkellä Empiren tiedossa ei ole vastaavaa valittua.

Jotkut ihmiset osaavat käyttää kaaoksen tuulia hyväkseen heti syntymästään. Tälläisia varten Sigmarin kirkko palkkaa/kouluttaa joukkoja tappamaan, sillä he ovat osa kaaosta, osa heretiaa. Näitä ihmisiä on vaikea löytää, ellei heidän nähdä taikovan. Siksipä Sigmarin kirkko on keksinyt mm. seuraavat tieteelliset keinot todistaa onko joku kaaoksen kätyri:

  • Noidat palavat hyvin, kuten puu. Puu kelluu, joten jos epäilty kelluu, on hän noita. Jos ei kellu, niin Sigmarin pappi antaa hälle ilmaiseksi viimeisen voitelun, jotta hän pääsee tuonpuoleiseen kunniapaikalle.
  • Punainen tukka ja luomet sikiävät kaaoksen kätyrissä. Kyseisiä epäiltyjä pitää kiduttaa niin kauan kunnes he tunnustavat kaaoksen palvonnan.
  • Noitaa tökätään tulikuumalla keihäällä keskelle rintaa. Jos tämä paranee kolmessa päivässä, on tämä noita joka pitää tuhota. Jos ei parane, niin Sigmarin pappi antaa hälle ilmaiseksi viimeisen voitelun, jotta hän pääsee tuonpuoleiseen kunniapaikalle.
  • Jos joku taikoo ilman taikayliopiston lupaa tai taikoo luvattomia loitsuja on hän noita.

-Toim. huom: tässä noita on sukupuoleton termi.

Takaisin