KG Vebber sotapäiväkirja

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Index.php ExcaliburWiki Loikkaa: valikkoon, hakuun

14.5.1941 16. motorisoitu "Windhund" divisioona siirretään Balkkanin kampanjan jälkeen Puolaan uudelleenjärjestäytymistä varten.

15.5.1941 Kenraali Henrici perustaa "Kampfgruppe Vebber" nimellä motorisoidun tiedustelu osaston. Vahvistettu komppania aseistetaan monipuolisesti ja raskaasti. Taisteluryhmän tehtävänä on toimia Windhund-divisoonan tuntosarvina.

21.6.1941 klo 1200 Kapteeni Vebber kutsutaan kenraali Henricin päämajana toimivaan katolliseen kirkkoon Rzeszowin keskustassa. Koko kaupunki on täynnä harmaapukuisia ja lentokoneiden jylinä on lähes taukoamaton. Jotain on tapahtumassa.

Poland.jpg

Kenraali Henrici lyö kirjallisen käskyn Vebberin käteen.

PG kleist hyökkää 22.6. klo 03:15 san joen yli kolmesta kohtaa 20km leveydeltä josta KG Vebber hyökkää ryhmityksessä keskimmäisenä vihollisen vahvennettua NKVD komppaniaa vastaan.Vasemmalla puolellanne hyökkää 64. jv. divisioona ja oikealla 99. jv divisioona. Perässänne hyökkää 257. jalkaväki divisiooona ja 16. mot. jv. div.

KG vebberin tehtävänä vallata sillanpää san-joen itä puolelta ja rakentaa pontoonisilta. 257. jv. div. varmistaa sillanpääaseman jonka jälkeen KG vebber valmistautuu jatkamaan ilman erillistä käskyä reittiä Hund-21 tavoitteena silta-115.

KG vebberille alistetaan sillan rakennusta varten 3.PionK ja toistaiseksi 54. Tykistöpatteri (4 kpl 105mm, mukana yksi tuliannos).

Hyökkäystä tukee 43. ptr (105mm) ja 12. ptr (75mm) tykkejä. Tulta on käytössä 22.6. klo 12 asti 1/2 tuliannosta per patteri.

Kapteeni Vebber, ilmoitatte 257. jv. divisioonalle kun sillanylitys on mahdollista. Ennen tavoitteeseen jatkamista jätätte 3. PionKn 257.divisioonan haltuun jatkamaan lisäsiltojen rakennusta.

Vebber ja Henrici katselevat toisiaan hetken määrätietoinen ilme kasvoillaan. Käsi lippaan ja luja kädenpuristus. "Hals und beinbruch, Vebber."

22.6.1941 klo 0315

Kg Vebber ylittää San-joen kumiveneillä. Ajoneuvot jäävät odottamaan sillanylitystä. Kuutamossa veneet ovat helpohkoja maaleja, mutta kukaan ei ammu. Komppania pääsee joen yli ilman vaikeuksia. Tulitus alkaa vasemmalla sivustalla, kun Reccen pojat - jotka ylittivät joen ennen varsinaista hyökkäyshetkeä - räjäyttävät bunkkerin. 1. joukkue ei kohtaa vihollista lainkaan varmistaessaan keskustassa olevan kukkulan. 0344 ryhmityksessä keskellä oleva toinen joukkue joutuu ankaran NKVD miesten vastahyökkäyksen kohteeksi ja perääntyy. Armoton tykistö isku kuitenkin murskaa ryssien vastahyökkäyksen. Kolmas joukkue jää kahden bunkkerin tulen alle ja on vaikeuksissa, kunnes vastarannalta Stugit antavat tulitukea. Muutama laukaus ja bunkkerit hiljenevät. Recce joukkueen komentoryhmä ajaa suoraa pahki NKVD partioon. Lyhyt lähitaistelu päätyy NKVD miesten antautumiseen. Ltn Hashel ja kaverit teloittavat vangit ripeällä kp-sarjalla.

Ponttoonisilta on valmis ennätysajassa ja KG Vebber jatkaa matkaansa itään, mukana patteri 105mm tykkejä.

23.6.1941 klo 1545

Ltn Hashel haistaa ryssä jalkaväkeä risteyksessä pari mailia ennen silta-115:ttä. Recce jalkautuu ja konetykki soi. Piippalakkien jalkaväki on pian ajettu pakosalle. Juuri kun Recce on nousemassa takaisin ajoneuvoihin, paikalle ajaa 4 BT-5 tankkia punatähti tornissa loistaen. Hashel avaa tulen komentovaunullaan ja tuhoaa nopeasti kolme tankkia, mutta saa osuman torniin - tykki ei toimi. Onneksi Stugit ehtivät hätiin ja ryssä vaunut loimottavat iloisesti risteyksessä.

KGV-tuli.jpg

Sillalla-115 on taistelu. Viisi Brandenburgilaista pitää siltaa aseinaan mg34 ja muutama schmeisser. Stugi joukkue saapuu viimehetkellä paikalle, rysäyttää siltavahdin talon nurin ja pamauttaa ryssiä tukemaan tulleet BT-7 vaunut atomeiksi. Ammusten vaihtelussa yksi Stugikin syttyy palamaan ja miehistö jättää vaunun.

Silta-115 on hallussa ja KG Vebber jää odottamaan uusia käskyjä. Brandenburgilaiset liittyvät Hashelin joukkueeseen täydennysmiehinä.