Jokimetsän laulu:Huomisen Airut

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Huomisen Airut

Kaheijan Kukkanen

Kuvaus

Airut, kasvokuva
 • Ulkonäkö: Kullankeltaiset suorat hiukset, jotka ulottuvat olkapäille ja kaareutuvat siellä; jakaus keskellä. Silmät kirkkaanvihreät, iho vaalea, poskipäät usein punottavat hiukan. Ruumiinrakenne on solakka ja naisellinen; pituus miltei tasan kuusi jalkaa. Selvimpiä tuntomerkkejä ovat hiukan lehtien muotoiset korvat ja sileät sormet, joissa nivelet eivät erotu yhtä selvästi kuin yleensä (muistuttavat hiukan puun versoja).
 • Pukeutuminen: Yleensä vihreää, keltaista ja sinistä, tilanteeseen sopivalla tavalla. Matkalla on kuluneemmat keltaiset ja vihreät, juhlissa kirkkaampaa sinistä, mutta saattaa vaihdella näitä myös toisin päin. Matkustaessa jousi on selässä, kevyesti kankaaseen käärittynä, ja käsivarsisuojat hihojen alla. Auttaessaan kyläläisiä päällä on käytännöllinen arkihame, ylhäistöä puhutettaessa ihonmyötäinen leninki, näitä varten omistaa myös muutamia kultaisia koruja. Jos on halu juhlia, vaatetus voi olla aika paljastavaakin.
 • Käyttäytyminen: Hyvin ulospäin suuntautunutta ja melko itsevarmaa, jos on jokin selkeä tavoite saavutettavana, muuten vaihtelee. Usein tarmokasta tai viehkeää, riippuen siitä yritetäänkö olla esimerkkinä vai suostutella. Puhe on suoraa, ja saattaa helposti mennä voimakkaan julistamisen puolelle jos kohde vaikuttaa pahantekijältä; muulloin ääni on heleä ja miellyttävää kuunnella. Liikehdintä on selkeää ja tarkoituksenmukaista, paitsi yksin ollessa jolloin saattaa laiskotella tai olla vähän kaihomielinenkin. Niissä harvoissa tilanteissa kun on väkeä ympärillä mutta ei ole kanssakäymisessä kenenkään kanssa, katse on varsin pistävä, kun tarkkailee muita.
 • Anima: Neljä isoa obeliskia, joiden kylkiin on kaiverrettu kuvioita ja joiden huipuista suihkuaa tähtiparvia. Tasolla 8-10 neljä valopylvästä kohoaa Airueen ympärille, 11-15 obeliskeista ja kuvioista näkyvät ääriviivat, tasolla 16+ obeliskit ovat orikalkumia ja kuviot näyttävät maagisista materiaaleista tehdyiltä. Kuvioissa näkyy kuinka Airut ja kumppanit tulevat tästäkin tilanteesta selviämään, ja tähtiparvet kieppuvat Airueen ympärillä, seuraavat hänen tekemisiään ja tarvittaessa kiitävät polttamaan kuolleitten ruumiit. Obeliskien pohja on itse asiassa suorakulmainen, ja ne asettuvat yleensä tasaisin välein siten että pitemmät sivut osoittavat kahden elementtinavan väliseen suuntaan (maan navasta katsottuna). (Muotosuhteet kuin Jade Obelisk, Wyld p.27)

Luonne

 • Yleisluonne: Positiivinen, sosiaalinen. Hymyilee paljon, vaihdelleen rehevästä naurusta leveän virneen kautta vienoon hymynkareeseen, kannustaen koko ajan muita toimimaan Luomakunnan parhaaksi. Yrittää antaa muille tilaisuuden näyttää parastansa, mutta ei luota sinisilmäisesti kaikkien hyvyyteen. Muuttuu helposti ylimieliseksi jos toinen ei osoita jonkinlaista halua muuttaa jotain — maailmaa, itseään, yhteisöään, mitä onkaan — paremmaksi. Osaa silti olla tarpeen tullen ihmisille kohtelias vaikkei heistä pitäisikään.
 • Ihmissuhteet: Suhtautuu tuntemattomiin kohteliaasti ja yrittää saada heidät tuntemaan olonsa mukavaksi ja ystävystyä heihin; ystävystyttyään rupeaa suorapuheisemmaksi. Kehän jäseniin on tietty menneisyyden side, ja näiden kohdalla käyttäytyminen voi vaihdella, riippuen miten näkee toisen. Luottaa sukulaisiinsa, auttaa heitä ja olettaa että he myös auttavat tarvittaessa. Viholliset yleensä yritetään saada käännytettyä omalle puolelle jos vaikuttaisi järkevästi mahdolliselta, mutta jos haluavat taistella, ei pidättele ellei tiedä että olisi lyömässä tappavaa iskua. Muihin ylevöitettyihin suhtautuu välittömästi, joskin olettaa että lohikäärmeveristen pitäisi ymmärtää että heidän esi-äitiensä tekojen vuoksi maailma on nykyään niin täynnä kärsimystä. Ne, jotka Aurinko on julistanut Pimeyden Otuksiksi, saavat vähemmän aikaa kääntyä kuin muut vastahankaan asettautuvat. Keijut joutuvat oikeasti kovasti todistelemaan hyväntahtoisuuttaan, tähän mennessä Kiriel on ainoa joka on edes jossain määrin onnistunut.
 • Ihanuudet/inhokit: Suhtautuu keijuihin hyvin epäileväisesti, ja on valmis herkästi hyökkäämään näiden kimppuun jos voi mitenkään epäillä että ne haluavat pahaa kenellekään Luomakuntaan kuuluvalle, saatikka sitten Luomakunnalle yleensä. Näkee sekä Linowanilaiset että Haltalaiset liian innokkaina tappelemaan, mutta edellisten tapa alistaa ja tuhota metsiä tekee heistä pahempia. Kummassakin ryhmässä on tietysti myös rauhallisempaa, viksumpaa väkeä. Pitää siitä, että saa ihmiset tekemään yhteistyötä. Kosketeltavempina asioina kirkkaat värit, pienet söpöt eläimet (kuten possu Yrttiharja!) ja marjaisat ruuat.
 •  Hyveet: Hyvin myötätuntoinen, yrittää korjata maailman viat. Uskoo itseensä ja tehtäväänsä korjata maailma. Ei erityisen urhea jos ei pelokaskaan. Valitettavasti on kärsimätön ja saa kummallisia päähänpistoja ja rupeaa toteuttamaan niitä ennen kuin miettii asiaa.
  • Limit break: Myötätunnon Hurmeinen Raivo. Kestää yhden taistelukohtauksen tai 4 tuntia.
  • Täysivaltainen: Nähty kurjuus ja välinpitämättömyys sytyttää raivon liekit. Airut hyökkää heti lähimmän kurjuuden aiheuttajan kimppuun, järjen ja jopa aseet unohtaen ja miettimättä omaa turvallisuuttaan. Mikäli mitään kohdetta ei ole, raivoaa muuten, etsii syypäitä ja tuhoaa mitä vastaan sattuu. Ei koe haittoja vammoistaan Raivon ollessa käynnissä.
  • Osittainen: Hyökkää heti julmurien kimppuun, mutta voi käyttää järkeään, aseita ja tenhoja. Mikäli kohdetta ei ole, etsii sellaisen. Hyökkää kimppuun jos joku yrittää selkeästi estää.
  • Ehto: Kun näkee viattomien kärsivän ilman että voi auttaa heitä.

Motivaatio

 • Motivaatio: Palauttaa Luomakunta entiseen kokoonsa. Ylevöittyessään Pyhä Aurinko näytti, miten paljon Luomakunta on vetäytynyt suurutensa ajoista. Tämän palauttaminen on Airueen tehtävä.
 • Intimiteetit: Ihmiset työskentelemässä yhteisen hyvän eteen (toive/halu). Kehä (yhteisten seikkailujen rakentama luottamus). Keijut (epäluulo, viha, ristiriitaisuus). Isoäiti (kiintymys). Yrttiharja (lellittely). Samara (hyväntahtoinen hallinta). Jokimetsän Liitto (toiveikas rakentaminen).
 • Lähitulevaisuuden suunnitelmat:
  • Hankkia käsiinsä jostain tietoa miten Luomakuntaa aikanaan laajennettiin.
  • Rakentaa yhdessä Kehän kanssa Luomakunnan koillisalue vahvaksi, palauttaa Athanasian loisto.
  • Pakottaa kaikki löytyvät keijut olemaan kiltisti tai lähtemään pois.
  • Koittaa jotenkin päästä paremmin sinuiksi edellisen elämän tekojen kanssa.

Historia

 • Elämä ennen Ylevöittymistä: Syntyi Kaheijan kaupungissa RY 745(?), sai nimen Vania (joskaan ei ole kertonut tätä muunmaalaisille). Lapsuus oli melko rauhallista mutta haastavaa; äiti ja isoäiti halusivat että lapsi pystyy vastamaan kaikkeen, mitä vastaan tulee. Kiersi Kaheijan kyliä äitin ja joskus isänkin kanssa. Nuoruudessa kapinoi, ja pakeni lähikylään mutta täti tuli puhumaan järkeä, ja isoäiti ei rankaissut pahasti. Läheisiä ystäviä ei juuri kertynyt lapsuudessa kun äiti ja isoäiti pitivät kovaa koulua; serkku Karisan kanssa oli tiiveimmät välit. Täytettyään kuusitoista rupesi kiertämään kyliä myös yksin ja hoitamaan niiden pienempiä asioita, siirtyen vuosien varrella hiljalleen isompiin juttuihin.
 • Perhe & suku: Äiti Vehreäviita, isoäiti jumala Pälvipelto, isä Jumeros. Pälvipellon toinen tytär, Sinimarja, jonka lapsi Karisa on vuotta nuorempi kuin Airut. Sisaruksia elossa yksi nuorempi sisko, joka joutuu nyt kovaan kouluun jatkamaan sukulinjaa; lisäksi kaksi nuorempaa veljeä, joihin isoäidin voima ei ole juurikaan siirtynyt ja jotka ovat kummatkin maajusseina Kaheijan kaupungin lähikylissä.
 • Ylevöittyminen: Toissavuonna Vania oli selvittämässä Takamatshen kylässä asioita, kun paikalle hyökkäsi joukko keijuja. Vaikka keijuja oli paljon, Vania uskalsi asettua heitä vastaan, kokosi kyläläiset, ja ylevöittyi johtaessaan heidät puolustamaan kyläänsä ja lyömään keijut. Vania palasi varovasti takaisin, kävi puhumassa isoäidin kanssa, ja sai uuden aseman Pälvipellon kiertävänä Ylivoutina, ottaen samalla uuden nimen Huomisen Airut. (Koko tarina alempana, Tarinat-sivulla.)
 • Ylevöittymisen jälkeen: Pälvipelto antoi jatkaa tehtävissään tavalliseen tapaan, mutta Airut ratkaisi kaikki vastaan tulleet ongelmat niin nopeasti ja tehokkaasti, että isoäiti päätti lähettää tutustumaan naapurivaltoihin. Kävi Joen Kukassa (East p.42) Haltassa, samoin Linowanin alueella Bastenissa (East p.21), ja paluumatkalla sieltä tappeli siellä yhden lohikäärmeverisen kanssa. (Ks. taas Tarinat-sivu). Viimeisimpänä tehtävänä on lähtö Samaraan, tarkoituksena selvittää, kannattaisiko ruveta neuvottelemaan tiukempia yhteistyösuhteita.
 • Aiemmat elämät: Muistaa komentaneensa lohikäärmeveris-joukkoja ja ollut keijujen kanssa tekemisissä.


Tekemiset

 • Tarinat sisältää pitempiä pätkiä, myös ennen kampanjan alkua.
 • Löysin muita ylevöitettyjä, kaksi nuorta aurinkoista ja nuoren kuisen sekä tämän opettajan. Me nuoremmat kävimme pelastamassa kaapatut kylän nuoret ja laitoin elementtihovin toimimaan paremmin.
 • Lähdettiin Pajun mukana käymään Arabelissa. Löydettiin Jalava mutta ei keijuja, tuotiin Arabelin kansan jäänteitä Samaraan.
 • Mentiin Marikan keijuhoviin varmistamaan että ovat kiltimmin. Ilmeisesti 1. aikakauden kaiut sekoitti tilannetta sieltä pakenevan keijutytsän kanssa.
 • Palattiin Samaraan, selvitin päätä, diilattiin jumalien ja paikallisten voimasukujen kanssa. Tutkittiin yksi hauta. Päihitettiin syväisten sirkus ja sen jälkeen parannettiin kaupunki aavekuumeesta. Kierrettiin lähimaita, mm. kotona Kaheijassa, ja suostuteltiin väkeä Jokimetsän Liittoon.
 • Käytiin Sijanissa, saatiin vihjeitä Athanasiasta ja lähdettiin sinne. Hiukan Villeyden puolella, lähellä jännä vuori jossa apinoita ja ospardeja, päästiin kaupunkiin, perässä ollut kimera Naja ei tullut sinne. Tutkittiin paljon, kunnostettiin jonkun verran, löydettiin paljon maagista tavaraa. Pidin hienon seremonian jossa pyysin Auringolta siunausta sille, että otamme paikan jälleen käyttöön. Sain myös taas takauman ja kuulemma panettelin Kuisia. Ennen lähtöä päästettiin Naja seuravaan elämäänsä.
 • Palattiin Samaraan, jonka olivat piirittäneet Surunsyöjä-barbaarit ja epäkuolleet. Lopetettiin piiritys pistämällä turpaan Syväistä, löydettiin Terän ruumis ja pari kummallista Ylevöitettyä.
 • Kuiskumppani kaappasi mut, mutta ei tappanut.


Muuta

Musiikkia:

Pääsivu