JM:Sessiohistoria

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

1. Sessio

Imago ja Innocentius saavat molemmat selville outoja asioita satamasta. Innocentius kuulee agenteiltaan, että satamassa on demonisia koiria jotka jahtaavat ihmisiä ja ovat vaarallisia. Agentti lupaa ottaa selvää asiasta. Imago taas huomaa, että sielä olevassa tehtaassa on jotain outoa. Innocentius ja Imago juttelevat myöhemmin ja molemmat kertovat huomanneensa paikassa jotain outoa. Innocentius pyytää Imagoa selvittämään asiaa enemmän. Imago saa tehtaasta selville sen, että se yrittää valmistaa polttoainetta jonka tuottama pakokaasu katkaisee väliaikaisesti maagien yhteyden niiden avatariin. Sen lisäksi Imago selvittää myös, että tehtaassa on töissä yksi ihminen, joka tuskin on normaali ihminen. Imago epäilee teknokratiaa, Innocentius taas vampyyrejä.

Gabrielia on seurannut jo pidemmän aikaa joku outo hyypiö. Kaikki kolme ovat pubissa yhdessä juttelemassa satamassa tapahtuvista asioista ja outo hyypiö tulee sisään. Gabriel kertoo nopeasti tyypistä ja menee juttelemaan hänen kanssaan. Juuri kun hän on pääsemässä tyypin luo, tämä kaatuu tajuttomana maahan. Innocentius juttelee miehen kanssa hetken tämän kaaduttua ja Imago lukee tämän mieltä samalla. He eivät kuitenkaan saa mitään erityisen hyödyllistä selville.

Kesken juttelun Gabriel saa tiedon kännykkäänsä, että hänen kartanoonsa on hyökätty. Gabriel ja Imago tutkivat kameroista mitä sielä tapahtuu kunnes kamerat rikotaan. Kameroista näkyy kolme henkilöä ja koiria. Gabriel, Innocentius ja Imago lähtevät kartanolla ja soittavat poliisit. Saapuessaan paikalle kartanolla ei enään ole ketään muita kuin poliisit. Kartanoa on tutkittu huolella, mutta mitään tärkeää ei ole viety. Pihalla olevaa node-puuta on raavittu ja tutkittu huolella.

Lopuksi Imago saa soiton äidiltään, että Marie on kadonnut.


2. Sessio

Gabriel, Innocentius ja Imago alkavat suunnittelemaan tehtaan ja ongelman eliminoimista, sekä miettivät mitä Marien suhteen pitäisi tehdä. Imago selvittää missä Marie on. Häntä pidetään satamassa kennelin sisällä sellissä. Hänen lähellään näkyi todella suuri koira ja pari ihmistä, jotka puhuivat siitä, että Marie siirretään muualle seuraavana päivänä. Kaikki kolme alkavat valmistelemaan Marien pelastusta. Enkeli ilmestyy Innocentiukselle ja kertoo, että paras mahdollisuus pelastaa Marie on juuri nyt. Innocentius suostuttelee muita lähtemään nyt ja uskomaan asiaan. Nämä kuitenkin vastustavat, jolloin Innocentius kutsuu paikalle enkelin. Enkeli vakuuttaa molemmat asian tärkeydestä ja onnistumisesta. He käyttivät lyhyen ajan valmistautumiseen, jonka jälkeen he lähtivät kenneliä kohti.

Kennelissä he löytävät Imagon ansiosta helposti Marien. Marieta vahtiva koira vastustaa hetken ja jopa haavoittaa Gabrielia, mutta kaatuu. Sankarit huomaavat, että huoneessa yhteys avatariin katkeaa. Vankina on Marien lisäksi pari muutakin ihmistä ja puhuva koira. Nämäkin otetaan mukaan, minkä jälkeen he lähtevät karkuun kennelistä. Yksi mukaan otetuista on tajuton. Toinen on vanhempi mies, jonka nimi on Henry Cavendish, Lontoolainen apteekkari.

Seuraavaksi menimme hotelliin Lontoossa, jossa kyselimme Henryltä ja koiralta asioita ja rauhottelimme Marieta. Henry paljastuu hermeettisen veljeskunnan alkemistiksi. Koirasta saimme selville, että hän on todennäköisesti ihminen joka on joskus muuttunut tai muutettu koiraksi. Huomasimme, että tajuttomaksi luulelamme mies oli oikeasti kuollut. Imago pyysi kaikki pysymään huoneessa hetken jotta hän voi suojata koko porukan correspondencella. Marie kyseli kaikenlaista ja ihmetteli puhuvaa koiraa.


3. Sessio

Minä, Innocentius, menin nukkumaan hotellissa sillä aikaa kun Imago alkoi luomaan ympärillemme etäisyyksiin liittyvää suojaa yhdessä Gabrielin kanssa. Gabriel tuskin auttoi itse ihmeen tekemisessä, mutta ehkä jollain toisella tavalla? Herättyäni jäin rukoilemaan sänkyyn, huomasin että Imago teki koiralle ja Ignatiukselle jotain - myöhemmin selvisi, että tämä luki heidän mielensä, koska ei luottanut heihin. En ihmettele tätä, mutta kyseenalaista se on toisilta kysymättä silti. Hyvä tietää, että Ignatiukseen voi luottaa ja mielenkiintoista tietää, että koira on ollut ihminen ennen. Epäilinkin niin, koska koira ei kuitenkaan ole millään tavalla henkiin sitoutunut. Soitin aamulla Patrick Greenille ja hän hoiti ruumiin pois huoneesta.

Vein Marien ja Imagon luokseni luostariin, Marie jää turvaan luokseni. Outoa nähdä naisia siellä, taitaa olla ensimmäinen kerta? Gabriel vei koiran kartanolleen ja yrittää muuttaa tämän takaisin ihmiseksi. Hyvä teko Gabrielilta, toivottavasti tämä onnistuu. Ignatius lähti käymään kotonaan ja hermeetikkojen luona, näemme hänet myöhemmin Gabrielin luona.

Imagon ja Marien vanhemmat ovat kuolleet tulipalossa! Onneksi Marie oli minun luonani turvassa. Lohdutin molempia, uskon että Marie selviää asiasta uskonsa, muiden tuen ja suremisen avulla. Imago tarvinnee erilaisia apuja kuin Marie selvitäkseen surusta tosin. Toivottavasti molemmat selviävät.

Tapasimme Gabrielin luona ja mietimme mitä tekesimme seuraavaksi. Myös Ignatiuksen apteekki, kotin ja laboratoria oli poltettu, he ovat ilmeisesti vieläkin kohteita. Gabriel oli saanut koiran muutettua ihmiseksi, hän on ilmeisen huonossa kunnossa, eikä ole vielä tottunut olemaan taas ihminen. Ignatius pystyy ehkä valmistamaan jotain vasta-ainetta jos saamme käsiimme vampyyrien valmistelemaa myrkkyä. Mietimme eri keinoja ottaa vampyyri kiinni ja lopettaa satamassa oleva pahuuden toiminta. Luulen, että paras keino on kutsua enkeli auttamaan ja tiedustelemaan vampyyreja, sitten iskemme. Tämä tuntui olevan hyvä idea muidenkin mielestä.


4. Sessio

Lucentius -enkeli kertoi vampyyreista Innocentiukselle tietoja. Vampyyreja on kaksi: Boucher, joka on insert-klaanin-nimi ja jonka pesä on gravesendissä ja Kaput, joka on rodultaan tremere, ilmeisen vaarallinen ja joka pitää tukikohtaa Pentex korporaation tiloissa. Myös Imago oli etsinyt tietoa molemmista ja saanut selville, että Boucher oli tappanut hänen vanhempansa. Päätimme hyökätä Boucherin pesään päivällä.

Yöllä Imago huomasi kulkevansa pimeässä metsässä, josta löysi Marien. Marien vieressä oli Imagon ja Marien vanhemmat raadeltuina. Marie käski Imago juoksemaan pois. Pois päin juostessaan Imago törmäsi paikkaa ihmettelevään Gabrieliin. Yhdessä Gabriel ja Imago kävelivät takaisin metsä-aukiolle jossa Marie edelleen oli. Marie sanoi, että se tulee takaisin ja käski heitä juoksemaa pois. Aukion reunalta metsästä käveli valtava, monta metriä korkea susi, joka lähti juoksemaan kohti Marieta. Imago perääntyi, mutta Gabriel jäi seisomaan pedon ja Marien väliin. Peto juoksi Gabrielin yli ja Gabriel lensi sen osumasta vahingoittuneena pois edestä. Samaan aikaan toisaalla Marien suojelusenkeli ilmestyi Innocentiukselle ja kertoi, että Marie tarvitsee apua. Innocentius juoksi Marien luo, joka vääntelehti unessaan. Kun henkimagialla ei näkynyt mitään ihmeellistä, hän pyysi Jumalaltaan voimaa auttaa Marieta. Innocentius huomasi olevansa valon ympäröimänä metsä aukiolla ja näki valtavan suden juoksevan kohti Marieta. Innocentius tunsi Jumalan olevan kanssaan ja juoksi huutaen kohti petoa. Hän painoi ristin pedon rintaa vasten ja valon leimahduksen saattelemana peto katosi. Innocentius käveli Marien luokse ja kertoi tämän olevan turvassa. Ennen unen päättymistä Innocentius huomasi mustan pahan olennon seisovan metsän laidalla. Sitten uni päättyi.

Seuraavana päivänä Innocentius tuli pakulla agenttiensa kanssa ja he ottivat Gabrielin ja Imagon kyytin ja lähtivät metsästämään vampyyriä. Innocentiuksella oli vanha inkvisition johtajan haarniska päällä ja molemmissa käsissä nyrkkiraudat. Sekä Gabriel, että Innocentius olivat melko buffattuja. Innocentius hohti vaaleaa valoa ja suonissa kulki valojuovia. Päästyään Boucherin pesälle. Imago ja Gabriel skannasivat alueen ja löysivät luolasta kuusi ghouli-koiraa. Soihtu toisessa kädessä ja risti toisessa Innocentius juoksi sisälle luolaan muiden seuratessa. Syntyi taistelu, jonka päätteeksi viisi koiraa oli palasina luolassa. Etenemisen esti suuri kivi, jonka Innocentius nosti pois edestä. Vampyyrin sarkofagin päällä istui valtava ghouli-koira. Seuranneessa taistelussa koira onnistui puremaan Innocentiusta päähän (joka oli yllättävän kestävä..) ja melkein tappoi Clarencen ennen kuolemaansa. Kun "normaali" parantaminen ei toiminut, Innocentius rukoili Jumalan armoa Clarencelle, jonka haavat alkoivat parantua silmissä valkean valon saattelemana. Vampyyrin sydämeen lyötiin vaarna ja se kuljetettiin Gabrielin kartanolle.

5. Sessio

Vampyyrin kuulustelu jatkui sekä fyysisesti, että Imagon kautta psyykkisesti. Tällä kertaa päätimme tehdä sen siten, että pyyri on hereillä. Ennen kuin tätä päästiin toteuttamaan, homman keskeytti Gabrielin äiti (joka on vihdoin päässyt kotiin pakkohoidosta mielisairaalasta, jonne Owain hänet passitti), jonka Gabriel luuli olevan jo kuollut. Epämukava tapaaminen oli Gabrielin suureksi helpotukseksi melko lyhyt. Imago lupasi Daisylle (siis Gabrielien äitille) potkia Gabrielia pitämään yhteyttä häneen. Gabrielilla ei ole mitään aikeita tehdä niin. Sitten takaisin tärkeämpiin asioihin, eli vampin kuullusteluun. Onneksi myös Innocentius saatiin paikalle, sillä tottahan torhahampainen ystävämme osasi muuttaa muotoa lepakoksi ja näin vapautua kahleista. Lyhyen taistelun (vampilla oli veri vähissä) jälkeen saimme sen tainnutettua ja takaisin seinään kiinni. Sen jälkeen Gabriel luovutti sille vain juuri ja juuri sen verran verta, että se heräsi taas tajuihinsa. Siitä alkoi monta päivää kestävä psyykkinen luotaus, kun fyysiset kuullustelukeinot eivät oikein tuntuneet tepsivän. Sillä välin Gabriel tutki vampyyrin verta, jota oli jo mukavasti saanut kerättyä ja Innocentius tapasi Taivaallisen Kuoron paikallisen johtajan. Sitä kautta sankareillemme tulikin kutsu tulla selittelemään vampyyrien juonia traditioiden johtajien neuvoston eteen. Kuullustelujen päätyttyä Imago päätti, että vampyyrille sopiva loppu on kuolla samalla tavoin, kuin hänen uhrinsakin (tai ainakin yhdet niistä), eli palamalla. Gabriel vastusti tekotapaa, sillä ei halunnut kellariinsa kokkoa, mutta Imago projisoi kauhua ja pelkoa Gabrielin mieleen ja näin ollen sai vapaat kädet pyromanisointiinsa. Luonnollisesti palavan vampyyrin mieli ja sen viimeiset tuskaiset ja eläimellisen paniikin valtaamat ajatukset oli pakko tallettaa tuleville sukupolville mielitutkan kautta, vampyyrin palaessa tuhkaksi. Niitä on kiva katsella uudestaan videolta vanhana. Kaiken tapahtuneen jälkeen onkin mukava nollata päänsä pössyttelemällä ja bilettämällä aivottomasti.

6. Sessio

Gabriel ja Innocentius saapuivat klub Apocalypselle Imagon kutsumina. Klubilla oli käynnissä tyypillisen rankat konemusabileet. Imago esitteli kaksikolle Constantinen, viehättävän oloisen nuoren miehen, jonka kanssa Imagolla oli selkeästi jotain peliä käynnissä.

Gabriel seuraili kun muut bilettivät. Huumeet selkeästi ruokkivat Imagon ja Gabrielin rankkaa biletystä. Tämän havaittuaan Gabriel alkoi rukoilemaan yläkerrasta, että huumeiden vaikutus poistuisi.

Kun Imago huomasi päänsä selvenneen, päätti hän alkaa mielimagialla jakamaan muiden bilettäjien hyvää fiilistä. Jotain meni kuitenkin pieleen, ja loitsu alkoi kontrolloimattomasti yhdistämään fiiliksiä ja ajatuksia kaikkien klubilla olevien välillä. Koska suurimmalla osalla klubittajista oli pohjalla todella hyvä fiilis, prosessi alkoi pian ruokkimaan itseään, tuoden kaikille bilettäjille yhä paremman ja paremman fiiliksen. Kun viimeisetkin estot alkoivat poistumaan, bileet sulivat orgioiksi.

Melko pian Imago sai tiedon, että teknokratian edustajat olisivat saapumassa Apocalypseen, joten oli valitettavasti aika poistua. Imago pyysi Constantinen nappaamaan juhlimiseen uponneen Gabrielin mukaan, ja Constantine löikin yhdellä lyönnillä Gabrielin tajuttomaksi ja yllättävän kevyen oloisesti nappasi häntä paljon raskaamman ruumiin olkapäälleen.

Kun päästiin Gabrielin kartanolle, kävi ilmi että mikä tahansa voima mikä piti Boucherin poissa kartanon alueelta, estää myös Constantinea lähestymästä paikkaa. Kun yhä tajuton Gabriel saatiin sänkyyn, Imago kertoi Innocentiukselle että Constantine on tosiaan vampyyri. Imago yritti vedota siihen, että Constantine ei ole missään tekemisissä muiden vampyyrien kanssa, ja on merkittävästi vähemmän paha tapaus kuin muut vampyyrit. Innocentius piti silti vakaasti linjansa, että kaikkien vampyyrien on kuoltava.

Seuraavana aamupäivänä oli traditioiden pomojen tapaaminen. Imago kävi lävitse oleelliset tapahtumat. Innocentius piti vaikuttavan puheen siitä, miten kaikkien traditioiden pitäisi yhdessä nousta vastustamaan vampyyrien uhkaa. Imago sai myös rangaistuksen edellisen illan tapahtumista, joiden suhteen Imago tosin kaunisteli totuutta melkoisesti.

Heti tapaamisen jälkeen Imagon aloitteesta lähdettiin herättelemään Marieta asioiden todelliseen tilaan. Kolmikko kertoi ja demonstroi Marielle magiasta, ja siitä miten Marien omat näyt olivat kenties jonkinlaista maagista voimaa, jota Marie pystyisi kenties oppimaan hallitsemaan. Marie vaikutti suhtautuvan asiaan melko pitkälti uskontonsa selitysten perusteella. Tämän jälkeen usean päivän aikana Imago ja Innocentius kertoivat Marielle maailman eri traditioista ja historiasta, ja myös siitä miten vampyyrit ovat todennäköisesti edelleen Marien perässä.

7. Sessio

Hieman aikaa kului ennen seuraavaa traditioiden kokousta. Nihkeilyn ja Innocentiuksen vakuuttavan puheen jälkeen myös Gabriel tavoistaan poiketen kannatti voimakkaasti vampyyrien mätkimistä. Loppujen lopuksi saatiin jopa sovittua että osa traditioista kohdistaa voimansa Owainin kanssa gilgulkaasun tuotantolaitoksen tuhoamiseen ja osa Pendex korporaatioon hyökkäämiseen, jonne myös Imago, Gabriel ja Innocentius menisivät. Sankarimme olivat yllättyneitä aikaansaamisen suuresta määrästä. Valmisteluja alettiin välittömästi tehdä ja illalla oli tarkoitus ritualisoida kaikenmoisia mahdollisia taikoja päälle.

Gabrielin päivän ohjelmaa kuitenkin häiritsi sinnikäs äiti, joka halusi tavata. Gabriel sai kuitenkin karistettua äidin pois puhelimen välityksellä, lupaamalla ottavansa yhteyttä parin päivän päästä. Kotiin tultuaan Gabriel huomasi siellä kuitenkin äidin odottamassa, koska hän ei ollut uskonut Gabrielin tyhjiä lupauksia. Äiti lupasi, että voi kertoa jotain hyödyllistä, mikäli Gabriel suostuu viettämään hetken hänen kanssaan. Gabriel ei tähän tosissaan uskonut, mutta päätti kuitenkin päästää äidin sisään taloon. Selvisi, että äiti tiesi sittenkin jotain hyödyllistä, sillä kellarista löytyi salaovi josta Gabrielilla ei ollut mitään tietoa. Se johti pieneen rituaalikammioon jossa oli kivinen ovi johon oli kaiverrettu joku kenties kelttiläinen (Gabrielille tuttu) soturi. Yllätys oli melkoinen kun kaiverrus heräsi eloon ja alkoi puhuttelemaan Gabrielia uutena mestarinaan ja Le Feyn suvun salaisuuksien haltiana, nyt kun entinen mestari on ilmiselvästi kuollut. Enää pitäisi suorittaa rituaali loppuun, jota varten Gabriel ilmiselvästi oli äitinsä tänne raahannut. Pitkän mietinnän jälkeen Gabriel päätti, että äidin on parempi kuolla, hän on jo kärsinyt tarpeeksi tässä elämässä, eikä tulevaisuuskaan näyttänyt kovin valoisalta. Gabriel hoiti asian mahdollisimman inhimillisesti, eli halvaannutti äidin esti häntä tuntemasta tuskaa samalla, kun teki tarvittavat rituaaliviillot ja lopulta leikkasi sydämen irti. Nyt Gabriel oli Le Feyn suvun herra.

Rituaalin päätyttyä oli aika tutkia mitä salaisuuksia kaiverretun oven takaa löytyi. Vähemmän yllättävästi sieltä löyty suuri okkultistinen kirjasto sekä työhuone ja enemmän yllättävästi sieltä löytyi maaginen lasikupu ja sen alta laiha mies (vampyyri) nimeltä [Se kuka mukamas keksi gilgulkaasun]. Hän kertoi että Owain on pitänyt häntä siellä vankina jo kohta satakunta vuotta. Eli siis Owain onkin koko ison projektin takana? Aika kuitenkin kului ja ilta lähestyi ja Imago ja Innocentius olivat kohta tulossa. Sitä ennen pitää varmuuden vuoksi hävittää todisteet rituaalista. Gabriel loi tyhjästä ison kasan pieniä ötököitä, jotka napostelivat äidin ruumiin luineen päivineen parempiin suihin. Homma meni ikävästi kuitenkin hieman pieleen ja nyt Gabrielin talo houkuttelee kaikki lähiseudun raadonsyöjät, mutta tätä Gabriel ei kuitenkaan tiedä. Imago ja Innocentius saapuivat ja pienen jahkailun jälkeen Gabriel päätti kertoa heille löytönsä. Mentiin yhdessä tutkimaan salaisuuksien kammiota tarkemmin ja löydettiin todisteita jotka puolsivat vampyyrin tarinaa. Vampyyriltä yritettiin nyhtää kaikenmoista tietoa surkeilla lupauksilla kostosta, mutta vamppi olisi vaan halunnut päästä vapaaksi. Lopulta vamppi ärsyyntyi sen verran että potkaisi lasikupua jonka tiesi kutsuvan Owainin paikalle. Pienen jahkailun jälkeen sankarimme päättivät kohdata Owainin sen sijaan, että olisivat luikkineet pakoon.

Owain saapui piakkoin paikalle ja pienen jännittävän hetken jälkeen onnistuttiin välttämään suurempi konflikti ja siirtymään puhumiseen. Owain myönsi tekonsa, mutta motiivi jäi melko hämäräksi. Jotain jostain tilanteen hämmentämisestä, ettei pala pohjaan tai jotain yhtä typerää. Hyökkäys Pendexiin päätettiin perua.


8. Sessio

Tapasimme kuningatar Annen edustajan, Amagawa Azumaron, Lontoossa ravintolassa. Loistavan illallisen kanssa nautimme vampyyrin kohteliaisuuksista ja neuvottelimme hyökkäyksestä. Sovimme, että satamassa oleva tehdas tuhotaan ja Pentexin päämajan kellariin hyökätään. Pentexistä ei tuhota mitään ylimääräistä omaisuutta ja Anne käskee ylimääräiset henkilöt sieltä pois. Turvatoimet jäisivät tietenkin voimaan jotta tapahtuma ei näyttäisi liian järjestetyltä.

Hyökkäsimme seuraavana päivänä puolilta päivin Pentexiin. Lähirakennukset ja katu oli tyhjennetty pommiuhan varjolla ja ajoimme poliisin autoilla oven eteen. Ryhmässä oli Innocentius-mecha, Gabriel, Imago, pari inkvisition agenttia, celestial choruksen maagia, virtual adept hakkeri ja materialisti Gandalf. Ovella vartioivat vartijat poistuivat rakennuksesta ryhmän käskystä ja pääsimme jatkamaan eteenpäin. Imagon mukaan alakerrassa oli valmiina muutama vartija rynnäkkökiväärien kanssa tähtäilemässä hissin ovelle. Gabriel heitti säkillisen mukana tuomiaan raatoperhosia toiseen hissiin, jonka jälkeen menimme itse toisella hissillä alas. Kun meidän hissimme tuli alas, vartijat ampuivat sarjaa raatoperhosia kohti. He yrittivät ampua Innocentiusta, mutta rynnäkkökivääri ei päässyt Innocentiuksen panssarista läpi. Vartijat lähtivät karkuun kun huomasivat, että heidän aseensa eivät tee mitään (ja kiväärit oli muutenkin jo väännetty rusetille..) ja Imago jumitti heidät seuraavaan huoneeseen turvaovien taakse.

Kryptaan matkan esti jonkinlainen suojakenttä, josta maagit eivät päässeet läpi. Inkvisition agentit kuitenkin pääsivät ja saivat sen tuhottua kun olivat toisella puolella. Kryptasta löytyi muutama ghouli ja vampyyri jotka kuolivat melko helposti. Gabriel olisi halunnut vangita vampyyrin, mutta Innocentius ei sallinut sitä, peläten että Gabriel korruptoituu tutkiessaan vampyyrejä ja niiden verta. Viimeiseseen huoneeseen mentäessä käytävälle ja huoneeseen alkoi tulla tuttua kaasua. Se ei kuitenkaan vaikuttanut partyyn joka oli ottanut vastalääkettä ennen hyökkäystä. Huoneesta löytyi superghouli, jolla oli pään tilalla lonkeroita ja joka muutenkin näytti demonilta. Innocentius ja ghouli vaihtoivat raskaita iskuja keskenään samalla kun Gabriel, Imago ja muut antoivat tulitukea. Melko pian superghouli räjähti kappaleiksi ja pääsimme loottaamaan. Innocentius loottasi huoneessa nukkvan Kaput-vampyyrin ja huoneesta kerättiin kirjat yms. mukaan.

Imago huomasi, että mukana ollut virtual adept maagi poistui rakennuksesta tässä vaiheessa, mutta hän ei saanut maagiin yhteyttä. Pois olikin yllättävän vaikea päästä. Jostain syystä krypta oli muuttunut ja samaa reittiä ei päässyt pois. Innocentius kutsui enkeliä, joka johdatti heidät pois kryptasta.

Innocentius kävi lukitsemassa seivästetyn kaputin Umbraan. Imago ja Gabriel lähtivät tutkimaan lootattuja kirjoja sillä välin. Yllättäen Imago ei saanut yhteyttä kvanttitietokoneeseen ja lähti tutkimaan asiaa. Hän teleporttasi tietokoneen luo ja huomasi, että siellä oli jo paikalla Virtual Adeptien johtaja Rubik(?) ja joku toinen maagi, jotka taistelivat pitääkseen valtavan paradoxin ilmentymän kurissa. Imago pyysi Gabrielia kutsumaan Owainin paikalle, joka saapuikin pian. Innocentius, Gabriel ja Owain matkustivat tietokoneen sijainnille miettien vaihtoehtoja. Owain pyysi Innocentiusta valitsemaan mitä paradoxin suhteen tehtäisiin. Innocentius valitsi ihmisten kannalta turvallisimman vaihtoehdon, joka johti tietokoneen ja noden tuhoutumiseen.

9. Sessio

Porukka palasi taksilla Lontooseen. Parin tunnin jälkeen oli tapaaminen Annen edustajan kanssa, joka oli lähettänyt Innocentiukselle viestin. Tällä kertaa italialaisessa ravintolassa.

Amagawa oli ärsyyntyneen oloinen, ja syystä. Hänen mukaansa Pentex-hyökkäyksen aikana Pentexiltä oli viety, kuulemma raskaiden puolustusten takaa, jokin erittäin voimakas artefakti. Amagawa ei suostunut antamaan edes kuvausta esineelle. Porukka sai vuorokauden aikaa löytää esine ja varas, muussa tapauksessa kolmikkoa pidettiin henkilökohtaisesti vastuullisina tilanteesta.

Pentexistä ominpäin kadonnut adepti, johon ei oltu saatu yhteyttä sen jälkeen ja jonka tunnuksilla oli logattu GladOSiin juuri ennen poksahtamista, oli selkeä johtolanka. Tyyppi löytyi krapulaisen oloisena kotoaan, hermostui melkoisesti kun Innocentius rikkoi oven, ja paljon enemmän kun kuuli mistä on kyse. Tyyppi ei tuntunut tietävän mitään mistään hyökkäyksestä, eikä omien muistojensa mukaan ollut edes mukana. Innocentius tarkasti asian menneisyydestä, joka oli valitettavasti eri mieltä tyypin muistojen kanssa.

Gabrielilta tuli viesti jonkin sopimuksen vahvistamisesta, ja Imago jäi kaivelemaan tyypin päätä pidemmän mukaan samalla kun Innocentius lähti kartanolle.

Sillä välin Gabriel oli päässyt isänsä työtilassa olevan vampyyrin kanssa sopimukseen: vamppi kertoisi kaiken Owainista ja Gabriel päästäisi vampin reilusti vapaaksi. Innocentius kutsui enkelin paikalle vahvistamaan Gabrielin ja vampyyrin sopimuksen. Tätä seurasi miltei aamunkoittoon kestänyt keskustelu, missä vahvistui että Owain on tosiaan ollut kaiken takana. Owainin kyvyistä selvisi melko paljon, ja että Owain on enemmän traditioiden puolella ja vahvasti teknokratiaa vastaan, ja haluaa kovasti kehittää itsensä maailman voimakkaimmaksi olennoksi. Valitettavasti vampyyrilta uupui paljon yksityiskohtia.

Tällä välin Imago tunnisti ja kiersi Owainin adeptiin laittaman unohdusmagian. Salatut muistot vahvistivat että Owain käytti tyyppiä ryöstämään vampyyreilta vanhan oloisen laatikon.

Porukka kasaantui ja jakoi selvitetyt tiedot, ja pitkän yön aamulla päätti lähteä umbraan lukemaan Pentexistä napatun "Chaputin" muistoja. Vampyyrilta puuttui kaikki muistot hyvin pitkältä ajalta, mutta itse umbra herätti Gabrielin ja Imagon kiinnostuksen. Gabriel pyysi taas vampyyria koekaniinikseen, ja Innocentius lähetti hyvin tuomitsevasti vampyyrin helvettiin.

Umbrassa Imago myös esitteli noden tuhoutumisesta ilmeisesti selvinneen GladOS:in muille, ja kertoi tämän nyt jakavan Imagon mieltä muiden Imagon tietoisuuksien kanssa.

Yllättäen Innocentius huomasi ison muutoksen umbrassa, ja kutsui Lucentiuksen luokseen. Tämä kiiti taivaalta alas hohtaen valoa, ja saavuttuaan lainasi Ilmestyskirjaa

 1 Minä näin, kuinka Karitsa avasi ensimmäisen seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden neljästä olennosta sanovan ukkosen tavoin jylisevällä äänellä: "Tule!"
 2 Ja siinä samassa näin valkoisen hevosen, ja sillä, joka istui hevosen selässä, oli jousi. Hänelle annettiin seppele, ja seppelöitynä voittajana hän lähti uusia voittoja kohti.

Umbran läpi navigoitiin abt tunnilta kestävän ajan, kunnes poistuttiin umbrasta lähellä Lontoota olevassa metsästä, ja tietenkin, Gabrielin kartanon alueelle. Umbrassa näkyi paljon enkeleitä.

Kartanon sisällä oli Gabrielin mukaan jotain järjettömän voimakasta magiaa, joten mentiin katsomaan. Olohuoneen nojatuolissa istui Marie laatikko ja käärö kädessä. Marie ei pahemmin halunnut selitellä, ja homma meni nopeasti riitelyksi siskojen ja Gabrielin kesken. Kunnon riidan jälkeen Imago jäi lohduttamaan itkevää Marieta ja siskoilla oli herkkä hetki.

Maa alkoi tärisemään ja poppoo poistui ulos. Pian noden alla maa alkoi nousta kartanon katon tasolle, kunnes koko noussut kumpu räjähti ympäristöön. Pölypilvestä ratsasti ulos valkoisella hevosella seppelöity jousta kantava mies, joka suht pian lähti ratsastamaan kohti horisonttia.

Node oli muuttunut kultaiseksi puuksi, joka oli selkeästi aivan äärimmilleen täynnä quinttia. Kun Gabriel ja Innocentius koettivat käydä lataamassa, polttivat he pahasti kätensä.