GilenFuksipelimaailma:Magdar

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Ihmisten hallitsema merkittävä, iso ja elinvoimainen kuningaskunta pelimaailman sydämessä

Aiemmat Vuodet

Aiempina Vuosina Magdarin kuningaskunnassa ihminen eli kissapetojen kanssa rinnan. Leijonakasvoiset humanoidit asuivat ihmisten yhteiskunnan keskellä, harjoittaen omaa kulttuuriaan. Kissapetojen huoneita ei ollut useita, mutta he olivat sitäkin voimallisempia. Aiemmat vuodet, varsinkin niiden mystisemmät aiemmat ajat, ovat kuningaskunnan (osittain tapahtunutta) mytologiaa. Tämä oli sankarien, ritarimaisten lohikäärmeenkaatajien ja mahtavien revolverimiesten urotekojen aikaa. Tämä oli myös viisauden aikaa. Vanha kuningas oli ajattelevainen ja harkitsevainen.

Sorron Vuodet

Kaikki sujui suhteellisen nätisti usean vuosisadan ajan, kunnes kissapeto Graxor (tai Graxor Alistaja, kuten hänet myöhempinä aikoina tunnettiin) onnistui kaappaamaan Magdarin kuningaskunnan hallintansa alle. Graxorin väitettiin omaavan harvinaisia mielenhallinnan voimia. Graxoria tosin väitettiin myös velhoksi (mutta ei koskaan julkisesti). Graxorin hallinto oli hirvittävää julmaa despotismia. Graxor nosti oman huoneensa ja liittolaisensa valtaan. Leijonat alistivat ihmistä.

Lopuksi Graxor suistettiin vallasta ihmisten (ja myös useiden Kissapetojen, vaikkakin tämä usein jätetään kertomatta) urheiden sankarointien ansiosta. Graxor kuoli vallankumouksen yhteydessä ilmalaivassaan. Graxorin valtaa kesti yhteensä FIX (neljä? kaksitoista?) vuotta.

Reformista nykyhetkeen

Vallankumouksen sankarit tarttuivat kuningaskunnan puikkoihin (vanhaa kuningassukua ei kyetty löytämään eikä elvyttämään). Ensimmäisenä tekonaan uudet hallitsijat hoitivat hallitsevat leijonat hengiltä miten kykenivät. Tosin vasta kun kansa tajusi muutoksen, alkoi oikea verityö. Käytännössä kahden viikon jälkeen Magdarian jokainen kissapeto oli joko kuollut tai piilossa. Kansakunta iloitsi.

Seurasi lyhyt reformin aika. Tämän jälkeen huomio kääntyi ulospäin.

Magdar, nationalisminsa puuskassa päivittyi ajan tasalle valtavaa vauhtia. Kehityksen rattaita ei sopinut häiritä. Oli Me ja Muut, ja "we still live in a very dangerous world". Ritarit korvattiin sotilailla. Keihäs vaihtui mustaruutiaseeseen ja alkeelliseen kivääriin. Taisteluista suurin osa käytiin kuitenkin yhä kasvokkain. Kolme vuotta kehityttyään Magdar alkoi tarkistelemaan rajojaan. Vanhoja alueita liitettiin takaisin. Seurasi hieman kärhämää vapaakaupunkien kanssa, joka päättyi Magdarin armeijan mahdinosoitukseen. Näihin aikoihin joukkoihin alkoi hitaasti ilmestymään mukaan Klankkeja.

Magdar laajeni, löysi luonnolliset rajansa ja hitaasti tyyntyi ja rauhottui.

Vallankumouksesta on nyt aikaa FIX vuotta.

Lähiaikoina Magdar on keskittynyt naapuriensa kanssa kilpailemiseen, kehittymiseen ja vaurastumiseen. Lähivuosina ei ole ollut sotia eikä yleistä nälänhätääkään. Hallinto on suhteellisen tiukka mutta suhteellisen reilu. Ajat ovat hyviä. Tavalliselle pellonkääntäjälle tarinat Aiemmista Vuosista ovat vain juuri niitä - tarinoita.