GilenFuksipeli

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tämän sivun tarkoituksena on esitellä kiinnostuneille Gileadin, eli Janne Räsäsen tulevaa fuksipeliä, tarkemmin sanottuna antaa siitä perustietoja joiden perusteella asiasta voi kiinnostuksen mukaan kysellä lisää.

Koska en tunne pelaajiani etukäteen, speksaan peliä kenties enemmän etukäteen kuin minulla normaalisti on tapana. Tällä sivulla mainitut asiat ovat joka tapauksessa alustavia, eivät lukkoon lyötyjä.

Kamppiksen speksi (RP-sopparin runko)

Näihin asioihin haluaisin että pyrkisimme, ja näiden asioiden kautta haluaisin että pyrkisimme hakemaan nautintoa tämän pelin parissa:
Pelin paino tulee olemaan luonteiden pelaamisella ja ihmiseen eläytymisessä.

Hyvä tarina tulee hyvänä kakkosena.

Seikkailuaste tulee olemaan suht korkea, ei kuitenkaan perinteistä exalted-tasoa.

Elokuvan termein draamallista seikkailua höystettynä kevyellä jännityksellä ja ripauksella kauhua.

Lisäksi, railroadaamisesta. Se on hyvä asia oikein tehtynä. Pelaajahahmoja tullaan kuljettamaan jatkuvasti putkessa jota ette huomaa, aina kädestä huomaamattomasti pidellen, ikuisesti raiteilla joita ette koskaan näe.

Pelaajista

Oletko eri mieltä useista "kamppiksen speksi"-kohdassa mainituista asioista? Siinä tapauksessa löydät itsellesi paremman pelin jostain muualta.

Luet vielä? Hyvä. Toivon tähän kamppikseen hieman poikkeuksellisesti pelaajikseni mielelläni tuntemattomia ihmisiä. Plussaa on se, jos ei ole kokemusta speksin mukaisesta pelistä, mutta hinkua kokeilla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö voisi ottaa mukaan myös jotakuta, jonka tunnen ja joka on pelaillut tuollaisia pelejä paljonkin.

Jos ei ole kokemusta roolipeleistä tai GURPsista (mainio systeemi muuten), niin sillä ei ole mitään merkitystä. Järjestelmää tulen luultavasti käyttämään pelissä erittäin vähän (enemmänkin hahmonluonnissa, hyvät disadvantaget varmistavat upeasti hahmon inhimillisyyden).

Pelimaailma

Väsäsin tarkoitusta varten pikku maailman. Siitä on kerrottu täällä wikissä (atm erittäin vajavaisesti, mutta se kasvaa jatkuvasti) mutta pelaajien ei varmaankaan vielä kannata sinne kurkkia.

Maailma joka tapauksessa on low magic high adventure fantsua. Tuttua kamaa löytyy: ihmisiä, kääpiöitä, haltioita, maahisia, peikkoja, örkkejäkin ja pehmosemikeskiajalla elellään. Tai itseasiassa osittain sen yläpuolella - mm. ruuti on tunnettu pitkään ja yksinkertaisia revolverejakin on olemassa.

Selitänpä termiä "low magic": Maailmassa on kourallinen velhoja (em. haltiat) joilla on voimaa heitellä isojakin efektejä. Niitä tosin tapahtuu harvoin. Eräät muutkin harrastavat jotain mitä maagiseksi voisi luonnehtia. Kukaan heistä ei kuitenkaan heittele tulipalloja, tunnistamista tahi maagisia ohjuksia. Parannusmagiaa ei pahemmin ole. Ei-haltia-magiassa (joka sekin on harvinaista) on useammin kyse enemmänkin siitä, että esim. taistelutaidot ovat kehittyneet maagiselle asteelle (vrt kungfu-leffat (ne joissa ei ole lepakkoihmisiä jotka ampuvat ki-aaltoja)).
Maagisia esineitä ei myöskään kannata kamppiksessa odottaa keräilevänsä.
Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö maailmassa olisi erittäin paljon myyttejä ja tarinoita magiaan liittyen. Magiaa kuitenkin on olemassa.

Peli sijoittunee ihmiskuningaskunnan erääseen vapaakaupunkiin.

Pelin systeemi

Pelauttanen GURPS nelosella hyvin kevein säännöin.

Vaatimuksia hahmolle

Tästä osiosta voitte hommata hieman etumakua siitä, millainen pelinjohtaja olen.
Haluan kustakin hahmosta:

  • taustatarinan
  • luonne- ja käytöskuvauksen
  • ulkonäkökuvauksen (mallia GCVS = generic character visualization sheet, kerholta lisätietoja)
  • listauksen hahmon tavoitteista

Post scriptum

Muistutan vielä: kaikki tällä sivulla mainittu on alustavaa, eikä mitään ole lyöty lukkoon. Siinä vaiheessa kun pelaajat ovat kasassa, katsomme yhdessä, millaista peliä haluamme pelata. Nämä ovat suunnitelmia. Lisätietoja saa yhteyttä ottamalla. Yhteystiedot löytyvät minun wiki-infosivulta.