Gehennan sattuessa: Terence

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Mekaaninen osuus

Concept: Spymaster chasing the spotlight Name: Terence MacManus Description: Giant mouth full of shark teeth, long bony fingers and a rotten dead smell. Always wet and dirty, dressed in whatever. Generation: 8 Clan: Nosferatu

 • Clan Disciplines: Animalism, Obfuscate, Potence
 • Clan Weakness: Your appearance is twisted and hideous. You permanently have the Condition monstrous visage. You cannot roll a 10+ result to manipulate someone if they can see or know of your true appearance, no matter what the dice say.

Stats: Mental +1, Social +0 (adv), Physical +0 Humanity: 7? (roll +1) Blood Pool: 7/7, can over-feed 4 Conditions: 'monstrous visage' Merit: Quiescent Beast: Your Beast has to stir four times in a single night before awakening. Flaw: Brutal Fangs: You can’t lick wounds made by your fangs closed. When you drink blood, you have to spend two of your picks to choose “they definitely don’t die.”

Pull:

 • Little people +1
 • The Street +0 (adv)

Backgrounds:

 • Status (Chief info broker): You occupy some formal position of prestige and influence within your clan or sect.
 • Domain (Sewers in the city center, adv): You have control over a useful feeding ground or chunk of real estate, and this control is recognized by other local vampires.

Discipline moves:

 • Feral Whispers (Animalism 0): You can speak to and understand the speech of animals. Animals no longer grow agitated in your presence.
 • Beckoning (Animalism 1): You can call out in the voice of a type of animal — unleashing the rusty croak of a raven, the howl of a wolf, the chittering of a rat — and to summon animals of that sort. Roll with social. On a 10+, as many animals as are able flock to you from a mile or more around. On a 7-9, a few animals show up. On a miss, your call goes unanswered.
 • Concealment (Obfuscate 0): When you 'do something shady' and attempt to conceal a small item on your person, you can’t roll less than 7 no matter what the dice say.
 • Mask of a Thousand Faces (Obfuscate 1, adv): You can cast a veil of shadows over yourself to appear as someone you are not. Roll with social. On a 10+ you can appear to be anyone you want and the disguise is perfect. On a 7-9 you can only seem to be someone of similar height, build, and general body shape, and the disguise isn’t good enough to impersonate a specific real individual. This disguise lasts until you next sleep.
 • Unseen Presence (Obfuscate 2, adv): When nobody’s actively aware of your presence, you can erase yourself from notice. So long as you don’t bump into anyone, speak, or make loud noises, nobody can see you. Active awareness means taking note of you specifically, so you can often use this move in a crowd, for example, where although plenty of people can see you, it’s unlikely anyone’s taken note of you in particular.

Persoona

Terence on hahmo, joka haluaa kauheasti olla tunnettu ja arvostettu ja näkyvä. Sellanen, että astuu leveästi huoneeseen ja muut tulee puhumaan ja mielistelemään. Mutta klaanin, ihmistaustan ja oman käytöksen/luonteen takia katsotaan paljon nenää pitkin, asetetaan sivurooleihin, odotetaan ja vaaditaan olevan varjoissa. Siellä hän on tehokas. Mutta lopulta se ei oo mitä hahmo oikeasti haluaisi tehdä, vaan mihin pakko ja saatavilla olevat mahollisuudet on ajanu.

Häntä turhauttaa, että tärkeimmät liittolaiset on toisia Nosferatuja koska ne on rumia ja alhaisia hiippareita. Ahdistaa myös, että on itse sellainen. Pitää olla tällänen hiton mörkö joka ryömii viemäreissä ja juo välillä verta oksennuksen makusista kulkukoirista ja kattoo yöklubeihin vaan turvakameroiden kautta. Ja vampyyrina ihan sama kun ihmisenä, että katotaan vaan halveksuen ja oletetaan että olet ok likaisten raskaiden töiden kanssa. Koska hei, sä kuulut siihen porukkaan, kannattiko syntyä (tai "jälleensyntyä") tuollaiseksi?

Okei, ehkä nykyään ei niin tarvitse, kun on vanha ja osaa erikoiskykyjä ja on rakentanut verkostoja. Mutta aina se on pinnan alla, eikö? Kyllä väki muistaa mistä hän on tullut. Ja jos ei pidä omaa puoltaan ja aja asiaansa, jos antaa rakennelman mädäntyä alta ja asiat muuttuu niinkun aina ennenkin on käyny, niin siellä se katuoja edelleen odottaa. Sinne ei palata, ei sitten mistään hinnasta.

Tyyliin kuuluu omaan tilanteeseen turhautuminen, sitä seuraava riskinotto ja aseman nopea korottaminen, ja lopulta riskien kostautuminen ja suuret menetykset. Hän tietää kyllä, että näin siinä yleensä käy. Mutta vaihtoehtona on hitaasti selvitellä asioita ja kurotella lonkeroita kenenkään huomaamatta, napsia pieni murunen kerrallaan, turvallisesti kasvattaa valtaa vuosi vuodelta... ja samalla pyrkiä muiden unohtamaksi, vääntää ikuisesti pikkuhiljaa kättä muita vastaan, tunnustaa kuuluvansa enemmän viemäriin kuin valtaistuimeen. Ei.


Tausta

Terence MacManus oli irlantilainen köyhän perheen poika, joka muutti Lontooseen onneaan etsimään kun kuuli että tehtaat on keksitty ja nyt tulevaisuus on kaupungeissa. Hän kohtasi surkeaa kohtelua, joutui pohjasakkaan muiden irlantilaisten sekaan raatamaan kehonsa puhki meluisassa ja vaarallisessa tehtaassa. Palkka oli surkea ja työpäivä 15 tuntia savuisessa pimeässä. Lopulta onnettomuus vaurioitti selän eikä keho enää kestänyt tehdastyön vaatimuksia, mistä seurasi välittömät potkut. Katkeruus oli luonnollista suurien odotusten murtuessa.

Nälänhätä riehui kotiseudulla, joten vanhempien nurkkiin palaaminen toisten ruokia syömään ei ollut vaihtoehto. Pakon edessä Terence kääntyi varasteluun, joka oli helppoa Lontoon väkimäärän kasvaessa hallitsemattomasti ja järjestyksen horjuessa. Ennen pitkää hän päätyi jengiin, jolloin näpistely kasvoi ryöstöiksi ja murroiksi. Varastojen ja rekkojen tyhjentämisestä sai isot rahat. Useampi vuosi kului menestyksekkäästi. Tiukkoja paikkoja oli välillä, poliisit ja taudit veivät kavereita silloin tällöin, mutta sille ei voinut mitään. Omissa teoissa oli vaikea nähdä mitään väärää, kyse oli selviytymisestä ja varallisuuden tasoituksesta.

Tietämättään jengi päätyi astumaan Lontoon vampyyrien varpaille, ja ne järjestivät brutaalin väijytyksen. Irlantilainen Nosferatu Margaret O'Dooly näki Terencenssä sitkeyttä, juonikkuutta ja kasvupotentiaalia joista olisi klaanille hyötyä, ja hänet muutettiin vampyyriksi. Sitä paitsi mieshän oli jo varjoissa piileskelevä yhteiskunnan halveksima rikollinen, kenelle kirous olisi vähemmän piinallinen? Todellisuudessa tämä oli kuolemantuomio, kaikki mahdollisuudet esittää kuuluvansa hienoston piiriin katosivat ikuisesti.

Vampyyrina Terenceä on klaanin, ihmistaustan ja oman käytöksen/luonteen takia katsottu paljon nenää pitkin ja asetettu varjoihin. Hän on hoitanut vakoilutehtäviä, hiipinyt, varastanut, lavastanut toisia, hankkinut salaisia kontakteja jne. Arvostus klaanissa ja kaupungeissa on vaihdellut rajusti, mutta ajan mittaan suunta on kuitenkin ollut enemmän ylös kuin alas. Tunnetaan tehokkaana mutta epävakaana (tulosten kannalta, ei hulluna).

Nykyään Terence on Chicagossa. <<En tiedä milloin hän saapui ja miksi alunperin.>>

Terencellä on childe, Mimi Abers. Hän oli nainen, joka Terencen silmiin eli yhtä juhlaa synnynnäisen rikkautensa ja kauneutensa ansiosta. Taustatietoja selvittäessä tuli ilmi hyväksikäyttöä ja huumeita, mutta mitä niistä. Onneksi löytyi myös hyvillä arvosanoilla alkanut mutta kesken jäänyt yliopistokoulutus ja muita faktoja, joista pystyi toteamaan että riittävällä motivaatiolla tämä henkilö kykenisi vaikuttaviin suorituksiin. Tuntui hyvältä kuihduttaa ja alistaa elitistilut... siis, pakottaa toinen henkiseen kehitykseen ja tuoda klaaniin hyödyllinen jäsen.


Huom:

NPCt: Sire, Margaret O'Dooly (irlantilainen nainen). Childe, Mimi Abers.

Hahmo on kirjoitettu oletuksella, että Nosferatuja (tai ainakin tätä hahmoa) on kohdeltu huonosti ja pidetty alempiarvoisena. Jos tässä settingissä se ulkonäkö ei niin haittaakaan ketään ja kohdellaan ihan tavallisesti, niin se muuttaa asioita.

Hahmon elämä Chicagossa jätetty auki, vaikuttaa asialta joka riippuu myös toisista pelaajista ja/tai NPC:istä kaupungissa.

NPC nimet voi halutessaan vaihtaa, niillä ei ole mitään erityisiä tarkoituksia. Jos näitä hahmoja saa jotenkin sidottua toisiin pelaajahahmoihin, aina vain parempi.

Historiaa vampyyrina

Teollinen vallankumous (1840 asti):

- Aivan alussa vetäytyi Lontoon viemäreihin shokista, haki lohtua eläinten seurasta, joi myös niistä, oli tekemisissä aikalailla vain toisten Nosferatujen kanssa.

- Kun sai itsensä taas kerättyä, alkoi tehdä toisille Nosferatuille palveluksia. Pistettiin keräämään tietoa salakuuntelemalla ja näpistelemällä.

- Hoidettuaan näitä hommia jonkin aikaa, sai oman reviirin. Perusti siellä ghoulien kautta jengin ja sitä kautta jatkoi vanhaa rötöstelyä. Meni hyvin jonkun aikaa, kunnes herätti liikaa huomiota ja homma romahti (syntyi konflikti toisen jengin ja poliisin kanssa, taustalla toinen vampyyri).

- Palasi yksinäiseen katutason hiippailuun ja heikentyneen reviirin selvästi varovaisempaan hallintaan.

Viktoriaaninen ja Edwardiaaninen aika (1910 asti):

- Panosti itsensä naamioimiseen ja tyylikkään esittämiseen, vampyyrihovin korostaessa hienostuneisuutta. Pärjäsi huonosti, sillä ei koskaan aiemmin ollut tekemisissä yläluokan kanssa. Roikkui silti Elysiumin nurkissa kalastellen kontakteja ja tiedonmuruja, kaivaten tärkeiden seuraan ja huomion kohteeksi.

- Päätyi Anarkkien seuraan yhteisöä etsiessään. Ei sitä suoraan kiellettykään. Sosialismi kuulosti hyvältä, vampyyritkin voisivat jakaa lisää valtaa ja kunniaa nuorille ja heikko-osaisille.

- Sai ihan kelvollista valtaa tukemalla ihmisten työväenliittoja, jotka sattuivatkin kasvamaan ja menestymään.

- Vuosisadan vaihteessa anarkkiporukka kävi radikaalimmaksi, ja kahmaisi väkivalloin itselleen prinssin nimenomaan toisille antamia asemia. Ryhmän nauttiessa menestyksestään Terence ennakoi rajun vastaiskun lähestyvän. Kääntäen välittömästi kelkkansa hän paljasti anarkkien heikkoudet ja pelasti oman nahkansa pettämällä entisen porukkansa.

Sotien aika (1945 asti):

- Pääsi vihdoin kiinni hovin elämään. Palveli ja mielisteli korkea-arvoisia.

- Hankki liittolaisia ja kontakteja toisista klaaneista. Asetti opportunistisesti välillä liittolaisiaan oman klaaninsa edelle, välillä toisinpäin, riippuen senhetkisestä henkilökohtaisesta hyödystä.

- Kyhäsi epävakaita liittoumia, maksoi velkoja ottamalla toisia velkoja jne. Vakoilunsa avulla teki tämän niin, että muut saivat kärsiä isoimmat romahdukset. Eteni kaksi askelta eteen ja yhden taakse, keräten vihamiehiä taakseen.

Sodan jälkeinen aika (2018 asti):

- Lähti Chicagoon, kun itse kyhätty korttitalo oli taas korkeimmillaan, suosio huipussaan ja luhistuminen alkamassa jälleen. Järjesti asiat parhaansa mukaan niin, että lähdön jälkeinen liuku alaspäin näyttäisi seuraavan koska Terencen seuraaja ei pysynyt hänen tasollaan.

- Tehnyt Chicagossa paljon pohjatyötä ja muutaman ison voimasiirron. Haali itselleen oikeuden luoda Childe 60-luvulla.

- Päässyt viralliseksi välikädeksi klaanin ja hovin väliin, missä saa kuulla valtavat määrät toisten salaisuuksia. Tuntee paljon naamoja eri klaaneista.

- Näkisi itsensä hyvin mieluusti kaikki pelastaneena arvovaltaisena sankarina, kun tämän Gehenna-tilanteen tomu laskeutuu.