FuksiLegioona

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Oton lyhyehkö fuksikamppis, varmaan maalis-toukokussa 2012.

  • Systeemi: Praedor + Oton omia lisäyksiä.
  • Maailma: Kuiko on Oton kehittämä valtio. Osittaista tietoa löytyy taas Oton omilta sivuilta. Muistakaa: hahmot eivät välttämättä tiedä kaikkea tuolta löytyvää, mutta siinä on suuntaviivoja.
  • Teema: "Ranskan muukalaislegioona / Likainen Tusina". Eli hahmot on vähäarvoista väkeä, jotka jostain syystä ovat liittymässä nyyppinä Kuninkaallisiin Samoojiin. Yleisin syy on vapautuminen rikeläjästä tai rikoksesta, mutta on myös onnenonkijoita, kunniaa hakevia maajussien poikia, aatelisten tai kauppiaiden lapsia jotka haluavat osoittaa pätevyytensä, jne...

Hahmot

Igor

Igor on Kuikon itäisen niemen metsäalueen asukas. Hän on 22 vuotias suurikokoinen metsäläinen, jolla on vihreät silmät ja ihonväri, joka ei voisi valkoisemmaksi tulla. Hänen isänsä on käskenyt leikata hiukset ja parran pois ja asennossa olevaa nenää koristaa ammottavan syvä arpi susihyökkäyksen jäljiltä. Vyöllä roikkuu hänen "kolmas kätensä", suurehko kirves, jonka avulla Igor on oppinut selviytymään voimakkaalta viholliseltaan ja uskolliselta kumppaniltaan, luonnolta. Asuttuaan sisäänpäin kääntyneessä, omillaan toimivassa perheessä, Igor ei siedä ulkomaalaisia, ja tällaiset tapaukset ovat häädetty kodin nurkilta pois heti kun siihen on ollut mahdollisuus.

Igor asui keskellä metsää isänsä kanssa, joka opetti Igorille erämaassa selviytymisen jalon taidon koko hänen elämänsä ajan. Igor oli puhdasverinen metsäläinen ennen asemiehen uran aloittamistaan lähikylän ritarin käskyvallassa. Hän päätti hankkia rahaa, ruokaa ja oman kotinsa rakentamista varten. Vain puolen vuoden jälkeen odottaessaan määräyksen alaisuudessa hänelle vieraassa paikassa, kaupungissa, Igor rohkeni huutamaan läpikulkeville tummaihoisille ulkopuolisia hylkivän ajatusmallinsa takia. Tästä syntyi ruma tappelu ja vartioiden kovien otteiden jälkeen Igor sai kaksi vaihtoehtoa. Igor valitsi vaarallisen seikkailun yli turvallisen tyrmän.

Luukas

Luukas Luukkaanpoika on kotoisin pienestä metsän keskellä olevasta kylästä, jonka asukkaat ovat nimenneet kylänsä Metsäkyläksi. Luukas oli metsästäjä sekä uskonnolisuutensa takia myös kylän parantajan/shamaanin apuri. (Parantaja ei oikeasti osaa mitään muuta kuin yrttihoitoja ja taikauskoisia hoitoja, mutta tältä Luukas on oppinut yrttien ja myrkkyjen käytön taidon.) Luukas metsäretkillään etsi tälle hoitokasveja ja "uskonnollisia" sieniä. Luukkaalla on ikänsä puolesta vaimo ja nuori tytär, jotka jäivät kylään kun hän jäi kiinni sala-kaadosta. Hänellä on pelkuruutensa johtuu siitä, että hän ei ole vapaasta tahdostaan "legioonassa" ja haluaa pysyä hengissä päästäkseen kotiin.

Hänen taikauskonsa on vahvasti enteitä ja perususkomuksia koskevaa, ja vahvasti hänen Zandin uskoonsa liittyvää. Kädentaidot kuvaavat pienen kylän askareita sekä metsästäjälle kuuluvaa, kuten uusien nuolien ja ansojen valmistamisen vuoksi.

Metsäkylä on piendemokratia, jossa kaikilla aikuisilla on sanan oikeus, mutta päällikkö on viimeinen sana. Hän myöntyy, jos auktoriteetti on ansaittua kuten samoojakersanteilla on, mutta ei tyhjälle, kuten vääpeli Kivellä.

Kostonhimon tavoitteita tällä hetkellä on koettaa, jos Kiven vielä kohtaa, aiheuttaa tälle ruoka-myrkytys. Kostaminen on hänellä aina suhteessa kokemaansa epäoikeudenmukaisuuteen, ei "ylikosta", Silmä silmästä periaatteella.

Luukas osaa laulaa ja soittaa koska metsäkylän illat ovat tylsiä.

Aatu

Aatu on Kuikon pääkaupungissa asuneen kauppiaan poika, mutta jäi jo nuorena orvoksi, kun perheen talo paloi keskellä yötä. Aatu oli juuri käymässä alakerran käymälässä kun palo alkoi yläkerrassa. Kun hän yritti palata nukkumaan, hän huomasi liekit ja juoksi ulos hakemaan apua. Ikävä kyllä talo ehti palaa muine asukkaineen ja Aatu jäi orpona kiertämään Kalaunin katuja. Yhtenä iltana, noin viikko tapahtuman jälkeen, Aatu oli jo nälästä kalpea. Hän oli valmis hyväksymään kohtalonsa, kun hänet löysi Otto, Kalaunin varjona tunnettu rosvo. Häntä kävi Aatua sääliksi (ja kaksi voi varastaa kaksin verroin tavaraa) joten hän otti Aatun oppipojakseen.

Noin kaksikymmentä vuotta myöhemmin Aatu on 26-vuotias nuori mies, jolla on syvät, siniset silmät ja takkuinen, tumman ruskea tukka. Hän esittää päivisin hyvä tuloista pikku porvaria, jolla on terveellisen pullea vatsa ja joka viikko uusi nainen kainalossa. Öisin hän jatkaa edesmenneen mestarinsa ryöstösaaliin pullotusta, joka kattaakin suuren osan hänen makeasta elämästään. Tietysti hänen peitepersoonallaankin on työ ettei kukaan ala epäillä miten hän maksaa kepeän elämänsä. Hän on johtoasemassa putiikissa, joka hoitaa myös pimeämpiä kauppoja.

Aatun kepeä elämä törmää seinään, kun hän viimein jää kiinni paikallisten lainvartijoiden ansaan, josta kaupungin muut rikolliset eivät kertoneet päästäkseen itse paremmille apajille. Hänelle annettiin kaksi vaihtoehtoa: pakkotyöhön kaivoksiin tai samoojien alkeiskurssi. Valinta oli helppo.

Etusivu