Fuksi-D&D:Ellin hahmon vastaukset

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Vanhempasi haluavat sinun alkavan oppipojaksi. Kaksi paikkaa on avoinna. Alatko:

 • a) Akolyytiksi hengellisessä järjestössä
 • b) Kylän suutarin oppipojaksi

Vastaus: "Karkaisin kotoa, koska en jaksaisi olla kumpikaan." Jos jompikumpi pitäisi valita, olisi se varmaan b). Doll rakastaa vapautta ja tekee mitä haluaa. Siksi hän ei ikinä kestäisi olla mukana hengellisessä järjestössä. Sentään suutarilla olisi vähän enemmän vapauksia, ja silloin saisi elää syntisempää elämää.

Olet kuninkaan kaartin jäsen ja kapteenisi on pyytänyt jotakuta kaartilaista vierailemaan sairaalassa viihdyttämässä lapsia tarinoilla urheista teoistanne. Mitä teet?

 • a) Annat toisen mennä
 • b) Suostut ja menet kerskumaan tarinoillasi

Vastaus: b) tietysti. Miksi turhaan jättää tilaisuutta väliin, kun oikein pyydetään. Avoimena ihmisenä Doll ihan mielellään kertoilee ja kerskuu tarinoillaan. Varsinkin kun lapsilta saa paljon helpommin ihailevia katseita.

Ystäväsi hakee jäseneksi hengelliseen järjestöösi. Sinulta pyydetään vakuutusta hänen uskonsa puhtaudesta, mistä olet epävarma. Mitä teet?

 • a) Annat vakuutuksen
 • b) Ilmaiset epäilysi

Vastaus: a). Dollilla ei ikinä olisi hengellistä järjestöä, mutta jos kuvitellaan että olisi, niin hän kyllä antaisi vakuutuksen, varsinkin jos kyseessä olisi hyvä ystävä. Jos se olisi vain puolituttu, hän ei antaisi. Loppujen lopuksi Doll laittaa kuitenkin ystävyyden vakaumuksen edelle, siksi a).

Sinua on aina opetettu pitämään kaikkea elämää pyhänä. Tuntematon mies on kuolettavasti haavoittunut käärmeen puremasta ja pyytää sinulta armollista kuolemaa. Mitä teet?

 • a) Kieltäydyt opetusten nojalla
 • b) Lopetat hänen tuskansa

Vastaus: b). Doll toimii tilanteissa vähän mielialansa mukaan, mutta useimmiten hän valitsisi vaihtoehdon b). Doll toimii joka tilanteessa miten parhaaksi näkee, eikä niinkään välitä asioista, joita hänelle on opetettu. Jos hän sattuisi olemaan pahalla tuulella niin varmaan vaan kävelisi miehen ohi kuin ei olisi huomannutkaan tätä... Muuten ensimmäinen asia mitä hän yrittäisi olisi kyllä pelastaa mies jos mahdollista.

Olet tullut elämässäsi tienhaaraan. Kumman valitset:

 • a) Paladiinin tien pyrkien kohti totuutta ja rohkeutta
 • b) Paimenen osan, ja yksinkertaisen ja rauhallisen elämän

Vastaus: "Poikkeaisin tieltä ja kävelisin vaikka metsässä tai nurmikolla. Se olisi paljon jännempää." Jos jompikumpi pitäisi valita, se olisi a). Doll on sen verran villi persoona ettei jaksaisi elää paimenena. Doll ei ole pelkuri, joten rohkeus on hänen juttunsa. Totuus nyt ei ole niinkään tärkeä, mutta Doll on hyvin avoin ja suorasukainen, joten ei sekään hänelle ihan huonosti sovi.

Kiivaan taistelun aikana näet liittolaisesi jättävän vartiopaikkansa monia vaarantaen. Kun hän pakenee, useat viholliset käyvät hänen kimppuunsa. Mitä teet?

 • a) Annat hänen taistella yksin
 • b) Vaarannat oman henkesi auttaaksesi häntä

Vastaus: Jos hän on vain tuttu, a). Jos hän on ystävä, b). Ystävää autetaan aina, vaikka he tekisivätkin jotain tyhmää. Sen sijaan puolituttu - oma vika. Jos hän oikein hädissä huutaisi apua, saattaisi Doll mennä auttamaan, hän on sen verran rämäpää, ja olisihan se jälkeenpäin ihan mukava kerskua sillä.

Olet vannonut palvelevasi herraasi kaikissa tilanteissa. Hän himoitsee maa-aluetta ja määrää omistajan karkotettavaksi alueelta. Mitä teet?

 • a) Pidät valasi ja karkotat maanomistajan
 • b) Kieltäydyt toimimasta

Vastaus: "Riippuu paljolti siitä, kuinka paljon pidän herrasta ja satunko tuntemaan omistajaa. Todennäköisempi vaihtoehto on a), sillä jos on niin hullusti käynyt, että olen jollekin vannonut jotain, niin täytyy tyypin olla aika hyvä. Jos omistaja ei ole kuitenkaan tehnyt yhtään mitään ärsyttävää/pahaa ja herra on vain ahne, niin sitten saattaisin valita b):n... ehkä. Riippuu millä mielialalle olen." Doll on välillä vähän ennalta-arvaamaton, ja toimii mielialojen mukaan. Vaikka kyseessä olisi pelkkä herran ahneuskin, saattaisi hän silti valita a):n, sillä ahneus ei häntä periaatteessa haittaa niin kauan kuin se ei vaikuta negatiivisesti häneen itseensä.

Sinut on lähetetty solmimaan tärkeä sopimus kaukaisen lordin kanssa. Hän suostuu sopimukseen, mutta solvaa maatasi päivällisellä. Mitä teet?

 • a) Nielet kiukkusi
 • b) Nouset pöydästä ja vaadit anteeksipyyntöä

Vastaus: a). Ei maalla niin väliä, sopimus on tärkeämpi. Doll ei ole mitenkään kovin isänmaallinen henkilö. Hänelle ei ole olemassa eri maita, vaan koko maailma. Jos hän sen sijaan solvaisi Dollia tai tämän hyviä ystäviä, silloin b).

Poissaoleva herrasi on kieltänyt sinua osallistumasta taisteluun, jossa ystäväsi ovat mukana. Mitä teet?

 • a) Autat tovereitasi tietäen, että voit kiistää sen myöhemmin
 • b) Pidättäydyt herraasi kunnioittaen taistelemasta

Vastaus: a). Ystävät ovat huomattavasti tärkeämpiä Dollille kuin auktoriteetit. Sitä paitsi hän tykkää taistelun huumasta, ja hänestä tuntuisi turhauttavalta olla taistelun ulkopuolella, varsinkin jos hänen ystävänsä ovat taistelussa.

Olet sekä musiikin opettaja että taitava painija. Sinua on pyydetty osallistumaan paikalliseen painiturnaukseen. Mitä teet?

 • a) Jatkat musiikin opettamista tietäen, että olisit voittanut joka tapauksessa
 • b) Osallistut turnaukseen saaden mainetta voitosta

Vastaus: "b) tietysti. Maine on aina hauska juttu. Sitä paitsi, voihan sitä jatkaa musiikin opettamista vielä painiturnauksen jälkeenkin, joten miksi ihmeessä jättää väliin?" Doll tykkää menosta ja meiningistä. Hän ei ajattele "no, olisin voittanut kuitenkin" vaan "minä voitan". Jos osallistumisesta ei ole mitään haittaa, niin tietysti hän osallistuu.

Olet vannonut suojelevasi herraasi, mutta tiedät että hän on tehnyt rikoksen. Viranomaiset kuulustelevat sinua tapauksesta. Mitä teet?

 • a) Vaikenet pitäen valasi
 • b) Rikot valasi ja kerrot totuuden

Vastaus: todennäköisemmin a). Ei yksi rikos häntä haittaa, lojaalius on tärkeämpää. Kaikki tekevät virheitä. Jos kyseessä olisi kuitenkin jotain hyvin vakavaa, kuten vaikka viattomien ihmisten massamurha, Doll ei enää arvostaisi herraansa ja rikkoisi valan ihan mielellään.

Kauppias on velkaa ystävällesi, ja maksu on jo pahasti myöhässä. Huomaat kuinka kauppias pudottaa rahapussin vahingossa. Mitä teet?

 • a) Annat rahat ystävällesi
 • b) Palautat pussin kauppiaalle

Vastaus: "Jos ystävä on rahantarpeessa, a). Mainitsisin kuitenkin kauppiaalle asiasta jälkeen päin, että velka on maksettu. Jos ystävän rahoilla ei ole mikään kiire, b). Tosin nostaisin rahapussin ja sanoisin kauppiaalle, että hänelle käy huonosti jos hän ei ihan pian maksa kun on kerta rahaakin..."

Olet rikas, vanha erakko ja loppusi on lähellä. Kumman valitset:

 • a) Annat kaikki rahasi nälkäisten lasten ruokkimiseen
 • b) Annat jälkeläistesi periä omaisuutesi

Vastaus: b). Tosin Doll tekisi omaisuuden löytämisen vaikeaksi, hän jättäisi jotain vihjeitä ja antaisi lastensa nähdä vähän vaivaa sen eteen. Hän itse näki vaivaa omaisuuden eteen, miksi turhaan tehdä se liian helpoksi lapsille. On paljon kehittävämpää ja opettavaisempaa nähdä vähän vaivaa. Doll ei oikein välitä tuntemattomista henkilöistä, läheiset ja ystävät ovat hänelle sen sijaan tärkeämpi juttu. Kaukaisen lohikäärmeveren takia Doll ei myöskään kovin mieluusti luovuttaisi omaisuutta kenellekään, edes kuollessaan. (Lohikäärmeethän syövät koko omaisuutensa ennen kuin kuolevat, eivätkä jätä mitään kellekään :D)

Sinut ja ystäväsi on komennettu perääntymään taistelusta. Rikkoen käskyä sinä:

 • a) Uhraat itsesi hidastaaksesi vihollisia, jotta muut voisivat paeta
 • b) Pysähdyt auttamaan haavoittunutta kumppaniasi

Vastaus: b). Niin kuin aikaisemminkin on käynyt ilmi, ystävät ovat hänelle tärkeämpiä kuin auktoriteetit. Doll kun ei ole koskaan piitannut auktoriteeteista, hän vain tekee mitä haluaa.

Riisut pitkäaikaisen vihamiehesi aseista kaksintaistelussa, ja hän on armoillasi. Mitä teet?

 • a) Surmaat hänet, kuten kaksintaistelun säännöt edellyttävät
 • b) Annat hänen antautua

Vastaus: "b). Se on paljon nöyryyttävämpää. Ja jos hän vielä oikein anelee, niin miksi suoda hänelle kuoleman armeliaisuus. Jos tyyppi on kuitenkin kauhea pahis ja vaaraksi kaikille, niin tappaisin hänet ihan vain itseni ja ystävien turvallisuuden vuoksi." Doll ei nauti tappamisesta, vaan taistelusta ja voitosta. Siksi vihamiehen tappaminen ei ole niin tärkeää, varsinkaan jos hän ei ole vaarallinen, vaan vihamies ihan vain erimielisyyksien yms seurauksesta.

Olet vannonut palvelevasi herraa, joka laittomasti kiduttaa vankeja. Joka yö heidän tuskanhuutonsa kantautuvat korviisi. Mitä teet?

 • a) Raportoit rikoksen
 • b) Pidät valasi

Vastaus: "Jos olisin tiennyt herran olevan tuollainen, en olisi ikinä vannonut palvelevani häntä, eli a). Itseasiassa hoitelisin hänet mieluummin omin käsin. Edes viholliset eivät ansaitse kidutusta. Heidät saa tappaa, mutta kiduttaminen on liian julmaa." Pohjimmiltaan Doll on loppujen lopuksi hyväsydäminen. Hän on rehellinen ja suorasukainen, eikä tykkää kieroilusta vaan suora taistelu on hänen juttunsa. Hän ei pidä siitä, että kidutetaan, sillä se on hänestä aika raukkamaista.

Näet miehen ryöstävän rahaa herraltasi. Mitä teet?

 • a) Yrität henkilökohtaisesti auttaa rosvoa takaisin rehellisyyden tielle
 • b) Viet rosvon oikeuteen

Vastaus: "a). Miksi ihmeessä pitäisi sekoitta oikeus tähän? Eivät ne kuitenkaan mitään aikaan saa tai tekevät muuten vaan jotain tyhmää." Ja edelleen, Doll ei luota eikä kunnioita auktoriteettejä. Hän tykkää hoidella asiat itse.

Herrasi luulee erheellisesti surmanneensa lohikäärmeen. Sinulla on todisteita, että sinä kaadoit pedon. Kysyttäessä sinä:

 • a) Annat herrasi pitää luulonsa
 • b) Kerrot totuuden ja saat tappopalkkion

Vastaus: b). Oli hän sitten herra tai ei, Doll pitää maineesta ja kunniasta ja on sen verran itsekäs, että haluaa pitää kunnian itsellään.

20 vuoden jälkeen olet löytänyt parhaiden ystäviesi murhaajan. Hän paljastuu pienen lapsensa ainoaksi elättäjäksi. Mitä teet?

 • a) Surmaat murhaajan
 • b) Säästät hänet lapsen vuoksi

Vastaus: "b). Jos tappaisin hänet, syntyisi vain kauhea kostonkierre. Kun lapsi kasvaisi, hän haluaisi vain tulla perääni ja kostaa. Parempi katkaista koston kierre. Ei ole kuitenkaan lapsen syy, että vanhempi on ystävieni murhaaja. Kostolla ei saavuta yhtään mitään. Siitä syntyy vain katkeruutta. Koston voi toteuttaa heti tapahtuneen jälkeen, mutta jos on kulunut 20 vuotta on juttu jo vanha ja siitä on päästy yli." Doll ei halua peräänsä turhia vihollisia (lapsi), eikä hänellä ole syytä tappaa lasta, joten vanhemmankin voi jättää eloon. Jos tapahtuma olisi tuore, olisi hän vielä sen verran vihainen, että tappaisi tyypin, mutta kun siitä on kulunut jo 20 vuotta niin ei enää. Eipä ne kuolleet ystävät siitä tappamisesta mitenkään hyötyisi.

Paikallinen öykkäri haastaa kanssasi riitaa. Mitä teet?

 • a) Höykytät hänet
 • b) Kieltäydyt haasteesta

Vastaus: "a). Obviously. Jos joku tulee mulle vittuilemaan se on sen tyypin häviö." Doll on tempperamenttinen, villi ja tykkää taistelusta, joten tietysti heti tappelemaan. Hän tykkää ratkaista asiat nyrkeillä :P Taistelu on taidetta, ja jokainen tilaisuus on hyvää harjoittelua.

Nuoruudessasi lupasit viedä kihlattusi jonain päivänä vihille. Nyt olet pyhällä tehtävällä kaukaisessa maassa ja sinulle saapuu kutsu astua vihdoin avioliiton satamaan. Mitä teet?

 • a) Kunnioitat kutsua
 • b) Jatkat hengellistä etsintääsi

Vastaus: "b). Siitä on jo pitkä aika. On tärkeämpää tekemistä. En jaksa sitoutua, joskus sitä sattuu lupaamaan tyhmiä asioita. Sorry, bye bye. Ehkä kymmenen vuoden päästä kun olen matkustanut tarpeeksi." Doll rakastaa toimintaa ja seikkailua. Jos hänellä on tärkeä tehtävä meneillään ja kaukana, ei hän tuollaisen asian takia jaksaisi lähteä takaisin. Sen sijaan jos kihlattu tulisi sinne missä Doll on ja seikkailisi hänen kanssaan, olisi asia ihan eri. Sitä paitsi hänestä tuntuisi pahalta, kun hän seikkailisi ja toinen jäisi kotiin, ja toinen joutuisi aina yksin odottamaan häntä. Siksi oikeastaan ainut avioliiton muoto, jota hän jaksaisi, olisi se että mies matkailisi hänen kanssaan. Sitä paitsi mies, joka ei taistele? No chance.

Taistelun aikana käskysi on vartioida komentajasi tyhjää telttaa. Taistelu sujuu huonosti. Mitä teet?

 • a) Pysyt vartiopaikallasi
 • b) Osallistut taisteluun

Vastaus: "b). Kuka nyt jaksaisi vaan paikallaan seistä?!" Jos teltassa ei ole mitään elintärkeää, menisi Doll taisteluun. Jos teltassa on jotain todella tärkeää, jäisi hän vartioimaan. Todennäköisemmin hän vain käskisi jonkun muun vartioida ja menisi itse taisteluun. Tekee mitä haluaa, nauttii taistelun huumasta...

Olet vannonut vangitsevasi väitetyn murhaajan. Saatuasi hänet kiinni alat uskoa, että hän on syytön. Mitä teet?

 • a) Pidät valasi ja vangitset hänet
 • b) Rikot valasi ja menetät löytöpalkkion uskosi vuoksi

Vastaus: "Kummatkin. Laittaisin hänet vankilaan, saisin löytöpalkkion ja kunnian, myöhemmin kävisin pelastamassa hänet naamioituneena vankilasta." Edes Dollilla ei olisi sydäntä laittaa syytöntä vankilaan. Raha kuitenkin houkuttaa (kun on niitä lohikäärme esi-isiäkin..), joten pitää tehdä kompromissi.

Kenenkään näkemättä olet surmannut suuren lohikäärmeen itsepuolustukseksi. Muuan köyhä soturi kuitenkin käy vaatimassa tapporahaa itselleen. Mitä teet?

 • a) Astut esiin ja vaadit itse palkkion
 • b) Annat soturin pitää kunnian ja rahat

Vastaus: a). Kuten edellä on käynyt ilmi, ei Doll paljonkaan välitä tuntemattomista ja pitää rahasta ja kunniasta. Hän saattaisi jälkeenpäin kuitenkin antaa soturille muutaman pennin, jos on hyvällä tuulella.

Sinua on pyydetty välittämään rahapussi, jossa olevia rahoja ei ole laskettu, kun tapaat nälkiintyneen kerjäläisen. Mitä teet?

 • a) Viet rahapussin perille
 • b) Annat kerjäläiselle kolikon tietäen, että kukaan ei jää sitä kaipaamaan

Vastaus: b). Pohjimmiltaan Doll on kuitenkin hyväsydäminen, ja varsinkin jos hän ei tunne rahapussin saajia paljonkaan, saattaisi häneltä muutama penni liietä, jos hän on hyvällä tuulella. Pahantuulisena hän vain marssisi ohi. Omia rahojaan hän ei kuitenkaan kerjäläiselle antaisi. Ei hän itselleenkään varastaisi, se olisi hänestä hieman raukkamaista.

Sinä ja ystäväsi olette urheita mutta köyhiä sotureita. Surmaatte yhdessä suuren lohikäärmeen. Ystäväsi luulee itse tappaneensa sen, mutta tosiasiassa sinä annoit tappavan iskun. Mitä teet?

 • a) Vaadit löytöpalkkion itsellesi
 • b) Annat ystäväsi pitää suuren palkkion

Vastaus: "Typerä kysymys. Yhdessähän me sitä lohikäärmettä vastaan taistelimme! Mitä helvetin väliä sillä on, kumpi antoi tappavan iskun. Jakaisimme palkkion tietenkin!! Muut vaihtoehdot eivät tulisi tuossa tilanteessa edes mieleen." Ystävilleen lojaali, mutta haluaa aina oman osansa itselleen, varsinkin jos kyse on rahasta.

Olet koko elämäsi tehnyt hyväntekeväisyystyötä. Setäsi, joka on majatalonpitäjä, makaa kuolinvuoteellaan ja pyytää sinua ottamaan tavernan hoitaakseesi. Mitä teet?

 • a) Kunnioitat setäsi tahtoa
 • b) Kieltäydyt ja jatkat kutsumustyötäsi

Vastaus: b). Doll tekee mitä tahtoo, hän noudattaa aina kutsumustaan, eikä uhraa omia haaveitaan ja kutsumusammattiaan vain jonkun toisen pyynnöstä tai hyväsydämisyyden takia. Hän saattaisi kuitenkin esim. auttaa setäänsä etsimään jatkajan tavernalle.

Mahtava ritari pysäyttää sinut ja vaatii sinulta ruokakassiasi. Mitä teet?

 • a) Kieltäydyt ja taistelet ritarin kanssa
 • b) Annat ruokasi nälkäiselle ritarille

Vastaus: "Jos hän pyytää kauniisti, voisin antaa ruuan, varsinkin jos itselläni ei olisi nälkä. Mutta jos hän on vähänkin töykeä tai minulla itselläni on nälkä niin taisteluhan siitä heti syntyisi. Typerää tulla vaatimaan toisten ruokia, hankkisi ite omat, oli sitten kuinka mahtava ritari tahansa." Doll ei siedä kauaakaan sitä, että hänelle tullaan vittuilemaan. Eikä hän kaihda myöskään taistelua. Jos ritari kuitenkin kauniisti pyytää ja Dollilla ei ole nälkä, niin sitten hän voisi ruuan antaa.


Kaikissa noissa kohdissa on se juttu, että jos kyseessä olisi elämänkumppani/hyvin läheinen rakastaja, niin Doll olisi valmis uhraamaan ja tekemään hyvin paljon hänen puolestaan. Doll ei myöskään ole kovin hengellinen (kyllähän jumalaansa kunnioittaa mutta ei asiaa paljonkaan tavallisesti ajattele), eikä hän koskaan vannoisi palvelevansa jotakuta, sen takia nuo kaikki kohdat missä oli "herra" olivat todellakin aika hypoteettisia :D

Yleensäkin Doll vihaa sitä, että annetaan vain pari vaihtoehtoa, joista pitää valita. Ne rajoittavat huomattavasti hänen ilmaisuaan. Hänelle maailma on täynnä eri vaihtoehtoja, koskaan toivo ei ole menetetty, koskaan ei ole vaan yhtä ainutta ratkaisua. Doll on vapaamielinen, rehellinen, suorasukainen, villi, temperamenttinen, intohimoinen, hän rakastaa toimintaa, menoa ja meininkiä, taistelun huumaa. Seikkalut ja vaarat saavat hänet tuntemaan itsensä eläväksi. Hän ei piittaa mitä muut hänestä ajattelevat. Hän tekee mitä tahtoo, hän ei tykkää siitä, että häntä määräillään. Hän on välillä aika itsekäs, itsepäinen ja rämäpää, ja ainoat keitä hän kuuntelee, ovat hyvät ystävät. Ystäviä Doll arvostaa ja heille hän on lojaali. Heidän puolestaan sitä voi joskus vaarantaa henkensäkin. Erilaisia tehtäviä Doll tekee ansaitakseen rahaa, sillä hänellä on verenperintönsä takia tietty heikko kohta rahalle...

Doll rakastaa taidetta. Hän ei välitä niinkään maalauksista ja patsaista (kyllä hän niitäkin arvostaa kuitenkin), vaan taide on hänen mielestään maailma: sen maisemat, tapahtumat ja jännitys. Taistelu on rakkainta taidetta. Mikä on sen kauniimpaa, kun kaunis liike, sulava huitaisu ja se jännitys ja huuma, jotka siitä syntyvät. Taistelijaa ei olisi ilman asetta, ja hyvä ja tunnearvoinen ase on tärkeä osa taistelun taidetta.

Lapsuudessaan muut haltiat jonkin verran paheksuivat Dollia, sillä hän ei ollut haltiallisen hienostunut. Hänen äitinsä kuitenkin aina vain nauroi hänen hölmöilyilleen ja hyväksyi tytön sellaisena rämäpäänä kuin tämä oli. Isästään Doll ei tiedä paljon mitään, äidin mukaan hän kuoli aikoja sitten. Auktoriteetteihin Doll ei luota eikä arvosta heitä, ehkä hänellä on joitain huonoja kokemuksia asiasta lapsuudessaan.