Exalted:Esimerkkihahmosivu

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Hahmon nimi

ja se kuvainnollinen lisänimi
sekä mahdollisia muita titteleitä


Tämä on esimerkkihahmosivu Exalted-peliin. Näiden viivojen välissä oleva teksti auttaa selittämään sivun sisältöä, ja on tarkoitettu poistettavaksi, kun hahmosivu on riittävän valmis. Kopioi sivu pohjaksi itsellesi, ja kun sivu on sopivan valmis, laita linkki uuteen hahmosivuun kamppiksen sivulle.

Aivan aluksi korvaa "Kamppis"-tekstit linkeistä kamppiksen nimellä. Sen jälkeen korjaa yllä olevaan otsikkoon hahmon nimi, ja rupea kirjoittamaan alla olevien otsikoiden alle tekstiä. (Ensiksi alkuun on linkki hahmolomakkeeseen, koska se on kuitenkin kätevä olla sivun alussa; linkki hahmolomakepohjaan on tämän sivun lopussa.)

PJ yleensä kertoo kuinka paljon haluaa tietää hahmosta: kertovia tekstikappaleita vai riittääkö ranskalaisten viivojen listat. Alla olevat ovat sitä varten, että niistä saisi ideoita mitä kertoa hahmostaan. Yleensä ei tarvitse löytyä vastausta jokaiseen mainittuun asiaan, vaan yleistä kuvausta hahmosta. Pitempiä tekstejä kirjoittaessanne muistakaa käyttää jonkunlaisia kappalejakoja (ei tarvitse olla noiden listojen mukaisia, ja yksi kappale per otsikko riittää aluksi jos ei enempää keksi), ja voi lisäillä alaotsikoita. On kohteliasta kirjoittaa ainakin yksi lause jokaista Merit:eihin kulutettua pojoa kohti. Lisäksi on tosiaan Yksityiset-sivu, jonne voi merkata niitä asioita jota haluaa aluksi pitää muilta kuin PJ:ltä salassa; siellä ei pitäisi juuri olla Kuvaus-kohdan asioita, mutta Luonteesta, Tapahtumista ja Suunnitelmista voi olla jotain ja Historiasta (erityisesti aiemmat elämät) hyvinkin paljon.

Koko homman jälkeen pitäisi olla seuraavat sivut:

 • Kamppis:Nimi (tämä sivu, toivottavasti on paljon tekstiä :-)
 • Kamppis:Nimi_Lomake (ajan tasalla pidettävä hahmolomake)
 • Kamppis:Nimi_Yksityiset (vain PJlle kuuluvat jutut)
 • Kamppis:Nimi_Alkustatit (kopio hahmolomakkeesta heti hahmonluonnin jälkeen)
 • Kamppis:Nimi_Expankäyttö (hahmon statinkehityksen seuranta)

Hahmolomake

Kuvaus

 • Ulkonäkö: hiukset, silmät, naama, iho, ruumiinrakenne, pituus, tuntomerkit
 • Vaatetus: millaisia värejä, sävyjä, leikkauksia materiaaleja; juhla / arki / matkustus / muu, näkyvä aseistus tai muuten mitä kantaa miltei aina mukanaan
 • Käyttäytyminen: liikehdintä, käyttäytymistapoja, tunnistettavia / alitajuisia pikkuasioita joita tekee, puhetyyli, temperamentti, paljon käytettyjä sanontoja
 • Anima: sen värit (ja liikkeet tai kuviot) matalemmilla tasoilla (tyypilliset on siellä pdf:ssä, s.139-147, 174-175) ja miltä se näyttää ylimmällä tasolla. Voi myös esim. pohtia, onko se 3D vai 2D (eli joka suunnasta saman näköinen), miten se ilmaantuu ja katoaa, onko enemmän symbolinen vai realistinen, aina hyvinkin samannäköinen vai paljonkin vaihteleva, itsenäisempi vai hahmon toimia seuraava, jne...
 • Muuta, niinkuin mukana kulkevat elikot tai palvelijat, tms.

Luonne

 • Yleisluonne: iloinen / synkkä, rauhallinen / räiskyvä, harkitseva / impulsiivinen, luottavainen / kyyninen, sosiaalinen / syrjäänvetäytyvä, jne... eli siis juttuja, jotka tulee esille hyvin nopeasti
 • Ihmissuhteet ja suhtautuminen: ystäviin, muihin Kehän jäseniin (ei välttämättä ihan sama kuin edellinen), sukulaisiin, vihollisiin, rakastettuihin; alaisiin ja palkollisiin; satunnaisiin kuolevaisiin; muihin maagisiin tahoihin; auktoriteetteihin, eläimiin, tietyn ammatin harjoittajiin, lapsiin, vanhuksiin, jne...
 • Asiat joista pitää / ei pidä: esimerkksi joku väri, maku, luonteenpiirre ihmisessä, rotu, jonkun kulttuurin edustajat, tietty elementti, käytöstapa, nimi... ja tietysti, kuinka voimakkaasti ja näkyvästi tykkää, vihaa, välttelee tai muuten suhtautuu.

Luonnemekaniikkojen selvennykset

 • Intimiteetit: Aluksi vähintään neljä, joista ainakin yhden tulee olla Defining ja yhden Major, sekä yhden positiivinen ja yhden negatiivinen. Intimiteettejä on kahdenlaisia, Periaatteita ja Siteitä, ja hahmolla pitäisi mieluummin olla ainakin yksi kumpaakin. Hahmolomakkeelle tiivistetään nämä, täällä olisi hyvä olla vähän pitempi selitys kustakin. Anna jokaiselle intimiteetille oma kohtansa listassa. (Sivut 170-171 sekä 214-215 sääntö-pdf:ssä.)
 • Limit Trigger: Mitkä tapahtumat tai asiat maailmassa ottaa päähän, häiritsee tai muuten stressaa. Tämän on hyvä olla sopivan laaja eikä niin helposti tiivistettävissä intimiteetin tasolle. Sen myös tarvitsee olla riittävän yleinen että PJn ei tarvitse kovin pakottaa sen esille tuloa. (Esim. s. 134-135)
 • Virtue Flaw:it, eli äärimmäiset käyttäytymistavat Limit Break:issä. Näistä kannattaa mainita mitkä on enemmän tai vähemmän todennäköisiä. Limit-pojoja kertyy Triggerin lisäksi Major ja Defining Intimacy:istä, joten sen suhteen kannattaa miettiä. Saa tietysti kehitellä omia, lisää merkittävästi mahdollisuutta että PJ käyttää sitä.
 • Jotkut Merit:it, Willpower, tietyt tenhot. Näistä voi kirjoittaa, jos haluaa selventää niiden vuorovaikutusta hahmonsa luonteen kanssa.

Historia

 • Elämä ennen Ylevöittymistä:
  • Lapsuus, esim. oliko kuinka köyhä tai varakas, lämmin vai etäinen perhe, jne. Miten nuoruus sujui, siirtyminen aikuisuuteen?
  • Mitä isoja muutoksia tapahtunut sen aikana, onko ollut missä töissä ennen ylevöittymistä, mitkä ihmissuhteet selvinneet sen yli?
 • Perhe; onko vanhemmat ja sisarukset elossa, millaisia henkilöitä; kaukaisempi suku, onko jotain tiettyjä muistettavia tapauksia.
 • Ystävät, tutut, opettajat, esimiehet, alaiset; verkostot joissa vaikuttaa, muu yhteiskunta yleensä.
 • Ylevöittyminen; mitä tapahtui, miltä tuntui, miten muuttui siinä.
 • Aiemmat elämät, jos sellaisista mitään muistaa ja muille kertoo.

Tekemiset

 • Tänne voitte sitten ruveta listaamaan hahmon saavutuksia, erityisen muistettavia hetkiä yms. Ainakin intimiteettien muutokset on yleensä merkittäviä ja Limit Break:it toivottavasti muistettavia.

Suunnitelmat

 • Lähitulevaisuus: Hahmon suunnitelmia tai todennäköistä toimintaa tämän tai tulevan tarinakaaren aikana. Nimenomaan seuraavaa peliä varten halutut jutut kannattaa kertoa suoraan PJ:lle.
 • Pidemmän tähtäimen suunnitelmat: Pitkä-aikaisia tavoitteita. Saa myös esim. kertoa kuinka helposti / vaikeasti niistä haluaa selvitä ja haluaako pitää jatkuvasti vähän esillä vai käydä intensiivisesti läpi yhdellä sessiolla, yms.

Tarkoituksena siis on, että pelikertojen väleillä päivitätte hahmolomaketta ja expankäyttöä riittävän tiheään, ja tuon voi sitten tulostaa kun vanha hahmis on liian rähjäinen.

HUOM!
Ok, erikseen on siis EsimerkkiHahmolomake (ja myös 2-edikan EsimerkkiHahmolomakeLunar sekä EsimerkkiHahmolomakeDB) jossa on statit ja joka on kohtuullisen näköinen tulostettuna versiona (pieniä tulostusongelmia tosin vielä on), eli kopioikaa siitä omalle sivullenne ja muuttakaa vastaamaan hahmoanne. Merkatkaa erikoistaito (Supernal) lihavoinnilla ja hyvät taidot (4 muuta kasti-taitoa + valitut 5) alleviivauksella (kursiivilla voi merkata, jos muuhun taitoon on ostettu tenho, jolloin siinä on myös excellency). Kun hahmolomake on täytetty, kopioidaan talteen hahmon alkutila ja luodaan myös expankäyttösivu; hyvä formaatti on === Expankäytön alue === (eli Attribute, Ability, Charms, jne) ja perään tähti-luettelolla joku "n expaa, Ominaisuus 3 -> 4" jne. Sinne voi myös tehdä expankäyttösuunnitelmia ja merkata treenaukseen kulutettua aikaa.
HUOM! Kaikkien sivujen alkuun on lisätty tuo nimiavaruus "Kamppis:", tämä auttaa pitämään sivut järjestyksessä sitä mukaa kun wikin sivumäärä lisääntyy. Jos tuntuu tarpeelliselta, voi myös luoda oman luokan kamppikselleen ja laittaa kaikkien sivujen perään sen tiedon.

Ja tosiaan, muistakaa poistaa näiden viivojen välissä olevat ohjeet viimeistään kun hahmo on valmis.


Pääsivu