Charlees

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Ulkonäkö ja luonne

Ulkonäöltään Charlees on melko tavallisen opiskelijapojan näköinen, lyhyehköt vaaleat hiukset ja harmaat silmät, ja ruumiinrakenteeltaan keskimittainen ja hoikahko. Aiemmin pukeutunut pääasiassa yliopiston kaapuihin, salaseuran tapaamisissa ja hommissa käyttää kuitenkin tavallisia arkivaatteita ollakseen herättämättä huomiota.

Luonteeltaan Charlees on ihmisten seurassa pääasiallisesti introvertti ja melko rauhallinen, mutta sanoo usein asiat melko suoraan ja joissain tilanteissa, varsinkin tuttujen seurassa ja ratkaisuja tehdessä on joskus jopa impulsiivinen. Toisin kuin Lindon, ei ole erityisesti periaatteen mies, vaan pyrkii enemmän ajattelemaan asioita käytännön kannalta eikä näe syytä kaihtaa arveluttavempiakaan keinoja tärkeissä asioissa, mutta ei kuitenkaan varsinaisesti halua aiheuttaa muille vahinkoa ilman syytä.

Tavoitteet

Charlees liittyi oikeamielisyyden seuraan, sillä se antaa hänelle mahdollisuuden tehdä jotain kiinnostavampaa ja merkittävämpää kuin tavallisena velhona eläminen. Lisäksi se vaikuttaa parhaalta tavalta saada valtaa ja mammonaa.. muutenkin ihmisen elinikä on aivan liian lyhyt.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö Charlees olisi Lindonin (jota tämä pitää sinisilmäisenä ja naiivina) kanssa samaa mieltä siitä, että Absalon tarvitsee "korjaamista", hän on vain eri mieltä keinoista sekä hänellä on ehkä hieman erilainen näkemys Absalonin tavoiteltavasta tilasta. Sotilaan näkemys kuulostaa jo paremmalta, kunhan siihen vielä lisätään että Charleesilla on merkittävä asema kaupungissa. Ei kuitenkaan välttämättä yksinvaltiaana, vaan esimerkiksi kaupunkia johtavan valtuuston jäsenenä tai ministerinä, vaikkapa muiden Oikeamielisyyden seuran perustajajäsenien rinnalla..

Tämän lisäksi Charlees on niin monien muitten velhojen tapaan kiinnostunut kaikenlaisista taikaesineistä ja artefakteista ja niiden haalimisesta (kukapa nyt semmoisia voisi vastustaa!) ..

Tausta

Charleesin vanhemmilla on Absalonissa pienehkö sepän työpaja, jossa on vajaa kymmenen henkeä töissä. Isä Myles Niall (43) on aseseppä, ja äiti Jenna (42) oli aikoinaan ompelija mutta nykyään hoitaa pääasiassa perheen talousasioita. Charleesilla on kaksi isoveljeä, Alan ja Darien (24, 23) ja pikkusisko Kayla (18). Isoveljet olivat jo töissä apulaisina pajalla tai riehuivat muiden poikien kanssa kun Charlees oli pieni, Charleesin itse ollessa enemmän uppoutuneena kirjoihin ja alkemian kokeisiin, joita harrasti muun muassa erään lähistössä olevasta kauppiasperheestä oleva kaverinsa Finleyn kanssa. Vanhemmat pitivät Charleesia hieman tyhjäntoimittajana, kunnes tämä eräänä vuonna pääsi opiskelemaan yliopistolle pääsykokeen kautta mikä muutti suhtautumisen täysin. Tämän jälkeen vanhemmilla on ollut todella kovia odotuksia Charleesia kohtaan, minkä takia Charlees on hieman etääntynyt perheestään opiskeluaikana, vaikka käykin edelleen säännöllisesti kotona. Välit veljiä kohtaan ovat sinänsä ihan hyvät, vaikkakin he ovat aina pitäneet Charleesia hieman omituisena. Sisko Kayla on taas Charleesille läheisempi kuin veljet, ja lapsuudessa he pyörivät usein samoissa porukoissa Finleyn kanssa.

Elämä yliopistolla

Yliopistolla Charlees on saanut jonkin verran uusia tuttavuuksia, pääasiallisesti muita vapaalla valinnalla sisään päässeitä opiskelijoita, mutta kovin montaa läheistä tuttavuutta hänellä ei ole. Charleesin lapsuudenkaveri Finley pääsi sisään vapaalla valinnalla vuotta myöhemmin kuin Charlees itse, ja hän on edelleen Charleesin läheisin tuttavuus yliopistolla. Charleesin liityttyä salaseuraan Finley on alkanut pikku hiljaa ihmetellä Charleesin äkillisesti yleistyneitä poissaoloja yliopistolta ja vapaa-ajan vähentymistä..

Charleesin "keskimääräinen" koulupäivä ennen salaseuraan liittymistä..

Aamulla Charlees heräilee dormitoriossa muidenkin alkaessa nousta ylös (lukuunottamatta paria Punaisessa Gorillassa eilen iltaansa viettäneitä..) ja syö leivänpalasen aamupalaksi. Muutkin dormitorioon majoittuneet, osa Charleesia nuorempia ja osa vanhempia, ovat vapaalla valinnalla sisään päässeitä, kaikki ovat varsin fiksuja ja useimmat myös ihan mukavaa porukkaa, sen sijaan rahalla sisään päässeet aristokraattien kakarat ovat monesti ylimielisiä pappa betalar -tyyppejä (joista osa ei ole selkeästi kirkkaimmasta päästä), eivätkä he juuri tule toimeen vapaalla valinnalla sisään päässeiden kanssa, vaikka poikkeuksiakin on. Yleensä Charlees, kuten muutkaan vapaalla valinnalla sisään päässeet, ei juuri kiinnitä heihin huomiota.

Aamupäivä menee pitkälti luennoilla istuessa ja muiden opiskelijoiden kanssa luentotauoilla rupatellessa, Charleesin usein enemmänkin seuratessa keskustelua ja välillä kommentoiden asioita kuin aktiivisesti osallistuen siihen. Jossain vaiheessa päivää Charlees käy muiden opiskelijoiden tapaan syömässä jossain yliopiston alueella sijaitsevassa kanttiinissa, ja iltapäivällä on pääasiallisesti käytännön harjoituksia taikomisesta tai esim. alkemiasta tai itsenäistä opiskelua kirjastossa..

Koulun jälkeen Charlees menee silloin tällöin Finleyn ja parin muun tutun kanssa käymään yliopiston ulkopuolella kiertelemässä ja/tai illempana Punaisessa Gorillassa oluella, ja Charleesin pikkusisko pyörii usein heidän mukanansa heidän ollessa kaupungilla. Charlees ei itse pidä monilla sisämuurien ulkopuolella olevilla rähjäisemmillä alueilla liikkumisesta (poislukien kauppakorttelit ja muut siistimmät alueet, kuten esim. paikka jossa Punainen Gorilla sijaitsee), sillä hän ei pidä kerjäläisten, katulasten ja yleisen rähjäisyyden näkemisestä, vaikka se onkin vähäisempää kuin ulkomuurien ulkopuolella. Ulkomuurien ulkopuolella Charlees ei taas halua liikkua ellei se ole täysin välttämätöntä esimerkiksi arveluttavempien taikuuden tai alkemian kokeiden suorittamiseksi, joita joskus tekee itse tai Finleyn ja eräiden muiden läheisempien tuttujen kanssa.. Syynä tähän on yleisen kurjuuden lisäksi alueella valtaa pitävät jengit ja yleinen säälittävä pikkurikollisuus, joita hän halveksuu kuten myös kaupungin vallanpitäjiä jotka sallivat asioiden nykyisen olotilan jatkumisen.

Osallistuminen erääseen Metamagiaa tutkivaan projektiin


Valmistuttuaan Charlees päätyi/pääsi osa-aikaiseen työhön apulaiseksi erääseen metamagiaa tutkivaan projektiin. Projektissa on eri laitoksilta olevia velhoja, tosin abjuraatioitten harjoittajia ja universalisteja on enemmän kuin muita. Samoin naisvelhoja on enemmän kuin yliopistolla yleensä. Projektia johtaa Abjuration-laitoksella oleva professori <insert name>, ihminen, noin kuusissakymmenissä oleva parrakas ja laiha mies. Luonteeltaan (kuten myös ulkonäöltään) melko kuivakka ja täsmällinen. Muita merkittäviä henkilöitä projektissa ovat myöskin Abjuration-laitokselta oleva naisvelho <insert name2>, ihminen. Kuulema <insert name2> on iältään viisissä kymmenissä, mutta näyttää merkittävästi nuoremmalta, ilmeisesti on käyttänyt elinikää pidentävää taikuutta. <insert name3> on generalisti, ihminen, nelissäkymmenissä. Tukevanpuoleinen, ja usein hyväntuulinen. <insert name4> on illuusio-opin laitokselta peräisin oleva velho, puolihaltia, nainen, kahdeksassa kymmenissä.

Charleesin tehtävät ovat pääasiassa laboratorio-apulaisena toimimista, sekä teknisenä kirjoittajana toimimista. Charlees on töissä parina, välillä kolmena päivänä viikossa kokopäiväisesti tai useampana päivänä puolipäiväisesti töissä.

Suhtautuminen muihin hahmoihin

Lindon: Fiksu mies, mutta välillä hieman sinisilmäinen/naiivi. Joskus voisi vaan käyttää vähän tervettä järkeä, ja pistää periaatteet sivuun. Toivoo että tämän kanssa ei tule isompia kahnauksia.

Sotilas: "Vähän" liian sotilaallinen, pikkuhiljaa alkanut välillä ärsyttämään hieman tiettyjen piirteiden takia, kuten vartiosekoilun ja muitten kiusaamisen takia. Arvostaa kuitenkin tämän taktista tajua ja taistelutaitoja.

Myöhemmin alkanut jättää huomiotta sotilaan negatiivisia piirteitä, sillä tietää tämän olevan painonsa arvoinen kultaa oikeamielisyyden seuralle. Tämän strategista ja taktista tajua sekä Lindonille esittämiä "reality checkejä" voi olla mahdoton korvata.. samoin osaa organisoida hyvin, ennen kaikkea tietää kuinka käsitellä massoja.

Amy: Pitää Amya hieman yksinkertaisena, tosin sinänsä ihan ok tyyppi. Miettii että onko salaseuralle mitään muuta hyötyä kuin taloudenhoitajana toimiminen, mutta samapa tuo.. ainakin Amy tulee hyvin toimeen lähes kenen tahansa kanssa.

Sorcereriksi paljastuminen muutti suhtautumisen todella kiinnostuneeksi, Charlees pitää Amya silmällä. Miettii että voi olla hyvä asia että Amy näyttää olevan helposti ohjailtavissa.. Amyn potentiaali kun voi olla varsin korkeakin..

Viitta: Ei ole kovin hyvin tutustunut Viittaan, mutta alkuvaikutelmasta huolimatta alkanut vaikuttaa ihan ok hepulta. Joskus epäilyttää kuitenkin vähän, kuinkahan uskollinen Viitta on vielä jengiään kohtaan..

Nykyään epäilykset ovat hälvenneet viime aikojen tapauksien johdosta, ja Charlees on alkanut luottaa Viittaan. Yleisestikin viitta vaikuttaa luotettavalta ja hyvältä ystävältä sekä yhteistyökumppanilta.

Emilio: Mukava kaveri, vaikka onkin ammattivalehtelija. Kunhan muistaa ettei kannata aina uskoa ihan kaikkea mitä se puhuu..

Alexander: Ihan ok heppu, helppo tulla toimeen sen kanssa, ja osaa bisneksen ja tajuaa ettei siinä kannata aina olla liian sinisilmäinen..