Caitríona

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Lauran hahmo kamppiksessa Sodan vaa'at.

Sisällysluettelo

Build

Race: Shifter
Class: Ranger
Level: 11

Stats:
Str: 23 Con: 16 Dex: 14 Int: 11 Wis: 21 Cha: 9

Defenses:
AC: 22 Fort: 24 Ref: 21 Will: 22

Hit Points:
HP: 69 Bloodied: 34 Surge Value: 17 Surges/Day: 8

Feats:
Toughness
Two-Weapon fighting
Two-Weapon defense
Quick Draw
Expert tracker
Weapon focus (axe)
Hunter's aim

Skills:
Acrobatics: 9
Arcana: 2
Athletics: 18
Bluff: 2
Diplomacy: 2
Dungeoneering: 16
Endurance: 10
Heal: 10
History: 3
Insight: 10
Intimidate: 2
Nature: 10
Perception: 15
Religion: 2
Stealth: 9
Streetwise: 2
Thievery: 4

Powers:

At-Will:

Encounter:

Daily:

Utility:


Kuvaus

  • Yleistä: Caitríona on 30 vuotias, 170cm pitkä ja 60kg painava shifteri, joka on kotoisin Jättiläisenkilpivuoristosta
  • Ulkonäkö: Hänellä on punaruskeat hiukset, jotka on kiedottu kolmella letillä eräänlaiselle nutturalle niskaan. Silmät ovat vihreät ja iho on ohuen ruskean karvan peitossa, Caitríonalla on sudentassuja muistuttavat kädet ja jalat, koska on pitkähammas shifter (longtooth shifter). Caitríona on solakka, mutta voimakasrakenteinen, eikä erityisen kaunis (ei kuitenkaan suoranaisesti rumakaan).
  • Pukeutuminen ja varusteet: Vaatteet ovat enimmäkseen ruskeaa nahkaa, jonka värisävyt vaihtelevat vaattekappaleesta riippuen. Caitríonan pääaseistukseen kuuluu kaksi taistelukirvestä mutta hänellä on myös kaksi käsikirvestä ikään kuin vara-aseina. Selässä hänellä on reppu, jossa on perusseikkailijan tarvikkeita. Kaulassa Caitríonalla on nahkahinassa roikkuva kivikoru, jonka hän on saanut mieheltään. Hän ei käytä kenkiä.
  • Käyttäytyminen: Caitríonalla on tapana hipsutella tassuillaan ympäriinsä ollessaan hermostunut. Joskus hän saattaa raapia pöytää kynsillään ollessaan ärtynyt, mikä on johtanut Caitríonan usein ongelmiin useiden majatalonpitäjien kanssa. Joskus ollessaan erityisen varuillaan hänellä on tapana nuuskia ilmaa ja pyöritellä päätään erisuuntiin.

Luonne

  • Yleisluonne: Caitríona on yleensä suht rauhallinen ja huoleton persoona, jota ei ole helppo ärsyttää. Hermostuessaankaan hän ei yleensä ole kovin agressiivinen, vaan lähinnä hämmentynyt. Rauhallisuudestaan huolimatta, jos Caitríona alkaa vihata jotain henkilöä hän on vihassaan tinkimätön, ekä suostu kuuntelemaan muiden mielipiteitä.
  • Ihmissuhteet ja suhtautuminen: Caitríona suhtautuu uteliaasti muihin rotuihin ja eri ammattien harjoittajiin. Hän ei kuitenkaan pidä erityisesti tulesta, joten kaikki tulitaikuuteen yms. liittyvä pelottaa Caitríonaa, joten tulitaikoja tekeviin henkilöihin hän suhtautuu ennakkoluuloisesti. Sen sijaan jää/kylmätaikoihin erikoistuneet henkilöt ovat erityisesti hänen kiinnostuksensa kohteena, koska hänen opettajansa oli kyseisentyyppiseen magiaan erikoistunut velho.
  • Asiat joista pitää/ei pidä: Caitríona kiintyy helposti eläimiin erityisesti susiin, joiden sukulaisena pitää itseään. Hän on kasvanut vuoristossa, joten vuorilla ja luolilla on hänelle tärkeä merkitys. Caitríonalle luonto on muutenkin tärkeää, sillä hän palvoo Meloraa ja hän on omaksunut kyseisen jumalattaren opetukset vaikkei olekaan erityisen uskonnolinen. Hän inhoaa tulta, koska se polttaa metsiä - ja turkkia - ja on Caitríonan mielestä voimakkaasti luontoa tuhoava, ja rakastaa jäätä ja lunta, koska on tottunut näkemään sitä asuessaan pohjoisilla vuorilla ja koska jää merkitsi paljon hänen opettajalleen. Caitríona pitää myös erilaisista kirveistä.

Historia

Caitríonan heimo ja perhe asui Jättiläisenkilpivuoriston luolissa ja siellä hän vietti elämänsä ensimmäiset 15 vuotta. Hänen perheeseensä kuuluu isä Aidan, äiti Jamesina ja pikkusisko Keavy. Hänen molemmat vanhempansa ovat voimakkaita shamaaneja ja toivoivat myös vanhimman tyttärensä omaksuvan shamaanin tien. Caitríona ei kuitenkaan koskaan ollut kiinnostunut shamaanien henkien ympäröimistä maailmoista, vaan mieluummin tutki luolia ja kiipeili vuorilla yhdessä ystäviensä kanssa. Hän keräsikin jo nuorena paljon tietämystä luolista ja niissä liikkumisesta. Hänen paras ystävänsä oli Moray niminen poika, jonka kanssa hän vietti suurimman osan aikaansa ja jonka kanssa hän harjoitteli kirveillä taistelua. Tuohon aikaan Caitríonalla oli käytössään kaksi käsikirvestä (joita hän siis edelleen kuljettaa mukanaan).

Ollessaan viidentoista Caitríona kohtasi vaeltavan haltiavelhottaren nimeltä Mysie, joka opetti Caitríonalle Melor jumalattaren oppeja sekä kunnioittamaan jäätä ja lunta. Hän myös lisäsi Caitríonan kirveisiin jäätaian muistutukseksi jään voimasta. Mysie ei kuitenkaan aikonut viipyä pitkään Jättiläisenkilpivuoristossa ja pyysi Caitríonaa lähtemään mukaansa, jotta hän voisi opettaa tälle lisää asioita maailmasta ja luonnosta. Caitríona oli tuolloin innokas ja utelias nuori ja saadessaan tilaisuuden häipyä vaateliaiden vanhempiensa luota suostui heti Mysian ehdotukseen. Hänen ystävänsä Moray ei kuitenkaan pitänyt ajatuksesta ja vaati päästä mukaan, sillä hän ei luottanut Mysiaan eikä halunnut erota parhaasta ystävästään. Aluksi Mysia vastusti Morayn mukaan ottamista, mutta suostui lopulta, kun Caitríona oli tarpeeksi kauan asiasta jankuttanut.

Kolmikko vaelteli yhdessä Elsirin laaksossa viisi vuotta, minkä jälkeen Mysia häipyi jälkiä jättämättä eräänä talviyönä. Moray piti tätä selvänä merkkinä naisen epäluotettavuudesta, mutta Caitríona arveli opettajansa vain halunneen kertoa hänelle, että opetusten aika oli ohi ja nyt hänen olisi pärjättävä omillaan.

Tämän jälkeen Caitríona ja Moray jatkoivat vaelteluaan kahdestaan, liittyen välillä satunnaisiin seikkailija joukkoihin väliaikaisiksi jäseniksi. Useimmiten lähinnä vuoristo-oppaiksi, sillä molemmat olivat tottuneet vaeltamaan vuorilla ja tiesivät vuorista enemmän kuin keskivertoseikkailijat. Caitríonan täyttäessä 26 Moray kertoi hänelle rakastavansa häntä ja haluavansa avioitua Caitríonan kanssa. Aluksi Caitríona oli asiasta hyvin hämmentynyt, mutta hyväksyi ystävänsä ehdotuksen. He avioituivat keskikesällä ja Caitríona sai Moraylta lahjaksi nahkahihnassa roikkuvan kivikorun. Samoihin aikoihin Caitríona alkoi myös käyttää aseenaan taistelukirvestä.

Moray halusi heidän lopettavan vaeltelun ja asettuvan johonkin kaupunkiin. Caitríona ei erityisemmin pitänyt ajatuksesta, mutta viikkoja kestäneen väittelyn ja riitelyn jälkeen aviopari päätyi asumaan Brindolin kaupunkiin. Moray yritti perustaa asekauppaa ja Caitríona kasvatti itselleen yrttitarhan, jonka kasveistä hän valmisti lääkkeitä ja muita rohtoja. Morayn aseliike ei kuitenkaan tuntunut saavan suosiota kovassa kilpailussa ja parin vuoden kuluttua hänen oli pakko lopettaa.

Caitríonan yrttikauppassa sen sijaan oli oma pieni asakaskuntansa, mutta pariskunta ei kuitenkaan kyennyt pelkillä Caitríonan tuloilla asumaan Brindolin kunnollisilla alueilla vaan heidän oli pakko muuttaa slummialuelle. Tuolloin Caitríona alkoi jälleen kaivata pois kaupungista ja ehdotti Moraylle Brindolista lähtemistä ja palaamista takaisin luontoon, missä he voisivat elää rauhassa. Moray oli kuitenkin jo kiintynyt kaupunkielämään eikä suostunut.

Slummeissa asuessaan Moray sai kuulla Sarshan nimisen miehen palkkasoturiarmeijasta ja näille maksettavista suurista palkkioista. Morayn ja Caitríonan rahallinen tilanne alkoi tuolloin olla jo niin huono, että Morey piti näitä huhuja onnenpotkuna ja halusi liittyä Sarshanin joukkoihin, vaikka huhujen mukaan Sarshan oli paha mies. Caitríona vastusti asiaa jyrkästi, sillä hänen mielestään pahuuden joukkoihin ei missään nimessä kuulunut liittyä. Hän lähes raivostui koko ajatuksesta ja lähti pois pariskunnan yhteisestä kodista ilmoittaen Moraylle, ettei halunnut tavata tätä ennen kuin tämä olisi tullut järkiinsä.

Näin avioparin tiet erosivat ja Caitríonasta tuli yksinäinen vaeltaja, joka kehitti taistelutaitojaan yksin vuoristossa ja keskittyi jahtaamaan vuoristojen hirviöitä suojellakseen vuoristojen läheisyydessä olevia pikkukyliä. Näistä saalistusretkistä pikkukylien asukkaat maksoivat Caitríonalle nimellisiä palkkioita.

Vuosien kuluessa Caitríona rupesi yhä enemmän kaipaamaan miestään ja päätti palata Brindoliin etsimään tätä. Brindolissa hän sai kuitenkin kuulla, että Moray oli kuollut. Kerätessään lisätietoja miehensä kuolemasta hän sai kuulla, että Sarshanin Modra niminen kätyri oli tappanut Morayn jossain epämääräisessä taistelussa. Modra oli myöhemmin pettänyt myös Sarshanin, mutta Caitríonan kuulemien huhujen mukaan Moray oli tapettu Sarshanin käskystä.

Tämän takia Caitríona rupesi vihaamaan Sarshania enemmän kuin ketään muuta ja tietenkin myös Modraa. Hän otti tehtäväkseen kostaa kyseisille miehille puolisonsa kuoleman, mutta heidän löytämisensä osoittautui vaikeammaksi kuin Caitríona oli luullut. Ja juuri, kun hän oli päässyt Modran jäljille, sai Caitríona kuulla Modran kuolleen.

Caitríona oli toki iloinen vihaamansa miehen kuolemasta, mutta hän tunsi kuitenin eräänlaista tyhjyyttä sisällään tajutessaan muiden ehtineen edelle. Sarshan oli kuitenkin edelleen hengissä ja Caitríona päätti ruveta entistä suuremmalla innolla etsimään tätä voidakseen tuhota Sarshanin ja saada viimein rauhan.