Behtos: Hiekkaa
Glowien vetämä lähes-freeform juonitteluhiekkalaatikko. Tarkoituksena testata laiskaa pelinjohtoa narrativistisilla tekniikoilla (conflict web, flag framing, kicker+bangs), päämäärätietoisilla hahmoilla ja ilman PJ:ltä tulevaa tarinaa. Testin onnistuminen ei ole varmaa ja suuri improvisaation määrä saattaa levitä käsiin. Pelaajia on varoitettu.
Behtos
Behtoksen imperiumi on käytännössä feikki antiikin Roomaa muutamalla mausteella. Maailmassa on vereen ja uhreihin perustuvaa magiaa ja (fysiikanlakeja kunnioittavia) epäluonnollisia olentoja, joskin nämä ovat sivistyneessä maailmassa lähinnä tarinoita ja myyttejä. Behtoksen hallintomuoto on "demokraattinen" senaatti, jonka ~20 jäsentä tulevat vauraimmista ylhäisöperheistä. Suurimmilla suvuilla on enemmän kuin yksi senaattoria.
Maantieteellisesti välimerimäisestä Behtoksesta itään on loputon meri, lännessä on mutabarbaarejen maita ja metsiä. Pohjoisessa on Xeidrymin vuorinen valtakunta, jonka kanssa käydään kauppaa. Etelässä on aavikkoinen Asser, jonka kanssa välit ovat koleahkot korkeiden verojen ja tullauksen takia, millä mm. Virius on tehnyt rahaa.
Valtablokit pääkaupungissa
Binirius
- Vanhin ja suurin, perustajasuku
- Hyvät suhteet papistoon
- Ainoa Viriusta suurempi suku
Vignitius
- Laivanrakentajia, saaristosta alunperin
- Suvussa paljon kenraaleja ja amiraaleja
- Viriuksen kokoluokkaa, mutta velkaa Viriukselle
Nersius
- Vasta saanut toisen senaattorin, neljänneksi suurin
- Kunnianhimoinen pyrkyri
- Kansan suosikki, järjestää mm. gladiaattorimatseja kansan iloksi
Pienempiä blokkeja
- ~8 pienempää perhettä
- Papisto (ei pidä maallistuneesta Viriuksesta)
- Armeija (haluaa hevosia)
- Muiden maiden lähetystöt->Muut maat
- Ja piilossa kokoontuvat mystikot
Viriuksen suku
Pelaajahahmojen suku. Virius on vaurain suku ja omistaa suurimmat hevosfarmit, mutta kansansuosio ei huimaa päätä äskettäisten mustamaalausten ansiosta.
(Järkevämpi muoto tälle puulle)
- Antonius (död)
- Antoniuksen jälkeläiset: Traianus (52) ["NPC"] ja Brutus (51) [Ossi]
- Traianuksen jälkeläiset: Morenus (32) [Ante], Pompilius (30) [Teemu], Tritius (28) [Jaale]
- Brutuksen jälkeläiset: Claudius (32) [Markus], Narcissa (24) [Marjaana]
!!! Checklist pelaajille kun mietitte/lisäätte hahmoanne !!!
- Peruskuvaus (persoona yms.), roolit perheessä, suhteet muihin
- 1 pitkän tähtäimen, 1 lyhyen tähtäimen ja 1 muu/perheen sisäinen tavoite (perheenhaaran yhteinen saa olla 1 näistä)
- Wikissä olevasta tekstistä pitää voida päätellä ~3 asiaa joihin hahmo reagoi jos tapahtuu jotain asiaan liittyvää (like/dislike, kaikki näistä ei saa liittyä tavoitteisiin)
- Salaiset asiat erikseen jos niitä on, detailit muistiin muualle ja queryllä miulle
- Enemmänkin saa laittaa jos jaksaa ja keksii, esim. hahmon teema
Morenus
Fyysisesti voimakas, sotilaallinen, kurinalainen (pitää huolen ulkonäöstään, täsmällinen) - yllättäen viinaanmenevä äijäkäs mies, 32v. Liikkuu pääasiallisesti hevosellaan henkivartijoittensa kanssa, pukeutuu lähes aina sotilaallisesti, mutta osaa myös sulautua aatelispippaloihinkin edustavasti, joskaan ei ole ihan omissa vesissä ilman panssaria ja kättäpidempää. Nähnyt sotia barbaareja ja ryöväreitä vastaan armeijan riveissä, toimii kaartinjohtajana suvussaan vastaten kaartin ylläpidosta ja koulutuksesta. Pyrkii kenraaliksi armeijaan, koska näkee, että suku ilman armeijan tukea ei kykene suuriin tekoihin. Traianus on kuolemassa jossain vaiheessa, joten Morenus on henkisesti pitkälti valmistautunut ottamaan ohjat suvun hallinnasta. Ei ole juuri kuunnellut muiden mielipiteitä miten asiat tulisi hoitaa vastaisuudessa ja näkeekin, että oma mielipide on paras. Jääräpäisyydestään huolimatta on kuitenkin suvulleen äärimmäisen lojaali. Viriukset tarvitsevat liittolaisia, joten Morenus näkee, että Nersiukseen pitää saada yhteys, ja hyvä sellainen. Näkemykseltään pyrkii puolustamaan suvun kunniallisuutta ja "puhtautta" (rasismi ja luokkaisuus). Myös pieni verikosto muhii papistoa kohtaan, koska kaartilaista nöyryytettiin uskonmiesten toimesta ja sotilaat ovat Morenuksen silmissä arvostettuja (ehkä se kaartilainen olisi voinut olla oksentamatta krapulaispäissään temppelissä, mutta papisto ylireagoi julkisella nöyryytyksellä). Vihaa papistoa noin muutenkin, joskin on itse Marsille varsin uskollinen palvoja (lukee rukouslitaniansa ennen isoja taisteluita). Ei kunnioita orjia, mm. pahoinpitelee omiaan pikkuvirheistä, natsikuri. Taisteluissa brutaali, julma ja verinen; on mm. teloittanut suvun asumukseen murtautuneet nuoret varkaat (< 15v) katkomalla kaulat takapihalla (kujalla?) ja vienyt ruumiit jälkeenpäin petomestarille kissanmuonaksi.
Tavoitteet
- Kenraaliksi armeijaan, jotta suvulla olisi jotain sotilaallistakin vaikutusvaltaa (koska ilman sitä on huteralla alustalla)
- Saada hyvä kontakti Nersiuksen sukuun; suvun on aika toimia ja hankkia liittolaisia
- Pitää huoli oman suvun kunniallisuudesta, ryypätä ja tapella nyt saa, mutta ei sekaantua alempiluokkaisiin tai niiden toimintaan
- Kostaa papistolle kaartilaisen kärsimä nöyryytys
Suhteet
- Vaimo, Quintina, naitettiin aikanaan pienemmästä suvusta. Morenus kunnioittaa vaimoaan paljon, tämä kun on pyöräyttänyt paljon terveitä lapsia, yhteensä 6 (incl. 12v poika Antonius (isoisän mukaan) ja 11v tytär Octavia). Tekee kuitenkin sovinistisesti itse tärkeät päätökset ja vaimo on nyt vain vaimo ja sillä sipuli.
- Isä oli kaikki kaikessa, kannusti Morenusta mm. lähtemään armeijan riveihin ja muutenkin opetti elämän salaisuudet. Sairauksiensa myötä Morenus on kuitenkin jo mielessään antanut hyvästit isälleen, koska tämä ei kuntonsa vuoksi pysty tekemään yhtään mitään
- Brutus ja Claudius ovat vain suvun toinen haara. Tekevät asiat omalla omituisella tavallaan, olkoot niin. Valta tulee kuitenkin siirtymään Morenukselle Traianuksen poismentyä
- Ei arvosta veljeään Pompiliusta ollenkaan. Tämä ei kunnioita vaimojaan (kuolevat aika nopeasti - vrt. Morenuksen oma perhe), on lapseton (?) ja on muutenkin senaattori, eikä sotia nähnyt sotilas
- Kaveeraa Tritiusta, hyvää juomaseuraa ja gladiaattorit on hienoja. Hyvä että perheestä löytyy joku muukin, jolla on kiinnostusta väkivallan kiehtovaan maailmaan
- Kaveeraa Narcissaa, tämä hoitaa hevosia armeijalle ja muutenkin Brutuksen haarasta mukavin persoona
- Kaartinjohtajana kiintynyt sotilaisiinsa, jotka näkee lähes veljinään. Tavallaan huono piirre johtajalle, mutta moraali on ainakin korkea kaartissa. On saattanut joskus jopa lähteä sukujuhlista kesken kaiken viinat mukanaan kaartin luo vetämään viiniä upseerien kanssa (koska ne jaksaa kuunnella sotajuttuja)
Narcissa
Hämärähevosmestari. Brutuksen tytär, Claudiuksen veli. Valvoo suvun talleja ja hevoskasvatusta, ja samalla kuulostelee ja käyttää hyväkseen etenkin talleilla työskentelevien orjien kautta kuulemiaan huhuja. Narcissalla on myös orjiensa kautta hyviä yhteyksiä muiden sukujen orjiin, joten pieni vakoilu, sabotointi ja tietojen metsästys onnistuu;)
Ulkonäöltään teräväpiirteinen ja hoikka. Tämän näköinen kasvoiltaan. Luonteeltaan viileä ja itsekäs, mutta myös sosiaalinen; tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ainakin selvittääkseen onko heistä jotain hyötyä. Ei juuri paljasta tunteitaan. Ainakaan kenelle tahansa. Ainakaan niitä positiivisia tunteita. Inhoa ja vihaa hän ei pelkää näyttää, eikä hän mielistele ketään. Paitsi tietysti, jos siitä on jotain hyötyä hänelle. Narcissa nauttii vallasta, jota hänellä ihmisiin on, ja haluaa kasvattaa sitä. Perhettään hän ei kuitenkaan tappaisi vallan vuoksi (no ehkä miehensä, mutta toisaalta se on harmiton nynnerö, ja jos se kuolisi, hänet voitaisiin naittaa ties kenelle).
Ihmissuhteet
- Naimisissa Verous nimisen miehen kanssa. Välit kylmät, tuntuu kunnioittavan jopa talliorjiaan enemmän kuin miestään. Ei lapsia.
- Vihaa isäänsä, koska tämä pakkonaitti typerälle miehelle, ja painostaa nyt hankimaan lapsia. Ei pidä myöskään veljestään, koska tämä on isän lellikki. Narcissa ei kunnioita veljeään, koska tämä tanssii täysin isän pillin mukaan. Mokoma nuoleskelija :<
- Hyvät suhteet Pompiliukseen, koska tämä tukee hevosbisnestä. Yhteistyö alkoi, kun Narcissa alkoi tarjota Pompiliukselle käyttöön parhaita metsästyshevosiaan ihan vain veljensä kiusaksi. Nykyään kyse on ainakin Narcissan puolelta kunnioituksesta Pompiliusta kohtaan. Mies ei puutu Narcissan tekemisiin, ja ymmärtää hevosten päälle.
Tavoitteita
- Narcissa pyrkii keräämään ympärilleen luotettavia, myös suvun ulkopuolisia, tietolähteitä, joiden avulla kykenisi mahdollisesti myöhemmin nousemaan suvun miehien varjosta kohti elämää jossa saisi itse päättää omista asioistaan.
- Narcissalla on salaisuus.
Tritius
28 vuotias, Traianuksen nuorin poika. Omistaa muutamia gladiaattoreita ja on aktiivisesti mukana niiden koulutuksessa ja hankinnassa. Toimii myös promoottorina Viriuksen suvun järjestämille tapahtumille areenalla. Kuuluisa myös orgioiden pitämisestä. Tritius on älykäs, hyvät puhelahjat omaava vetovoimainen mies. Löyhä moraali omaava, keskittyy pääaisassa vain naisiin ja viiniin, nauttii suuresti myös verisistä yhteenotoista areenalla. Kova suustaan, mutta uskaltaa harvoin itse käydä tappeluun, vain vahvassa humalassa. Osaa ärsyttää ihmisiä ja siksi usein kulkeekin muutaman henkivartijan kanssa kaupungilla. Sovinisti. Paljon yhteydessä Nersiuksen suvun kanssa areenaan sirkushuveihin liittyvissä asioissa. Ajan mittaan päässyt hyviin väleihin heidän kanssaan ja tapailee tavallista enemmän yhden suvun naisista.
Tavoitteita
- Saada suvulle hyvää nimeä ja samalla tulla suosituksi aatelispiireissä.
- Pitää jatkuvasti hauskaa ilman rajoja.
- Saada gladiaattorinsa valtion parhaimmiksi.
Ihmissuhteet
- Veli Morenuksen kanssa hyvää pataa, juominen sujuu ja taistelut yhteinen kiinnostuksen kohde.
- Setä Brutus, pitää roolimallina enemmän kuin omaa isäänsä, toimittaa myös petoja otteluihin.
- Luontaisena sovinistina väheksyy Narcissaa, jonka hevosepelleilyt vievät tilaa gladiaattoreilta.
- Claudius löytää toisinaan hyviä orjia ja myös tarjottavaa orgioihin.
- Yrittää saada Pompiliusta mukaan orgioihin, mutta huonolla menestyksellä.
Brutus
Vuodet eivät ole kohdelleet hyvin Antoniuksen vanhimpia lapsia. Brutus(51v) on selvinnyt selvästi vähemmällä kuin hänen isoveljensä Traianus. Silti Brutus joutuu haluaamansa useammin turvautumaan kävelykeppiin ja palvelijoihin. Kun Antonius kuoli ja Traianuksesta tuli suvun keulakuva Brutus oli erittäin tyytyväinen asemaansa. Hän sai keskittyä kaupankäyntiin ja perheensä kaitsimiseen. Politiikkaan Brutus siirtyi myös pian ja asiat olivat hyvin. Monta rautaa tulessa, mutta hän hallitsi niitä kaikkia, ja siitä hän nauttikin. Kun Traianuksen tila huononi, tuli Brutukselle vastuu suvun asioista. Vastuun olisi voinut jättää Morenukselle, Traianuksen vanhimmalle pojalle, mutta tämä oli Brutuksen mielestä kelvoton johtamaan sukua. Joten sen sijaan että Traianuksen titteli Viriuksen suvun johtajana olisi siirretty perimyksen mukaan, alkoi Brutus auttamaan veljeään asioissa joita tämä ei kyennyt hoitamaan. Tämä tuli toki suurella henkilökohtaisella uhrauksella, kaupankäynti josta Brutus oli nauttinut ja tehnyt menestykkäästi monta vuotta teki ensimmäisen kerran tappioita. Brutus myi liiketoimintansa vanhimmalle pojalleen Claudiukselle, jolla oli jo menestyvä liiketoiminta. Itselleen harrastukseski hän jätti ainoan jota hän kykeni hoitamaan samaan aikaan kuin suvun asioita: petotallin. Hänet on tosin nähty purkavan nykyiseen tilanteeseen turhautumistaan petoihin joita hän ostaa ja myy, sanotaankin että Brutukselta ostetut pedot ovat kaikkein julmimpia. Lisäksi hän on alkanut hiljalleen kerryttämään itselleen kirjastoa.
Tavoitteet
- Viimeistellä hevoskauppa armeijalle. Tätä pitää käyttää työkaluna, jolla saatetaan Morenius kenraaliksi
- Valmistella suvulle pätevä seuraaja Traianuksen poismenon jälkeen.
- Pitää suku koossa. Ero ihmisten ja petojen välillä on se, että pedot pitää suostutella tappelemaan keskenään.
Ihmissuhteet
- Vaimo Lucretia 20v. toinen vaimo(mennyt naimisiin 5 vuotta sitten), Ensimmäinen vaimo (Juliana) kuoli kaaduttuaan rappusissa 10 vuotta sitten. Tietämättömät tahot ovat syyttäneet Brutusta tapauksesta
- Vanhin poika Claudius, Esimerkki lapsi, juuri sellainen kuin kunnon Viriuksen kuuluu olla.
- Vanhin tytär Narcissa(ainut tytär), lisäksi Julianan(ensimmäisen vaimon) lapsi. Tämä outo nainen kun ei ole vielä hankkinut lapsia kehotuksista huolimatta. Huolehtii hevostalleista joka osoittautui loistavaksi sijoitukseksi.
- neljä muuta lasta Quintinus(29v), Atilius(26v). Veljekset jotka ovat tällä hetkellä Xeidrymissä tekemässä kauppaa. Otho(16v) auttaa petojen "koulutuksesta". Marcella(4v) lapsi, mitä niistä, katotaan nyt jos selviää murrosikään saakka.
- Veljenpoika Morenus on Brutuksen mielestä kelpo mies, kovapäinen, vahva ja hyväluontoinen. Erinomainen mies ja oikea johtamaan armeijaa. Suvun johtomieheksi hänestä ei todellakaan ole.
- Veljenpoika Pompelius on senaattori ja ehdottamasti oikeanlainen mies ajamaan suvun asioita, joita hän pitkälti hoitaakin. Traianus olisi valinnut hänet seuraajakseen jos hän olisi ehtinyt
- Veljenpoika Tritius saa asioita hoidettua puheella. Jopa sellaisia joita ei voi edes ostaa.
Claudius
32-vuotias, Narcissan isoveli, Brutuksen vanhin poika. Kauppias, sekä suvun kahden laivan kapteeni. Hyvä kauppias, joka onkin vaurastuttanut sukua huomattavasti. Ostettuaan isänsä ongelmiin ajautuneen liiketoiminnan Claudius teki siitä jälleen kannattavaa erittäin nopeasti. Rakastaa rahaa ja rikkautta eikä usein juuri välitä muista asioista. Isäänsä Brutusta kuitenkin kuuntelee, ja on ollut hyvin kuuliainen poika. Isä halusi lapsenlapsia joten Claudius hankki vaimon ja lapsia, kunnes saatuaan pojan koki velvollisuutensa täytetyksi ja keskittyi jälleen rahan tekoon. Ei anna paljon aikaa perheelleen. Pitää ylellisyydestä ja mukavuudesta sekä kaikesta eksoottisesta. Omistaa kokoelman eksoottisia esineitä joita kauppalaivat ovat tuoneet matkoiltaan. Claudius on pelkuri, eikä halua minkäänlaisiin tekemisiin väkivallan kanssa ja yleensä koittaa hankkia jonkun muun tekemään asiat jotka kokee epämiellyttäviksi. Normaalisti Claudius on rauhallinen ja kärsivällinen, mutta raha-asioissa voi muuttua hyvin aggressiiviseksi. Tätä puolta itsestään hän ei halua näyttää suvulleen eikä varsinkaan isälleen.
Tavoitteet
- Kunnon kauppalaivaston varustaminen.
- Hevosten kasvatuksesta pitää hyötyä entistä paremmin rahallisesti. Kilpa-ajojen järjestäminen voisi olla tuottavaa toimintaa.
- Suvun rahastonhoitajaksi pääseminen.
Ihmissuhteet
- Vaimo ja kolme lasta (8, 7, 5), joista nuorin on poika.
- Hyvät välit isänsä Brutuksen kanssa, on noudattanut kiltisti tämän toiveita ja on päätynyt suosikkilapseksi.
- Säälii Narcissaa, joka kiukuttelee ja kapinoi. Tahtoisi saada pikkusiskon rauhoittumaan ja elämään kunnollista elämää kuten isä toivoo.
- Ei pidä Pompiliuksesta, nykyisestä suvun rahastonhoitajasta, joka ei selvästikään ymmärrä miten rahaa kuuluu käyttää. Pompilius suostui antamaan lainaa Vignitiuksen suvulle laivaston rakentamista varten, vaikka niillä rahoilla olisi voinut rakentaa oman laivaston josta olisi selvästi enemmän hyötyä.
- Koittanut olla Tritiukselle mieliksi sillä kilpa-ajoihin tullaan tarvimaan promoottoria ja kukapa olisi Tritiusta parempi kyseiseen hommaan.
- Ei ole vakuuttunut siitä että armeijan lahjominen hevosilla jotta Morenus pääsee korkeampaan asemaan olisi sen arvoista. Morenus ei osaa pitää omaisuudestaan huolta: hänen ostamiensa orjien arvo laskee nopeasti, mikä kertoo harkintakyvyn puutteesta.
Pompilius
Traianuksen toinen poika, 30 vuotta vanha. On ollut kolme kertaa naimisissa, mutta jokainen vaimo on kuollut lyhyen ajan sisällä ja hän on jäänyt lapsettomaksi. Ensimmäinen ja kolmas menehtyivät synnytyksessä lapsen kanssa, ja toinen kuoli sairauteen muutaman kuukauden häiden jälkeen. Valitettavasti kaikki ovat kuulleet tapahtuneesta, eikä Pompilius meinaa enää saada uutta vaimoa paremmista piireistä. Pompilius joutui mukaan politiikkaan lähes pakosta, kun Moreniusta ei moinen touhu olisi voinut vähempää kiinnostaa. Onneksi hän pärjäsi hyvin, ollen senaattorina nyt jo useamman vuoden. Nälkä kasvaa syödessä, ja Pompilius haluaa lisää poliittista valtaa itselleen ja suvulle, eihän kolme senaattoria mihinkään riitä, ainakin pitää varmistaa kolmannen senaattoriuden pysymisen suvulla Traianuksen kuollessa. Lisäksi Pompilius toimii suvun rahastonhoitajana, asia joka ei ainakaan paranna hänen välejään muihin suvun jäseniin.
Nykyään aika hapan luonteeltaan, ja pitää suvun rahoista tarkkaa huolta antaen varoja ainoastaan hyvin perustelua syytä vastaan. Elää itse kohtuu (aateliseksi) askeettisesti. Ongelmallinen suhde molempiin veljiin hankaloittaa vähän jokapäiväistä elämää. Hänen mielestään Morenius ei tällä hetkellä ole pätevä suvun johtoon jos Traianus kuolee, joten Pompilius tekee kaikkensa saadakseen isoveljestään parempaa perheen päätä aikaiseksi.
Tavoitteet
- Taloa pitäisi laajentaa, se on käymässä turhan ahtaaksi, mutta tämä vaatii kaupungilta lupia.
- Moreniuksesta pitäisi saada aikaiseksi kunnon johtaja.
- Suvulle lisää senaattorinpaikkoja!
Ihmissuhteet
- Pitää Moreniuksesta, eikä välitä vaikka ei saa samanlaista kohtelua vastaan.
- Ei jaksa katsella pikkuveljensä Tritiuksen rellestämistä, mutta ymmärtää tämän hyödyn ja vastahakoisesti kuitenkin antaa tälle rahaa.
- Brutus on myös poliitikko, sekä samoin oli perillisen nuorempi veli muinoin, ja Pompilius ainakin kuuntelee hänen mielipiteensä.
- Tulee hyvin toimeen Narcissan kanssa, rahoitti alunperin Narcissan hevosbisneksen. Pompilius harrastaa myös ratsastusta (metsästystä), sikäli kun ehtii.
- Suhtautuu Claudiuksen meuhkaamiseen rahasta lähinnä huvittuneesti.
Testin eteneminen
1. sessio
Valittiin ja suunniteltiin yhdessä tapahtumapaikka, konflikti ja sen osapuolet. Tehtiin hahmot ja näiden suhteet suurimmaltaosin. Valittiin ensimmäisen pelisession alkutilanne: Tritiuksen ja Claudiuksen matkatessa kauppareissulta takaisin tulee kärhämä Biniriuksen kaartilaisten ja Viriuksen saattueen välillä. Biniriuksen partio tapetaan ja Virius menettää pari kaartilaista ja hevosta. Viriuksen ja Biniriuksen poliittinen edustajisto + kärhämään muuten liittyvät kutsutaan senaattiin selittämään mistä tässä on kyse.
Ei ongelmia havaittu tähän mennessä.