Aosmt:Glandollwen a Blaidd

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tapahtuu metsässä heti Valkean peuran rituaaliloitsun jälkeen. Jos Marie tai Erkeborn näkee tai kuulee, ei se haittaa.

Glandollwen ottaa Fritzin molemmat kädet omiin käsiinsä ja kiskoo miehen istumaan lumiseen maahaan istuen itse välittömästi hänen eteensä ristiistuntaan. Alkaa monologi hiljaisella äänellä joka on kuitenkin selvästi kuiskausta kuuluvampi, kielenä pakanakieli.

"Minä olen Glandollwen Sharonsyr. Synnyin Myökki-Pyökki metsässä keskikesän valoisana yönä 175 vuotta sitten. En ole ihminen, vaan haltija. Kuten kaikkia haltijoita, maailmankaikkeus kuuntelee minua ja tekee asioita joita pyydän tavalla jota ihmiset kutsuvat taikuudeksi.
Vielä eilen minulle oli melkoisen samantekevää kuinka matkamme pohjoiseen päättyy, mutta tämä päivä on muuttanut kaiken. Stahlin kuningashuoneen tuholle olisin voinut tuhahdella, mutta nyt on koko maailma vaarassa.

Blaidd, sinulle on suotu suuri kunnia kantaa Valkeaa Peuraa. Se on etuoikeus, mutta se myös velvoittaa. Sinun on löydettävä kuningas ja herätettävä hänet. Valkea Peura opastaa sinua matkallasi. Luota vain Valkeaan Peuraan, älä kehenkään muuhun. Älä edes minuun. Älä anna Valkeaa Peuraa kenellekkään muulle.

Paina tämä mieleesi: Voit luottaa vain ja ainoastaan Valkeaan Peuraan.

Tottakai minä tulen sinun mukaasi, mutta vain sinä tunnet tien ja sinun pitää joukkoa johtaa. En minä, ei Plentyn, vaan sinä. Valkea Peura on valinnut sinut. Kenet otat mukaasi on oma asiasi, mutta et voi ottaa ketään joka ei anna sinun mennä minne Valkea Peura sinut johdattaa.

Mawr Ddall tulee varmaan helposti mukaasi. Hän on rehti ja hyväntahtoinen mies. Kuinka paljon hänelle kerrot on oma asiasi.

Ilofruddio Hwren on petollinen, ovela ja itsekäs, mutta myös älykäs ja tietenkin ymmärtää maailman tuhoutumisen merkitsevän myös hänen omaa tuhoaan. Lisäksi hän himoaa tietoa, rikkauksia ja valtaa. Kaikkia näitä on tarjolla joten hän on melko varmasti halukas tulemaan mukaasi.
Ilofruddio Hwren on nuori ja voi vielä parantaa tapansa ja olisi voimakas liittolainen tulevissa koitoksissa.

Plentyn on vähän niinkuin Ilofruddio Hwren, muttei niin älykäs. Kuinka paljon maailmaa uhkaavasta tuhosta hänelle kerrot on sinun oma ratkaisusi, mutta siitä kertominen voi olla välttämätöntä yhteistyön aikaansaamiseksi.

Anhrugarog Llew on sellainen otus jonka kanssa ei voi neuvotella. Hän on enemmän Plentynin tahdon jatke.

Ymmärrä tämä: sinä et ole enää se mies joka sinä olit eilen. Tänään sinä olet Valkean Peuran kantaja ja vastuusi on liian suuri että voisit olla mitään muuta.
Kenties joskus tehtäväsi on ohi ja voit olla taas mitä haluat. Ehkä.

Jonain päivänä minä tulen pyytämään sinua antamaan Valkean Peuran minulle. Se tarkoittaa että olet suuressa vaarassa."

Nuhruinen korppi laskeutuu Glandollwenin olalle. Hän vilkaisee korppia ja nyökkää tälle kevyesti. Korppi nousee siivilleen rääkäisten korvia riipivästi ja Glandollwen nousee, kiskoen Fritzin myös pystyyn.

"Sinulla on varmasti paljon kysymyksiä ja vastaan kaikkiin kun meillä on enemmän aikaa ja omaa rauhaa. Nyt meidän on mentävä."