Absalon/Visio

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Absalonin kaupungin nykytila sellaisena, kuin Oikeamielisyyden seura sen ymmärtää, ja (Lindonin) visio siitä, millaiseksi asia pitäisi korjata. (Muutkin saa toki muokata.)

Organisaatiot

Yövartio ja päivävartio

Nykytila
Vartijat ottavat lahjuksia ja keräävät suojelurahaa sekä kohtelevat kansalaisia mielivaltaisesti. Korruptio on yleisesti hyväksyttyä ja sitä esiintyy kaikilla organisaatiotasoilla.
Visio
Yhdistetään yövartio ja päivävartio yhdeksi vartiostoksi, jota johtavat hyvämaineiset, suoraselkäiset, oikeanmukaiset upseerit. Vähennetään tarvetta lahjusten ottoon parantamalla vartioston palkkausta.

Merivartiosto

Nykytila
Eri kiltojen ja sukujen palveluksessa olevat vartiolaivat harjoittavat lähinnä laillistettua merirosvousta pysäyttämällä laivoja ja vaatimalla näiden kapteeneilta suojelurahaa.
Visio
Siirretään Absaloninlahden vartiointi killoilta ja suvuilta erikseen perustettavalle kaupungin merivartiostolle, joka rahoitetaan läpinäkyvin perustein kerättävillä tulleilla ja veroilla.

Oikeusjärjestelmä

Nykytila
Suurin osa tuomareista on korruptoituneita, kuten myös heidän apunaan työskentelevä virkamieskunta. Rikoksista oikeudessa tuomitaan vain murto-osa – käytännössä vain ne, joissa tuomarit kokevat voivansa hyötyä, tai joista on noussut julkinen haloo.
Visio
Parannetaan tavallisen rahvaan oikeusturvaa siirtämällä yhä useammissa rikosasioissa tuomiovalta yövartiolta oikeuslaitokselle. Hajautetaan tästä aiheutuva lisätyömäärä perustamalla useita käräjäoikeuksia ja käräjätuomarin virkoja.

Killat

Yleisiä asioita

Kaupungin kolmas kehä

Nykytila
Ulomman kaupunginmuurin ulkopuolella sijaitsee slummi, jossa köyhät elävät alkeellisissa oloissa vailla turvaa, jätehuoltoa, puhdasta vettä ja ruokaa.
Visio
Rakennetaan kolmas kaupunginmuuri, jonka sisälle jää tilaa laajentua. Rakennetaan uusiin kaupunginosiin toimiva vesi-, jätevesi- ja jätehuolto sekä edullisia asuntoja.