Absalon/6. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Keksittiin "firmoille" nimiä:

  • Tuholaistorjunta Francis ja Pojat
  • Charlees & Kumpp. - Alkemianteollisuutta
  • Perintätoimisto Karhurauta

Jotta näille firmoille saataisiin nimeä ja mainetta. mainostaa Emilio niitä puheidensa yhteydessä. Tätä kautta Tuholaistorjunta Francis ja Pojat sai työtarjouksen: eräässä varastorakennuksessa mellestävät öisin tuntemattomat tuholaiset, jotka tuhoavat kauppatavaraa.

Emilio sopii, että TFP selvittää tilannetta yön ajan. Illan tullen Lindon, Sotilas, Pawes, Charlees ja Emilio lukitaan varastorakennukseen.

Aluksi tiedustellaan varasto. Selviää, että rakennuksessa on kaksi maanalaista ja kolme maanpäällistä kerrosta; maanalaiset kerrokset on tuholiasten vuoksi pääsääntöisesti tyhjennetty tavaroista. Alimmasta kerroksesta löytyy lukittu ovi, joka haisee viemäriltä.

Asetutaan väijyksiin ylempään maanalaiseen kerrokseen laatikoiden taakse ja jätetään ylöspäin johtavaan portaikkoon lyhty. Tuntien väijynnän jälkeen alimmasta kerroksesta nousevasta portaikosta laahustaa kaksi humanoidia päättäväisesti kohti lyhtyä, jonka hämärässä valossa nämä paljastuvat zombieiksi.

Zombiet huitovat lyhdyn alas ja polkevat sen jalkoihinsa jättäen kellarin pimeyden valtaan. Tällöin lähimpänä alaspäin johtavia portaita lymyävä Lindon sytyttää valon pikkukiveen ja heittää sen alaspäin johtavaan portaikkoon. Kiven valossa Lindon näkee portaikossa liikehtiviä varjoja.

Zombiet lähtevät välittömästi kohti uutta valonlähdettä, mutta samaan aikaan niitä lähempänä oleva Charlees (joka ei näe pimeässä) noudattaa esimerkkiä, sytyttää valon ja onnistuu kiinnittämään zombieiden huomion itseensä.

Seuraa taistelu, jossa Sotilas huitoo, Viitta ampuu jousella, Charlees käristää ja Lindon kanavoi positiivista energiaa Emilion kannustaessa taustalla. Hetken päästä epäkuolleet ovat käryävässä läjässä keskellä huonetta.

Aamulla Emilio selostaa tapahtuneen työnantajalle, joka palkkaa vielä Emilion kuljetuttamaan zombienjämät pois. Seuraavana päivänä tämä ottaa uudelleen yhteyttä ja haluaa palkata TFP:n ratkaisemaan ongelman lopullisesti tai ainakin selvittämään, kuka on vastuussa.

Aletaan suunnitella rynnäkköä viemäreihin epäkuolleisuusongelman ratkaisemiseksi.