Absalon/30. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Absalonin 30. pelikerta pelattiin 19. tammikuuta 2010.

Viimeinen päivä Daltigothissa

Herätään myöhään. Emilio kirjoittaa Mirellan isälle kirjeen, jossa hän pahoittelee meidän Astraliassa aiheuttamaamme hälyä ja ampuu täyslaidallisen diplomaattisia latteuksia.

Kaikki aiottu kaupankäynti ja diplomatia on hoidettu, joten päädytään viettämään aikaa paikalliseen tavernaan jossa Emilio ja Sotilas jostain syystä päättävät kerätä koolle muutaman historiasta, uskonnosta ja taikuudesta kiinnostuneen keijutytön. Lindon ja Charlees keskustelevat näiden kanssa pitkälle yöhön. Saatuaan Lindonin kiireiseksi Emilio liukenee pian Abbraxasin kanssa.

Kun ilta vaihtuu yöksi, Lindon yrittää kohteliaasti hyvästellä keijutytöt, mutta Sotilas ja muut päättävät raahata nämä Mirellan asunnolle jatkoille. Lindon yrittää turhaan taivutella heitä luopumaan suunnitelmastaan.

Hahmo Flaksi
Lindon
Sotilas ×, ×
Alexander ××, √
Charlees ×

Sillä aikaa toisaalla Emilio ja Abbraxas nauttivat korkean tornitalon katolla juustoja ja viiniä ja katselevat tähtiä.

Aamulla Sotilas herättää muut hieman normaalia tapaansa myöhemmin. Sotilas evästää Alexanderia viemään tytölleen jonkin henkilökohtaisen lahjan, ja ottaa sitten Lindonin syrjään muista.

Sotilas huutaa Lindonille suoraa huutoa siitä, kuinka tällaisia tilaisuuksia "verkostoitua" ei missään tapauksessa pidä jättää käyttämättä. Lindon kuuntelee Sotilaan saarnaa muutaman minuutin yrittäen tuloksetta saada vastaustaan väliin pari kertaa, ja noin kolmen failatun will saven jälkeen karjaisee "HILJAA!" (Command: Halt) ja marssii ulos huoneesta Sotilaan jäädessä katsomaan perään.

Sotilaan kommentti:
Ylläoleva kappale kuvaa pikemminkin sotilaan ajatuksia kuin sanoja tuossa tilanteessa.Itseasiassa Sotilas huomautti siitä, kuinka Lindon oli tyly kyseisiä keijutyttöjä kohtaan, jotka olivat ilman omaa vikaansa joutuneet Emilion ja Sotilaan masinoinnin uhreiksi ja kuinka itseasiassa ei ole mitään merkitystä sillä miten tilanne oli saatu aikaiseksi, tosiasia: kolme fiksua ja kaunista keijua olivat erittäin kiinnostuneita viettämään aikaa Lindonin kanssa. Lindon itse oli myös viihtynyt, mutta arvattuaan Sotilaan ja Emilion järjestäneen tilanteen, Lindon päättää rangaista kyseisiä keijuja. Mitä vittua? Miksi puoli-haltija joka aina huutaa "empaattisuuden ja hyvyyden" perään, käyttäytyy noin tylysti näitä keijuja kohtaan? Lindonin kyky ottaa vastaan kritiikkiä on ilmeisesti romahtanut ja nais-seura kelpaa vain puhtaan platonisella tasolla. Natsimainen command-loitsun käyttö osoittaa kyllä selvää kehitystä. Onko Lindon puritaani-natsi vai en-pidä-keijuista-natsi?

Myös Mirella saa lahjansa. Emiliota ei näy missään, mutta lähetti tuo Lindonille Emilion allekirjoittaman lapun: "Hyppään kyytiin matkalta."

Lastataan laiva ja lähdetään paluumatkalle.

Paluumatka

Järven ylittäminen sujuu kommelluksitta. Vastarannalla palkataan vankkurit juhtineen ja kuljettajineen kuljettamaan lasti Illoniin [-3 AKMekv/Astr.].

Illonissa yövytään, ja aamulla lastataan myös Illoniin jätetty osa lastista Etelän henkäykseen. Sitten lähdetään purjehtimaan kohti Absalonia. Kun ollaan ohittamassa tulivuorisaarta, valkoisena hohteleva Abbraxas lohikäärmemuodossaan lähestyy laivaa Emilio selässään. Abbraxas laskeutuu suoraan kohti laivaa muuttuen metriä ennen kosketusta sulavasti ihmismuotoonsa. Sitten hän nappaa putoavan Emilion syliinsä. Emilio ja Abbraxas vaihtavat herkät jäähyväiset, ja pari ensimmäistä päivää purjehduksesta sujuu vailla vastoinkäymisiä.

Yöllä, Sotilaan ollessa vahtivuorossa, kuuluu ensin "thump" ja sitten "skriits". Sotilas karjuu välittömästi "TAISTELU HÄLYTYS HYÖKKÄYS" jne. ja syöksyy ottamaan vastaan thump-skriitsaajan, joka paljastuu isohkoksi kalamaiseksi otukseksi jolla on oudot, isot, hypnotisoivat silmät. Sotilas tervehtii otusta ampumalla jousellaan nuolen suoraan sen naamaan.

Muutkin kömpivät ulos makuupusseistaan, hirviö saa seuraa ja käydään taistelu, jossa perinteiseen tapaan Lindon, Charlees ja Alexander ampuvat kaikki edes etäisesti hyödylliset loitsunsa menemään Sotilaan viistäessä hirviöistä paloja ja Emilion kannustaessa taustalla.

Lopulta hirviöt makaavat kuolleina laivan kannella sankareiden selvitessä pienillä naarmuilla. Kahden hirviön kollektiivisesta neljästä silmästä ehjänä on säilynyt kaksi, joilla Alexander arvioi voivan olevan jotain arvoa, ja nämä säilötään rommiin.

[+ 1300 XP]

Sanottua

  • Puolituisrypälepommi: Puolituinen tulee taivaalta Feather Fallilla syöden rypäleitä.
  • "Päästääks me Absaloniin vai ei? —ette."