Absalon/3. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Aika: ulostuslääkeisku + 3 päivää

Lindon saa kirjeen, jossa kehotetaan hankkimaan Havelockin sinettisormus. Kirjeessä mainitaan myös, että tässä voisi auttaa muuan Amy, Mama Knikan siivouspalvelussa työskentelevä nainen, joka siivoaa rakennusta jossa sijaitsevaan kokoelmaan sinettisormus kuuluu.

Lindon ja Emilio lähestyvät Amya väittäen siivouspalvelun sihteerille, että Emilio haluaisi palkata Amyn. Lyhyen neuvottelun jälkeen Amy hieman empien lupautuu auttamaan.

Aika: ulostuslääkeisku + 1 päivä, iltapäivä

Viitta hengailee hoodeillaan kun siellä sijaitseva lato RRRÄJÄHTÄÄ. Räjähtäneestä ladosta juoksee ulos opiskelija kaapu savuten.

Viitta päättää tiedustella opiskelijalta, että "mitä Yhdeksän helvetin nimeen". Opiskelijan vastaukset eivät tyydytä Viittaa, joka raahaa opiskelijan sivukujalle.

"Auringonlasku yllätti kaupunkilaiset", "Onko tämä ryöstö?"

Aika: ulostuslääkeisku + 4 päivää, iltapäivä

Koko opiskelija- ja henkilökunta on käsketty rehtorin puhutteluun. Rehtori puhuu heille keskusaukion vierellä sijaitsevalta parvekkeelta ja on aika helvetin vihainen.

Rehtori toteaa, että pari päivää sitten länsiportin lähistöllä räjähti lato ilmeisesti jonkinlaisen alkemistisen tempun seurauksena, ja paikalta pakenemassa nähtiin yliopiston opiskelijan kaapuun pukeutunut henkilö.

"Ei jumalauta lapset, ei todellakaan näin! EI POLTETA KAUPUNKIA!"

Illalla salaseura keskustelee asiasta kapakassa. Emilio kertoo kansan suussa kiertäviä villejä tarinoita siitä, kuinka räjähdyksen takana olivat vaihtoehtoisesti joko taistelevat maahiset, tulielementaali tai ruokaa liekittänyt puolituinen. Viitta paljastaa tavanneensa palopaikalta palanneen opiskelijan.

Aika: ulostuslääkeisku, ilta

Sotilas ja Viitta kämppäävät vartiopäällikön talon takaovella, kun piika tulee tyhjentämään yöastiaa. He kolkkaavat piian. Sotilas tutkii alakerran Viitan sitoessa ja suukapuloidessa piian. Sitten he etenevät yläkertaan.

Sotilas paikallistaa makuuhuoneen ja siellä nukkuvat vartiopäällikön ja tämän vaimon. Hän kertoo tämän käsimerkeillä Viitalle, joka hiipii huoneeseen ja avaa pikaisesti vartiopäällikön kaulavaltimon.

Vartiopäällikkö ei valitettavasti kuole äänettömästi, vaan tämän vaimo herää miehensä kuolonkorinoihin. Vaimo alkaa kirkumaan ja etuoven ulkopuolella vahtiva vartija tulee sisään, mutta Sotilas ja Viitta pakenevat toisen kerroksen ikkunasta takakujalle ennen kuin vartija saa heitä kiinni. Sotilas laskeutuu pehmeästi, mutta Viitta laskeutuu naamalleen. He pääsevät kuitenkin ongelmitta karkuun.

Seuraavana päivänä kaupungilla kiertää sana, että vartiopäällikkö Heimlich on surmattu julmasti vuoteeseensa. Tekijöistä ja teon motiivista ei juuri ole tietoa.

Aika: ?, ilta

Emilio ja Viitta selvittävät kaupungilla, mistä opiskelijat oikein pääsevät yöaikaan yliopistolle ja sieltä pois. He seuraavat ryhmää juopuneita opiskelijoita. Valitettavasti opiskelijat huomaavat Viitan lähellä yliopiston muuria, kuvittelevat hänen olevan ryöstöaikeissa ja alkavat uhoamaan.

"Tule tänne vaan! Muutan sinut sammakoksi!" "MINÄ muutan sinut KAHDEKSI sammakoksi!"

Viitta jättäytyy taka-alalle ja hukkaa Emilion, joka seuraa piilossa opiskelijoita tiettyyn kohtaan yliopiston muurin luoteiskulmassa. Yksi opiskelijoista – ehkä selvin heistä – mumisee ja heilauttaa kättään, ja osa muurin tiilistä työntyy ulos seinästä muodostaen tikkaat.

Opiskelijat kiipeävät muurille ja samainen opiskelija toistaa muminansa ja eleensä, ja tiilet vetäytyvät takaisin muurin sisään. Emilio päättelee, että opiskelija epäilemättä teki jonkinlaisen taian.

Seuraavana iltana Emilio kertoo tästä Lindonille, joka päättää ottaa asiasta selvää yliopiston sisällä. Samana iltana hän ja Sotilas pukeutuvat lämpimästi ja menevät luoteismuurin vieressä sijaitsevaan puistoon piiloon odottamaan, josko muurin yli kiipeisi opiskelijoita.

Kuinka ollakaan, muurin yli kiipeää opiskelija jonka Lindon huomaa sopivan Viitan kuvaukseen miehestä, joka aiemmin räjäytti ladon laitakaupungilla. Opiskelija ei huomaa Lindonia ja Sotilasta, jotka seuraavat opiskelijaa tämän asuntolalle.

Aika: 5 päivää JULI, iltapäivä

Lindon ja Sotilas varjostavat opiskelijaa (Charleesia). Lindon kiristää Charleesin mukaan juoneen vihjaamalla tietävänsä, että Charlees on vastuussa ladon räjäytyksestä laitakaupungilla.

Aika: 5 päivää JULI, ilta

Salaseura tapaa kapakassa ja Amy on mukana. Kysellään Amylta kohteesta ja tehdään suunnitelma:

  1. Teetetään sinettisormus varastettavan tilalle. Käytetään mallina/negatiivina Lindonin saaman kirjeen sinettiä.
  2. Amy jättää kokoelmahuoneen viereisen 2. kerroksen huoneen ikkunan lukitsematta.
  3. Charlees avaa ikkunan telekinesialla. Viitta asettuu passiin ikkunan luo.
  4. Charlees räjäyttää keittiön ja häipyy. Talon väki, kokoelmahuoneen vartija mukaanlukien, siirtyy sammuttamaan tulipaloa.
  5. Viitta tunkeutuu avoimesta ikkunasta sisään köydellä ja koukulla.
  6. Viitta siirtyy kokoelmahuoneeseen, tiirikoi vitriinin auki, korvaa sinettisormuksen kopiolla, sulkee vitriinin ja poistuu samaa tietä.
    • Jos tiirikointi ei onnistu, Viitta rikkoo tämän vitriinin ja muutaman muun ja varastaa sinettisormuksen sekä harhautukseksi useita muita esineitä. Sitten Viitta rikkoo ikkunan ja poistuu siitä.

Suunnitelman toteutusajankohta päätetään siten, että Amy pääsee siivoamaan ja lukitsemaan ikkunan seuraavana päivänä.

Aika: 10 päivää JULI, yö

Sormuksen varastaminen onnistuu täsmälleen suunnitellusti (Pawes heittelee 17-20!) ja Pawes ja Charlees pääsevät. Tulipalo tuhoaa kartanon keittiön.

Aika: 11 päivää JULI, ilta

Amy käy siivoamassa. Rakennusmiehet kertovat hänelle, että "Turha vaivautua. Viime yönä oli tulipalo ja koko keittiö tuhoutui."

Salaseura tapaa kapakassa. Lindon onnittelee muita hienosta työstä, Amy vaatii korvausta menetetyistä ansioista ja Charlees havaitsee, että sormus on maaginen.