Absalon/29. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Absalonin 29. pelikerta pelattiin 15. tammikuuta 2010.

Kraka-BOOM!

Seuraavana yönä kaikki heräävät etäiseen "kraka-BOOM!"-ääneen ja valkoiseen välähdykseen, joka vaikuttaa kuuluvan sataman suunnalta. Lindonin ikkuna on sopivasti satamaan päin ja hän ehtii nähdä punaisen hiipuvan jälkihehkun sataman yllä.

Samaan aikaan toisaalla Charlees löytää itsensä 120 jalkaa satama-altaan yläpuolelta. Saatuaan muodostettua kokonaiskuvan tilanteesta molskahtaakin hän pian satama-altaaseen ohittaen täpärästi laiturin.

Lindon ja Sotilas käyvät lyhyen neuvottelun, päättävät lähteä katsomaan ja hakevat muut huoneistaan. Lindon huutelee Snodia vailla vastausta. Amy sisarpuhuu Mirellalle, jonka vastaus on jokseenkin epäkoherentti. Kaikesta päätellen Mirella mieluummin jatkaa uniaan kuin liittyy seuraan.

Ammattimaisilta väkivaltahenkilöiltä vaikuttavat haarniskoidut keijumiehet onkivat Charleesin satama-altaasta, kysyvät tältä jotain keijuksi jota tämä ei ymmärrä, ja iskevät tämän kahleisiin lähtien retuuttamaan tätä poispäin satamasta.

Vähän ajan päästä kaupungilla Amy ja Emilio tavoittavat väkijoukon ja Charleesia retuuttavat vartijat. Emilio tunnistaa terävillä silmillään kahlehditun Charleesin ja kysyy naurahtaen vartijoilta huonolla keijukielellään, mistä Charleesin voi hakea aamulla. Vartijat vastaavat, että hallitsijan palatsista. Emilio lisää, että Charlees on melko vaaraton, ja huikkaa tälle granariaksi "Nähdään aamulla!".

Charlees marssitetaan suurehkoon palatsiin ja siellä torniin, jossa häntä odottaa varsin sellinnäköinen huone.

Aamulla

Mirella on melko aikaisin hereillä, ja Sotilas herättää loput. Tilanne kerrotaan Mirellalle ja yritetään kysellä tältä, minkälainen asema tällä on Astraliassa – "isänsä tytär".

Mirellan johdolla lähdetään palatsiin, jonka vartijat päästävät seurueen sisään tervehtien Mirellaa. Mirella pysäyttää sisällä ensimmäisen keijun, jolla ei ole haarniskaa päällä, ja keskustelee tämän kanssa hetken aikaa keijuksi.

Sitten hakeudutaan suurehkoon toimistoon jonkin sortin johtajakeijun toimistoon – vouti tms. – ja selitetään asia tälle. Vouti ei suostu pelkästään Mirellan pyynnöstä vapauttamaan Charleesia, mutta suostuu tuomaan Charleesin muiden puheille toimistoonsa. Voudin pyynnöstä keskustelu käydään lohikäärmekielellä, jota voutikin ymmärtää.

Charlees kertoo seuranneensa jotain tyyppejä konjuraatiotiedekunnan sisälle, jossa joukolla kaapupukuisia häiskiä oli jokin rituaali käynnissä. Rituaalin johtaja Charleesin huomatessaan komensi lakeijansa tappamaan Charleesin, josta säikähtäneenä Charlees vailla pakotietä hyppäsi kaapuhäiskien rituaalin avaamaan ulottuvuusporttiin.

Tässä vaiheessa voutikin huolestuu: Absalonista on portaali Astraliaan?!? Vouti haluaa välittömästi tuoda asian kuningattaren tietoon, ja näin tehdään.

Kuningattaren puheilla

Seurue siirtyy voudin johdolla valtaistuinsaliin, johon heidät kuulutetaan sisälle. Charlees on edelleen kahleissa ja raskaasti vartioitu.

Kuningatar tervehtii seuruetta lohikäärmekielellä, ja Emilio vaihtaa tämän kanssa hetken kohteliaisuuksia pahoitellen tapaa, jolla Charlees tupsahti Astraliaan. Charlees kertoo saman tarinan kuningattarelle, joka ilmaisee huolensa liittyen Astraliaan johtavaan portaaliin liittyen. Kuningatar tiedustelee, voiko Charleesiin luottaa, ja muut vakuuttavat hänen harmittomuuttaan, jolloin kuningatar suostuu päästämään tämän vapaaksi.

Lindon vakuuttaa käynnistävänsä tutkimukset koskien portaalia heti takaisin Absaloniin päästyään. Kuningatar kertoo olevansa ilahtunut tästä, ja audienssi päättyy.

Takaisin Mirellan kartanoon päästyä kuulustellaan tarkemmin Charleesia. Tämä kertoo yliopiston kellarissa taikoneiden häiskien näyttäneen ulkopuolisilta yhtä lukuunottamatta ja piirtää kartan konjuraatiotiedekunnan kellareista merkiten karttaan kammion, jota kaapuhäiskät käyttivät rituaaliinsa.

Plottailua

Ennen Abbraxasin saapumista keskustellaan siitä, millä agendalla Abbraxasin kanssa aiotaan neuvotella. Erityisesti vääntöä Sotilaan ja Lindonin välillä aiheuttaa kysymys siitä, mitä Abbraxasille tulisi tarjota vastineeksi hänen liittolaisuudestaan. Sotilaan mielestä asiaa pitäisi kysyä Havelockilta itseltään, mutta Lindon kieltäytyy kutsumasta Havelockia tällaisesta syystä ja näin kaukana Havelockin valta-alueella. Lindonin asenne "Havelockin ylipappina" aiheuttaa närää myös Amyssa ja Charleesissa.

Kaupankäyntiä

Keskustellaan parhaudesta ja ostetaan maijapoppasastiasto, liekehtivä miekka sekä katu-uskottavat kuteet. [-55 AKMekv./Astr.]