Absalon/25. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Absalonin 25. pelikerta pelattiin 28. syyskuuta 2009.

Rynnäkkö

Operaatio Muuri toteutetaan suunnitelman mukaisesti. Kohde on osin yksi-, osin kaksikerroksinen rakennus, jossa on kolme ovea – yksikerroksisessa osassa iso kaksoisovi, kaksikerroksisessa osassa kaksi ovea.

Kolmas joukkue piirittää talon ja varmistaa ikkunat. Kolmannen joukkueen mukana olevat Lindon ja Amy vahtivat toisen kerroksen ikkunoita. Joku yrittää kurkata toisen kerroksen ikkunasta, ja häntä tervehditään kivellä ja nuolella.

Ensimmäinen joukkue rymistelee kaksikerroksisen osan ovia ja ikkunoita. Toinen ovista aukeaa ja sen takana katto romahtaa välittömästi, mutta ensimmäisenä ovesta rynnännyt kansanvartiostolainen ehtii pois alta. Toinen ovi on huolella tukittu, mutta ikkunasta päästään sisään.

Toinen joukkue rynnäköi matalaan osaan. Siellä he kohtaavat ankaraa mutta alivoimaista vastarintaa. Matala osa saadaan muutaman minuutin mätöllä tyhjennettyä vastarinnasta, mutta tappioita tulee. Viitta tarkastaa tilanteen, raportoi Sotilaalle ja Alexander lähetetään huoltamaan haavoittuneita.

Kaksikerroksisessa osassa portaiden juurelle on muodostunut jonkinlainen barrikadi, jonka edessä on nuoliin kaatuneita kansanvartiostolaisia. Heitä pitää asemissaan portaiden yläpäässä oleva ilmeisen taitava jousiampuja.

Sotilas viittoo Emilion sisään. Emilio komentaa vihollisia antautumaan, ja yksi pahis yrittääkin – vain saadakseen nuolen selkäänsä portaiden yläpäästä. Hän onnistuu raahautumaan pahoin haavoittuneena barrikadin taakse, ja hänet vedetään nopeasti turvaan, parannetaan, huputetaan ja sidotaan.

Emilio skannaa yläkerran ja toteaa, että siellä on edelleen viisi ihmistä. Tässä vaiheessa Sotilas päättää polttaa talon. Ylimääräiset vedetään sisältä pois ja kahdesta yläkerran ikkunasta heitetään alkemistin tulta sisään. Tuli tarttuu kohisten talon rakenteisiin.

Tulipalo

Pian portaikkoon ryntää suurikokoinen nuijalla aseistautunut mies – ilmeisesti pomo Raza – joka pitelee edessään hajonnutta sänkyä. Mies rymistelee alas portaita ja törmää rytinällä päin Kansanvartioston barrikadia. Sotilas kutsuu Lindonin sisään, ja portaita alas tulleen miehen vielä keräillessä itseään barrikadin päältä Lindon taikoo tähän halvaustaian. Mies pysähtyy sijoilleen, ja saa kerralla tusinasta keihäitä.

Tuli alkaa lyödä portaikon yläpäästä, ja Lindon kuulee seinän rikkomisen ääniä. Hän varoittaa jäljelläolevien vihollisten pyrkivän seinästä läpi, jolloin Sotilas laajentaa piiritysrengasta ja komentaa miehiä, Viitan etunenässä, matalamman osan katolle.

Viitta autetaan katolle ja hän ehtii juuri nähdä korkeamman osan katon murtuvan ryminällä ja Braldan ruman naaman pilkistävän aukosta. Viitta huutaa "Hyi, paha!" ja ampuu Braldaa jousellaan haavoittaen tätä vakavasti. Bralda kiroaa ja vastaa tuleen, mutta Viitta väistää leikiten.

Katolle kiipeää lisää miehiä, ja Bralda ja Hama tunkevat ulos aukosta katolle. Lindon saa Braldan näköpiiriinsä ja halvaannuttaa taiallaan tämänkin sijoilleen. Bralda tömähtää matalamman osan katolle ja kokee pian johtajansa kohtalon.

Hamaa vaaditaan antautumaan, mutta hän näyttää hävyttömiä käsimerkkejä joiden merkityksestä ei voi erehtyä. Viitta ampuu Hamaa reiteen ja Lindon yrittää halvaannuttaa hänetkin, mutta taika epäonnistuu. Sotilas valmistautuu ottamaan Haman vastaan, mutta tämä tekeekin täyskäännöksen, juoksee korkeamman osan katon yli ja yrittää hypätä kiinni seuraavan talon katonreunaan.

Emilio näkee Haman lentävän ja huutaa käskysanan, jonka vapauttama magia sekoittaa Haman pään. Sen sijaan että ottaisi vastakkaisen rakennuksen katonreunasta kiinni, Hama törmääkin X-asennossa vastakkaisen rakennuksen seinään ja putoaa siitä selälleen maahan. Haman könytessä pystyyn Emilio hälyttää apuvoimia. Kärjessä hyökännyt kolmannen joukkueen mies saa Haman lyhytmiekan keuhkonsa läpi, mutta hänen joukkuetoverinsa jyräävät Haman pian ylivoimallaan. Emilio parantaa nopeasti haavoittuneen.

Neljäs yläkerrassa ollut mies loikkaa pian ikkunasta ulos palaviin rääsyihin kääriytyneenä ja tömähtää katuun jääden sijoilleen makaamaan. Viidennestä toisessa kerroksessa olleesta miehestä ei näy jälkeäkään.

Sammutus ja huolto

Tuli lyö pian kunnolla katosta ja ikkunoista läpi ja leviää ensimmäiseen kerrokseen. Tässä vaiheessa Kansanvartiosto evakuoituu rakennuksesta lopullisesti ja siirtyy estämään tulen leviämistä pienemmän osaston ryöstäessä vihollisen kaatuneita [+2,42 AKM]. Lähiseudun väestö herää huomaamaan tulipalon ja organisoituu nopeasti sammuttamaan Emilion suoltaessa propagandaa siitä, kuinka Kansanvartiosto pelastaa koko kaupunginosan kännisten rosvojen aiheuttamalta tulipalolta.

Omat kuolleet ja haavoittuneet siirretään parin korttelin päähän joukkosidontapaikalle, ja haavoittumattomat jäävät sammutustöihin. Päivävartioston miehiä käy ihmettelemässä tulipaloa ja saa kuulla samat selitykset Kansanvartiostosta sammutustöissä.

Sammutustöiden jälkeen loputkin palaavat kaupunkiin Kansanvartioston yhtätoista kaatunutta kantaen. Päivävartiosto ihmettelee kaatuneita portilla, mutta sulattaa kuitenkin selityksen tulipalon uhreista. Vielä portilla "kaatuneita" on kaksitoista – joukossa yksi vangiksi saatu sidottu vihollinen – mutta Malakain kirkon luona enää yksitoista. Vanki on toimitettu kaikessa hiljaisuudessa Oikeamielisyyden linnakkeen kellariin.

Kirkko valmistelee kaatuneet hautajaisiin ja kaivaa haudat valmiiksi, jotta Lindon ja Alexander voivat pitää heille Kansanvartioston juuri kyhätyn hautajaiskaavan mukaiset sotilashautajaiset koko Kansanvartioston osallistuessa.

Kansanvartiosto siirtyy suurimpaan vartiostontaloon pitämään kovan päivän päätteeksi kovat pirskeet. Saatuaan hieman olutta miehet toipuvat kaatuneiden aiheuttamasta järkytyksestä ja alkaa uhoaminen ja sotajuttujen kertominen.

Seuraava päivä vietetään krapulassa. Sitä seuraavana aamuna Kansanvartiosto järjestäytyy vartiostontaloille, marssii Malakian temppelille noutamaan kaatuneet ja kantaa nämä hautausmaan kentälle. Kentällä Lindon ja Alexander pitävät hautajaisseremonian ja Emilio pitää Kansanvartiostolle innostavan puheen. Tämän jälkeen kaatuneet lasketaan hautoihin ja Kansanvartiosto siirtyy syömään ja juomaan.

Kuulustelu

Hautajaisten jälkeen siirrytään Oikeamielisyyden linnakkeen kellariin kuulustelemaan vankia, joka paljastaa nimekseen Tindr. Tindriä on pidetty noin kaksi vuorokautta pimeässä huoneessa ja hänelle on annettu ruokaa ja juomaa.

Sotilas, Viitta, Alexander ja Lindon esiintyvät Tindrille harmaissa, hupullisissa, kasvot peittävissä kaavuissa. Alexander ja Lindon taikovat kumpikin totuustaian. Sotilas kertoo Tindrin olevan lupaavin otetuista vangeista, ja että hänelle olisi töitä, joista maksetaan hyvin. Tindrin on vain vannottava uskollisuutta Hiljaisuuden liitolle.

Keskustelun kestäessä Alexander ja Lindon uusivat kuin sanattomasta sopimuksesta totuustaikansa yhtäaikaisesti. Tindr epäröi hetken, ja suostuu sitten. Oven ulkopuolella oleva Emilio lukee tämän pinta-ajatuksista, että Tindr arvioi ainoan tavan päästä hengissä pois olevan vannoa uskollisuutta ja tehdä niinkuin kaapuheput tekevät.

Tindr vannoo siis uskollisuutta "syvistä syvimmälle hiljaisuudelle, kaiken peittävälle harmaudelle" jne. Sitten hänet taas huputetaan ja käsiraudoitetaan, talutetaan vankkureihin, kyyditetään ympäri toista kehää ja päästetään vapaaksi keskiyön aikoihin jossain pimeässä loukossa. Vapauttamisen yhteydessä Sotilas antaa Tindrille 50 hopearahaa sisältävän rahapussin [-0,50 AKM] ja kehottaa tätä tulemaan samaan paikkaan keskiyöllä joka sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kuulemaan lisäohjeita. Sotilas ilmoittaa, että lisäohjeiden antaja tunnistautuu tunnussanalla "Kaiuton vuori", johon tulee vastata "Ei kenellekään vastaa".

Loottia

 • 2,42 AKM (suoraan OMS:n kassaan)
 • Puunuija +1
 • Iso rengaspaita (Alexanderille)
 • Pari kappaletta niitattuja nahkahaarniskoja (Kansanvartiostolle)
 • Komposiittipitkäjousi (Strong +2) (Kansanvartiostolle)
 • Kaksi lyhytmiekkaa, mestarintyötä (Viitalle ja Sotilaalle)
 • Läjä tavallisia lyömäaseita (Kansanvartiostolle)
 • Tupakkaa, koruja

Vahvuus

 • 1. joukkue, obersturmführer Kharum
  • 26 miestä [-4]
 • 2. joukkue, untersturmführer Norfan
  • 18 miestä [-7 (kaatui), -5 (karkasi)]
 • 3. joukkue, untersturmführer Aulari
 • luottomies
 • 2 veteraania

Varallisuus

 • 51,47 AKM [+1,92]

[+1000 XP]