Absalon/21. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Taannoisen Yövartion-kohtaamisen perusteella aletaan selvittää Yövartion tilannetta yleisemmin. Selvitystyö aloitetaan Oikeamielisyyden linnaketta ympäröivästä Porrastorin piiristä.

Piiriä johtaa vanha kapteeni nimeltä Risos Inkron. Hän on Porrastorin piirin "grand old man" – kokenut yövartija, joka on reilun mutta tiukan johtajan maineessa.

Inkronin alaisuudessa palvelee kaksi luutnanttia, Jerir ja Drasque Phother. Jerir on virkaiältään vanhempi mutta fyysiseltä iältään nuorempi – hieman yli kolmekymppinen. Hän on kovassa nousussa ja hoitaa luutnanteista enemmän byrokratian koukeroita, kun taas Drasque painottuu käytännön asioihin.

Drasque on reilu nelikymppinen. Virkaiältään hän on Jeririä nuorempi, sillä hän palveli pitkälti toistakymmentä vuotta kersanttina. Luutnantiksi hän yleni esimiehensä kuoltua. Drasque on naimaton syntyperäinen absalonilainen. Nuorempana Drasque oli motivoitunut ja kunnianhimoinen, mutta jossain vaiheessa hän ikään kuin väsyi.

Yövartion suosimissa kapakoissa kuuntelemalla ja kyselemällä selviää, että Jeririllä on jos jonkinlaisia hämäräpuuhia ja yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Valitettavasti Jerir on vanhemman virkaikänsä vuoksi ensisijainen ehdokas Porrastorin piirin kapteeniksi sitten, kun Risos lopulta jää eläkkeelle tai kuolee.

Syntyy ajatus Oikeamielisyyden seuran "julkisivusalaseurasta", Lyhdystä, joka pyrkii "tuomaan valoa Absalonin pimeyteen". Emilio alkaa laskea liikkeelle varovaisia huhuja Lyhdystä. Lindon selvittelee kirjastossa symboliikkaa ja mystiikkaa, jota Lyhty voisi lainata, ja kaivelee Absalonin historiasta henkilöitä ja tapahtumia, joihin Lyhty voisi opetuksissaan vedota. Lyhdyn symboliksi otetaan astralialainen lilja, joita Absalonissa kasvaa vain Oikeamielisyyden seuran puutarhassa.

Löytyy muun muassa n. 50 vuotta sitten neljänä vuonna peräkkäin järjestetty Lyhtyjen kulkue, joka vaikuttaa syntyneen spontaanisti ilman sen kummempaa agendaa vaikeana aikana kohottamaan kaupunkilaisten moraalia. Kulkueessa kaupunkilaiset pukeutuivat parhaimpiinsa ja vaelsivat lyhdyt käsissään Porrastorilta Keskusaukiolle kuulemaan Neuvoston palatsin portailta lausuttua uudenvuodenpuhetta.

Viitta liittyy Yövartioon sijoituspaikkanaan Karjaportin piiri – piiri, joka menetti juuri viisi vartiomiestä ja kapteenin. Klaania hämätäkseen hän ajaa päänsä ja yrittää kasvattaa parran. Viitta saa asemansa merkiksi Yövartion virallisen lyhytmiekan, pampun, rengaspanssarin, kypärän ja virkamerkin. Viitan työpariksi määrätään vanhempi yövartija Heleskus "Hele vaan" Aulari, joka opettaa tälle työn perusasiat, kuten esimerkiksi yövartijan kävelytyylin ("rennosti ja rauhallisesti ettei vahingossakaan tule hiki").

Emilio tekeytyy katukaupustelijaksi ja lyöttäytyy joka aamu Drasquen seuraan tämän palatessa töistään myyden tälle "reilulla alennuksella" tämän lempiruokia. Samalla Emilio yrittää aivopestä Drasqueta ryhdistäytymään, ottamaan mallia kapteeni Inkronista ja kasvamaan tämän seuraajaksi. Emilio onnistuu jossain määrin ystävystymään Drasquen kanssa, mutta Drasque vaikuttaa penseältä muuttamaan tapojaan.

Lindon tekeytyy asianajajan apulaiseksi ja Viitta saattaa hänet Porrastorin piiritalolle sillä verukkeella, että Lindon tuli Karjaportin piiritalolle kyselemään asioita, jotka kuuluvatkin Porrastorin piirille. Lindon pääsee Porrastorin piirin arkistoon ja tutkii päiväkirjat viime ajoilta. Niistä ei löydy mitään ihmeellistä; Drasquen osalta näyttää olevan paljon enemmän merkintöijä kuin Jeririn.

Samaan aikaan

Päätetään palkata kapteeni kuljettamaan iso (40 AKM) lasti Tileasta myytäväksi Ovensuuhun. [-40 AKM]

14 vuorokautta myöhemmin

Lasti tulee. Havaitaan, että se koostuu noin 35 AKM arvosta laadukasta kessua. Matkalla Ovensuuhun havaitaan, että kääpiöitä on paljon liikkeellä kohti Absalonia – on sadonkorjuuaika, ja kääpiöt aikovat hankkia koko talven varalle tuoreita maataloustuotteita.

Perillä Ovensuussa myydään lasti noin 60 AKM arvosta. [+60 AKM] Samalla päätetään ostaa kääpiöiltä ikkunalasit Oikeamielisyyden linnan asuttujen osien rikottuihin ikkunoihin. Löydetään kääpiölasiseppä, joka mitat saatuaan ihmettelee, kuinka pieniä ikkunoita ihmisasumuksissa käytetään ja leikkaa jämäpaloista sopivat ikkunaruudut sopuhintaan. [-5 AKM]

[+600 XP; Emilio +100 XP]

Varallisuus

  • 68 AKM