Absalon/13. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tukevahko puolihaltia saapuu Absaloniin muulilla, anoo audienssia Alistair Esekieliltä ja saa. Hän ihmettelee, että Alistair ei yhtään näytä puolihaltialta ja saa Alistairilta tylyn vastauksen "Jos etsit puolihaltia-Esekieliä, kannattaa etsiä Lindon Esekieliä yliopistolta. Ulooos!"

Seuraavaksi puolihaltia etsii yliopistolta. Portilla hän ilmoittaa vahtimestarille haluavansa tavata Lindon Esekielin. Vahtimestari lähettää juoksupojan hakemaan Lindonia, ja Sotilas lähtee Lindonin sijasta portille selvittämään että "mitä Yhdeksän helvetin nimeen".

Portilla puolihaltia esittäytyy Alexander Levendiliksi ja väittää olevansa Lindonin veli äidin puolelta. Lindon alkujärkytyksestä toivuttuaan pyytää Alexanderia jättämään muulinsa vierastalliin ja seuraamaan puistoon, jossa Lindon tekee valehtelemisen estävän taian ja pyytää Alexanderia kertomaan, miksi tämä oikein on tullut Absaloniin etsimään Lindonia. Alexander kertoo asuneensa heidän haltiaäitinsä kanssa haltioiden keskuudessa mutta joutuneensa lähtemään sieltä jonkin epämiellyttävän tapahtuman jälkeen.

Lindon ja Sotilas johdattavat Alexanderin Oikeamielisyyden linnakkeeseen ja esittelevät tämän Emiliolle, Amylle ja Charleesille.

Alexander Levendil
Puolihaltia. Viisas, suht. älykäs, fyysisesti vähän rääpäle. Divine caster. Uhka-arvio: "On se suunnilleen sun tasonen. Ehkä."

Illalla Lindon ja Alexander keskustelevat Lindonin huoneessa ja Lindon kyselee kaikkea Alexanderin lapsuudesta, haltioista, heidän äidistään jne. kun Viitta rymistelee haavoittuneena sisään kantaen sairasta pikkutyttöä. Viitta pyytää auttamaan tyttöä ja kieltäytyy kertomasta mistä oikein on kyse.

Lindon hoitaa tyttöä maagisin ja ei-maagisin keinoin etsien välillä yliopiston kirjastosta tietoa. Hän sitoo ja parantaa myös Viitan haavat. Hoidon lomassa hän luotaa tytön:

5-vuotias pikkutyttö
Lapsi, pieni, kipeä. Uhka-arvio: "Ei."

Parin päivän hoidon jälkeen lapsi alkaa olla kunnossa.

Viitta kertoo joutuneensa ongelmiin klaanin kanssa. Klaani komensi hänet arestiin eikä hän saanut lähteä tukikohdasta mihinkään. Sinä aikana Ariel tuli kipeäksi ja Viitta pakeni Arielin kanssa saaden klaanin vihat päälleen.

Viitta ja Ariel asettuvat asumaan Oikeamielisyyden linnakkeeseen. Viitta pitää jonkin aikaa matalaa profiilia siltä varalta, että klaani etsii häntä.

Lindon ja Emilio perehdyttävät Alexanderin Oikeamielisyyden seuran talousasioihin ja tämä ottaa happokaupan ym. raha-asiat hoitaakseen.

Pari päivää myöhemmin

Charlees, Emilio, Alexander, Viitta ja Lindon päättävät lähteä maaseuturetkelle tutustumaan Kääpiöiden ovensuuhun, joka on kävellen noin päivän matkan päässä. Puolimatkassa on kievari, jossa pysähdytään syömään.

Ovensuun kääpiökaupunki on pieni, suorakulmion muotoinen, tukkoon rakennettu muurien reunustama kaupunki, jossa on kaikenlaisia kauppoja ja majatalo. Emilio, Lindon ja Alexander ottavat selvää kaupantekomahdollisuuksista, ja Charlees ja Viitta tekevät pahojaan.

Emilio, Lindon ja Alexander palaavat illalla majatalolle, Charlees ja Viitta aamuyöllä. Aamulla Charleesilla ja Viitalla on darra.

Selviää, että puolituisten kessulle ja viinille voisi olla Ovensuussa kysyntää.

Ostetaan leijuvalle kiekolle mahtuva määrä olutta ym. kääpiötavaraa ja palataan Absaloniin.

[+700 XP]