The Hunt for an Ancient Evil

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

D&D 5 Editionin fuksikamppanja, joka alkoi 22.9.2015 ja päättyi 11.4.2016. Pituus oli 17 sessiota.

Pelaajat

 • Asaltar, kääpiö Cleric
 • Rafael, puolihaltija Sorcerer (sessiot 1-10, jonka jälkeen muuttui NPC:ksi)
 • Thamill, hobitti Monk
 • Ulfgar, kääpiö Fighter


Neljä sankaria tapasi erämaamökillä, jossa he saivat viestin saapua nopeasti läheiseen Foringin metsäkylään. Kylässä kukaan ei kuitenkaan ollut heitä vastassa. Heitä ei huolittu kylän vanhimman puheille ja yksi sankareista sai porttikiellon tavernaan. Yöllä kuului outoja ääniä ja sankarit heräsivät meteliin, kun metsän eläimet hyökkäsivät kylään. He pakenivat palavasta kylästä perässään valtava hämähäkki, joka lopulta otti ihmismäisen muodon. Sankarit onnistuivat kuitenkin kukistamaan tämän, mutta sitten he tapasivat miehen joka kertoi olevansa demoninmetsästäjä.

Des kertoi hämähäkin olleen demoni nimeltä Savage ja sankarit liittyivät Desin avuksi demoninmetsästäjiksi. He lähtivät kohti Stonedgen kaupunkia mukanaan tapaamansa kirkonmiehiä Harmaasta veljeskunnasta, joka palvoi Xanhogradia. Ennen kaupunkia joukko vartijoita hyökkäsi porukan kimppuun, mutta kuoli. Kaupunkiin päästyään sankarit seurasivat epäilyttävää aatelista, joka katosi kaivoksiin. Tämän jälkeen sankarit kolkkasivat Harmaan veljeskunnan ja löysivät heidän temppelistään epäilyttävän luolan.

Luola johti orjakaivoksiin, jota johti demoni. Asaltar meni vahingossa paljastamaan konnille oikean nimensä ja nämä hyökkäsivät. Taisteltuaan tappajakäärmettä vastaan paikka kuitenkin sortui. Kaivoksen johtaja Ikjok meinasi tappaa Asaltarin, jonka Des onnistui pelastaa. Sankarit saivat kiitosta orjien vapauttamisesta, mutta yöllä heidän Savage-demonilta saamansa jalka kuitenkin varastettiin. Aamulla he jatkoivat matkaa. Maantierosvoja tapettuaan he saapuivat Everdarkin hämyiseen kylään, jossa aistivat demonin.

Des jäi kylän ulkopuolelle telttailemaan ja sankarit menivät kaupunkiin, jossa saivat kuulla siellä sattuneen useita salaperäisiä murhia. Pormestari pyysi apua, mutta zombit hyökkäsivät. Zombien kuoltua kaupungin vartijoiden kapteeni Ironwood tuli haastamaan riitaa sankareiden kanssa, mutta heidän pelastama pormestari rauhoitti tilanteen. Sankarit päättivät tutkia kaupungissa sijaitsevan kummitustalon ratkaisun toivossa. Tuhottuaan siellä mellastaneen pahan hengen, he saivat vihiä että kylän noidalla Wivianilla saattaisi olla jotain tekemistä kaupungin tapahtumien kanssa. Mutta juuri silloin pormestarin huomattiin kadonneen!

Sankarit päättivät että Wivianilla on asioiden kanssa jotain tekemistä. Mutta meluttuaan tämän ovella noita teleporttasi heidät suolle. Sankareiden täytyi tappaa vielä puuhirviöitä ennen kuin he pääsivät takaisin kylään. He menivät uudestaan remuamaan Wivianin ovelle ja saivat kyläläisistä yleisön. Wivian päästi heidät sisään ja kertoi olevansa itsekin demonin jäljillä. Lopulta selvisi että Wivian oli itse murhien takana, koska oli luullut kyläläisiä demoneiksi. Seuraavaksi sankarit onnistuivat paljastamaan kylässä pyörivän huumeringin, jonka kuriiriksi Asaltar oli vahingossa joutunut. Lopulta he päättivät murtautua paikallisen haudankaivajan Derreck Eamonin kotiin. Sieltä löytyi todisteita että tämä oli demoni, ja hänen kohtalo oli sinetöity. Wivian suuttui sankarien tapettua demonin ennen aikojaan, mutta Desin saavuttua paikalle he saivat noidan hengiltä murtaen samalla häntä vainonneen kirouksen.

Sankarit saivat palkkioita ja kiitosta hyvistä töistään Everdarkissa, mutta aamulla aatelisdemonin kätyri toi kylään etsintäkuulutuksen sankareista. Rafael nappasi sen talteen ja joukko lähti kohti Clunesia, jonne Des oli mennyt jo edeltä. Mukaan he saivat nuoren Ashley-naisen, joka halusi seurata sankareita. Joukko oikaisi metsän kautta, ja Clunesin liepeillä joukko päätti yöpyä, mutta aamulla he heräsivät keskellä kylää. Kaikki kyläläiset olivat epäilyttävän ystävällisiä ja tarjosivat ilmaiseksi aseita ja olutta. Sankarit päättivät häipyä, mutta päätyivät aina kylän keskelle. Pari assasiinia hyökkäsi joukon kimppuun, mutta he joutuivat perääntymään. Joukko päätti ottaa yhteyttä demoneihin karmea totuus paljastui. Keskellä kylää ollut valtava puu oli demoni, joka oli kaiken takana. Selvisi, että sankarit olivat olleet kylässä jo hyvän aikaa. Tätä seurasi suuri taistelu puudemonia vastaan.

Sankarit voittivat puun ja saivat sen demoniartifaktin. Sitten he menivät oikeaan Clunesin kylään. He tapasivat näkivät siellä palkkionmetsästäjät, Caillic-varkaan ja aatelisdemonin, mutteivät niistä välittäneet. Aamulla Asaltar katosi ja muut lähtivät seikkailijoiden saliin hakemaan tehtäviä. Heidän tehtävä varastettiin, mutta sankarit saivat sen takaisin. Tehtävässä heidän piti pelastaa haltijanaisen peilikuva lammesta. Pitkän pohdinnan jälkeen he onnistuivat, mutta alkoivat epäillä seikkailjoiden salin toimia hämäriksi. Nimittäin demoniaatelisella ja Harmaalla veljeskunnalla oli paikan kanssa jotain tekemistä. Jossain vaiheessa heidän matkakumppani Ashley katosi, mutta löytyi. Yhtäkkiä sankarit päättivät että peilikuvatehtävä saattoi olla mennyt pahasti pieleen, joten joukko lähti selvittämään asiaa.

Tehtävää suorittaessa Rafael kompastui ja menetti tajuntansa koko session ajaksi ja muut saivat peilikuvatehtävän onnistuneesti päätökseen, kun Asaltar ilmestyi paikalle. Kaupungin pormestarilta sankarit huijasivat tiedon että demoniaatelinen mr. Reed oli antanut Seikkailijoiden salille suuren rahasumman. Sankarit päättivät tutkia paikallisen Harmaan veljeskunnan temppelin, jota johti isä Eric. Asaltar räjäytti osan paikasta ja löysi suuren määrän Reedin rahoja. Siitä he päättelivät että veljeskunta oli jälleen yhteistyössä aatelisdemonin kanssa. Sitten Thamill murtautui Seikkailijoiden saliin ja sai tietää että paikka sieppasi ihmisiä ja korvasi heidät jonkinlaisilla kaksoisolennoilla. Sankarit pelästyivät tätä ja päättivät lähteä veneellä vesille etsimään naispuolista demonia, jonka olivat järvellä aistineet.

Mutta merirosvot hyökkäsivät sankareiden kimppuun. Sankarit tappoivat heidät ja varastivat heidän laivan, mutteivät ennen kuin sankareiden oma laiva upposi. Sankarit päättivät etsiä demonia ja ankkuroivat laivan. Nousi sumu ja aavelaiva ajoi sankareiden venettä päin, joka upposi. He nousivat kummituslaivaan ja tappoivat siellä olleen demonin. Sekin laiva upposi, kun selvisi että valtava merihirviö oli sen alla. Sankarit haaksirikkoutuivat, tappoivat saarella olleet merirosvot ja varastivat heidän soutuveneen. Des tuli heitä vastaan veneellä. Clunesin edustalla uusi demoni Crestwood purjehti heitä vastaan ja saartoi sankarit. Samalla paljastui Desin suuri salaisuus.

Asaltar käytti tuuliloitsua purjeisiin ja joukko lähti karkuun, mutta konnat seurasivat heitä. Lopulta saaristossa sankareiden onnistui hämätä heitä ja päästä pakoon. Des häipyi, mutta käski joukon mennä pääkaupunki Maxityyn ja tappaa demoni Reed, joka oli kuninkaan neuvonantaja. Sankarit rantautuivat majakkaniemeen. Asaltar epäili majakanvartijaa huijariksi ja löysi ruumiin kellarista. Sankarit tappoivat myös siellä olleen hellhoundin.

Sen jälkeen sankarit heittivät huijarimajakanvartijan majakasta, mikä mursi tämän jalat. Yöllä majakkaan saapui harmaan veljeskunnan viestinviejä, joka sankarit tunnistettuaan pakeni pääkaupunkiin päin. Sankareilla oli onnea sillä he löysivät myöhemmin tämän ruumiin, jonka suuri peto oli tappanut. He löysivät ruumiilta kirjeen, josta päättelivät Reedin tapaavan jonkun vanhan myllyn luona kaupungin laidalla. Tapaamista odotellessa Thamill vakoili kaupungissa ja sai tietää kuninkaan järjestävän suuret juhlat. Hän näki myös, kun joku aatelisperhe oli kuollut kotiinsa. Yöllä joku nainen saapui myllylle ja sankarit järjestivät väijytyksen.

Nainen oli Caillic, jolla oli hämähäkkejä mukana. Seurasi kiivas taistelu, ja Reed-demonin henkivartija Jasperkin sattui paikalle. Lopputuloksena sankarit onnistuivat tappamaan heidät kaikki, mutteivät ennen kuin Jasper ehti kutsua vartijoita paikalle. Asaltar naamioitui Reediksi ja hämäsi vartijat pois, jotka saivat vietyä mukanaan vain Jasperin ruumiin.

Sankarit menivät sisälle kaupunkiin varoen vartijoita. He piiloutuivat kuolleiden Eamoneiden kartanoon, mutta myöhemmin kääpiö Kjass otti heihin yhteyttä. Hän tarjoutui auttamaan sankareita, jotka halusivat kuninkaan juhliin kuokkimaan eli tappamaan demoni herra Reedin.

Sankarit sujahtivat juhliin Asaltarin jatkuvasta hölmöilystä huolimatta. Kutsuttuna oli myös muuan necromanseri. Tapettuaan vaivihkaa pari vartijaa joukko piiloutui demoni herra Crestwoodin huoneeseen ja tekivät tälle väijytyksen.

Sankarit tappoivat Crestwoodin, joka tosin osoittautui jonkinlaiseksi kaksoisolennoksi. He jatkoivat matkaa maanalaiseen käytävään, josta he löysivät necromanserin ja Reedin herättämässä ruumista. Ruumis osoittautui Cailliciksi, joka oli Reedin tytär. Necromanseri pakeni herätetyn Caillicin kanssa, mutta Reedin sankarit saivat tapettua. Mutta siiten vartijoita tuli paikalle, mutta Asaltar käytti demoniartifaktia ja toivoi joukkonsa muualle.

Sankarit ilmestyivät toiseen ulottuvuuteen, mutta pääsivät sieltä pois. Des käski sankarit luolaan, jossa rituaalin avulla he tuhoaisivat kaikki löytämänsä demoniartifaktit. Sankarit tappoivat vartija-lohikäärmeen, mutta Desin saapuessa paikalle he kieltäytyivät rituaalista. He kävivät Desin kimppuun, joka teleporttasi pois. Sitten Crestwood saapui paikalle ja sankarit tappoivat hänet ja pakenivat paikalta.

Necromanseri löysi sankarit ja kehotti heitä tulemaan pääkaupunkiin päättämään sen tulevaisuudesta, kun demonit olivat kuolleet ja kuningas Haukansilmä kuolemaisillaan. Demokratia jylläsi ja Jack Clunes valittiin uudeksi kuninkaaksi. Des tosin lähetti palkkionmetsästäjät tappamaan kuninkaan kruunajaisissaan, mutta sankarit estivät senkin. Kaikenlaista paljastui, kun sankarit selvittivät kuninkaan kanssa demonien jälkeen jättämää sotkua. Lopulta sankarit perustivat järjestön suojelemaan demoniartifakteja, jottei Des pääsisi niihin käsiksi. He elelivät onnellisina saatuaan rauhan maahan ja kukistettuaan kaikki demonit. Paitsi Desin, joka vannoi kostoa.

NPC:t

 • Rick the Ranger, metsästäjä, joka pakeni Rafaelin musiikkia
 • Kummitus, outo naisaave, joka näyttäytyi Foringissa, Stonedgessa ja Everdarkissa
 • Savage, hämähäkkidemoni, joka oli vastuussa Foringin tuhosta
 • Des, demoninmetsästäjä
 • Douchebag, mies, jonka tehtävä oli vakoilla sankareita
 • Ganieda, Rafaelin uusi ystävä, jonka sankarit pelastivat Foringista
 • Harmaa veljeskunta (Isä Eric ja veljet Benjamin, Thomas, Alfred, Simeon, Matteus, Joonatan) palvoo suurta Xanhogradia
 • Ikjok, ilkeä kääpiö, joka omistaa kaivokset
 • Kjass, Ulfgarin kaveri, kivikauppias
 • Noble, demoni aatelisen vaatteissa, oikea nimi Reed
 • Caillic, Rafaelin uusin petollinen naisystävä
 • Lordi Trueheart, Stonedgen hallitsija
 • Jasper, demoni-noblen henkivartija
 • Cornelius, Everdarkin pormestari
 • Ironwood, Everdarkin vartijoiden uusi komentaja
 • Wivian, noita Everdarkissa
 • Derreck Eamon, Haudankaivaja, Everdarkin ahkera puurtaja
 • Puudemoni, salaperäinen olento
 • Ashley, sankareiden matkakumppani
 • Palkkionmetsästäjät, kaksi ammattilaista palkkion perässä
 • Nya, "kadonnut" haltijanainen
 • Crestwood, demoni
 • Vesidemoni, banshee, jonka sankarit tappoivat
 • Kuningas Haukansilmä, Cannaranin sätkynukkekuningas
 • Necromanseri, demonien (myöhemmin sankareiden) liittolainen

Muut NPC:t

 • Salaperäinen pikkulapsi, joka välitti sankareille viestin saapua Foringiin
 • Farlan, portinvartija, joka kuoli Foringin hyökkäyksessä
 • Kylän vanhin, Foringin hallitsija, joka ei halunnut ottaa sankareita vastaan
 • Kyläkeskuksen vartija, mies, joka ei päästänyt sankareita kylän vanhimman puheille
 • Baarimikko, Foringin tavernan pitäjä, joka antoi Rafaelille porttikiellon
 • Galon ja Golin, Ulfgarin kavereita
 • Lhodin, Thamillin kaveri, joka vapautui orjakaivoksesta
 • Boris, orjakaivoksen vartija, jota sankarit petkuttivat päästäkseen sisään
 • Wilhelm, pormestari Corneliuksen luotetuin henkivartija
 • Anton, Nyan neuvoton aviomies
 • John Clunes, Clunesin tavernan isäntä ja mahtisuvun jäsen
 • Jack Clunes, Clunesin pormestari ja mahtisuvun jäsen, uusi kuningas
 • Merirosvot ja heidän apina, sankarit tappoivat heidät viimeiseen mieheen ja apinaan
 • Majakanvartija, huijari ja murhaaja
 • Oikea majakanvartija, kuollut
 • Kreivi ja Mr. Bone, hallitsijoita