Lightblade

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 18. helmikuuta 2020 kello 15.43 – tehnyt Lahana (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

5e kamppis, joka alkoi syksyllä 2019.

Taustaa

Kaksisataa vuotta sitten Faerunissa Thornwashin maassa ilkeä drow-kuningatar armeijoineen nousi luolistaan maan pinnalle ja julisti sodan, johon maanpäälliset kansat eivät olleet varautuneet. Nämä armeijat marssivat läpi maan tuoden mukanaan pimeyden. Kaikki kulminoitui viimeisessä taistelussa Valonsilta-kylän liepeillä, jonne maan hallitsijat olivat koonneet armeijoidensa rippeet. Mukaan taisteluun oli salaa kutsuttu maan sen ajan merkittävin seikkailijajoukko nimeltä Oikeuden terä. Taistelun ollessa kiivaimmillaan tämä sankarijoukko teki yllätyshyökkäyksen vihollisen takalinjaan, josta käsin paha drow-kuningatar johti joukkojaan. Seurasi eeppinen taistelu, ja kun tomu viimein hälveni, tuhkan keskellä seisoi vain yksi henkilö. Sankarijoukon paladinin aseenkantaja nimeltä Ashley Lightblade, jonka oli onnistunut tehdä viimeinen isku pimeyden kuningattareen. Tästä voitosta voimistuneena jäljellä olleet hyvyyden armeijat ajoivat drowit takaisin maan alle, mistä heistä ei ole sen koommin kuultu.

Drow-kuningattaren kukistajasta haltijanaisesta Ashley Lightbladesta tuli juhlittu sotasankari, mutta kumppaneidensa kuoltua hän ei tiennyt, mitä tehdä elämällään. Drow-kuningatar oli onnistunut tuhomaan lähitienoot ja tappamaan taistelussa maan nuoren kuninkaan, jolla ei ollut jälkeläisiä. Ei kestänyt kauaa ennen kuin kansa valitsi tuoreen sankarinsa maansa uudeksi hallitsijaksi. Ashleystä tulikin suosittu ja hyvä hallitsija, joka jälleenrakensi maansa tuhon jäljiltä ja hänen onnistui rakentaa hyvät suhteet naapurimaihin. Hän rakensi oman linnansa pieneen Valonsillan kylään, josta vuosien varrella kehittyi yli tuhannen asukkaan koti.

Nyt kaksisataa vuotta myöhemmin Ashley on haltijan pitkän ikänsä ansiosta edelleen Thornwashin kuningatar. Hän on pitänyt rauhan yllään maassa ja sanotaan, että hän näkee hyvää jokaisessa ja on saanut monet väärintekijät muuttamaan tapansa.

Vuosi sitten Ashleyn sulhanen hänen toisesta avioliitostaan katosi salaperäisesti, eikä kuningatar vaikuta vielä täysin toipuneen tästä menetyksestä. Heidän puolihaltijatyttärensä on huolissaan äidistään, muttei tiedä mitä tehdä. Näinä päivinä kuningatar Ashley Lightblade on päättänyt antaa tärkeän salaisen tehtävän kolmelle paikalliselle seikkailijalle.

Hahmot

  • Ambar Kotulainen, Half Elf, Roque/Fighter, kauppias
  • Kevan "Berdys" Pribonic, Half-elf Paladin
  • Obex Balasar, Dragonborn Warlock


Tapahtunutta

Joukko tapasi Ambarin kaupalla ryöstön yhteydessä ja lähtivät turvaamaan keskiyön tapaamista, joka päättyi verisesti.

Joukko värvättiin hakemaan necromagia-amuletti luolasta, joka vaikutti vanhan kuninkaan haudalta. Outoa puhetta jostain silmästä.

Ryhmä sai salaperäisen Xebolle osoitetun kutsun saapua vanhalle myllylle. He pidättävät hullun kultistin siellä. Sitten he osallistuvat juhlaparaatiin ja näyttelevät muinaisia sankareita ja kukistavat salamurhaaja kultistit.

Aatelinen palkkaa joukon viemään rasian portaaliin. Devilejä ja drowi matkan tukkeena. Illalla joukko toimii todistajina oikeudessa. Myöhemmin palkataan viemään rasia lähikylään.

Rasia viedään perille ja kylästä löytyy outo riimukivi. Takaisin Valonsillassa itse kuningatar pyytää viemään kärryjen arvokkaan kuorman turvaan etelään. Arvokas kuorma on itse prinsessa, joka pääsee turvaan salaperäisten metsämiesten hyökkäyksestä huolimatta.

Tällä aikaa kultistien määrä on kasvanut ja ulottuu vartiostoon, mikä johtaa taisteluun kaupungin kaduilla. Linnan torni sortuu, mutta joukko saa arvokasta tietoa plane sealerista ja Oblivion-miekasta alkemisti Horatiukselta. Joukko pakenee kaupungista samalla kun drowitkin hyökkäävät sinne.

Joukko suuntaa pohjoiseen tapaamaan henkilöä, joka voisi auttaa kuljettamaan heidät toisille planeille noutamaan tärkeät esineet. Tämä osoittautuu naicdeviliksi, joka pystyy matkustamaan planejen välillä. He käyvät nopeasti varastamassa Oblivion-miekan Shadowfellista.

Joukko päätyy helvettiin hra Juova Rahakkaan kartanoon. He tekevät diilin ja tuhoavat ison joukon devilikultisteja ennen kuin poistuvat.

Sankarit saapuvat tuliplanelle Brassin kaupunkiin ja kuulevat, että plane sealer on jo vaihtanut omistajaa. Joukko hankkii sisäänpääsyn eräisiin juhliin ilman planelle, jossa laitteen omistaja on.