Excaliburin vuosijuhlat 2.3.2019

Ilmoittautuminen Excaliburin 30v vuosijuhlille on auennut! Maaliskuun toinen päivä järjestettäviin juhliin on tarjolla kolme lipputyyppiä:

-Alkoholillinen peruslippu, 60€
-Alkoholiton peruslippu, 55€
-Alennuslippu opiskelijoille, 40€ (alkoholillinen ellei toisin toivota)

Jos koet tarvetta alennetulle lipulle vaikka et ole opiskelija, voit tiedustella sellaista vuosijuhlatoimikunnalta osoitteesta vuosijuhlat.excalibur@gmail.com.

Tapahtuman karkea aikataulu on:

-14:00 Saapuminen Pikkupalatsille
-14:30 – 17:30 Ruokailu ja ohjelmaa
-17:30 – 18:00 Siirtyminen saunalle
-18:00 – 00:00 Vapaata saunomista

Vuosijuhliin kuuluu buffet-tyyppinen juhlaruoka Pikkupalatsilla. Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotut ruokarajoitteet otetaan huomioon. Juhlille ei ole tiukkaa pukukoodia, mutta voit olettaa, että suurimmalla osalla miehistä on puku ja naisilla vastaava juhlava asu. Ruokailun lomaan järjestetään myöhemmin tarkentuvaa pientä ohjelmaa. Juhlapaikalta järjestetään todennäköisesti myös bussikuljetus saunalle, mutta asiaa selvitetään vielä.

Jatkosauna on Hatanpään soutupaviljongilla Pyhäjärven rannassa klo 18:00 alkaen. Saunalla ohjelma on vapaa eli saunomista, seurustelua ja pelaamista. Pientä naposteltavaa ja boolia on tarjolla, mutta ei kannata olettaa sen riittävän koko illaksi. Omat pullot ja pyyhkeet mukaan!

Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vuosijuhlat.excalibur@gmail.com 20.1.2019 mennessä ja kertomalla:

-Nimesi
-Lippujen lukumäärä ja tyyppi
-Huomioitavat ruoka-aine allergiat ja muut ruokarajoitteet
-Lisähuomioita, mikäli koet niille tarvetta

Lähetämme tammikuussa maksuohjeet sähköpostitse (tilinumero, tilisiirron viesti, mihin mennessä pitää maksaa). Kun olet maksanut lippusi, sinun tarvitsee enää saapua paikalle juhlistamaan Excaliburin pyöreitä vuosia. Lippuja on rajallinen määrä, joten toimi ajoissa!

Vuosijuhlia koskevat kysymykset voi lähettää joko sähköpostitse (vuosijuhlat.excalibur@gmail.com), tai Facebookissa suoraan tapahtuman keskusteluun.

–Vuosijuhlatoimikunta

Hallitus 2018

Hallitus vuodelle 2018 järjestäytyi seuraavasti:

Veli “kulkija” Tapper, PJ

Vili “Cromack” Saura, sihteeri

Jussi “rahis” Joenperä, rahis

Minna Färm, tiedotusvastaava

Lautapeli-ilta luokka on vaihtunut

Lautapeli-illat pidetään tässä periodissa poikkeuksellisesti luokassa SJ204. Kolmosperiodissa luokan pitäisi vaihtua takaisin aikaisempaan tilaan.

Hallitus 2017

Kauan eläköön hallitus vuosimallia 2017.

 • Milla Mäkinen, puheenjohtaja
 • Vili “Cromack” Saura, tiedotus- ja tapahtumavastaava
 • Jonas “aJns” Nikula, vpj,kolavastaava
 • Veli “kulkija” Tapper, sihteeri
 • Jussi “jokujaki” Joenperä, rahastonhoitaja

Fuksisauna 20.9.2016

Excaliburin perinteinen fuksisauna järjestetään tänä vuonna tiistaina 20.9. Teekkarisaunalla. Hallituksen jäsenet, fuksikampanjat ja yleistä fuksitietoa kerhon toiminnasta esitellään 17:00 alkaen, joten fuksien (oikeiden sekä exca-fuksien) kannattaa ehdottomasti tulla jo silloin paikalle. Muut kerholaiset ovat tervetulleita paikalle kello 18:00 jälkeen, ettei melu ja muu härväys häiritse esittelyjä. Ohjelmassa on normaaliin malliin lauta- ja korttipelailua, saunomista, grillausta ja rentoa yhdessäoloa. OPM & OPM.

Excalibur’s gaming night and sauna for freshmen and other new members is held on Tuesday 20.9. at Teekkarisauna. The club board and the people arranging introductory roleplaying campaigns present themselves to the new students starting at 17:00. Old members are welcome from 18:00 onwards.

Kerho on muuttanut!

Totta se on. Kerhotila kuoriutui Sähkötalon kellarin syövereistä ja päätyi uuteen osoitteeseensa Rakennustalon vanhaan info-pisteeseen. Muuttoon osallistuneet vuodattivat hikeä, verta ja kyyneleitä, mutta uhria ei annettu turhaan. Uusi kerhohuone on entistä ehompi, ja kaikki ovat tervetulleita ihailemaan sitä Raksatalon pääsisäänkäynnin viereen. Kiitos kaikille muuttajille!

The club room has moved! One can find the new club near the main enterance to Rakennustalo. The club room is situated in the old info desk of Rakennustalo. Feel free to drop by any time.

Uusi hallitus

Excaliburin vuoden 2016 hallitus on järjestäytynyt. Uusi kokoonpano on:

 • Vili “Cromack” Saura, puheenjohtaja
 • Petrus “Zato” Kivi, varapuheenjohtaja, tiedotusvastaava
 • Jonas “aJns” Nikula, rahastonhoitaja
 • Mika “AgenttiX” Mäki, sihteeri
 • Matti-Pekka “Roikka” Nuorva, dungeon master
 • Milla Mäkinen, peli-ilta- ja tapahtumavastaava

Kansainvälinen lautapelipäivä / International TableTop Day

Nysse tulee! Kansainvälistä lautapelipäivää juhlistetaan jo kolmatta vuotta peräkkäin. Excalibur järjestää päivän kunniaksi ravintola Zipissä lautapeli-tapahtuman lauantaina 11.4. klo 1200-1800. Paikalle tuodaan kerhon pelien parhaimmisto, ja jokainen voi tuoda myös omat huippupelinsä mukanaan. Tavoitteena on pelata mahdollisimman monta peliä kuudessa tunnissa. Tule juhlistamaan lautapelipäivää yhdessä muiden harrastajien kanssa!
 
 
International TableTop Day is coming! We will be celebrating this day in restaurant Zip on Saturday the 11th of April by playing board games for six hours from 12 to 18. The goal is to play as many games as possible to honor this awesome day. Come along and take your best games with you! Excalibur will also bring games to the event. See you there!
 
Petrus Kivi
Excaliburin PJ / Excalibur President

Roolipeliteoriailtama: Johdantoluento Big Modeliin ja GNS:ään

Hei sinä ropettaja!

Haluatko parantaa pelaamistasi, saada sessioistasi enemmän irti ja kehittää pöydän yhteispelistä kitkatonta? Oletko kiinnostunut roolipeliteoriasta (mutta et kenties ikinä päässyt pitkälle tutustumisessa sen raskassoutuisuuden takia)? Entä pelaamisen analysoinnista? Oletko valmis viemään harrastamisesi seuraavalle tasolle?

Nyt siihen olisi loistava tilaisuus!

Järjestämme johdantoluennon roolipeliteoriaan Forgelaisittain, aiheina pintapuolinen katsaus Big Model -teoriakehykseen, luova agenda & GNS ja mitä hyötyä tästä kaikesta on tavalliselle harrastajalle. Luento sekä sen jälkikeskustelu auttavat ymmärtämään erilaisia tapoja pelata ja sitä kautta erilaisia pelaajia/pelejä.

Teoriaan tutustuminen nopeuttaa uusien harrastajien kehittymistä vähentämällä kantapään kautta tapahtuvaa oppimista. Toisaalta se avaa myös kokeneemmankin silmät harrastuksen monipuolisuudelle. Käytännössä luento auttaa omien kampanjoiden ongelmien ymmärtämisessä & korjaamisessa sekä keskustellessa muiden harrastajien kanssa ropeista. Kaikille harrastuksesta enemmälti kiinnostuneille hyödyllistä tietoa siis!

Tapahtuma on perjantaina 20.3. klo 1800. Kokoontuminen Tietotalon aulaan, josta siirrytään sitten valtaamaan harjoitusluokka. Luento-osuus kestää n. 45min.

Riippumatta siitä oletko viime viikolla harrastuksen aloittanut vai vuosikymmenten veteraani: Tervetuloa!

Tapahtumasta otettiin videota, jonka voi katsoa täällä: https://www.youtube.com/watch?v=Dkhleip327Y

Uusi vuosi & uusittu pöytä

Uusi hallitus laittoi samantien vuoden vaihduttua hihat heilumaan, ja lopputuloksena saatiin kerhohuoneen pääpöydän kolot paikattua ja pinta maalattua. Katso Excaliburin Facebook-sivuilla miltä uusi pöytä näyttää!