Zurriagaza "Ria" Adascal

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 6. marraskuuta 2009 kello 19.44 – tehnyt Mkbeibhinn (keskustelu | muokkaukset) (→‎Luonne)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Zurriagaza Adascal

  • kutsumanimi Ria
  • fighter, 9

Kuvaus

  • noin 130-vuotias naispuolinen drow-haltia
  • Alignment: chaotic good
  • Ulkonäkö: Vitivalkoiset melkein polviin asti ylettyvät hiukset (letillä), tummanharmaa iho, verenpunaiset silmät, haltiamaiset kauniit kasvonpiirteet. Hieman yli 150 cm pitkä, hoikka, kevytrakenteinen.
  • Pukeutuminen ja varusteet: Pukeutuu yleensä mustaan, joskus lilan ja tummansinisen sävyihin. Päällä yleensä tunika, mustat vartalonmyötäiset housut, yli polven ulottuvat mustat nahkasaappaat. Taistelun uhatessa ja matkustellessaan yllä muinoin äidiltä saatu spidersilk-haarniska, ainoa Uumenenalan ajoilta oleva esine, jonka on säilyttänyt. Musta hupullinen, puolireiteen yltävä nahkainen takki (huppu päivisin yleensä silmille vedettynä). Selässä olan yli poikittain kiinnitettävä huotra, jossa kantaa miekkaansa (bastard sword). Muuna aseistuksena hand crossbow (ja siihen nuolia). Vyöhön kiinnitetty isohko taskun mallinen pussukka, jossa tärkeimmät ja tarpeellisimmat mukana kantamisen arvoiset tavarat.
  • Käyttäytyminen: Vähäeleinen ja suht hiljainen; puhuu hienostuneesti, yleiskieltä täysin murteettomasti; ei liikehdi koskaan levottomasti, edes hermostuneena tai tylsistyneenä; toimettomana seisoo kädet ristissä rinnalla tai istuu polvi toisen päällä; virnistää ja/tai tuhahtaa halveksivasti kun joku lähellä oleva tekee jotain tyhmää; hakeutuu auringonpaisteessa aina mahdollisuuksien mukaan varjoon melkein alitajuisesti.

Luonne

  • Synkähkö ja kyyninen luonne, harkitsee tekojaan mutta ei jahkaile. Sulkeutunut, mutta kun tulee kohdelluksi ystävällisesti, avautuu yleensä hieman, saattaa jopa hymyillä. Ystävien seurassa voi heittäytyä hyvinkin sosiaaliseksi.
  • Ihmissuhteet ja suhtautuminen: Harvoihin ystäviinsä suhtautuu lämpimästi, mutta ei välttämättä aina kovin luottavaisesti. Törmätessään tuntemattomiin drow’eihin on epäluuloinen. Yleensäkin uusia henkilöitä kohdatessaan on varautunut ja koleahko. Arvostaa minkä tahansa rodun naispuolisia edustajia enemmän kuin miespuolisia. On sitä mieltä, että miehet on tarkoitettu vain kolmenlaisiin tehtäviin (taistelu, raskaat työt ja naisten palvelu kaikessa), ja pitääkin siis esim. miespuolisia taistelijoita tarpeellisina, mutta ei usko miesten kykenevän mihinkään suuresti älyä vaativaan. Ei siis kunnioita mies-auktoriteetteja.
  • Asiat joista pitää / ei pidä: Arvostaa mieskomeutta, etenkin pitää raamikkaista 20-30-vuotiasta ihmismiehistä; pitää hyvästä musiikista ja tanssimisesta; pilvettöminä öinä tykkää katsella tähtiä; rakastaa auringonnousun ja –laskun kauniita värejä (mutta ei ikinä katso aurinkoa kohti, ihailee vain taivaankannen ja pilvien väritystä). Vihaa Llothin palvelijoita yli kaiken; ei siedä alentuvaa/halventavaa/holhoavaa käytöstä miehiltä (raivostuu ja saattaa joskus vetää aseensa esiin).

Historia

Lyhyt versio:

Ria on alun perin kotoisin koillisesta Uumenenalasta, Undrek’thozin suurkaupungista. Hän ja nuorempi sisarensa Remei pakenivat maan pinnalle noin 50-vuotiaina, kun heidän äitinsä ja vanhempi siskonsa murhattiin. He päätyivät Dragon Coastille, missä heidän tiensä erosivat, kun Remei otti hatkat. Ria eli Dragon Coastilla pari vuosikymmentä, kunnes lähti matkaan kohteenaan Syväveden alla sijaitseva Pääkallosatama. Siellä hän ryhtyi Eilistraeen palvojaksi ja toimi Eilistraeen Rantakadun temppelin kaartin sotilaana. Hän rakastui Deion-nimiseen drow-mieheen ja he elivät yhdessä nelisen vuosikymmentä kunnes Deion kuoli taistelussa. Sen jälkeen Ria lähti Pääkallosatamasta ja on matkustellut ympäriinsä ansaiten elantonsa palkkasotilaana.


Pitempi versio:

Ria syntyi Undrek’thozin drow-metropoliksessa koillisessa Uumenenalassa. Rian äiti oli sorcerer ja Llothin papitar nimeltä Aeztrym Adascal, Adascalin ylimyssuvun matriarkan toiseksi vanhin tytär. (Undrek’thoz koostuu 10 kaupungista/”segmentistä”. Adascalit asuvat niistä läntisimmässä, Phaundakulzanissa, jonka ylimyshuoneet ovat voimakkaita sorceryssä.) Aeztrymilla oli erinäisten drow-miesten kanssa neljä lasta, joista Ria on toiseksi nuorin. Hänellä on vanhempi sisar ja veli, sekä nuorempi sisar Remei.
Ria ja Remei olivat nuoresta lähtien melko väheksyttyjä perheessä, vaikka olivatkin naisia. Syynä oli se, ettei heistä kumpikaan osoittanut tarvittavaa synnynnäistä lahjakkuutta sorcererin uraa varten. Heidät koulutettiin molemmat erinomaisiksi taistelijoiksi ja sitten heidän kohtalonaan olisi Llothin papittaruus. Ria ja Remei tunsivat tietynlaista toveruutta, vaikkeivät toisiinsa täysin luottaneetkaan. He juonivat suunnitelmia Undrek-thozista lähtemiseksi – heitä kiinnosti maan pinnan elämä ja pääsy pois Llothin vallan alta. Ria oli ainoa perheestä, joka tiesi Remein olevan Vhaeraun-jumalan palvojatar. Itse hän vihasi Llothia eikä tuntenut muitakaan drow-jumalia seuraamisen arvoiseksi.
Kun sisarukset olivat kumpikin 50. ikävuoden tienoilla, heille tuli mahdollisuus ja tarve häipyä. Heidän äitinsä ja vanhin sisarensa salamurhattiin (epäilemättä Aeztrymin nuorempien siskojen toimesta). Ria ja Remei päättivät paeta kaupungista ja onnistuivatkin siinä.
Monien vaiheiden jälkeen he päätyivät Lohikäärmerannikolle (Dragon Coast) Westgaten kaupunkiin. Pian Remei katosi omille teilleen, eikä Ria ole sen koommin pikkusiskostaan kuullut.
Ria jäi Lohikäärmerannikolle ja toimi palkkasoturina pari vuosikymmentä. Hän opetteli selviytymään auringon alla ja mietti omaa paikkaansa maailmassa. Westgatessa hän tapasi monenlaista väkeä, myöskin ensimmäisen kerran hyviä droweja. Hän kuuli Eilistraeesta tavatessaan joitain tämän Miekkarannikolla, Pääkallosatamassa eläneitä palvelijoita. Ria olikin jo suunnitellut lähtevänsä Westgatesta vietettyään siellä yli 20 vuotta ja päätti ottaa Pääkallosataman, tuon Syväveden alla sijaitsevan pahamaineisen kaupungin, kohteekseen etsikkomatkalleen. Vuotta ja pari harharetkeä myöhemmin hän päätyi lopulta Pääkallosatamaan ja Eilistraeen Rantakadulle. Ria löysi hengenheimolaisiaan Eilistraeen sikäläisten papittarien ja seuraajien joukosta. Hänen oli tarkoitus olla siellä enintään kaksi vuotta, mutta lopulta päätyi puolen vuosisadan pituiseen oleskeluun.
Ria liittyi Rantakadun temppelin sotilaisiin, ”Laulun Suojelijoihin”. Hän tutustui Pääkallosatamassa asuvaan drowmieheen, Deioniin. Ria ja Deion rakastuivat ja asuivatkin yhdessä noin neljä vuosikymmentä, kunnes Deion sai surmansa eräässä kahakassa. Ria oli surun murtama, ja päätti, ettei enää ikinä kiintyisi yhteenkään mieheen yhtä paljon.
Pian Deionin kuoleman jälkeen Ria lähti Pääkallosatamasta ja matkusteli ympäriinsä – lähinnä Miekkarannikon ja Lohikäärmerannikon väliin jäävällä alueella, ansaiten elantonsa palkkamiekkana.ViikonloppuD&D