Wannabe Shadowrunners/7. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 26. kesäkuuta 2009 kello 00.00 – tehnyt KoneV (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Wikisuunnitteluosa

Eka tapaaminen Jonssonin kanssa

On taas aika ampua ihmisiä naamaan rahasta. Tiimi saa viestit sopivalta kontaktilta kokoontua tapaamaan Herra Jonssonia "pitemmän tähtäimen hommaan".

Tapaaminen on epätavallisesti keskiluokkaisella alueella olevassa tasokkaassa kuppilassa. Kaikki vähänkään epätavalliset (raskasta panssaria tai näkyviä aseita, trolli, muut metatypet jotenkin paikkaan kuulumattomissa varusteissa) runnerit keräävät kauhistuneita katseita (eihän kukaan yrittänyt kävellä paikalle, roikkua epäilyttävästi ulkona tai kantanut jotain pistoolia isompaa? EIHÄN?).

Teidät huitoo nurkkapöytään todella arvokkaasti pukeutunut ja helppoa auktoriteettiä huokuva keski-ikäinen mies. Hyvänä puolena lähellä olevat pöydät (ja aika kaukanakin olevat pöydät jos tiimi on todella epäilyttävä) tyhjenevät tehokkaasti teidän istuttuanne. Hän alkaa rupatella saapuneiden kanssa ja onnistuu luomaan vapautuneen ilmapiirin jopa tuolla.

Sitten ne jotka onnistuvat intuition (2) tai logic (2) testissä älyävät, että hän johtaa juttelua asioihin joista teidän olisi parempi pitää päänne kiinni. Ne jotka onnistuvat, saavat joko jatkaa keskustelua eri suuntaan (con tai negotiation) + charisma (2) testillä tai pitää päänsä kiinni wp (1) testillä. Jos jollain on ehdotuksia miten muuten asiasta selvitään niin sopii ehdotella. Asian älyävät hahmot voivat myös tehdä jotain lärpille. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Micke tulee ensimmäisenä paikalle. Kun Jonsson alkaa utelemaan liikaa, Micke tuijottaa häntä jäätävästi jonkin aikaa ja alkaa sitten pelaamaan Matrix-peliä mulkaisten välillä epäilevästi Jonssonin suuntaan.
Jack yrittää kovasti vaikuttaa hieman vähemmän nuhjuiselta kuin tavallisesti. Saapuessaan paikalle hän hämmentyy nähdessään Micken ja Jonssonin mykkäkoulun. Yrittäessään pelastaa tilannetta hän ajautuu suoraan Jonssonin ansaan. Micken commlinkin välityksellä antama varoitus saa hänet kuitenkin valpastumaan ja keskustelu ohjautuukin normaalin small talkin puolelle.
Daniel istahtaa muiden seuraan ja lueskellen viikinki saagoja hörppiessään olutta. Esittelee itsensä Tyrin seuraajaksi kysyttäessä ja jatkaa kirjansa lukemista.
Ricky vilkaisee kummastuneesti oikeaa kirjaa ja päättää pitää suunsa kiinni ja korvat auki. Suoraan kysyttäessä hän vastaa jotakin epämääräisen neutraalia, ja vastaa selkeästi vain kertoessaan nimensä ja ammattinsa, muutoin hän nyökkäilee ja näyttää seuraavan keskusteluja.
J tulee paikalle, on hiljaa istahtaa ja nostaa jalkansa pöydälle, niin että hänen alligaattori buutsit näkyvät. Meinaa sytyttää tupakan, ellei joku commlinkissä kiellä.

Kun viimeinenkin saapuu, hän työntää kahvinsa sivuun, kaivaa kartan esille ja aloittaa leveä hymy kasvoillaan.

"Tehtävänanto"

Maksan teille 10 miljoonaa helposta pikku hommasta. Tarvitsen tämän pikku alueen *osoittaa kartalla 4 korttelin aluetta Rentonin ja Redmond rajalla lähellä Bellevuea* omistukseeni ja tyhjäksi asukkaista. Tai ainakin sellaisilla sopimuksilla, että heidät voi poistaa nopeasti. Tarvitsen, että se onnistuu mahdollisimman huomaamattomasti ja mahdollisimman vähillä jälkioikeudenkäynneillä. Saatte 10000 nyt ja voitte ottaa ennakkoa osoitettaviin kuluihin. Alueen hinta ei myöskään saa laskea enempää kuin 20% siten ettei sitä voi helposti palauttaa. Aikarajaa ei varsinaisesti ole, mutta aikaa on kuitenkin useita viikkoja, ei useita kuukausia. Ilmoittelen kyllä hyvissä ajoin ennen aikarajan umpeutumista.

On kuulemma epäilyksiä herättävää jos vaadin tiettyä suoritustapaa joten se olkoot vapaa. Suosittelen silti tekemään jotain alueen vartioinnille tai lahjomaan jengit aiheuttamaan turvallisuusongelmia alueelle ja laskemaan alueen arvoa siten ja sitten ihan vain rehellisesti ostamaan maan. Se slummi on pikkuhiljaa, kortteli kerrallaan vallannu alaa ja parin korttelin menetys tuskin nostaa epäilyksiä. Uskoisin, että alueen firmat ja erityisesti asukkaat ovat tällaisessa tilanteessa innokkaita myymään halvalla. Jos laskette alueen arvoa turvallisuusongelmilla, voin järjestää hyvin vaikuttavan Knight Errantin takaisinvaltauksen joten alueen arvo voi jopa nousta, täyttäen vaatimukseni hyvin.

Kysymyksiä?

Micke istuu pitkään hiljaa, mutta saa lopulta sanotuksi: "10 miljoonaa? Kuinka iso osa siitä pitää käyttää sen alueen ostamiseen? Ostetaanko myö ne alueet suoraan siun nimiin, vai jonkun yrityksen, vai kuinka? Ja mitä tehdään niille, jotka ei luovu kodistaan kirveelläkään? Jos se ei ole oikeasti salaista, mitä varten sie haluat sen alueen?"
Jonssoni: "Minua ei oikeastaan kiinnosta toimintanne yksityiskohdat. Kunhan minulla on laillisesti vahvat omistuspaperit kädessäni ja maan arvo ei älyttömästi laske niin saatte käyttää rahanne vaikka vessapaperina. Ja on teidän tehtävänne saada ne jotka eivät tahdo myydä muuttamaan mielensä. Mielellään siten, että heidän omaisillansa ei ole hyvää oikeusjuttua kasassa myöhemmin."

Legwork

Lähtiessänne Jonssoni pingaa numeron josta häneen voi pitää yhteyttä.

Ulkopuolella ahtaudutte kulkuvälineisiinne ja rupeatte suunnittelemaan jatkosta.

Pistäkää hyvät ihmiset rollit pyynnön perään..

Daniel seuraavat asiat olisi hyvä selvittää tarkat pohjapiirustukset asuintaloista paremman puutteessa, Timo Kiven taustat ja waren rakentajien taustat ja potentiaaliset rikoskytkennät. Lisäksi olisi hyvä kerätä tietoa myös lähiseudusta yleisesti jengit, erikoiset piirteet matriisissa/astraalissa, asuinyhtiöiden ja asukkaiden rahallinen tilanne, jos vaikka jollain tempulla saisimme heidät tilanteeseen, jossa olisi pakko myydä.
Jack perehtyy alueen vartiointifirmoihin.
Toivoton: Knight Errant ottaa asiat vähän turhan vakavasti. Jopa vartiofirmojen mittapuulla. Wolverine on halpisfirma ja sillä on tapana käyttää epätavallisia keinoja pitääkseen hintalappu sopivana. Siitä eteenpäin saa sanoa mistä ja miten asiaa selvittää.
Jack ottaa yhteyttä joihinkin vanhoihin tuttuihinsa alalla kysellen tarkemmin KE:n puuhista alueella (Ares & KE Seattlessa: 2). Wolverine on Jackille ennestään melko tuntematon firma, mutta hän kysyy yksityisetsivä kaveriltaan Mikelta josko tämä tietäisi kertoa jotain.
Toivoton: KE on yrittänyt jo vuosia saada kaupungin poliisipalvelut Lone Starilta yrittäen painottaa palvelun laatua. Tätä edistääkseen KE on ottanut muutaman hieman isomman projektin hoitaakseen kaupungissa millä näyttää hoitavansa homman kotiin paljon kilpailijoita paremmin. Näihin sillä on tapana käyttää niin paljon resursseja, että vähänkään järkeä käyttämällä ne ei voi kannattaa, mutta ilmeisesti ne laskee mahdollisen koko kaupungin sopimuksen olevan sen arvoinen. Redmondin raja on isoin näistä projekteista. KE on onnistunut valtaamaan jo suurimman osan alueesta, mutta ei vielä ihan riittävästi että sillä olisi monopoli (ja siten voisi nostaa hintojaan).
Lisäksi Jack uhraa yhden päivän alueella kiertelyyn lähetti Steven roolissa. Hän yrittää saada jonkinmoista käsitystä alueen, erityisesti kauppakeskuksen ja metallitalon, turvatoimista ja Wolverinen menettelytavoista (Police Work: 5).
Toivoton: Pirautat parille poliisikaverille joilta selviää, että alue itsessään on Wolverinen hallinnassa. Sitten soitat parille Wolverinen hepulle jotka selittävät, että heidän tehtävänsä on itseasiassa todella helppo - Lone Starin pitäisi teoriassa hoitaa rikokset ja varsinainen oikeudellinen homma, joten he vain ovat näkyvillä joka yleisesti riittää pitämään asiat rauhallisena. Joskus pitää juosta taskuvaras kiinni tai erottaa jotkut tappelevat nuoret, mutta esimerkiksi kertaakaan ei ole tarvinnut ampua. He eivät varsinaisesti tiedä miksi he saavat olla rauhassa jengeiltä, mutta ne eivät vain häiritse niitä. Joka päivä Redmondista sekä rajan viereisistä osista kuuluu kyllä useita kertoja päivässä tulitusta, mutta heillä ei ole ikinä ollut ongelmia. He eivät varsinaisesti tiedä miten firmat hoitavat turvallisuutensa ja mielestäni ne kontaktit eivät kuulu police workkiin (police workkiin lasketaan mun mielestä kaikki isomman alueen turvallisuushommat - ei building security), joten sopii heittää jotain muuta jos tahtoo kuulla niiltä tarkemmin. Steve kehittää jonkun sopivalta näyttävän paketin ja käy tunkemassa niitä kaikkiin firmoihin. Kauppakeskuksessa näyttäsi olevan muutama pikemminkin järjestyksenvalvoja kuin vartija (he eivät edes ole aseistettuja) sekä jonkun verran elektroniikkaa kuten sensoreita. Metallitalossa näit vain yhden (aseistetun) vartijan, mutta näit huomattavasti tavallista enemmän elektroniikkaa.
Jack pyytää Mickeä katsomaan, josko saisi kaivettua esiin jotain tietoa Jonssonista. Erityisesti kiinnostaisi tietää mitä tahoa hän edustaa.
Micke ei kauaa mieti, vaan alkaa kaivelemaan taustatietoja Matrixin syövereistä. Hän yrittää etsiä asuinrakennusten asukasmäärät, asukkaiden ja asuinyhtiöiden vastuuhenkilöiden nimet ja asuinyhtiöiden varallisuuden. Hän kaivaa esiin myös kaikki viimeisimmät uutiset jengien häiriköinnistä alueelta, ja jos niitä on paljon, niin vain suurimmat tapaukset. Jonssoninkin taustoja pitää tutkia, ja Micke yrittää tehdä sen salamyhkäisesti.
Toivoton: No siis ihan pikasella vilkasulla ne on kohtuu hyväkuntosia ja ne on abaut 20-30 kerroksisia. Rehellisesti sanoen minäkään en ole specannu niitä kovin tarkkaan (joten ne saattaa rehellisesti sanoen vielä muuttua jos ne on jotenkin epäsopivat).. Sano jos sillä tulee olemaan jotain merkitystä. Varallisuus ei muuten näy mihinkään. Sait nimet, mutta keksin niitä sitä mukaa kun niitä tarttee, koska niitä on paljon. Vartiofirmat on saanu pidettyä alueen kohtuu turvallisena - käytännössä ei ollenkaan varsinaista JENGI väkivaltaa. Siinä muutama kortteli redmondiin päin on sitten ihan anarkia. Helposti esim. löytyy dokumentinpätkä, josta selviää, että redmondin jengit käy vähän väliä ammuskelemassa renton/redmond rajaa vartioivia vartiointifirmoja. Siinä käydään myös hieman historiaa läpi ja näyttää, että sillä alueella kohtuu hyvältä alueelta kohtuu huonoon alueeseen on ihan muutamia kortteleita ja redmondin jengit ilmeisesti kovasti tahtoisivat päästä hyvälle alueelle riehumaan, koska ne on jatkuvasti vallannu alaa kortteli kerrallaan. KE on itseasiassa onnistunut valtaamaan niin ison alan juuri siksi, että ne on onnistunu lopettamaan redmondin leviämisen, koska niillä on riittävästi tulivoimaa. Ne muuten käyttää niin paljon joukkoja ja kalustoa, että vähän ihmetyttää kuinka hyvin se voi kannattaa, koska niiden hinnat on samat kuin Wolverinella jotka on ne viimiset jäljellä olevat kilpailijat.
Jack jalkautuu ja yrittää kaivaa lisää tietoa alueella toimivista jengeistä. Mitä kaikkia jengejä alueella toimii ja onko niillä mitään yleistä riehumista syvempää motiivia? Vaikuttaako toiminta jotenkin suunnitelmalliselta? (Seattle Street Gangs: 4)
Toivoton: Alueella ei ole jengejä. Taino jotain ihan harmitonta, mutta ei mitään kunnon rikollista meininkiä. On ilmeisesti tylsää jengittää kun aina kun yrittää kerääntyä pukkaa heti kasa vartijoita mulgoilemaan. Arvaan, että seuraavaksi toistat kysymyksen Redmondin puolelle, joten: Suoraan Redmondin puolella on jengi nimeltä the Game. Ne on ihan hullua porukkaa, jopa slummien jengien mittakaavalla. Melkein kaikilla on jokin yleisempi suunnitelma, kuten suojelurahan kerääminen, BTL kauppa tai ihan vaan puolustautuminen. The Game tuntuu ihan vaan rähisevän. Niillä on myös suorastaan luonnottoman paljon kaikkea tulivoimaa. Jopa niin paljon, että ne on legendoja alueellaan. Niistä kerrotaan kaikkia hulluja tarinoita kuten, että ne valtas alueensa valtavalla armeijalla cyberzombieita ja aina kun niiden kimppuun käy, joutuu voimakkaiden maagien ja tankkien ristituleen. Jokainen "nimetty" (ne nimeää varsinaiset jäsenensä pelikorttien mukaan jonka lisäks niillä on muuta porukkaa jotka pyrkii kovasti jäseneksi) on kuulemma lähes täysin metallia tai voimakas herännyt (joko adepti tai maagi) ja wannabetkin muuttuvat nopeasti kuolemattomiksi berserkeiksi jotka osuvat kummassakin kädessään kantamillaan rynnäkkötykeillään (vai miten se assault cannon nyt kääntyykään..) vaikka itikan palleihin korttelin päästä. Vahingoittamatta itikkaa muuten. Kukaan ei ole onnistunut saamaan kunnon soluttautujaa sisään ja jäsenet eivät puhu, joten huhumylly käy ylikierroksilla. Siitä huolimatta on helppo nähdä, että jostain ne saa ylimäärästä kalustoa. Sie tiedät, että Barrenssin puolelle ei nyt vaan kannata mennä yksin jollei ole sopinut etukäteen asioita hallitsevan jengin kanssa ja the Game ei ole oikeen sopimustuulella. Sano jos tahdot mennä (hiipien tai ehkä jopa oikein hyvin puhumalla saattaa onnistua). Gamen ulkopuolella on sitten perinteisempää jengiä joten omistusalueet eivät ole täysin vakaat, mutta ainakin Skulls (kohtuu pieni, vain muutaman kuukauden kasassa ollu anti-everything not vanilla human jengi), Vengeance (hieman vanhempi sotaisa jengi, joka ei tee bisnestä vaan ryöstelee naapureita) ja The High (huumeita/BTL:ää/kaikkee mahollista mafian puolesta myyvä jengi joka tunnetaan lähinnä siitä, että ne tykkää käyttää omaa kauppatavaraansa). Näiden lisäksi Leather Devils tykkää rajatiestä ja tietenkin liikkuvat jengit kuten 162s tunkee satunnaisesti paikalle.
Micken tulokset Jonsson-hauista:
Data search (4) + Browse (6), extended test
2,4,4,6,3,5,5,6,1,2 -> 4
2,5,3,3,2,3,5,5,3,6 -> 4
2,4,1,4,4,5,1,5,1,1 -> 2
6,2,6,5,5,5,6,5,3,1 -> 7
Toivoton: Jonssoni on Jarkko Talo - Keltaisen Kaupan omistaja. Keltainen kauppa on tunnettu aggressiivisesta kilpailustaan isojen poikien kanssa ja omistajansa näyttävistä julkisuusstunteista. Talo on todella taitava puhuja ja liikemies ja pitkään näytti siltä, että hän saisi tehtyä KK:sta ison tekijän, mutta hän menestyi Isojen Poikien kustannuksella ja näyttää siltä, että hänen tuurinsa alkaa käymään vähiin. Kaikki talouslehdet/sivut/blogit ovat jo vuosia olleet sitä mieltä, että mies menee nurin, mutta nyt ne alkavat kuulostamaan uskottavalta isojen haastaessa kaiken mitä Talo yrittää. Löydät asuntoja sekä 7 valtavaa kauppakestusta Seattlesta. Hänellä ei tunnu olevan muita omistuksia, mutta toisaalta pitihän hänen jostain saada rahansa ja epäilet, että hänen isoin sijoittajansa, Sinclair Oil, on itseasiassa hänen omistamansa tai ainakin kontrolloimansa. Et löydä pelkällä haulla mitään rikoksia tai edes mitään todella epäilyttävää.. tosin hän liikkuu paljon harmaalla alueella.
Daniel menee kiertelemään aluetta vähän astraalia vilkuillen ja jos vaikuttaa turvalliselta seurailee vähän oman kotinsa turvasta astraalimuodossaan miten porukka liikkuu alueella. Samalla katselee yleisiä tunnelmia alueella ja suurempia häiriöitä astraalissa.
Toivoton: Barrenssin puolella on tosi epämiellyttävän näköinen astraalialue. Sopii heittää knowledgea (historiaa tai jotain yleistä jos tahtoo vaan tietää mistä tommonen tulee) jos tahtoo tietää miksi. Alue on muuten kohtuu rauhallinen - satunnainen henki kulkee läpi, mutta yhdelläkään firmalla ei ole astraalipuolustusta. Wolverinellakaan ei näytä olevan. Jos menet Barrenssin puolelle niin sua tullaan heti ajamaan pois.
Daniel tulokset historia-heitossa:
1,6,2,6,6,1,3,5 -> 4
Toivoton: Lohhari jonka nimeä et nyt just muista (lue - mua ei kiinnosta keksiä) joko onnistui mahtavasti tai epäonnistui vaikuttavasti riippuen siitä oliko hänen tavoitteensa pysyä hengissä siinä muutama kilometri Redmondin puolella suorittamassaan isossa rituaalissa ja aiheutti oikeen kunnon astraalin repeämän ja korruption. Se on sen verran voimakasta, ettei tarvitse olla herännyt tunteakseen sen ja on yksi niistä asioista joiden takia kaupunkia ei ole oikein kiinnostanut yrittää puhdistaa Redmondia. Se repeämä on kyllä jo sulkeutunut, mutta backround countti on jotain ihan muuta siinä kohdilla ja tuntuu selkeästi jopa siellä rajalla.

Valmistelevia toimenpiteitä

Tietoja alueesta:

  • Kaksi neljästä halutusta korttelista on yksityisiä asuntoja. Taloyhtiö omistaa koko asuintalon ja asukkaat oman osansa talosta. Taloyhtiöitä on yhteensä 7
  • Yksi kortteli on 'warea rakentavan ja implantoivan Metallitalon omistama. Metallitalo on luultavasti yksityisten omistuksessa.
  • Neljäs kortteli on kauppakeskus, jonka omistaa yksityishenkilö Timo Kivi.
  • Alueella vartio Wolverine, jonka päämaja sijaitsee lähistöllä. Knight Errant vastaa huomattavan isoista alueista kohteen ympäristössä.

Da Plan

Daniel ehdottaa seuraavaa: Kauppakeskuksen omistajalle tehdään joko tarjous josta hän ei voi kieltäytyä tai tapetaan ja lavastetaan talouspetoksista. Metallitalo voidaan lavastaa rikoksista tai kaivaa niistä todisteet.
Jack on epätietoinen: Mitenkä me aiomme hoitaa alueen ostamisen? Pitäisikö homma hoitaa joidenkin välikäsien kautta, tai käyttää jotain tekaistuja kulissifirmoja, ettei se näytä niin epäilyttävältä?
Micken mielestä pitää ehdottomasti perustaa joku kulissifirma; ainakaan omia nimiä ei ostamisessa pidä käyttää. Rikoksista lavastaminen kuulostaa vaivalloiselta, mutta luultavasti toimii. Jos joku alueen asukas kuolee, niin muut asukkaat ovat varmaan hieman hanakampia muuttamaan... Toisaalta murhaaminen ei nyt ole erityisen kivaa. Joku jengi kannattaisi varmaan hommata aiheuttamaan vähän enemmän häiriötä. Lisäyksiä: Yhteen asuntotaloon voisi viedä jotain tuholaisia. Asukkaille kannattaa etsiä ja tarjota joku yksinkertainen ja helppo tapa muuttaa; etsii vaikka pari saman hintaista vaihtoehtoa valmiiksi jne.