Varjojuoksu:Skandinavia

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 6. lokakuuta 2008 kello 21.46 – tehnyt Deva (keskustelu | muokkaukset) (huh huh, valmis)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Skandinavia ei ole välttämättä oikea termi kuvaamaan Pohjoismaita, mutta Shadowrunnin kirjoittajat eivät tätä tienneet, joten leikitään nyt, että se on oikea termi.

Skandinavian lyhyt historia

 • 2011: "Musta Vuorovesi" tekee suurimmasta osasta Tanskaa täysin asumiskelvottoman ja tuhoaa monia Norjan öljynporauslauttoja
 • n.2015: Vanhat metsät saavat kasvupyrähdyksen ympäri Suomea ja Ruotsia, joista suurin kirjaimellisesti peittää pohjois-Pohjanlahden, eli Perämeren, saastuneet rannat.
 • 2019: Telekommunikaatio jätit Nokia ja Ericsson yhdistyvät Erikaksi
 • 2026: Kööpenhaminan kaupunginvaltuusto saa viimein tarpeekseen Kristianian vapaakaupungista ja palkkaa Tyr Security korporaation valtaamaan sen. Kööpenhamina (tai Tanskan valtio) ei pystynyt kuitenkaan maksamaan korporaation vaatimaa laskua, joten Tyr sai siitä hyvästä ottaa Kristianian alueen hallintaansa ja tehdä siitä vapaakauppa-alueen.
 • 2029: Internetin kaatuminen saattaa Norjan, jo valmiiksi vahingoittuneen öljyyn ja teknologiaan perustuvan talouden, ahdinkoon, johtaen valtion järkyttävään velkaantumiseen.
 • 2031: Tanska, Ruotsi ja Norja aloittavat muodostamaan Skandinavian Unionia voidakseen selviytyä "Kaatumisen" aiheuttamasta talouskriisistä, Suomi yhtyy mukaan pelätessään Venäjän hyökkäävän kohta kimppuun.
  • Suomi kansallistaa suurimman osan suurista yrityksistään yhden "lipun" alle (Erika)
 • 2042: Korporaatio Tuomioistuin painostaa Skandinavian Unionia allekirjoittamaan Bisneksien Tunnustus Sopimuksen, mutta Unioni saa tehtyä siihen tärkeitä muunnoksia
 • 2058: Unioni ja Erika julkistavat Langaton Matrix Aloitteen (Matrix 2.0)
 • 2060: Norjalainen Kværner ASA ja tanskalainen Mærsk yhdistyvät, muodostaen maailman suurimman telakka, laivarahti ja merellerakennus (offshore engineering?) korporaatio Kværner-Mærskin
 • 2061: Haleyn komeetta aiheuttaa Perämerellä sijaitsevan Haaparannan ympäristössä "eko-sodan", jonka seuraksena alueen myrkylliset jätevedet ja mystinen metsä muodostaa symbioosin, josta ei ota kukaan selvää
 • 2064: Viikinki/muinaisnorjalainen pakanakultti Talviyö (Winternight), jonka jäsenet vihaavat Matrixia, on suuressa osassa aiheuttamassa Matrix 2.0 Kaatumista. Heidän tekeleensä Jormungand virus päästetään raivoamaan Matrixin keskelle, tuhoten kaiken tieltään, samalla kun ydinlatauksista aiheutuvat EMP:t tuhoavat tärkeitä Matrix kohteita suurkaupungeissa. Yhtenä (seitsemästä toimineesta ydinlatauksen) kohteista on Tukholma.
  • Erika yhdistyy Transys Neuronetin kanssa ja on ensimmäisenä jälleenrakentamassa uutta langatonta Matrixia
 • 2065: AAA-megakorporaatio Novatech fuusioituu Erikan ja Transys Neuronetin kanssa, muodostaen AAA-megakorporaatio NeoNETin.

Skandinavian Unioni

Skandinavian Unionia aloitettiin perustamaan, kun Tanskan ja Norjan taloudet olivat menossa kovaa vauhtia viemäriin (tai mereen, yhtä puhdasta), Ruotsi tahtoi saada yhdistymisellä enemmän huomiota maailmalla ja Suomi taas ajautui neuvottelupöytään, kun Venäjän uhka alkoi näyttää liian suurelta. Vielä yhtenä syynä oli yhteinen puolustus megakorporaatioiden suurta lähestyvää kouraa vastaan. Tuloksena oli poliittinen ja taloudellinen unioni, jonka perusmallina oli entinen Euroopan Unioni (RIP EU, 1992-2028). Päätös oli kyseenalainen ja on vieläkin, sillä valtiot ovat täysin erilaisilla talousmalleilla ja, kiitos monien taustalla tehtyjen sopimusten, toiset saivat sopimuksella paljon enemmän kuin toiset. Erityisesti Norja nauttii kakun huonommasta päästä, sillä siitä tuli armottomasti Unionin köyhintäaluetta, jonne ei avustusraha virtaa.

Unionia pyörittää Ministerien Neuvosto, jossa on kymmenen ministeriä jokaisesta mukana olevasta valtiosta. Näiden alapuolella on 64 henkinen Unionin parlamentti, joka hoitaa hiukan vähemmän tärkeitä tehtäviä, jotka taas molemmat antavat päätöksensä Skandinavian Komission toimeen pantaviksi. Komissio on toimeenpanovaltainen byrokraattinen instituutio, jonka johdon Neuvosto on valinnut. Ulkomaiden näkökulmasta Unioni kuvastaa jäsenvaltioitaan itsenäisinä kokonaisuutena. Jäsenvaltioiden omat lait ovat toissijaisia Unionin lakeihin ja Unionin jäsenmailla ei ole sisäisiä rajoja (hurraa!) tehden muuttamisesta helppoa valtioiden välillä (puhumattakaan salakuljetuksesta). Tästäkin huolimatta jäsenvaltiot ovat säilyttäneet pitkälti omaa identiteettiään: Ruotsi on pitkälti korkealuokkaista vihreää aluetta, kun taas Norjassa on rikkaiden ja köyhien välillä suuri kuilu ja maa taas on korporaatioden raiskaama.

Unioni ja Korporaatio Tuomioistuin

Unionin ja Megakorporaatioden välit ovat aina olleet hiukan jännittyneet. Vuonna 1942 suurin osa maailmasta suorastaan polvistui Korporaatio Tuomioistuimen ehdottaessa Bisneksien Tunnustus Sopimustaan, kun taas Unioni räikeästi kieltäytyi. Monien kuukausien neuvotteluiden jälkeen Komissio hyväksyi sopimuksen, jossa oli muutama hyvin tärkeä muunnos alkuperäiseen, sekä ehto, jolla sopimusta neuvoiteltaisiin uudestaan joka neljäs vuosi. Tärkeimpiä muutoksia olivat:

 • Korporaatio Tuomioistuin asettaa erityishallintoalue oikeudet, vain AAA-korporaatioille. Jokainen jäsenvaltio saa erikseen neuvotella Unionin ulkopuolisille AA-korporaatioille (edelliset) oikeudet omille alueilleen.
 • Korporaatiot, joilla on erityishallintoalue oikeudet valtiossa, eivät saa myydä turvallisuuspalveluita valtion sisällä
 • Korporaatioiden asevoimat ovat tiukkojen rajoitteiden alla. Mm. ei suuria panssaroituja ajoneuvoja, räjähteitä ja tiettyjä mellakkavälineitä. Poliisi korporaatioilla on erilliset säännöt, mutta nekään eivät saa käyttää mitään normaaleja poliisivarusteita kovempia aseita.
 • Paikallisten korporaatioiden osakkeiden myynti ulkomaalaisille ostajille pidetään rajattuina, pidetään omat yhtiöt kotimaisina.

Uudet neuvottelut pidetään aina Göteborgissa, jossa on myös Unionin päämaja. Neuvottelut ovat aina tiukkoja, sillä Korporaatio Tuomioistuin tahtoisi sopimuksen muuttuvan standardiin muotoon, kun taas Unioni tahtoo sopimukseen vielä enemmän rajoituksia.

Kulttuuri ja uskonnot Unionissa

Laajamittaisten siirtolaisuuksien ja sisäisten rajojen poistumisen takia Unionista löytyy hyvin montaa eri kulttuuria ja uskontoa, vaikka suurimmaksi osaksi ollaan edelleen perinteisesti Evankelis-Luterilaisia ja vaalea ihoisia (ja hiuksisia) Pohjoismaalaisia. Jättiläiset ovat suhteellisen normaali metamuunnos, eikä ole niin omituista tavata Japanilaisia bisnesmiehiä, Intialaisia tutkijoita tai itä-Eurooppalaisia työntekijöitä kaduilla. Muutama ryhmittymä kuitenkin saa erityishuomion:

 • Saamelaiset: Saamelaiset, tai Lappalaiset, elävät edelleen rauhassa pohjoisessa, vaikka kokivatkin Intiaanien ja Siperialaisten tapaan Heräämisen ensimmäisinä, eivätkä ole vaatineet itselleen omaa valtiota - vielä. Saamelaisilla on omat edustajansa Unionin Parlamentissa, jotka puhuvat Saamelaisten etujen puolesta. Norjan teollistuminen on ollut pitkään Saamelaisten harmina ja Saamelaisten on huhuttu olleen yhteistyössä Ruotsalaisten ekoaktivisti ryhmien kanssa.
 • Siidat: Saamelaiset käyttävät termiä "siida" kuvaamaan pientä yhteisöä tai yhteisön aluetta. Termiä on aloitettu käyttämään yhteisöistä, jotka elävät mahdollisimman luonnonmukaisesti, kuten Amishit, käyttäen mahdollisimman vähän teknologiaa. Toiset näistä ryhmittymistä ovat rauhallisia poronajajia, kun toiset ovat enemmänkin rosvojoukkioita ja/tai ekoaktivisteja. Kaikkia kuitenkin yhdistää vahva korporaatio vastustus.
 • Skandinaaviset muinaisuskonnot: Suurin kasvava uskontoryhmittymä Heräämisen jälkeen Unionissa on ollut Asatru ja muut muinais Skandinaaviset pakanauskonnot. Erityisesti näiden uskontojen perään on olleet kääpiöt, haltiat ja jätit. Nämä ryhmittymät joutuivat todella huonoon valoon, kun Aasojen (Aesir) sisäinen ryhmittymä Talviyö todettiin olevan yhtenä pääsyistä Matrix 2.0 Kaatumiseen. Uskontoa on tästä lähtien pidetty enemmän kuin suuresti silmällä.

Rikollisuus Unionissa

Unionin alue on melkein täydellisesti Voryn, aka Venäjän Mafian, aluetta. Länsi- ja etelä-Euroopassa pyörivät perinteiset mafiat eivät edes lähde kilpailemaan pohjoisen kylmistä alueista. Unionin yhdistyessä ja rajojen poistuessa monet pienemmät rikollisuus ryhmittymät alkoivat kilpailla keskenään, tuhoutuivat ja yhdistyivät, kunnes lopulliseksi voittajaksi selviytyi Lobatchevski Syndikaatti. Lobatchevski on Euroopan Voryistä isoin, vanhin ja ilkein, joka hallitsee myös Skontlannissa, sekä UCAS:n itä-rannikolla. Lobatchevski on muodustunut kuin korporaatio, jolla on paikallisia osastoja, kommunikaatiokeskuksia, kiinteä hierarkia ja nerokas johtajisto huipulla, joka tekee syndikaatista pelottavan tehokkaan ja kekseliään, huolimatta väen vähyydestä. Unionin alueella syndikaatti harjoittaa huumeiden (sekä perinteisten, että BTL-lastujen, Better-Than-Life) myyntiä, paritusta, ase- ja orjakauppaa, sekä kaikkea muuta salakuljetusta, erityisesti Venäjän suuntaan, sekä perinteistä suojelurahoitusta, että rahanpesua. Voryn omat lakimiehet ovat ottaneet selville kaikki mahdolliset porsaanreiät Unionin laeista ja muutenkin on mukana vahvasti Unionin byrokratiassa. Vory on soluttautunut kaikkiin mahdollisiin Unionin ryhmittymiin, huhut jopa väittävät miehistä poliisinkin sisällä.

Voryä johtaa Unionin sisällä Göteborgissa majaa pitävä suomalainen Erkki Vänskä, jonka sanotaan olleen ennen Erikalla töissä, ennen kuin lähti firmasta taskut täynnä kiristys materiaalia. Hänen voimavaransa ovat tyrmistyttävät, sillä hänellä on vaikutusvaltaa niin Unionin poliisivoimiin, kuin Interpoliinkin. Hän voi ostaa ministerin vaimolle liioittelevan kalliin lahjan syntymäpäivänä, jota kutsuu myöhemmin "palvelukseksi", toisaalta taas pystyy soittamaan paikalle valtion anti-terroristi ryhmän hoitamaan pois pahimman kilpailijansa. Eli ei ole mies, jolle kannattaa aukoa päätään, mutta kuulema hyväksyy diilin oikeastaan kenen kanssa tahansa, kunhat itse hyötyy siitä jotain.

Pienemmissä määrissä ympäri Unionia löytyy moottoripyöräjengejä, joista suurin on Asatruun ja muihin skandinaavisiin muinaisuskontoihin kääntyneet Viikingit. Viikingit ovat pitkälti ympäri Unionia levittäyneitä pienempiä jengejä, jotka hoitavat Lobatchevski syndikaatin tavaroiden salakuljetuksesta ja levityksestä. Viikingit yhdistävät vanhoihin tapoihinsa vahvan magian käytön, sekä korkea teknologisen urbaanin heimolaisuuden. Viikingit yleinsä asuvat lähinnä Siida ja muiden erityksissä olevien asutusten lähellä, joissa hoitavat pienemmän luokan suojelurahoitusta, kiristystä ja paritusta. Viikinkien tapoihin kuuluu myös ryöstöretket kaupunkeihin, piratistmi, asekaupat ja maagisten esineiden kauppa. Sisäinen lojaalisuus on hyvin tärkeää ja pienempien ryhmien johtajat tapaavat usein toisiaan isoissa kokouksissa, joissa päättävät yleinsä kaikkia jengejä koskevista asioista. Viikingeistä löytyy myös usein perin taitavia mekaanikkoja, sillä liikkuvuus on näillä "heimoille" erittäin tärkeää.

Ainut muut syndikaatti, joka on saanut jalansijaa Unionissa, on Yakuza, joka leviää aina sinne, minne Japanilaiset korporaatiotkin. Korogai-gumin pystyy löytämään Oslosta ja Trondheimista, jossa oikeastaan hoitavat vain japanilaisten bisnesmiesten "tarpeita". Yakuza on yrittänyt levitä Norjasta muuallekin Eurooppaan, mutta kaksi kilpailevaa mafia ryhmittymää on pitänyt huolen, että tähän tanssiin ei enää kolmatta osapuolta tule.

Suomi

Suomi on edelleen vihreiden metsien, tuhansien järvien ja saunojen maa. Monet pohjoiset Suomen metsät aloittivat Heräämisen aikoihin nopean kasvamisen - ei kuitenkaan niin paljon pinta-alallisesti kuin tiheydessä ja korkeudessa. Viralliset (ja epäviralliset) tutkimusyritykset ovat epäonnistuneet johtuen metsien vahvasta henki populaatiosta, sekä Saamelaisten ja Siidojen aktiivinen vastustus, koska he pitävät metsiä "pyhinä".

Suomalaiset odottivat kynsiään purren Eurosodan aikaan, milloin Venäläiset rymistelevät rajojen yli. Sotaa ei koskaan tullut, mutta suomalaiset tekivät kaiken mahdollisen valmistautuakseen siihen. Skandinavian Unioniin liittymisen lisäksi, Suomi kansallisti suurimman osan tärkeistä yrityksistään varmistaakseen materiaalien optimoinnin, joita ehkä sodassa tarvittaisiin - päätös, joka herätti suuresti kiistelyä. Suomi on kuitenkin kehittynyt varakkaaksi maaksi, jolla on matala työttömyysprosentti, hyvä sosiaalituki, korkeasti koulutettu kansa ja vakaat, turvalliset asuinyhteisöt. Suomalaiset ovat melko varovaisia huumeiden ja BTL-lastujen suhteen, mutta alkoholin nauttiminen on pysynyt ennallaan.

Parhaiten Suomesta maailmalla tunnetaan Nokia Erika, joka on nykyään osa AAA-megakorporaatio NeoNETiä. Ainut toinen korporaatio, jolla on Suomessa minkään asteista asemaa on AAA-megakorporaatio Saeder-Krupp ja tämän kaivostoiminnat. Erikaa johtaa varmalla kädellä yli 90-vuotias Anders Malmsten, jonka eläköitymistä, ja toimitusjohtajan pallia, odottaa enemmän kuin muutama hakija. Moni ei tiedä, mutta Erika oli lähellä kaatua Internetin mukana '29, mutta Malmsten oli taustalla muiden suomalaisten firmojen kansallistamisessa, jonka jälkeen osti halvalla valtiolta monet firmat itselleen. Vuosien aikana Malmsten kasvatti Erikasta taloudellisesti vakaan ja hankki Suomesta kaikki millään tasolla tärkeät yhtiöt, joten vuonna '48 Erika sai AA-statuksen. Erika pitää Suomen hallitusta kämmenellään ja nykyään on melkein mahdotonta päästä parlamenttiin tai isoihin virkoihin ilman sielunsa myymistä Erikalle. Julkikuvallisesti Erikaa pidetään yhtiönä, jolla on selvästi yhteiskunnallinen omatunto: Malmstein pitää tärkeänä paikallisen työvoiman käyttöä, josta johtuen 90% työntekijöistä on korkeasti palkattuja Pohjoismaalaisia, vaikka olisi kannattavampaa palkata halpaa ulkomaalaista työvoimaa. Yhtiö myös auttaa rahoittamaan Suomen sosiaaliapuja, sekä Erikan oma armeija muodostaa nykyään pitkälti Suomen armeijan selkärangan.

Haaparannan saaristo on saanut kokea hyvin kummista tapahtumista Heräämisen jälkeen. Rannan metsät kasvoivat todella tiheäksi rannan läheisyydessä, jossa myös havaittiin epänormaalia paraolentojen ja astraali avaruuden aktiivisuutta. Eurosotien jälkeen virrat toivat pohjoiseen myrkkyvettä Baltian mereltä, joka muodosti saaristoon myrkkylautan saarien väliin. Vuosikymmenien ajan kahden eri maailman välinen raja oli sota-alueena, kun luonnonvoimat kävivät taistelua myrkkyhenkiä ja mutanttiolioita vastaan. Haleyn komeetta vuonna 2061 aiheutti ympäri maailmaa omituisia ilmiöitä, jolloin myös Haaparannasta tapahtui kummia. Useita erikoisia uusia olentoja tavattiin saariston läheisyydessä, mutta niiden tutkiminen jäi vähäiseksi erittäin epänormaalien sää- ja astraali-ilmiöiden takia. Kun komeetta oli jatkanut matkaansa, oli alueen kasvillisuus ja eliöstö kokenut todella suuria muutoksia. Hienot vihreät metsät olivat kadonneet ja tilalle tuli tumma, iljettävä räme - kaksi aluetta olivat symbioituneet keskenään, astraali profiili muuttunut eriskummalliseksi ja eliöstö muuttunut riippuvaiseksi kasvustosta ja toisinpäin.

Ruotsi

Magian ja teknologian avulla Ruotsi on muuttunut virheästä valtiosta ekofriikin paratiisiksi, jossa saastuttaminen on laitonta ja roskaajia pidetään syntisinä. Metsiä löytyy pitkin maaseutuja ja pohjoista, kun taas etelän maisemia koristavat pellot. Ruotsin kaupungit ovat puhtaita ja vihreitä, joidenka talot toimivat eko-ystävällisillä voimalähteillä. Ruotsi on yksi johtavista vaihtoehto-sähköntuottajista, omistaen monia vesi- ja geotermisiävoimaloita. Ruotsi on selkeästi terveellisin ja parhaiten toimiva valtio koko Unionissa ja on myös yksi maailman parhaimpia paikkoja elää ja asua. Ruotsin hallitus on perinteisesti ollut hyvin korporaatio kielteinen ja onkin yksi syy miksi Unioni on hyvin paljon iskenyt päitään vastakkain Korporaatio Tuomioistuimen kanssa. Voidakseen vastustaa korporaatioita, Ruotsi käyttää korporaatioiden omia aseita näitä vastaan - varjotoimintaa.

Korporaatioista Ruotsissa toimii Erikan lisäksi Hydrolux Engineering, joka vastaa koko Ruotsin sähkoenergian tuotannosta, sekä SAAB, joka on Unionin kolmanneksi suurin korporaatio (edellä Erika ja Kværner-Mærsk) ja työllistää melkein 10% koko Ruotsin väestöstä. SAAB on ollut pitkään kyvykäs AA-statukseen, mutta Tuomioistuin on kieltänyt tämän, koska yrittää näin saada pientä etulyöntiä Unionin ja Tuomioistuimen väliseen sopimussotaan. SAAB on tästä syystä menettänyt paljon markkina-asemaansa Arekselle (GM) ja Renault-Fiatille. SAAB tunnetaan hyvin ekoystävällisistä ja energiaa säästävistä malleistaan.

Ruotsin poliisivoimat ovat voimakkaat ja muutenkin Ruotsi on hyvin turvallinen (ja tylsä) valtio, jossa jokaista vahditaan salaa. Ainut hyvä asia on, että Ruotsin vankilatuomiot ovat maailman lyhimmät. Ainut tahra on Talviyön kultti, joka onnistui takapihallaan Tukholmassa räjäyttämään ydinlatauksen ja rampauttamaan hetkellisesti koko Unionin. Ruotsin pääkaupunki siirtyi Göteborgiin, jossa Unionin pääkonttorit muutenkin oleskelivat ja valtava puhdistustyö on aloitettu Tukholman alueen ydislaskeuman ja astraaliavaruuden puhdistamiseksi.

Norja

Kerran hyvin varakas valtio, Norja on muuttunut köyhäksi, kolkoksi ja surullisen byrokraattiseksi painajaiseksi, ja samalla varjossa eläjien suojapaikaksi. Entinen maailman kolmanneksi suurin öljynviejä, jolla oli vuosiksi budjetti ylijäämää pahojen päivien varalle ja elämänlaadultaan yksi maailman parhaimmista valtiosta, alkoi Heräämisen aikaan sortua. Musta vuorovesi tuhosi useita öljynporauslauttoja ja lähes lamaannutti kalastuksen useiden vuosien ajaksi. Kaikki ei ollut mennetty, sillä säästetyillä rahoilla aloitettiin rakentamaan uusia, täysin kauko-ohjattuja öljynporauslauttoja, sekä muutenkin panostettiin merkittävästi IT-alaan. Internetin kaatuminen ei olisi voinut tulla pahempaan aikaan, sillä Norjan koko talous perustui nyt siihen ja kaikki vuosikymmenien aikaan säästetyt rahat olivat valuneet täysin hukkaan. Valtio talous sortui täydellisesti. Voidakseen selvityä, Norjan piti lähteä hattu kourassa ottamaan lainaa ja rahoittajaksi tuli, kukas muukaan kuin, Zürichin Kiertoradallinen Yhteisöpankin - suomeksi, myivät valtionsa/sielunsa Korporaatio Tuomioistuimelle.

Norjan valtio taskussaan, Tuomioistuimen jäsenet alkoivat kilvan keräämään merestä, vuonoista ja vuorilta mitä irti saivat. Vähän kuin antaisi lapsille vapaat kädet karkkikaupassa. Vuoret avolouhittiin, joet ja putoukset padottiin (ja voimaloitettiin) ja merenpohjaan porattiin reikiä kilometrin välein. Luokkaero kasvoi, kun korporaatiot toivat paikalle omat työvoimansa, syrjäytti paikalliset yhtiöt ja leikkivät "hajoita&valloita"-leikkiä norjalaisilla. Alle neljännes väestöstä sai itselleen pysyviä töitä ja loput joutuivat oman onnensa nojaan. Valtiolla oli ihan omiakin ongelmia, eikä se pystynyt enää pitämään omistaan huolta kuten ennen. Sadat tuhannet syöksyivät köyhyyteen näinä aikoina, aiheuttaen suuria mielenosoituksia ja jyrkän nousun rikollisuuksissa. Valtionjohto ei pystynyt tekemään asialle mitään, joten korporaatiot ottivat vallan omiin käsiinsä, pakottaen köyhät ja työttämät pois kaupunkien keskustoista. Korporaatioiden turvattujen erillisalueiden ulkopuolella poliisi palvelut ovat harvassa ja puutteelliset. Näitä alueita kiusaavat rikollisuus, ala-arvoiset elinolosuhteet ja apatian tunne kaikkialla. Rikollisliigat johtavat katuja päivisin, jengit öisin ja kukaan ei tunne itseään turvatuksi.

Norjassa ei koskaan ole ollut kansallista AA-korporaatioita ja kun Kværnerkin yhdistyi Mærskin kanssa, niin ei ole enää yhtään kansallistakaan korporaatiota. Saeder-Krupp on isoin kala lammikossa ja AA-korporaatio AG Chemien kanssa he ovat ottaneet lähes täydellisesti valtaansa Norjan entisen öljybisneksen. Paljoa ei ole enää öljyä jäljellä, mutta se ei estä viimeistenkin etsimistä räjäyttämällä aina enemmän ja enemmän merenpohjaa, josta ei eko-ryhmittymät ole riemuissaan. S-K:lla on myös monia öljynjalostamoita ja muita tehtaita syvällä vuonoissa, joissa on hyvä hoitaa rauhassa hämärähommia. Japanilaisia korporaatioita ei paljoa muualta Euroopasta löydy, mutta Oslossa ja Trondheimista löytyy erityisesti näiden kyberteknologia yhtiöitä.

Osloon on rakennettu muuri, joka kattaa koko kaupungin keskustan. Muurin sisällä asuvat ne, joilla on valtaa ja rahaa, sekä korporaatioden arkologeissa näiden työntekijät. Muurien ulkopuolella asuvat onnettomat massat, jotka yrittävät selvitä. Mitä pidemmälle mennään, sitä vähemmän näet poliiseja. Oslo on turvapaikka rikollisille ja lähes-rikollisille aineksille, jotka tietävät miten manipuloida ja väistellä hitaasti liikkuvaa byrokratian koneistoa. Voryllä on useita operaatioita täällä rahanpesusta, huijauksista ja veropetokista, aina huumeiden ja aseiden myyntiin. Varjoissa Oslo on myös kuuluisa varjoklinikoiden tasosta. Kyber- ja biowarea, erityisesti laitonta ja vaikeasti saatavaa, on helposti täällä saatavilla, ja sekä implanttien, että asentajien taso on hyvin korkealla. Norja tarjoaa verohelpotuksia ja on löysä säännösten kanssa, innostaakseen pienten ja uusien bioteknologia yhtiöiden lisääntymistä, jotka usein huomaavat varjoklinikoiden pyörittämisen oman bisneksensä sivussa erittäin helpoksi ja tuottoisaksi. Useat näistä joutuu isompien syödyiksi parin vuoden sisällä, mutta uusia perustetaan samaa tahtia. Myös johtavat bioteknologia korporaatiot (eli Japanilaiset) harjoittavat uusien tuotteidensa kenttätestausta Oslossa, joka on vain hyvää bisnekselle. Oslossa myös toimii Voryn pyörittämä Musta (osake)Pörssi, jonka paikka vaihtuu kerran viikossa.

Tanska

(Tekstin kirjoittaneet henkilöt olivat Tanskalaisia. Tästä syystä Tanskasta kerrotaan hiukan enemmän.) Tanskallakaan ei ole mennyt vahvasti Heräämisen jälkeen ja moni muu yhtä pieni valtio olisi jo luuhistunut, mutta ei Tanska. Tanskalaiset tietävät olevansa vain pieni ratas isossa koneistossa, jotan he ovat päättäneet tehdä sen, missä ovat hyviä ja tehdä sen parhaiten. Tanskalaiset ovat yhtä aikaa nöyriä ja ylpeitä, ja joskus ylpeitä siitä, että ovat nöyriä. Koska Tanskalla on pitkä yhteinen historia Skandinavian kanssa, oli heidän mukaansa ottaminen Unioniin enemmänkin oletus kuin kysymys. Tanskalla on vahvat demokraattiset perinteet ja pieni alue auttaa korporaatioden nälkää vastaan. Fyn on ainut alue, jossa korporaatiot ovat saaneet valtiollisen johdon hallintaansa.

Vuosisadan alussa Tanskalla meni hyvin. Tanska kuului EU:in ja sen talous ja vauraus oli nousussa. Vuosi 2011 muutti kaiken: ensin VITAS iski, tappaen 20% väestöstä ja sen jälkeen Musta Vuorovesi, joka hukutti Juutinrauman itäisen niemen täysin myrkkyvedellä. Pakolaisia alkoi virrata Juutinraumasta Själlannin saarelle, luoden jännitettä joka jatkuu tähän päivään asti. Fyn on ainut paikka, joka on säilynyt ennallaan kaikkien ongelmien jälkeen. Vuoden '29 Internetin Kaatuminen vaurioitti huomattavasti Tanskan hyvinvointivaltiota. Suurin osa yleisistä asiakirjoista katosi ja valtiolla ei ollut rahaa maksaa ihmisten palkkoja. Hetken aikaa koko talous tipahti vaihtokauppa talouteen. Pimeitä markkinoita levisi koko Tanskaan ja useat jatkavat edelleenkin toimintaansa, erityisesti Juurinraumalla. Tanska oli edelleen hukassa Kaatumisen jäljiltä, kun Eurosodat alkoivat. Tanska olisi voinut estää Venäjän Baltian meren laivaston etenemisen Mustalle Merelle sulkemalla salmensa, mutta koska valtio ei saanut ulkomailta tukea tai painostusta tähän, he antoivat Venäläisille vapaan kulun. Tämä neutraali päätös luultavasti pelasti Tanskan Venäjän miehitykseltä ja muutenkaan Tanska ei ollut mukana Eurosodissa, paitsi ottaessaan vastaan pakolaisia Puolasta ja antaen humanitääristä tukea minkä kykenivät.

Tanskassa on useita pieniä ja keskikokoisia yhtiötä, sekä monet megakorporaatiot pitävät täällä vähintään värväystoimistoa. Isoimpana tietenkin Kværner-Mærsk, mutta tätä paljon mielenkiintoisempi on Tyr Inc. Tyr sai alkunsa 2006, kun useat Tanskalaiset turva-alan fimat yhdistyivät. Heräämisen jälkeen yhtiö alkoi panostamaan maagisiin turvapalveluihin, sekä myöhemmin laajensi aseistettuihin Valkyrie hätäpalveluihin ja Einheriar eliitti turvajuokkoihin, jotka toimivat ympäri Eurooppaa. Tyr nousi kohinalla saadessaan sopimuksen Mærskin kaikkiin turvapalveluihin ja vahvistivat vielä asemiaan hankkiessaan Kristianian vapaakauppakaupungin, ollen näin kaikkein nopeiten kehittyvä yhtiö koko Skandinaviassa.

Suurin osa Juutinraumaa on edelleenkin myrkillistä jätemaata. Se ei kuitenkaan estä siellä asumista. Monet korporaatiot nauttivat yksityisyydestä, joten alueelta löytyy useita pieniä rekisteröimättömiä tutkimuslaitoksia. Vuonna '31 Tanskan hallitus tajusi, että maa ei puhdista itse itseään, joten se laati "Maata maasta"-lain, antaen maaoikeudet alueelle, jonka joku puhdistaa. Aluksi alkoi järkyttävä maanvaltaus, mutta se alkoi hidastumaan, kun tajuttiin kuinka pahasti saastunut maaperä todellisuudessa oli. Harvoja projektejaan jatkavia on Tyr, joka käyttää vankejaan puhdistamiseen, ja hekin joutuvat luovuttamaan puolet puhdistamastaan maasta Tanskan valtiolle.

Själlannin saarella oleva Kööpenhamina on aina ollut Euroopan pienin "suuri" kaupunki. Tämä muuttui yhdessä yössä, kun pakolaisia alkoi virtaamaan Juutinraumalta Mustan Vuoroveden tuhojen seurauksena. Väliaikaiset hökkelitalot Kööpenhaminan etelä puolella muuttuivat ajan myötä pysyviksi ja suurimmalla osalla siellä olevasta väestöstä ei ole SINiä. Muutenkin Kööpenhamina alkoi leviämään ja pian Malmöstä tuli sen suurin lähiö. 3,5 miljoonan hengen kaupunki ylettyy nyt lännessä Roskildeen, idässä Malmöön, pohjoisessa Helsingöriin ja etelässä Kögeen. Ruotsalais-Tanskalainen julkinen(!) yhteispoliisi pitää järjestystä yllä, mutta sitä täydennetään Tyrin ja muiden turvallisuus yhtiöiden palveluilla. Kristianian vapaakauppakaupungissa, keskellä Kööpenhaminaa, pystyt kauppaamaan melkein mitä vaan, kunhan sinulla on yksi 42:sta Tyrin myöntämästä lisenssistä tai Tyrin myöntämä vierailijapassi.

Osa Juutinrauman pakolaisista pakkasivat tavaransa veneihinsä ja lähtivät kohti Själlantia. Kun heidät otettiin vastaa vähemmän kuin avoimin käsivarsin, he lähtivät etsimään turvasatamaa jostain muualta. Henrik Gaarde, tunnettu yksityisyrittäjä ja eksentrikko, tuli apuun. Hän ankkuroi kaksi suurta konttisalusta ja öljynporauslautta Troldenin Amagerin saaren itäpuolelle, yhdisti nämä yhteen kelluvilla silloilla ja kutsui ihmiset sinne liittymään mukaan. Alue pian kehittyi kelluvaksi kaupungiksi, joka nimettiin pian "Laiva kaupungiksi". Siitä tuli suojasatama vaihtoehto elämäntyylisille, rikollisille ja muille reunaryhmille. Gaarden kuollessa vuonna 2042, Laiva kaupungin otti haltuunsa Luka Jankevitch Lobatchevski Vorystä. Vory pitää "järjestystä" yllä Troldenin ja kahden konttilaivan välillä, ja mainostaa kaupunkia turisteille, ollen näin Tanskan toiseksi suurin turistikohde 200 000 vierailijalla per vuosi. Paikalle on rakennettu myös kasino ja kaksi hotellia. Voryn "pääalueen" ulkopuolella Laiva kaupungin asukkaat omaavat tiukkaan punotun kulttuurin. Joillain alueella kaikki käy: BTL:t, alaikäisten prostituutio, "silppojatohtorit", aseiden myynti, jne. Pinnan alla mini-sukellusveneet tulevat ja menevät, tehden näin Laiva kaupungista tärkeimmän salakuljettajien välietapin Tanskan ja Baltian meren välillä.

Islanti

Islantia suunnitellaan otettavaksi mukaan Skandinavian Unioniin (kuten myös Balttian maita), mutta sen enempää ei saaresta ole kirjoista tietoa löytynyt. Todettu varmaankin sen verran tylsäksi (ja vähä mytologiseksi), että tekijät ovat päättäneet jättää sen vain lillumaan Atlanttiin.

Takaisin