Ero sivun ”Varjojuoksu:Ryhmittymät” versioiden välillä

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: == Organisoitu rikollisuus == === Yakuza === === Mafia === === Triad === === Vory === === Kummitus Kartellit === === Muut === == Rasistiset ja Pro-meta ryhmittymät == === Hum...)
 
Rivi 2: Rivi 2:
  
 
=== Yakuza ===
 
=== Yakuza ===
 +
 +
Yakuzat, myös kutsutaan ''gokudou:ksi'', ovat Japanista lähtöisin oleva perinteitä noudattava rikollisuus ryhmittymä. Useat Yakuzat pitävät itse itseään kunniallisina "samuraiden perillisinä", vaikka japanilainen terminologia pitävät heitä ''boryokudan:eina'' (väkivalta ryhminä). Toisin kuin muut vanhat rikollisryhmittymät (Mafia ja Triadit), jotka kehittyivät salaseuroista, Yakuzat aloittivat aikoja sitten ''machi yakko:na'' (kaupungin palvelija), jotka puolustivat yhteisöjä rikollisilta tai olivat omasta mielestään "mestarittomia samurai sotureita". Tästä syystä, ainakin Japanin Keisarillisessa Valtiossa ja sen protektoraateissa, Yakuza pitää avoimia toimistoja, joissa jopa ovella kertovat oman ryhmittymänsä nimen ja tunnuksen. Yakuzan miesten tunnuksena on pitää tyylikkäitä mustia pukuja, sekä aurinkolaseja, että kansalaiset pystyvät tunnistamaan heidät helposti. Jäsenet usein pitävät puvussaan ryhmänsä tunnuspinssiä, sekä voivat avoimesti esitellä tatuointejaan tai kyberosiaan.
 +
 +
Yakuza ryhmittymää normaalisti johtaa ''Oyabun'' (isä, pomo) tai ''Kumicho'' (perheen pää), joka antaa käskyjä alaisilleen, ''kobun'' (lapsi), joka ryhmittymänä pohjautuu perinteiseen japanilaiseen sosiaalihierakiaan, ''senpai-kohai:hin'' (mestari-oppilas). Yakuza perhe taas pohjautuu ''sakazuki''-rituaaliin (saken jakaminen), jota myös käytetään perinteisessä shinto hääseremoniassa. Henkilö joka tarjoaa toiselle oman sake kuppinsa, on tämän isoveli ja joka taas voi tarjota toiselle, ollen tämän isoveli. Yakuza perhe pitää yhtä ja yleinsä Yakuza perheeseen liittyvä katkaisee suhteensa vanhaan perheeseensä. Yakuza ryhmittymään perinteisesti otetaan vain japanilaisia, miehiä ja ihmisiä, mutta nykyään monet perheet ovat ensin alkaneet ottamaan puolijapanilaisia (ihmismiehiä), ja myöhemmin jopa naisia ja metaihmis japanilaisia, mutta näitä yleensä käytetään vain soluttautumisagentteina.
 +
 +
Yakuzat ovat levinneet Japanilaisten korporaatioiden mukana ympäri maailmaa ja mm. Pohjois-Amerikan perheet eivät enää ole Japanilaisten perheiden vallassa. Yakuzat harjoittavat yleisesti paritusta, uhkapelejä, ''sokaiya'' (suojelurahastus), huumeiden myyntiä ja lastu bisnestä.
  
 
=== Mafia ===
 
=== Mafia ===
 +
 +
Mafialla yleinsä tarkoitetaan ''La Cosa Nostraa'', Italian Mafiaa, vaikka termiä yleisesti käytetään myös kaikkiin Eurooppalaisiin etnisiin rikollisryhmittymiin, joista suurimman osan ''La Cosa Nostra'' on jo sulauttaunut itseensä. Mafia on upoutunut syvälle traditioihinsa ja sisäisiin riitoihin. Yksi suurimmista syistä, joka on aiheuttanut mafialle kapuloita rattaisiin, on ulkomaalaisten kulttuurien rikollisuuksien (kuten Yakuzat, Triadit ja Vory) lisääntyminen heidän alueillaan pohjois-Amerikassa, jotka haittaavat alueiden toimintaa, samalla kun jokainen ''Capo'' tahtoo lisätä omaa valtaansa Mafian itsensä sisällä. Kuten vanha sanonta sanoo: "Mafian suurin vihollinen on Mafia itse". Kaksi tärkeintä hyvettä Mafialla ovat ''omerta'' (hiljaisuus) ja ''rispetto'' (kunnioitus). Sinä et puhu Mafian asioista ulkopuolisille, sekä olet velvollinen pitämään yllä kunniaa ja kunnioittamaan perhettä.
 +
 +
Mafia on ogranisoitu perheisiin, joita johtaa ''Donit''. Perheet on organisoitu alueiden mukaan (yleinsä suurkaupunkien), joista jokaista aluetta johtaa ''Capo'' (tai ''Capa'' jos nainen). ''Capo'' johtajat kokonaisuudessa muodostavat ryhmittymän, jota kutsutaan ''Commissiooneksi''. ''Commissioone'' teoriassa reportoi Sisäpiirille, jossa on 12 voimakkainta ''Donia'' ja ''Capoa'', joita johtaa ''Capo di tutti Capi'', Iso Pomo. Perheiden johto on yleensä periytyvää, pitkälti vielä Italialaista verta, mutta Mafia ei rivimiestensä paikoille estä ketään tulemasta kun katsotaan etnisyyttä, sukupuolta tai rotua. Eurooppalaisesta perästä saa eniten plussaa, kun taas aasialaisia tullaan harkitsemaan hyvin pitkään.
 +
 +
Euroopassa ''Cosa Nostra'' ei olekaan ainut kala lammikossa, sillä useampi muukin Mafia ryhmittymä, kuten ''Camorrat'', taistelevat siellä vallasta. Täälläkin on kuitenkin saatu Mafioiden yhteinen ''Commissioone'', joka toimii enemmän kuin Korporaatio Tuomioistuin, ohjaten yhteisiä intressejä, mutta ei kuitenkaan vähentäen ryhmittymien välisiä voimatasapainoiluja.
 +
 +
Mafiat on mukana kaikenlaisessa mahdollisessa rikollisuudessa, mutta erityisesti salakuljetuksissa (varsinkin rahtilaivoilla), kirityksissä, koronkiskonnassa, kidnappauksissa ja uhkapeleissä.
  
 
=== Triad ===
 
=== Triad ===
Rivi 13: Rivi 27:
 
=== Muut ===
 
=== Muut ===
  
== Rasistiset ja Pro-meta ryhmittymät ==
+
== Poliittiset kiihkoilijat ==
 +
 
 +
=== Vihreät ===
 +
 
 +
=== Anti-Korporaatio ryhmät ===
 +
 
 +
=== Anti-Metaihmiset ===
 +
 
 +
==== Humanis Policlub ====
 +
 
 +
=== Pro-Metaihmiset ===
  
=== Humanis Policlub ===
+
== Tee-Se-Itse Rikolliset ==
  
== Tamanous ==
+
=== Tamanous ===
  
 
[[Varjojuoksu:Main|Takaisin]]
 
[[Varjojuoksu:Main|Takaisin]]

Versio 4. lokakuuta 2008 kello 22.09

Organisoitu rikollisuus

Yakuza

Yakuzat, myös kutsutaan gokudou:ksi, ovat Japanista lähtöisin oleva perinteitä noudattava rikollisuus ryhmittymä. Useat Yakuzat pitävät itse itseään kunniallisina "samuraiden perillisinä", vaikka japanilainen terminologia pitävät heitä boryokudan:eina (väkivalta ryhminä). Toisin kuin muut vanhat rikollisryhmittymät (Mafia ja Triadit), jotka kehittyivät salaseuroista, Yakuzat aloittivat aikoja sitten machi yakko:na (kaupungin palvelija), jotka puolustivat yhteisöjä rikollisilta tai olivat omasta mielestään "mestarittomia samurai sotureita". Tästä syystä, ainakin Japanin Keisarillisessa Valtiossa ja sen protektoraateissa, Yakuza pitää avoimia toimistoja, joissa jopa ovella kertovat oman ryhmittymänsä nimen ja tunnuksen. Yakuzan miesten tunnuksena on pitää tyylikkäitä mustia pukuja, sekä aurinkolaseja, että kansalaiset pystyvät tunnistamaan heidät helposti. Jäsenet usein pitävät puvussaan ryhmänsä tunnuspinssiä, sekä voivat avoimesti esitellä tatuointejaan tai kyberosiaan.

Yakuza ryhmittymää normaalisti johtaa Oyabun (isä, pomo) tai Kumicho (perheen pää), joka antaa käskyjä alaisilleen, kobun (lapsi), joka ryhmittymänä pohjautuu perinteiseen japanilaiseen sosiaalihierakiaan, senpai-kohai:hin (mestari-oppilas). Yakuza perhe taas pohjautuu sakazuki-rituaaliin (saken jakaminen), jota myös käytetään perinteisessä shinto hääseremoniassa. Henkilö joka tarjoaa toiselle oman sake kuppinsa, on tämän isoveli ja joka taas voi tarjota toiselle, ollen tämän isoveli. Yakuza perhe pitää yhtä ja yleinsä Yakuza perheeseen liittyvä katkaisee suhteensa vanhaan perheeseensä. Yakuza ryhmittymään perinteisesti otetaan vain japanilaisia, miehiä ja ihmisiä, mutta nykyään monet perheet ovat ensin alkaneet ottamaan puolijapanilaisia (ihmismiehiä), ja myöhemmin jopa naisia ja metaihmis japanilaisia, mutta näitä yleensä käytetään vain soluttautumisagentteina.

Yakuzat ovat levinneet Japanilaisten korporaatioiden mukana ympäri maailmaa ja mm. Pohjois-Amerikan perheet eivät enää ole Japanilaisten perheiden vallassa. Yakuzat harjoittavat yleisesti paritusta, uhkapelejä, sokaiya (suojelurahastus), huumeiden myyntiä ja lastu bisnestä.

Mafia

Mafialla yleinsä tarkoitetaan La Cosa Nostraa, Italian Mafiaa, vaikka termiä yleisesti käytetään myös kaikkiin Eurooppalaisiin etnisiin rikollisryhmittymiin, joista suurimman osan La Cosa Nostra on jo sulauttaunut itseensä. Mafia on upoutunut syvälle traditioihinsa ja sisäisiin riitoihin. Yksi suurimmista syistä, joka on aiheuttanut mafialle kapuloita rattaisiin, on ulkomaalaisten kulttuurien rikollisuuksien (kuten Yakuzat, Triadit ja Vory) lisääntyminen heidän alueillaan pohjois-Amerikassa, jotka haittaavat alueiden toimintaa, samalla kun jokainen Capo tahtoo lisätä omaa valtaansa Mafian itsensä sisällä. Kuten vanha sanonta sanoo: "Mafian suurin vihollinen on Mafia itse". Kaksi tärkeintä hyvettä Mafialla ovat omerta (hiljaisuus) ja rispetto (kunnioitus). Sinä et puhu Mafian asioista ulkopuolisille, sekä olet velvollinen pitämään yllä kunniaa ja kunnioittamaan perhettä.

Mafia on ogranisoitu perheisiin, joita johtaa Donit. Perheet on organisoitu alueiden mukaan (yleinsä suurkaupunkien), joista jokaista aluetta johtaa Capo (tai Capa jos nainen). Capo johtajat kokonaisuudessa muodostavat ryhmittymän, jota kutsutaan Commissiooneksi. Commissioone teoriassa reportoi Sisäpiirille, jossa on 12 voimakkainta Donia ja Capoa, joita johtaa Capo di tutti Capi, Iso Pomo. Perheiden johto on yleensä periytyvää, pitkälti vielä Italialaista verta, mutta Mafia ei rivimiestensä paikoille estä ketään tulemasta kun katsotaan etnisyyttä, sukupuolta tai rotua. Eurooppalaisesta perästä saa eniten plussaa, kun taas aasialaisia tullaan harkitsemaan hyvin pitkään.

Euroopassa Cosa Nostra ei olekaan ainut kala lammikossa, sillä useampi muukin Mafia ryhmittymä, kuten Camorrat, taistelevat siellä vallasta. Täälläkin on kuitenkin saatu Mafioiden yhteinen Commissioone, joka toimii enemmän kuin Korporaatio Tuomioistuin, ohjaten yhteisiä intressejä, mutta ei kuitenkaan vähentäen ryhmittymien välisiä voimatasapainoiluja.

Mafiat on mukana kaikenlaisessa mahdollisessa rikollisuudessa, mutta erityisesti salakuljetuksissa (varsinkin rahtilaivoilla), kirityksissä, koronkiskonnassa, kidnappauksissa ja uhkapeleissä.

Triad

Vory

Kummitus Kartellit

Muut

Poliittiset kiihkoilijat

Vihreät

Anti-Korporaatio ryhmät

Anti-Metaihmiset

Humanis Policlub

Pro-Metaihmiset

Tee-Se-Itse Rikolliset

Tamanous

Takaisin