Ero sivun ”Varjojuoksu:Ryhmittymät” versioiden välillä

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
 
Rivi 20: Rivi 20:
  
 
=== Triad ===
 
=== Triad ===
 +
 +
Triadit, tai "Taivaan, Maan ja Miehen salaseura", ovat Kiinalainen rikollisjärjestö, jotka omasta mielestään ovat viiden selviytyneen Shaolin-munkin perillisiä. Heidän tehtävänään oli kukistaa Manchu-dynastia ja tuoda Kiina takaisin Ming-dynastian kulta-ajalle. Vielä nykyäänkin Triadit näkevät itsensä patrioottisina anti-sankareina, jolla peittävät verisen rikollisen elämäntyylinsä. Jokainen Triad ryhmittymä on oma organisaationsa ja niillä ei ole, Mafian ja Yakyzan tyyliin, yhtenäistä keskusjohtoa. Erona on myös, että Triadit ovat, vielä Mafiaakin, avoimempia ottamaan keitä tahansa, jopa ei kiinalaisia, jäseniä riviinsä. Erityisesti monia Heränneitä, sekä magian käyttäjiä, että adepteja, löytyy Triadien riveistä paljon.
 +
 +
Triadien kulttuurissa yhdistyy menneet traditiot ja modernit tavat enemmän kuin muilla rikollisryhmittymillä. Ylhäällä olevat johtajat noudattavat vanhoja perinteitä, rituaaleja ja levittävät vanhoja myyttejä, kun taas pohjatasolla triadien soturit ovat nykyaikaisia jengiläisiä. Ylimpänä löytyy ''Shan Chu'' (jolla on monia hienoja rituaalisia nimiä), joka johtaa organisaatiota, mutta ei itse koskaan likaa käsiään vereen. Monet ''Shan Chut'' elävät normaalia elämäänsä bisnesmiehinä, mutta toisin kuin Yakuza pomot, jotka istuvat korporaatioiden johdoissa, ''Shan Chut'' ovat nöyriä ja usein he vain pitävät omaa pientä ravintolaa. ''Shan Chun'' ala puolelta löytyy ''Fu Shan Chu'' (oikea käsi, joka käskyttää sotureita), ''Heung Chu''  (seremoniamestari, "uskonnollinen" johtaja, nykyään aina Herännyt) ja ''Sin Fung'' ("vartija", rekrytoi uusia jengejä triadiin). Isoissa ryhmittymissä on vielä ''Sheung Fa:t'', jotka ovat suurimpien jengien kersantteja, mutta joilla ei ole lähellekään samanlaista valtaa kuin ''Shan Chun'' "sisäringillä".
 +
 +
Alimpana ovat jengiläiset, jotka eivät koskaan ole kosketuksissa itse ''Shan Chuhun''. Jengit ovat tehneet Triadille uskollisuusvalan ja ''Shan Chun'' tehtävä on pitää jengien välit kunnossa. Jengit toimivat omilla alueillaan, omilla tavoillaan ja maksavat osuuden tuloistaan Triadille. Jengeillä on yleinsä vielä kolme alipomoa, jotka ovat suoraan vastuussa alueen ''Sheung Faalle''. Toiset Triadit saattavat näyttää ulospäinkin yhtenäiseltä, kun taas jotkut ovat hyvinkin hajanainen joukko, jotka todellisuudessa ovat hyvin organisoitu hajanainen joukko.
 +
 +
Triadeja ei paljoakaan löydy Kiinan ja pohjois-Amerikan ulkopuolella. Triadit erikoistuvat kiristyksiin, suojeluun, salakuljetuksiin, laittomiin huumeisiin ja BTL-lastuihin.
  
 
=== Vory ===
 
=== Vory ===
 +
 +
Vory, koko nimeltään ''Vory v Zakone'' ("varkaat jotka noudattavat sääntöjä" tai "varkaat lain sisällä"), on Venäjän Vallankumouksen aikaan syntynyt rikollisjärjestö. Vuosien aikana Vory on jakautunut kahteen ryhmittymään, joista Punainen Vory on Venäjällä ja läntisessä pohjois-Amerikassa, kun taas Valkoinen "karkoitettu" Vory hallitsee itä- ja pohjois-Euroopassa, sekä pohjois-Amerikan itäosissa. Voryä löytyy myös muualta maailmasta, johtuen Voryn väkivaltaisesta ja tehokkaasta laajenemis käytännöstä, jossa systemaattisesti ja tehokkaasti tuhotaan muut rikollisorganisaatiot. Huolimatta tästä kaikesta, monet kutsuvat edelleen kaikkia Voryn jäseniä "Venäjän Mafiaksi".
 +
 +
Mafian tyyliin, Vory on organisoitu ryhmittymiin (tai ''organizatsya''), jotka hallitsevat eri alueita ja tekevät omia hommiaan, mutta ovat yhden johtajan alaisuudessa (punaisilla ja valkoisilla tietenkin omansa). Ylhäällä on ''Vor'' tai ''Avtoritet'', seuraavana ''sovetnik:it'' eli neuvonantajat, sitten ''lideri'' eli pikku-pomot, jotka johtavat ryhmittymiä ja alimman tason sotilaita kutsutaan ''shestiorka:ksi''. Sukulaisuus ja verisiteet ovat tärkeitä, mutta Vory enemmänkin hallitsee pelon ja väkivallan avulla, jolloin luottamus ja ystävyys on vaikeasti saavutettavissa. Voryn sisällä pyörii ''obshchak'', keskitetty rahoitus, johon kaikki jäsenet antavat rahaa (kuin vakuutusyhtiölle). ''Obshchak'' rahoittaa tärkeitä projekteja, jäseniä jotka ovat pulassa ja erityisesti vangittuja jäseniä, sillä monia ryhmittymiä pyöritetään täysin vankilan sisältä. ''Obshchak'' on siis käytännössä rahasto, jolla "rasvataan pyöriä".
 +
 +
Ryhmittymät ovat usein toistensa kanssa "varjosodissa" saadakseen lisää valtaa. Se, sekä sota perinteisen Mafian kanssa, sekä Amerikassa, että Euroopassa, ovat suurin este Voryn leviämiselle ja ovat usein uhkana jopa tuhota sen täysin.
 +
 +
Voryn bisneksinä pidetään salakuljetusta ja mustan marketin tuotteita, mutta todellinen rahakkain tulonlähde on "pimeiden" tietojen myynti ja ostaminen.
  
 
=== Kummitus Kartellit ===
 
=== Kummitus Kartellit ===
 +
 +
Perinteiset huumeviljelijät keski- ja etelä-Amerikassa kärsivät kovasti uudenlaisten elektronisten huumeiden, aka BTL:n, tulosta markkinoille, mutta kiitos bioteknologian kehittymisen, he ovat saaneet moninkertaistettua satojensa määrää ja ovat taas mukana bisneksessä. Suurimpana uutuutena ja myyntivalttina kartellit ovat alkaneet myydä biomuunneltuja Heränneistä kasveista tehtyjä huumeita, jotka ovat vähitellen leviämässä yläluokan huumeista katudiilereillekin. Sitä päivää odottaessa.. (ryhmittymän koostumus vielä epäselvä)
  
 
=== Muut ===
 
=== Muut ===
 +
 +
Isojen hiekkalaatikolla leikkii myös Pueblon Kosharit (intiaaneja), Turkkilaiset ja Kabulilaiset Maffiyat, Arabilaiset Al-Akhirahit, Korealaiset Seuolpa Ringit/Jo Pok ja monet muut. Lisäksi on monia erikoistuneita ryhmittymiä, kuten salakuljettaja ryhmiä, piraattilaivastoja, salamurhaaja ryhmittymiä, kuten Chimera ja Smokers' Club, sekä lukematon määrä pelkästään Matrix-rikoksiin erikoistuvia rikollisryhmittymiä.
  
 
== Poliittiset kiihkoilijat ==
 
== Poliittiset kiihkoilijat ==
Rivi 39: Rivi 59:
 
=== Pro-Metaihmiset ===
 
=== Pro-Metaihmiset ===
  
== Tee-Se-Itse Rikolliset ==
+
== Tamanous ==
 
 
=== Tamanous ===
 
  
 
[[Varjojuoksu:Main|Takaisin]]
 
[[Varjojuoksu:Main|Takaisin]]

Nykyinen versio 5. lokakuuta 2008 kello 12.44

Organisoitu rikollisuus

Yakuza

Yakuzat, myös kutsutaan gokudou:ksi, ovat Japanista lähtöisin oleva perinteitä noudattava rikollisuus ryhmittymä. Useat Yakuzat pitävät itse itseään kunniallisina "samuraiden perillisinä", vaikka japanilainen terminologia pitävät heitä boryokudan:eina (väkivalta ryhminä). Toisin kuin muut vanhat rikollisryhmittymät (Mafia ja Triadit), jotka kehittyivät salaseuroista, Yakuzat aloittivat aikoja sitten machi yakko:na (kaupungin palvelija), jotka puolustivat yhteisöjä rikollisilta tai olivat omasta mielestään "mestarittomia samurai sotureita". Tästä syystä, ainakin Japanin Keisarillisessa Valtiossa ja sen protektoraateissa, Yakuza pitää avoimia toimistoja, joissa jopa ovella kertovat oman ryhmittymänsä nimen ja tunnuksen. Yakuzan miesten tunnuksena on pitää tyylikkäitä mustia pukuja, sekä aurinkolaseja, että kansalaiset pystyvät tunnistamaan heidät helposti. Jäsenet usein pitävät puvussaan ryhmänsä tunnuspinssiä, sekä voivat avoimesti esitellä tatuointejaan tai kyberosiaan.

Yakuza ryhmittymää normaalisti johtaa Oyabun (isä, pomo) tai Kumicho (perheen pää), joka antaa käskyjä alaisilleen, kobun (lapsi), joka ryhmittymänä pohjautuu perinteiseen japanilaiseen sosiaalihierakiaan, senpai-kohai:hin (mestari-oppilas). Yakuza perhe taas pohjautuu sakazuki-rituaaliin (saken jakaminen), jota myös käytetään perinteisessä shinto hääseremoniassa. Henkilö joka tarjoaa toiselle oman sake kuppinsa, on tämän isoveli ja joka taas voi tarjota toiselle, ollen tämän isoveli. Yakuza perhe pitää yhtä ja yleinsä Yakuza perheeseen liittyvä katkaisee suhteensa vanhaan perheeseensä. Yakuza ryhmittymään perinteisesti otetaan vain japanilaisia, miehiä ja ihmisiä, mutta nykyään monet perheet ovat ensin alkaneet ottamaan puolijapanilaisia (ihmismiehiä), ja myöhemmin jopa naisia ja metaihmis japanilaisia, mutta näitä yleensä käytetään vain soluttautumisagentteina.

Yakuzat ovat levinneet Japanilaisten korporaatioiden mukana ympäri maailmaa ja mm. Pohjois-Amerikan perheet eivät enää ole Japanilaisten perheiden vallassa. Yakuzat harjoittavat yleisesti paritusta, uhkapelejä, sokaiya (suojelurahastus), huumeiden myyntiä ja lastu bisnestä.

Mafia

Mafialla yleinsä tarkoitetaan La Cosa Nostraa, Italian Mafiaa, vaikka termiä yleisesti käytetään myös kaikkiin Eurooppalaisiin etnisiin rikollisryhmittymiin, joista suurimman osan La Cosa Nostra on jo sulauttaunut itseensä. Mafia on upoutunut syvälle traditioihinsa ja sisäisiin riitoihin. Yksi suurimmista syistä, joka on aiheuttanut mafialle kapuloita rattaisiin, on ulkomaalaisten kulttuurien rikollisuuksien (kuten Yakuzat, Triadit ja Vory) lisääntyminen heidän alueillaan pohjois-Amerikassa, jotka haittaavat alueiden toimintaa, samalla kun jokainen Capo tahtoo lisätä omaa valtaansa Mafian itsensä sisällä. Kuten vanha sanonta sanoo: "Mafian suurin vihollinen on Mafia itse". Kaksi tärkeintä hyvettä Mafialla ovat omerta (hiljaisuus) ja rispetto (kunnioitus). Sinä et puhu Mafian asioista ulkopuolisille, sekä olet velvollinen pitämään yllä kunniaa ja kunnioittamaan perhettä.

Mafia on ogranisoitu perheisiin, joita johtaa Donit. Perheet on organisoitu alueiden mukaan (yleinsä suurkaupunkien), joista jokaista aluetta johtaa Capo (tai Capa jos nainen). Capo johtajat kokonaisuudessa muodostavat ryhmittymän, jota kutsutaan Commissiooneksi. Commissioone teoriassa reportoi Sisäpiirille, jossa on 12 voimakkainta Donia ja Capoa, joita johtaa Capo di tutti Capi, Iso Pomo. Perheiden johto on yleensä periytyvää, pitkälti vielä Italialaista verta, mutta Mafia ei rivimiestensä paikoille estä ketään tulemasta kun katsotaan etnisyyttä, sukupuolta tai rotua. Eurooppalaisesta perästä saa eniten plussaa, kun taas aasialaisia tullaan harkitsemaan hyvin pitkään.

Euroopassa Cosa Nostra ei olekaan ainut kala lammikossa, sillä useampi muukin Mafia ryhmittymä, kuten Camorrat, taistelevat siellä vallasta. Täälläkin on kuitenkin saatu Mafioiden yhteinen Commissioone, joka toimii enemmän kuin Korporaatio Tuomioistuin, ohjaten yhteisiä intressejä, mutta ei kuitenkaan vähentäen ryhmittymien välisiä voimatasapainoiluja.

Mafiat on mukana kaikenlaisessa mahdollisessa rikollisuudessa, mutta erityisesti salakuljetuksissa (varsinkin rahtilaivoilla), kirityksissä, koronkiskonnassa, kidnappauksissa ja uhkapeleissä.

Triad

Triadit, tai "Taivaan, Maan ja Miehen salaseura", ovat Kiinalainen rikollisjärjestö, jotka omasta mielestään ovat viiden selviytyneen Shaolin-munkin perillisiä. Heidän tehtävänään oli kukistaa Manchu-dynastia ja tuoda Kiina takaisin Ming-dynastian kulta-ajalle. Vielä nykyäänkin Triadit näkevät itsensä patrioottisina anti-sankareina, jolla peittävät verisen rikollisen elämäntyylinsä. Jokainen Triad ryhmittymä on oma organisaationsa ja niillä ei ole, Mafian ja Yakyzan tyyliin, yhtenäistä keskusjohtoa. Erona on myös, että Triadit ovat, vielä Mafiaakin, avoimempia ottamaan keitä tahansa, jopa ei kiinalaisia, jäseniä riviinsä. Erityisesti monia Heränneitä, sekä magian käyttäjiä, että adepteja, löytyy Triadien riveistä paljon.

Triadien kulttuurissa yhdistyy menneet traditiot ja modernit tavat enemmän kuin muilla rikollisryhmittymillä. Ylhäällä olevat johtajat noudattavat vanhoja perinteitä, rituaaleja ja levittävät vanhoja myyttejä, kun taas pohjatasolla triadien soturit ovat nykyaikaisia jengiläisiä. Ylimpänä löytyy Shan Chu (jolla on monia hienoja rituaalisia nimiä), joka johtaa organisaatiota, mutta ei itse koskaan likaa käsiään vereen. Monet Shan Chut elävät normaalia elämäänsä bisnesmiehinä, mutta toisin kuin Yakuza pomot, jotka istuvat korporaatioiden johdoissa, Shan Chut ovat nöyriä ja usein he vain pitävät omaa pientä ravintolaa. Shan Chun ala puolelta löytyy Fu Shan Chu (oikea käsi, joka käskyttää sotureita), Heung Chu (seremoniamestari, "uskonnollinen" johtaja, nykyään aina Herännyt) ja Sin Fung ("vartija", rekrytoi uusia jengejä triadiin). Isoissa ryhmittymissä on vielä Sheung Fa:t, jotka ovat suurimpien jengien kersantteja, mutta joilla ei ole lähellekään samanlaista valtaa kuin Shan Chun "sisäringillä".

Alimpana ovat jengiläiset, jotka eivät koskaan ole kosketuksissa itse Shan Chuhun. Jengit ovat tehneet Triadille uskollisuusvalan ja Shan Chun tehtävä on pitää jengien välit kunnossa. Jengit toimivat omilla alueillaan, omilla tavoillaan ja maksavat osuuden tuloistaan Triadille. Jengeillä on yleinsä vielä kolme alipomoa, jotka ovat suoraan vastuussa alueen Sheung Faalle. Toiset Triadit saattavat näyttää ulospäinkin yhtenäiseltä, kun taas jotkut ovat hyvinkin hajanainen joukko, jotka todellisuudessa ovat hyvin organisoitu hajanainen joukko.

Triadeja ei paljoakaan löydy Kiinan ja pohjois-Amerikan ulkopuolella. Triadit erikoistuvat kiristyksiin, suojeluun, salakuljetuksiin, laittomiin huumeisiin ja BTL-lastuihin.

Vory

Vory, koko nimeltään Vory v Zakone ("varkaat jotka noudattavat sääntöjä" tai "varkaat lain sisällä"), on Venäjän Vallankumouksen aikaan syntynyt rikollisjärjestö. Vuosien aikana Vory on jakautunut kahteen ryhmittymään, joista Punainen Vory on Venäjällä ja läntisessä pohjois-Amerikassa, kun taas Valkoinen "karkoitettu" Vory hallitsee itä- ja pohjois-Euroopassa, sekä pohjois-Amerikan itäosissa. Voryä löytyy myös muualta maailmasta, johtuen Voryn väkivaltaisesta ja tehokkaasta laajenemis käytännöstä, jossa systemaattisesti ja tehokkaasti tuhotaan muut rikollisorganisaatiot. Huolimatta tästä kaikesta, monet kutsuvat edelleen kaikkia Voryn jäseniä "Venäjän Mafiaksi".

Mafian tyyliin, Vory on organisoitu ryhmittymiin (tai organizatsya), jotka hallitsevat eri alueita ja tekevät omia hommiaan, mutta ovat yhden johtajan alaisuudessa (punaisilla ja valkoisilla tietenkin omansa). Ylhäällä on Vor tai Avtoritet, seuraavana sovetnik:it eli neuvonantajat, sitten lideri eli pikku-pomot, jotka johtavat ryhmittymiä ja alimman tason sotilaita kutsutaan shestiorka:ksi. Sukulaisuus ja verisiteet ovat tärkeitä, mutta Vory enemmänkin hallitsee pelon ja väkivallan avulla, jolloin luottamus ja ystävyys on vaikeasti saavutettavissa. Voryn sisällä pyörii obshchak, keskitetty rahoitus, johon kaikki jäsenet antavat rahaa (kuin vakuutusyhtiölle). Obshchak rahoittaa tärkeitä projekteja, jäseniä jotka ovat pulassa ja erityisesti vangittuja jäseniä, sillä monia ryhmittymiä pyöritetään täysin vankilan sisältä. Obshchak on siis käytännössä rahasto, jolla "rasvataan pyöriä".

Ryhmittymät ovat usein toistensa kanssa "varjosodissa" saadakseen lisää valtaa. Se, sekä sota perinteisen Mafian kanssa, sekä Amerikassa, että Euroopassa, ovat suurin este Voryn leviämiselle ja ovat usein uhkana jopa tuhota sen täysin.

Voryn bisneksinä pidetään salakuljetusta ja mustan marketin tuotteita, mutta todellinen rahakkain tulonlähde on "pimeiden" tietojen myynti ja ostaminen.

Kummitus Kartellit

Perinteiset huumeviljelijät keski- ja etelä-Amerikassa kärsivät kovasti uudenlaisten elektronisten huumeiden, aka BTL:n, tulosta markkinoille, mutta kiitos bioteknologian kehittymisen, he ovat saaneet moninkertaistettua satojensa määrää ja ovat taas mukana bisneksessä. Suurimpana uutuutena ja myyntivalttina kartellit ovat alkaneet myydä biomuunneltuja Heränneistä kasveista tehtyjä huumeita, jotka ovat vähitellen leviämässä yläluokan huumeista katudiilereillekin. Sitä päivää odottaessa.. (ryhmittymän koostumus vielä epäselvä)

Muut

Isojen hiekkalaatikolla leikkii myös Pueblon Kosharit (intiaaneja), Turkkilaiset ja Kabulilaiset Maffiyat, Arabilaiset Al-Akhirahit, Korealaiset Seuolpa Ringit/Jo Pok ja monet muut. Lisäksi on monia erikoistuneita ryhmittymiä, kuten salakuljettaja ryhmiä, piraattilaivastoja, salamurhaaja ryhmittymiä, kuten Chimera ja Smokers' Club, sekä lukematon määrä pelkästään Matrix-rikoksiin erikoistuvia rikollisryhmittymiä.

Poliittiset kiihkoilijat

Vihreät

Anti-Korporaatio ryhmät

Anti-Metaihmiset

Humanis Policlub

Pro-Metaihmiset

Tamanous

Takaisin