Travelleri:Kairre

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 16. lokakuuta 2016 kello 17.32 – tehnyt KoneV (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tämä sivu sisältää roolipelihahmon. Pelaaja: KoneV. Travelleri (Traveller 2008).

Kairre Koisaarley

Nimi: Kairre Leithyyja Koisaarley (ääntötapa: [khɑirre leiðyyjɑ khoisɑɑrley])
Ikä: 34

CHARACTERISTICS
Strength 6 (+0)
Dexterity 6 (+0)
Endurance 9 (+1)
Intellect 9 (+1)
Education 10 (+1)
Social 11 (+1)

SKILLS
Admin
Advocate 1
Animals () 0
Art (write) 1
Art () 0
Astrogation
Athletics ()
Broker
Carouse
Deception
Diplomat 0
Drive ()
Electronics (computers) 3
Electronics (remote operations) 1
Electronics () 0
Engineer (J-drive) 1
Engineer () 0
Explosives
Flyer () 0
Gambler
Gunner ()
Gun Combat (energy) 1
Gun Combat () 0
Heavy Weapons ()
Investigate 0
Jack of all Trades
Language () 0
Leadership
Mechanic
Medic 1
Melee ()
Navigation
Persuade
Pilot () 0
Profession ()
Recon
Science (biology) 2
Science (cybernetics) 1
Science (physics) 0
Science (planetology) 1
Science () 0
Seafarer ()
Stealth
Steward
Streetwise
Survival 1
Tactics ()
Vacc Suit 1

  • Jännä summa: 33; expa muuttuu pongeliksi, kun sitä on 3 (muuttumattomat expat jäävät varastoon); pongeleilla voi nostaa skillejä (maksaa 2^(vanha rank) pongelia, avaaminen 1)
  • Expaa saatu yhteensä: 43
  • Pongeleita: 2+3-4+3+4+2-9-1+1-1+1-1+3-1-2=0, expaa jäljellä 1
  • Hahmonkehitys: nostossa physics ja m-drive

EQUIPMENT
Armour: Flak Jacket (TL 8), 300 cr, 2 kg
Armour: Reflec, 1500 cr, 1 kg
Armour: Eye protection
Armour: Hostile Environment Vacc Suit (TL 13), 20000 cr, 12 kg
Communications: Bug, Audio or Visual, 100 cr
Communications: Bug, Audio/Visual/Data/Bioscan/Computer/1, 500 cr
Communications: Laser Transceiver, TL 11 (Computer/0), Range: Regional (500km), 250 cr, 0,5 kg
Communications: Comm, TL 10, Multiple forms of data, computer/1, 500 cr
Computers: Computer TL 12, Computer/3, 1000 cr, 0,5 kg
Computers: Data wafer TL 10, 5 cr (6 kpl, 30 cr)
Software: Interface, Rating 0, TL 7, Included
Software: Security, Rating 0, TL 7, Included
Software: Security, Rating 1, TL 9, 200 cr
Software: Translator, Rating 1, TL 10, 500 cr
Software: Intelligent Interface, Rating 1, TL 11, 100 cr
Software: Agent, Rating 0, TL 11, 500 cr
Drugs: Stim drug, TL 8, 50 cr
Energy weapons: Pistols: Stunner, TL 12, 0,5 kg
Vehicles: Civilian: Grav Floater, TL 11, Skill: Flyer (grav), Agility -3, Speed 44 km/h, 1 rider, Sealed, Armour 0, Hull 0, Structure 1, Weapons 0, 900 cr, Options: Enclosed, High performance, Sealed

ARMOUR
Flak Jacket (TL 8), Protection 6
Reflec, Protection 0 (10 vs. lasers)
Eye protection
Hostile Environment Vacc Suit (TL 13) Protection 9

WEAPONS
Stunner (TL 12), Attack +1, Damage 3d6, Range Short (max 12 m), No auto, No recoil, Magazine 100, Rechargeable

FINANCES
Pension: 0
Debt: 0
Cash on hand: 10053570 cr

CAREER HISTORY
Scholar (Scientist) Rank 0, Event 5 (prestigious prize)
Scholar (Field researcher) Rank 0, Mishap 4 (stranded in wilderness), Connection Nadira
Citizen (Colonist) Rank 1, Event 10 (technical experience), Connection Chardic
Scout (Exploration) Rank 0, Event 7 (Life event 3 (Birth)), Connection Micah

ALLIES, CONTACTS, ENEMIES, RIVALS
None

Kuvaus

Tausta: Kairre on kotoisin Melionin planeetalta, Neliy 2:n kaupungista. Hän kasvoi kaupungin maanalaisessa osassa kommuunissa, jossa oli hänen vanhempansa lisäksi muita aikuisia, jotka joko hankkivat tai muuten pitivät lapsista. Hänen tavoitteensa kerkesivät vaihtua vuosien aikana useaan otteeseen, mutta lopulta hän löysi itselleen sopivan alan: hän halusi tutkijaksi.

Kairren tutkijanuran alku oli loistokas: hän teki väitöskirjansa eräästä Jeogarionin valtiosta, jonka kulttuuriin sen erikoinen sijainti oli vaikuttanut hyvin jännittävällä tavalla. Työ oli yliopiston paras ja hän sai mittavaa tunnustusta ja arvostetun palkinnon. Palkinnonjakoa seuranneiden juhlien aikana hän verkostoutui muiden tutkijoiden ja ihmisten kanssa.

Aikaisin voitettu palkinto sai Kairren luulemaan itsestään liikoja. Hän oli sitä mieltä, että hän oli mahtava ja tulisi tekemään jotain vielä entistäkin hienompaa, ja se oli vain ajan kysymys. Hän ei kuitenkaan saanut ideoita ja junnasi paikallaan urallaan.

Kairre epäili, että paikallaan nököttäminen ei ollut hänen luovuudelleen hyväksi, joten hän päätti lähteä tutkimusmatkailijaksi. Teoriaosuus ei tuottanut hänelle mitään tuskia. Myöskään suuremman painovoiman planeettoja varten järjestetyt lääkkeet ja kuntoutus eivät aiheuttaneet ongelmia. Sen sijaan tutkimusaluksella matkaavat muut ihmiset, jotka olivat kotoisin monilta eri planeetoilta, olivat toisinaan varsinainen riesa, koska Kairre ei ollut vielä tottunut niin erilaisiin kulttuureihin, eikä hän vielä ymmärtänyt eri sukupuolien päällekään mitään.

Tutkimusmatka meni lopulta Kairren kannalta pahasti mönkään, sillä planeettaa tutkiessaan tutkimusryhmä törmäsi vihamielisiin alkuasukkaisiin, joita tutkittavalla alueella ei pitänyt olla. Osa ryhmän jäsenistä tappeli vastaan ja osa pakeni. Kairre oli yksi pakenijoista. Hän harhaili metsässä yksin kaksi päivää ennen kuin löysi takaisin. Taistelusta ei ollut jäljellä kuin jotain jälkiä ja hyökkääjistä ja tutkimusryhmästä ei näkynyt jälkeäkään. Kairren kommunikaatiolaite oli rikkoutunut.

Kairre ehti vaeltaa alueella puoli vuotta ja oppi tulemaan toimeen itsekseen. Lopulta alueen yli lensi sotilaallinen tutkimusalus, jonka miehistöön kuulunut Nadja Skye löysi ja pelasti Kairren. Kairre sai selville, että hänen tutkimusryhmänsä oli saanut hyökkääjät taltutettua ja muut paenneet jäsenet olivat löytyneet. Koska he eivät olleet saaneet Kairreen yhteyttä, he olivat päättäneet lähteä pois.

Kairre vietti jonkin aikaa ihmetellen, mitä tekisi, sillä hänen työpaikkansa oli mennyttä. Häntä ei myöskään enää kiinnostanut tippaakaan tehdä töitä hänet hylänneiden tutkijoiden kanssa. Sitten planeetalle, jolla Kairre oli viettänyt puoli vuotta, päätettiin perustaa uusi siirtokunta. Kairre ryhtyi siirtokunnan jäseneksi ja teki planeetalla ja sen yllä mitä monituisempia hommia ja oppi vähitellen tulemaan paremmin toimeen monikulttuurisessa ympäristössä. Planeetan yllä tietoja analysoidessaan hän tapasi Lord Chardic Skyen.

Vaikka Kairre tuntui pärjäävän siirtokunnassa erinomaisesti, hän päätti kuitenkin lähteä, sillä hän halusi edelleen tutkia jotain ennennäkemätöntä. Hän pestautui tiedustelijoihin ja lähti planeetalta kohti seuraavaa eturintamaa.

Asiat eivät kuitenkaan menneet aivan niin kuin Kairre oli suunnitellut. Hänellä oli jokseenkin kevytkenkäinen suhde toisen melionilaisen tutkimusmatkailijan kanssa, ja Kairre huomasi lopulta olevansa raskaana eräiden huolimattomuusvirheiden takia. Kairrella ei ainakaan vielä ollut mitään aikomusta hankkia lapsia, mutta hän ei myöskään viitsinyt hankkia aborttia. Siispä hän sai lapsen ja todettuaan, että hänestä (tai hänen petikumppanistaankaan) ei olisi vanhemmaksi, hän matkusti takaisin Melionille ja antoi lapsensa adoptoitavaksi. Sitten hän palasi siirtokuntaan.

Kairre alkoi uransa ja lapsen saannin takia kärsiä stressistä, joten hän päätti lopettaa tiedusteluhommatkin. Hän ei tiennyt, mitä olisi tehnyt, joten hän päätti käydä Melionilla katsomassa lastaan. Sen jälkeen hänen uransa alkuaikoina hänet palkinnut järjestö kutsui hänet taas palkinnonjakotilaisuuteen, tällä kertaa palkinnonjakajaksi ja kertomaan ”jännittävän” selviytymistarinansa. Sillä keikalla hän tapasi Micah Romanon, joka oli yksi sen vuoden palkituista.

Vielä hetken jossain lomailtuaan Kairre päätti lähteä kohti seuraavaa seikkailua, jonka sisältöä hän itsekään ei vielä tiennyt. Hän matkusti jollain vanhalla purkilla, jonka uutuuttaan kiiltelevä hyppyinsinööri onnistui mokaamaan hypyn. Matkustajat odottivat kauhun vallassa hypyn loppumista, joka lopulta kesti kuusi päivää ja päätyi juuri ja juuri kohdejärjestelmän sisälle. Suurin shokki tuli kuitenkin, kun hypyn jälkeen paljastui, että kuplan ulkopuolella oli kulunut kahdeksan vuotta.

Persoonallisuus: Kairre on uransa alkuvaiheen takia jokseenkin ylimielinen ja väittää osaavansa enemmän kuin oikeasti osaa. Epäonnistumisensa hän kuittaa huonolla onnella, viallisella teknologialla tai muiden ihmisten asenteilla. Joskus hän jopa syyttää keijuja; pienenä hän uskoi vakaasti, että niitä on olemassa, koska hän näki joskus harvakseltaan silmäkulmastaan jonkun kirkkaan välähdyksen ja asioita löytyi hassuista paikoista. Nykyään hän ei ole yhtä varma, vaikka hän edelleenkin joskus näkee välähdyksen ja selittämättömiä asioita tapahtuu. Kairre ei ole kovin pitkäpiimäinen, vaan kyllästyy asioihin nopeasti ja kaipaa vaihtelua, mistä saattaa kertoa se, että hänellä on takanaan jo kolme uraa. Kairre keräilee nukkeja ja niiden vaatteita; eristyisesti hän pitää nukeista, joiden osat taipuvat kuten ihmiskeho mutta jotka eivät kuitenkaan liiku itse tai sisällä mitään elektroniikkaa. Hänellä ei yleensä ole mukanaan kuin muutama nukke, mutta kotonaan Melionilla hänellä on niitä enemmänkin. Kairre ottaa osaa keskusteluihin nukkeihin, kielitieteeseen ja ohjelmointiin liittyvillä foorumeilla. Hän puhuu kirjakieltä ja usein aika kohteliaaseen tyyliin, mutta ei yleensä käytä kiertoilmaisuja hienovaraisuuden vuoksi, ellei se ole hänestä epätavallisen hauskaa. Hän hypistelee usein käsissään jotain, oli se sitten työkalu, kommunikointilaite tai joku pieni nukke. Hän välittää perheestään ja ystävistään ja tekisi näiden eteen isojakin uhrauksia. Hän haluaa löytää tuntemattomia planeettoja, tavata niiden asukkaita ja selvittää heidän kielensä. Kairre pelkää moottoreita, joissa on selviä liikkuvia osia, koska hän pelkää jäävänsä niihin kiinni ja joutuvansa niiden ruhjomaksi tai murskaamaksi.

Ulkonäkö: Kairre on 219 cm pitkä ja painaa 73 kg. Hänellä on musta tukka, tummansiniset silmät ja tummahko iho, joka on harmaa ja aavistuksen verran sinertävä. Hän pitää yleensä päällään tilanteeseen sopivia vaatteita: tutkimusmatkailijan varusteet, tyhjiöpuku, kenttätutkijan haalari, tavalliset perusvaatteet jne. Hän suosii yleensä hänen ihoaan hieman vaaleampaa vihreää tai tummempaa punaista. Hän pitää hatuista ja omistaa useita enemmän tai vähemmän käytännöllisiä hattuja. Ulkopuolisten joukossa eniten hämmennystä on aiheuttanut hänen virallinen juhlapukunsa, joka on tismalleen sama kuin hänen biletusasunsa, kuten Melionin kulttuuriin kuuluu: hyvin löysä, jokseenkin toogalta näyttävä mutta erillisistä osista kasattu monimutkaisen näköinen ja tavallista värikkäämpi mutta ei räikeä kokonaisuus. Ero on vain se, että virallisissa tilaisuuksissa hän liikkuu hyvin hallitusti ja käyttäytyy oikein sivistyneesti, kun taas bilettäessä vaatteet saavat liehua miten lystäävät ja paljastavat toisinaan yllättävän paljon ihoa.

Hahmonluonti


Kotimaailma

Melion [koordinaatti] C40051-B S NI Va
Avaruussatama: 8 (C-luokka)
Koko: 4 (halkaisija 6400 km, painovoima 0,35 g)
Ilmakehä: 0 (ei ole; lämpötila 5 (lauhkea))
Vesikehä: 0 (ei ole)
Väkimäärä: 5 (655000)
Hallitus: 4 (edustusdemokratia)
Lakitaso: 1 (vain kaikkein pahimmat jutut on kielletty)
Teknologiataso: B
Tukikohdat: Scout (S)
Kauppakoodit: NI (non-industrial), Va (vacuum)
Muuta:
Lämpötila: 5 (lauhkea; ei varsinaista vaikutusta, koska ilmakehää ei ole)
Faktioita: 2 (osallistava demokratia, voima 7; nukkehallitus, voima 6)

Melionin sisarplaneetta Jeogarion [koordinaatti] D686979-5 Ga Hi Lt R
Avaruussatama: 6 (D-luokka)
Koko: 6 (9600 km, painovoima: 0,7 g (matala))
Ilmakehä: 8 (Dense (1,5–2,49)
Lämpötila: 5 (5–9 Temperate (0–30°C) (Maa-tyyppinen))
Vesikehä: 6 (56–65%)
Väkimäärä: 9 (1000000000+)
Hallitus: 7 (Balkanisation: rival governments compete)
Lakitaso: 12 (tiukin 9) (avaruussataman lähistössä)
Teknologiataso: 5 (Industrial, ~1900)
Tukikohdat: Ei ole
Kauppakoodit: Ga (garden), Hi (high population), Lt (low technology)

Aurinkokunta
K7 V Orange Main Sequence
Kiviplaneetta
Jeogarion (kiviplaneetta, elävä, asutettu) + Melion (kiviplaneetta, asutettu)
Jääplaneetta
Asteroidivyöhyke
Kiviplaneetta
Jääplaneetta
Asteroidivyöhyke
Kaasujättiläinen + 30 pientä kuuta

Kuvaus

Melion on pienehkö kivinen planeetta, jolla ei ole omaa elämää, vettä eikä ilmakehää. Sen sisarplaneetta Jeogarion on myös kivinen, mutta se on isompi ja sillä on ilmakehä, vesikehä, omaa elämää ja enemmän asutusta. Melionia pidettiin pitkään Jeogarionin kuuna, mutta modernien määritelmien mukaan kyseessä on kaksoisplaneettajärjestelmä. Aurinkokuntaan muualta saapuvat ovat yleensä hämmentyneitä siitä, että järjestelmän pääavaruussatama on äkkiseltään kurjalta näyttävällä Melionilla eikä kauniilla puutarhaplaneetalla Jeogarionilla.

Ulkonäöltään Melion on hyvin yksitoikkoinen. Sen hallitseva väritys on harmaansininen sen pinnan mineraaleista ja metalleista johtuen, ja sen paljailla alueilla on jonkin verran kraatereita meteoriittien törmäyksistä. Siellä on ihmisasutusta, eläimistöä ja kasvillisuutta, jotka selviävät paineistettujen kupujen ja maankuoren alla. Ihmisasutusta on myös pinnalla kupujen ulkopuolella. Melionin asukkaat ovat keskittyneet neljään kaupunkiin, mutta muuallakin on yksittäisiä rakennuksia tai pieniä kyliä.

Suurin kaupunki Neliy 1 sijaitsee päiväntasaajalla. 100 km siitä itään sijaitsee Melionin suuri avaruussatama. Seuraavaksi suurin kaupunki Neliy 2 sijaitsee Neliy 1:stä 600 km (10,7°) pohjoiseen. Neliy 3 taas sijaitsee Neliy 2:sta 600 km pohjoiseen, ja Neliy 4 noudattaa samaa kaavaa. Kaupungit ja avaruussatama on yhdistetty toisiinsa maanalaisilla käytävillä, joissa kulkee pikajunia. Kaupungista ulos tai sisään pääsee myös ulkokautta gravialuksella tai maa-ajoneuvolla (mitään teitä ei tosin ole) tai vaikka kävellen.

Neliy 1:ssä asuu 369000 ihmistä, Neliy 2:ssa 144000, Neliy 3:ssa 98000, Neliy 4:ssä 40000 ja muualla 4000. Kaupungit ovat kaavoiltaan erilaisia, mutta niillä jokaisella on useampia kupuja, joiden sisällä on ihmisille sopiva ilmakehä. Kuvuissa asutus on väljää (10% väestöstä) ja toiminta maatalouspainotteista. Noin puolet väestä asuu maan alla. 40% väestä asuu suurehkoissa rakennuksissa kupujen vieressä, ja ne luetaan kuuluvaksi osaksi kaupunkeja. Kaupunkien ulkopuoliset ja niistä kaukana olevat rakennukset ovat mm. yksityishenkilöiden asumuksia, tutkimuslaitoksia ja kaivoksia.

Kaupunkien kuvut on suojattu törmäyksiltä sekä ulkoa että sisältä. Ulkona pääosassa ovat tehokkaat ilmatorjunta-aseet, jotka neutralisoivat kaikki mahdolliset vaarat kuvuille ja ympäröiville rakennuksille. Sisällä lentävät robotit keilaavat ilmatilaa ja asettavat kilpensä vaarallisten projektiilien eteen tai syntyneen reiän tukkeeksi. Lisäksi kupujen materiaali on sitkeää, joustavaa ja itsestään korjautuvaa. Eri kuvut ja jopa joidenkin kupujen eri osat ja maanalaiset tilat voidaan eristää toisistaan, jos kupuun tullut reikä on katastrofaalinen. Neliy 1:n, 2:n ja 3:n suurimmilla kuvuilla on omat sääjärjestelmänsä.

Melionia kiertää joitakin avaruusasemia, jotka valvovat avaruuden uhkia. Ne myös skannaavat ja kuulustelevat lähestyviä aluksia. Melionilaiset ovat tehneet pieniä tutkimusasemia ja kaivoksia myös muille aurinkokunnan planeetoille ja kuille.

Koska Melion on pääosin pelkkää kivierämaata, sinne voi lähes kuka tahansa laskeutua. Jotkut yksityishenkilöt tosin puolustavat ilmatilaansa ampumalla kaikkia tarpeeksi lähelle tulevia aluksia.

Melionia hallitsee ja sen asioista päättää pieni neuvosto, jonka jäsenet kansalaiset valitsevat vaaleilla. Osa kansasta haluaa kuitenkin, että kansa osallistuisi suoremmin päätöksentekoon ja päätöksistä järjestettäisiin kansanäänestyksiä. Melionin lait ovat hyvin sallivat.

Historian mukaan elämä kehittyi Jeogarionilla, ja teknologian kukoistaessa perustettiin siirtokunta Melioniin 863 vuotta sitten. Ei tiedetä varmaksi, oliko aurinkokunnan ulkopuolisilla ihmisillä tähän osuutta. Sen jälkeen ulkopuoliset tulivat näkyvästi esille ja auttoivat melionilaisia. Jeogarionilaiset taas sulkivat planeettansa ja ajautuivat sotimaan keskenään. Nykyään Jeogarionin teknologiataso on aikaisempaan verrattuna säälittävä, ja eri valtiot kyräilevät keskenään ja syyttävät toisiaan kaikista vanhoista ja uusista ongelmista. Monet syyttävät myös aurinkokunnan ulkopuolisia ihmisiä ja hieman harvemmat melionilaisia – jos muistavat, että ulkopuolisia ja melionilaisia on olemassa. Satoja vuosia sitten rakennettua avaruussatamaa hallitseva valtio on sulkenut planeetan ja kieltänyt aivan kaiken. Jeogarionin valtioilla on historiasta lukuisia eriaisia versioita, joista suurin osa on huomattavasti epäuskottavampia.

Melionilaiset ovat ainoita, jotka saavat olla jeogarionilaisten kanssa tekemisissä, mutta hekin yrittävät minimoida käynnit Jeogarionilla ja erityisesti varovat antamasta heille edistynyttä teknologiaa ennen kuin he oppivat olemaan sotimatta. Melionilaiset ovat kuitenkin liittoutuneet joidenkin Jeogarionin valtioiden kanssa ja käyvät niiden kanssa jonkinlaista kauppaa. Tästä kiitoksena yksi valtio yrittää saada Melionin hallituksen pussiinsa ja ruveta ohjailemaan sitä.

Jeogarionilla on useita erilaisia etnisyyksiä mm. valtioiden eriytymisen takia. Niitä oli olemassa myös teknologisen kukoistuksen aikaan. Melionilaiset ovat sekoittuneet tehokkaammin, vaikka rodullisia eroja on edelleen nähtävissä. Erot eivät ole yhtä selviä kuin Jeogarionilla, eivätkä melionilaiset enää käsitä niitä roduiksi, vaan tavalliseksi ulkonäön vaihteluksi. Melionilaiset voi usein mutta ei aina erottaa jeogarionilaisista sen perusteella, että melionilaisten iho on sinisempi (johtuu pienimuotoisesta geenimanipulaatiosta, joka parantaa säteilynkestävyyttä ilmakehättömällä planeetalla) ja he ovat vielä jeogarionilaisiakin pidempiä (molempien planeettojen painovoima on pieni; Jeogarionilla 0,7 ja Melionilla 0,35 g:tä – siispä jeogarionilaisten keskipituus on 194 cm ja melionilaisten 216 cm).

Jeogarionilaiset ovat kaksineuvoisia, ja koska planeetta on suljettu, siellä ei kukaan tiedäkään miehistä ja naisista. Melionilaiset taas tietävät ja heidän joukossaan on muualtakin tulleita ihmisiä, joista osa ei ole kaksineuvoisia. Suurin osa melionilaisistakaan ei kuitenkaan huomaa sukupuolten eroja, elleivät ole asuneet pidempään jossain, missä on useampia sukupuolia.