Ero sivun ”Sodan vaa'at” versioiden välillä

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Rivi 41: Rivi 41:
 
'''Hallinto:''' Kaupunkia hallitsee kuvernööri lordi Divian Torrance, jonka lisäksi merkittävää vaikutusvaltaa on myös käsityöläisten killalla sekä Sayren yliopiston arkkidekaani Isabelle Grimaldilla.<br>
 
'''Hallinto:''' Kaupunkia hallitsee kuvernööri lordi Divian Torrance, jonka lisäksi merkittävää vaikutusvaltaa on myös käsityöläisten killalla sekä Sayren yliopiston arkkidekaani Isabelle Grimaldilla.<br>
 
'''Puolustus:''' Kaupungin vartiosto, Rajamaan vartio, koostuu noin 100 vakituisesta sotilaasta, joiden pääasiallinen tehtävä on katujen, kaupungin ja lähialueiden partiointi. Kriisitilanteissa vartion johtaja, Kenraali Taramin, saa alaisuuteensa myös kaikkien kiltojen ja sukujen, joilla on omia vartioita, sotilaat, jolloin kaupungin kokonaisvahvuus nousee yli 2000:n koulutettuun sotilaaseen.<br>
 
'''Puolustus:''' Kaupungin vartiosto, Rajamaan vartio, koostuu noin 100 vakituisesta sotilaasta, joiden pääasiallinen tehtävä on katujen, kaupungin ja lähialueiden partiointi. Kriisitilanteissa vartion johtaja, Kenraali Taramin, saa alaisuuteensa myös kaikkien kiltojen ja sukujen, joilla on omia vartioita, sotilaat, jolloin kaupungin kokonaisvahvuus nousee yli 2000:n koulutettuun sotilaaseen.<br>
 +
'''Kaupunginosat:'''<br>
 +
1. Lasipalatsi: Käsityötäisten menestyvä ja vauras alue, jonka työpajoissa ja puodeissa alueen taitavimmat käsityöläiset ja taiteilijat myyvät ja valmistavat tuotteitaan.<br>
 +
2. "Pohjasakka:" Tai lyhyemmin sakkana tunnettu vanha kaupunginosa on panttilainaamoiden, juottoloiden ja ilotalojen ruuhkauttama alue. Kaupungin halvinta olutta ja uhkapelejä tarjoilee Ruman Koiran Majatalo.<br>
 +
3. Matala kallio: Kapeiden, mutkaisten kujien, joiden varsia korkeat kivimuurit reunustavat, kiviä kuluttavat lähinnä kääpiöiden askeleet. Suurin osa kaupungissa asuvista kääpiöistä viihtyy juuri Matalan kallion alueella, eikä muiden rotujen edustajia alueelle juurikaan keräänny.<br>
 +
4. Tuulen alapuoli: Maatilat, eläinten aitaukset ja nahkureiden työpajat hallitsevat tätä löyhkäävää aluetta.<br>
 +
5. Kalastajain piiri: Pienet kalastajamökit ovat tavallisia tällä kahden joen väliin jäävällä alueella. Kaupungin tuoreimmat kalat ostetaan suoraan kalastajilta.<br>
 +
6. Rajaseutu: Tasaiseksi tallatun kentän reunoja koristavat lukuisat patsaat muutaman paraakirakennuksen lisäksi.<br>
 +
7. Tori<br>
 +
8. Mahdollisuusten mäki: Kaupungin hienostoalue, jolla suurin osa valtavista huviloista sijaitsee.<br>
 +
9. Jokisuisto: Kaupungin slummialue, jonka ränsistyineiden mökkien joukossa muutamat suuret varastorakennukset vielä seisovat pystyssä.<br>
 +
A. Joen jalokivi<br>
 +
B. Sayren yliopisto<br>
 +
C. Uudestisyntyneen toivon pilari<br>
 +
D. Näkyjen aukio<br>
  
 
== Pelaajat ja hahmot ==
 
== Pelaajat ja hahmot ==

Versio 25. helmikuuta 2010 kello 22.38

Yleistä kampanjasta

Kamppiksen pohjana toimii Scales of War -adventure path, jota GM mielensä/ehtimisensä mukaan saattaa muunnella.

Heroic:
"The world has never been a safe place. Bastions of civilization populate a dark, menacing world—islands of order and reason exist in a land otherwise overrun by dark cults, vile monsters, creatures from the dark edges of the imagination, and worse. As deadly as the world is on a normal day, something has begun to stir on the fringes of the civilized Elsir Vale. Formerly the site of an attack by an army known as the Red Hand, the Vale has known several years of peace since brave adventurers stormed into the teeth of the approaching Hand and sent them scurrying back into the darkness."
1.Rescue at Rivenroar
2.Siege of the Bodrin's Watch
3.Shadow rift of Umbraforge
4.Den of the Destroyer
5.The Temple Between

Paragon:
“In this war, we face not only mortal danger, but a more sinister attack—an assault against our hearts and minds. The githyanki threaten to drive us to defeat through neglect and treachery. Neglect as we refuse to take the bold steps we must to survive, and treachery as our enemies lead astray those who could be our allies, and mobilize them against us.”
6.Beyond the Mottled Tower
7.Haven of the Bitter Glass

Kamppiksessa käytettävät houserulet löytyvät täältä (pdf). Päivitetty 15.2.2010.

Sessiohistoria

Maailmasta

Karttoja tutkiessaan huomaa nopeasti Elsirin laakson muistuttavan kovasti tiettyjä Forgotten Realmsin osia. Kamppiksessa pitäydytään kuitenkin nelosedikan pimeässä ja vaarallisessa maailmassa, vaikka joitain elementtejä Realmseista saatetaankin hyödyntää. Alla jonkinlainen kuvaus maailmasta, jossa pelaajien hahmot nykyisellään kulkevat.

Elsirin laakso

Maantiede

Elsirin laakso venyttäytyy noin 250 mailia itä-länsisuunnassa ja 70 mailia pohjois-eteläsuunnassa. Laaksoa täplittävät useat pienet kaupungit ja kylät, jotka elävät melko rauhanomaista elämäänsä keskenään. Suuret vuoret rajaavat laaksoa, jonka maasto vaihtelee kumpuilevista aroista tiheisiin metsiin ja tuulessa aaltoileviin peltoihin. Laakson länsirajalla Overlookin suuri kaupunki ja Bodrinin vartion linnoitus seisovat kilpenä Kivikodon vuorten takana asuvien örkkien ja laakson välissä. Toinen suuri kaupunki laaksossa on Brindol, jonka vauraus ja loisto on aina perustunut kauppaan. Vielä nyt, vuosikymmeniä myöhemmin, kaupungin ylpeyttä ylläpitää sen keskeinen osa Turmion punaisen käden sodassa.

Laaksossa asujia sen ulkopuolinen maailma ei juurikaan kiinnosta. Pohjoisen rajan tuolla puolen kukoisti aikoinaan suuri imperiumi, jonka alaisuudessa koko laaksokin aikanaan oli. Nyt siitä on jäljellä vain kiviset rauniot ja harvoja kirjoituksia. Miksipä sillä vaivata päätään enää, sanovat laakson asukkaat.

Laaksosta on löytynyt useita yhteyksiä myös muille maailman tasoille. Portti Shadowfelliin löydettiin Overlookin muurien sisäpuolelta. Kukaan ei tiedä, kuinka kauan se on ollut siellä kenenkään tietämättä. Huhutaan myös, että laaksosta olisi yhteys myös Astraalimerelle ja ehkä useille muille tasoille.

Asuttavat kansat

Elsirin laaksoa kansoittavat lähes kaikki älylliset rodut. Suurin osa on kuitenkin kääpiöitä, ihmisiä, puolituisia, haltioita ja dragonborneja.

Aikoja sitten laaksoa asuttivat lähinnä jättiläisheimot, jotka orjuuttivat heikompia rotuja vuosisatojen ajan, kunnes orjat lopulta nousivat järjestelmälliseen vastarintaan. Jättiläisten orjuudesta vapauduttuaan kääpiöt ovat menestyneet laaksossa ja säilyttäneet vahvan aseman erityisesti Overlookissa. Monet muutkin laakson kaupungeista ovat heidän käsityönsä tulosta.

Tarkemmin mm. laakson historiasta vaikkapa Jumaltenrannassa.

Sayre

Asukasluku: 12 000 noin, pääasiassa ihmisiä, haltioita, eladrineja sekä puolituisia, myös pieni vähemmistö kääpiöitä. Yliopiston kirjoilla asukkaista on lähes 1500.
Hallinto: Kaupunkia hallitsee kuvernööri lordi Divian Torrance, jonka lisäksi merkittävää vaikutusvaltaa on myös käsityöläisten killalla sekä Sayren yliopiston arkkidekaani Isabelle Grimaldilla.
Puolustus: Kaupungin vartiosto, Rajamaan vartio, koostuu noin 100 vakituisesta sotilaasta, joiden pääasiallinen tehtävä on katujen, kaupungin ja lähialueiden partiointi. Kriisitilanteissa vartion johtaja, Kenraali Taramin, saa alaisuuteensa myös kaikkien kiltojen ja sukujen, joilla on omia vartioita, sotilaat, jolloin kaupungin kokonaisvahvuus nousee yli 2000:n koulutettuun sotilaaseen.
Kaupunginosat:
1. Lasipalatsi: Käsityötäisten menestyvä ja vauras alue, jonka työpajoissa ja puodeissa alueen taitavimmat käsityöläiset ja taiteilijat myyvät ja valmistavat tuotteitaan.
2. "Pohjasakka:" Tai lyhyemmin sakkana tunnettu vanha kaupunginosa on panttilainaamoiden, juottoloiden ja ilotalojen ruuhkauttama alue. Kaupungin halvinta olutta ja uhkapelejä tarjoilee Ruman Koiran Majatalo.
3. Matala kallio: Kapeiden, mutkaisten kujien, joiden varsia korkeat kivimuurit reunustavat, kiviä kuluttavat lähinnä kääpiöiden askeleet. Suurin osa kaupungissa asuvista kääpiöistä viihtyy juuri Matalan kallion alueella, eikä muiden rotujen edustajia alueelle juurikaan keräänny.
4. Tuulen alapuoli: Maatilat, eläinten aitaukset ja nahkureiden työpajat hallitsevat tätä löyhkäävää aluetta.
5. Kalastajain piiri: Pienet kalastajamökit ovat tavallisia tällä kahden joen väliin jäävällä alueella. Kaupungin tuoreimmat kalat ostetaan suoraan kalastajilta.
6. Rajaseutu: Tasaiseksi tallatun kentän reunoja koristavat lukuisat patsaat muutaman paraakirakennuksen lisäksi.
7. Tori
8. Mahdollisuusten mäki: Kaupungin hienostoalue, jolla suurin osa valtavista huviloista sijaitsee.
9. Jokisuisto: Kaupungin slummialue, jonka ränsistyineiden mökkien joukossa muutamat suuret varastorakennukset vielä seisovat pystyssä.
A. Joen jalokivi
B. Sayren yliopisto
C. Uudestisyntyneen toivon pilari
D. Näkyjen aukio

Pelaajat ja hahmot

Pelaajat täydentäkööt itse hahmojensa tiedot. Kopio hahmosta on pidettävä wikissä.

Kata: Marvel

Larza: Caitríona, Caitríona liittolaishahmona

Ootee: Ceros

Pawes: Conrad, Conrad liittolaishahmona

Qface: Hakrath, Hakrath liittolaishahmona; Shrakk

Sakri: Nova, Nova liittolaishahmona

NPC hahmoja

Pelaajat vastaavat pääosin tämän listan sisällöstä. GM saattaa muuttaa enemmän tai vähemmän satunnaisesti tätä osiota.

Amyria: Deva. Bahamutin paladiini.

Alys: Ihminen. Sertanianin tytär. Toimii usein Elsirin laakson viestinviejänä.

Durkik Ahjosydän: Kääpiö. Johti puolustajien joukkoa örkki-invaasiota vastaan Bodrinin vartiossa. Sittemmin noussut Overlookissa Moradinin temppelin ja koko Overlookin uskonnolliseksi johtajaksi.

Fangren: Gnollishamaani. Pirun hammas -nimisen gnollijoukon johtaja. Kuollut Harmaakiven linnoituksessa.

Gilgathorn ( Thorn ): Haltia. Selkään puukottava homo...

Grovald: Ihminen. Erathiksen pyhätön valepappi. Myönsi ennen kuolemaansa murhanneensa Haelynin, pyhätön pitkäaikaisen papittaren. Kuollut.

Jen: Puoli-haltia. Noita. Renissin sisar.

Kalad: Kääpiö. Moradinin paladiini. Murretujen kahleiden luostarin ainut eloonjäänyt. Rakhan ja kumppanit pelastivat varmalta kuolemalta örkkien käsissä. Noussut sittemmin Overlookin kaupungin vartioston upseeristoon.

Lavinya: Puoli-haltia. Erathiksen temppelin viimeinen papitar. Tiettävästi hoitaa nykyisin Haelynin vastuulla ollutta pyhättöä.

Megan: Ihminen. Taistelija. Vapaaratsastajat-nimisen seikkailijajoukon johtaja.

Odos:

Reniss: Puoli-haltia. Samooja. Jenin sisar. Hakrath tapasi Iloisen kerjäläisen piilotetussa kellarissa palatessaan Shadowfellistä Overlookiin.

Sarshan: Shadar-kai. Mössönä.

Sinruth: Hobgoblin. Uudelleenperusti Punaisen käden armeijan, joka 40 vuotta aiemmin uhkasi Elsirin laakson rauhaa. Rakhan ja kumppanit surmasivat piilopaikkassan Rivenroarissa.

Sertanian: Ihminen. Brindolissa Suuren urhollisuuden salin hoitaja ja asiantuntija. Entinen sotilas.

Tusk: Örkki. Elsirin laaksoa uhanneen suuren örkkiarmeijan valtavakokoinen johtaja. Kukistui Suurissa kanavissa Rakhanin ja kumppanien toimesta.

Valta: Tiefling. Yhteyksissä Kadonneisiin.

Zithiruun (kenraali): Githyanki.

Mokia ja hienoja tilanteita

Saapi listata tänne.

Pasifistipappi silpoi ruumiin pään irti tylpällä nuijalla, eikä pitänyt sitä millään tavalla ristiriitaisena aatteensa kanssa. Tästä seurannut väittely Novan ja Condradin välillä oli myös aika hauska.

Marvelin yritykset iskeä Condrad ja Hagrath. "Everybody swings"

Renisin sisaren pään säilyttäminen ja sen antaminen Renisille.

Modran jäljille johtaneen kirjeen löytyminen satunnaisen näpistelyn yhteydessä.

Taistelu niitä jotain Modran kätyreitä vastaan, jossa kukaan ei jaksanut laskea Duskin taistelubonuksia ja jäi mysteeriksi kuoliko vihut Duskin lyönteihin vain pj:n laiskuuden takia vai olivatko ne oikeasti kuolemaisillaan.

Pelaajat ihmettelevät dunkkiksen siiven äkillistä loppumista seinään. Tätä valitusta kuunnellessaan pj huomaa kartasta puuttuvan sivuoven.

Tutkimaton ovi temppelissä.

Marvelin Novan ruumiin palasen hakureissu.

Conradin 5 jalan hyppy laavan yli.

Maagisten equjen toivelista

Seikkailun lootia suunnitellessaan GM valitsee listasta 0-4 esinettä lootin joukkoon tai arpoo satunnaisia esineitä, jos niin sattuu huvittamaan.

Paragonin toista,kolmatta ja neljättä seikkailua varten jaossa on 13-20 levelin equt. Listaan saa lisätä muitakin sitä mukaan, kun mielenkiintoisiin esineisiin törmää. Lootiin valitaan kuitenkin levelin mukaisia equja, poikkeuksena mahdolliset settiesineet.
Apuna voi käyttää Sakrin hyvien esineiden listoja.

Kata (Marvel)
Bestial Earthhide +3 (13) (Armor)
Razor Talon Totem +3 (14) (Totem)
Flameheart Totem +3 (15) (Totem)
Horned Helm (Paragon) (16) (Head)
Marauder's Darkhide +4 (17) (Armor)

Larza (Caitríona)

Pawes (Conrad)
Symbol of Dire Fate +2 (10) (Holy Symbol)
Found (11)
Clasp of Noble Sacrifice +3 (12) (Neck)
Lifegiving Gith Plate +3 (13) (Armor)
Found (14)
Stormwalker's Cloak +3 (15) (neck)
Boots of Blood (16) (feet)
Warplate of Psychic Resistance +4 (17) (armor)

Sakri (Nova)
Dice of Auspicious Fortune (11) (wondrous)
Feystep Lacings (12) (feet)
Found (13)
Found (14)
Seed of War (15) (wondrous)
War Ring (16) (ring)
Stormcatcher Ring (17) (ring)
Staff of Ruin +4 (18) (staff)
Black Iron Wyrmscale +4 (19) (armor)
Periapt of Cascading Health +4 (20) (neck)

Qface (Shrakk)
Gloves of Missile Deflection (13) (Hands)
Golden Spade (Paragon) (14) (Wondrous)
Periapt of Cascading Health +3 (15) (Neck)
War Ring (16) (Ring)
Spiderkissed Fullblade +4 (17) (Weapon)

Partyn toivomat setit
1.
2.

Muita pelaajien toiveita

Vapaa sana. Olkaapa hyvä.

Jonkun mysteerin ratkaiseminen, jossa keskityttäisiin enemmän mysteerin selvittämiseen kuin ilkimysten tappamiseen.
-Paragonin toinen seikkailu ( Haven of the Bitter Glass ) vastaa toivottavasti tähän pyyntöön.

Nopeempia tappeluita, ettei menis aina 2+ tuntia jokaiseen. Minionit ja lower level monsut auttais tässä ilman, että encounter levelin tarvii kuitenkaan kärsiä.
-Tätä koetetaan kehittää kaiken aikaa. GM ei ole niinkään huolissaan encounterin levelistä, vaan sen riittävästä haasteellisuudesta muuten. Myös pelaajien oma aktiivisuus on suotavaa, miettikää mahdollisia toimia seuraavalla vuorolla jo ennen vuoron alkamista.