ProjektiMaa:Projekti Maa

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 12. lokakuuta 2010 kello 08.42 – tehnyt Tiiti (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Projekti Maa on suunnitteilla oleva scifimaailma, jonka Mika Halttunen ja Timo Kellomäki ideoivat syksyllä 2007. Sittemmin kampanjan jäätyä haaveeksi Timo varasti maailman omaan Space Truckin' -kampanjaansa. Lisäksi maailmassa on pelattu muutama muukin lyhyt kampanja.

Pelimaailma

Projekti Maan universumi on varmaankin lähempänä avaruusoopperaa kuin kovaa scifiä. Todellisuudesta on otettu aika paljon vapauksia parempien tarinoiden kertomisen vuoksi. Asiat toimivat pitkälti niin kuin ne Maassa toimivat, ellei muuta ole mainittu.

Asiat, joiden vaikutusta arkeen ja elämään on mahdoton kuvitella, on muuten yritetty pitää minimissä. Pinnallinen uskottavuus on yritetty saavuttaa, mutta ei ole vakavaa, jos asia lähemmin tutkailtaessa osoittautuu ristiriitaiseksi. Ihminen on ainoa universumin älykäs kansa. Tietoista tekoälyä ei ole yleisessä käytössä. Kyberteknologia ei yleensä ole ihmisen kanssa yhteensopivaa - joko tietoisuus ei pysty ohjaamaan sitä tai käyttäjä menettää järkensä. Teleportaatiota tai ilmaisia replikaattoreita ei ole, materiaalisista seikoista kuten ruoasta on edelleen pulaa ainakin alueellisesti, joten talous toimii kuten meilläkin.

Avaruusmatkailu on kuitenkin mahdollista ja etenkin aurinkokuntien sisäiset retket ovat arkipäivää. Moottorit ja energiateknologia on siis kehittynyt huimasti. Tähtienvälistä valoa nopeampaa matkailua hallitsee Pilottien järjestö, joka hyödyntää mystistä hyperavaruutta, joka heittää suhteellisuusteorian romukoppaan. Hyperavaruus on fyysikoille vielä melkoinen arvoitus, eikä sen yhteyttä tietoisuuteen ja tähtimatkailuun kunnolla ymmärretä.

Avoimia kohtia on vielä paljon. Yksi filosofia onkin, että jos asian sitominen ei hyödytä tarinaa millään tavalla, sen voi jättää toistaiseksi auki. Toisin sanoen yksityiskohtia ilmestyy sitä mukaa kuin niitä tarvitaan.

Pelimaailmaa tarkemmin kuvaava sisältö on jaettu seuraaviin kategorioihin:

Maailmaan sijoittuvat kampanjat

Alla kampanjat, joita maailmassa on pelattu tai on suunnitteilla pelata.

Tämänhetkinen näkemys Mikan ja Timon kampanjasta

Kampanja sijoittuu Maata kiertävälle suurelle avaruusasemalle, jolla on kaksi tarkoitusta: toisaalta se toimii eri kansojen kohtauspaikkana, toisaalta se vartioi luonnonpuistoksi muutettua Maapalloa.

Pelaajahahmot ovat aseman tärkeimpiä henkilöitä, luultavasti kaikki eri tärkeimpien kansojen edustajia. Pelinjohtajuus voisi olla Timon ja Mikan yhteistyötä tai vuorottelua.

Mahdollinen olisi myös kokeellisempi tapa, jossa jokainen pelaaja olisi vuorollaan pelinjohtajana. Tällöin kukin sessio olisi kuin TV-sarjan jakso, jossa on tiivis, muista osista osittain irrallinen juoni. Kokonaisjuoni rakentuisi sitten vähitellen kenenkään sitä yksin suunnittelematta tai mahdollisesti kaikkien pelaajien omilla vuoroillaan tuomat juonet olisivat yhtä tärkeitä.