ProjektiMaa:PacomatkojenTapahtumat

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 22. kesäkuuta 2008 kello 15.32 – tehnyt Daemou (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Pacomatkojen tapahtumat

Tämä sivu kertoo Pacomatkojen tapahtumista tarkemmin.

Historiaa

Paco perusti rehellisen kuljetusalan yrityksen nuoruudessaan. Hänen onnettomuudekseen firman alus tuhoutui joitakin vuosia myöhemmin, ja Paco jäi puille paljaille. Paco löysi kuitenkin yhteistyökumppanikseen vankilassakin istuneen pilotin, Morisaton, jonka tuttava tarjosi aluksen sopivilla ehdoilla.

Firma luisui vähitellen lain väärälle puolelle. Ensin rikottiin hieman säädöksiä, sitten salakuljetettiin laittomia tavaroita, ja ennen kuin huomattiinkaan, tehtäviin kuuluivat tarvittaessa myös tuhoamisiskut. Muut kampanjan hahmot ovat tarttuneet porukkaan matkan varrella.

Viime aikoina Paco miehistöineen on lennellyt Piranhalla mitä erilaisimpien keikkojen parissa. Tehtävien välillä Minoksen kätketty turvapaikka on auttanut pääsemään eroon sekä kertyneistä voitoista että takaa-ajavista viranomaisista.

1. sessio (Mika) - Panda joka puhui liikaa

Ennen Bahylin reissua Piranha miehistöineen joutuivat lentämään tuntemattoman työnantajan palkkaamana Asia-planeetalle, jossa isopanda Tai Lun, sekä intiantiikeri Raza pääsivät etsimään itselleen uuden omistajan. Eläimet olivat Ophiuchus-korporaation sisaryhtiö Gensyksen kokeita, joilla pyrittiin saamaan Maa-planeetalle villinä eläviä eläimiä, koska kloonatuilta elämiltä puuttui mm. täysin lisääntymisvaisto, eivätkä muutenkaan osanneet selviytyä itsenäisesti luonnossa. Tai Lunille on asennettu bioimplanntti, jolla tämän aivotoiminta on noin 8-vuotiaan ihmisen tasoa, sekä opetettu käyttämään kädessään olevaa puhesyntetisaattoria, näin pystyen sekä ymmärtämään puhetta, että myös "puhumaan" itse. Razan lihaksistoa ja reaktiokykyjä on nostettu uskomattomalle tasolle, mutta tämä on silti hyvin lähellä petoa, jota vain Tai Lun pystyy lepyttämään. Heidän oli tarkoitus esiintyä seuraavana päivänä tieteellisessä konferenssissa pääesiintyjinä, mutta päätyivät lopuksi, usean tapahtuman jälkeen Kirkon omaisuudeksi. Mafian oli tarkoitus osallistua tarjouskilpaan, mutta unohtivat soittaa. Iji oli sairaana ja Morisato taas vietti aikaa Ijin blondin sairaanhoitajan kanssa. Pelaajakato aiheutti pelistä hiukan tapahtumaköyhän ja maan pinnalle pakottaminen taas pelistä turhan matkustuspainoitteisen. Perustuu paljolti Shadowrunnin 4. laitoksen Shadowrun Missions tehtävään Primal Forces.

2. sessio (Tiiti) - Ahtaajat ahtaalla

Ihan tavallinen laatikoiden kuljetteleminen muuttui politiikaksi, kun Lomon-avaruusasemalla olikin meneillään työläisten istumalakko. Tälle melko mitättömälle ja syrjäiselle malminlastausasemalle oli päätynyt myös liikemies Adam Wilkinson, jolla oli sekä suhteita työläisiin että kipeä tarve saada Piranhan lasti käsiinsä. Piranha olisi varmaan jättänyt tehtävän sikseen (force majeure!), mutta Wilkinson suostutteli heidät kyytimään tavaraa asemalle. Rahat käärittiin tällä kertaa a) kuljettamalla ruokaa ja lääkkeitä lakkolaisille, b) kuljettamalla salaa aseita lakkolaisille, c) kuljettamalla kaikenlaisia hyödyllisiä tarvikkeita aseman johdolle, d) myymällä viinaa ja tupakkaa piirittämiseen tympääntyneille piirittäjille. Lähtö oli hätäinen.

Kauppaliiton uutisvirrasta poimittua: "...Lomon-asemalla (KL44LOMON) on ilmennyt vakava työmyyntisopimusrike. Satama- ja ylläpitohenkilöstö laiminlöi heiltä etukäteen ostettuja suoritteita 26 vuorokauden ajan ja oleskeli samalla korvauksetta Lomonin tiloissa. Sopimusrikkomukset käsitellään seuraavalla neljänneksellä Kauppaliiton yksityisyritystuomioistuimessa. Samassa yhteydessä puhjennut aseellinen väkivalta ei aiheuttanut vahinkoja aseman rakenteeseen. Väkivaltaisuuksiin osallistuneet tuomitaan L4-rikostuomioistuimessa. Sopimusrikkojien johtaja Platon Larionov kuljetettiin välittömästi yksityisyritystuomioistuimen tutkintavankilaan mutta menehtyi matkan aikana. Aseman toiminta on käynnistetty uudelleen ja malmikuljetukset palaavat aikatauluun 15 vuorokauden sisällä. (mainos) Lomon-yritys tarjoaa 6 kk:n sopimuksen 300 satamatyön ammattilaiselle sekä hakee kapteenia vähintään 9 v avaruusasemakokemuksella. Mahdollinen kokemus L-luokan asemista katsotaan eduksi. (mainos) ..."

Peliin olisi saattanut löytyä enemmänkin kamaa jos pää ei olisi särkynyt.

Terveiset Leo Tolstoille, jonka kirjallisuus pääsi salakavalasti hiipimään myös ei-vakavahenkiseen roolipeliin.

3. sessio (Daemou) - Isiä ikävä

Morisaton silmän jouduttua yllättäen epäkuntoon Iji joutui tarttumaan Piranhan ohjaimiin. Kauppaliiton laivaston painaessa päälle Iji taisi hypätä hädissään hieman harhaan, sillä alus joutui (taas) outoon hyperavaruusilmiöön. Tällä kertaa kyseessä oli jonkinlainen viemäri Bahylin pesukoneen sijaan. Viemäri imi hyperavaruutta itseensä ja siinä sivussa vastustamattomasti myös Piranhan. Ilmiön keskipisteenä oli hiljaiselta vaikuttava Pilottien tutkimusalus Morgana. Radiokutsuun vastasivat epätietoisilta kuulostavat lapset.

Telakoitumisen jälkeen alus havaittiin sisältäkin hyvin autioksi. Lopulta kohdattiin biologi Andrei, joka ilmoitti olevansa Pilottien vanki. Häneltä kuultiin, että aluksen tietokone oli seonnut kesken matkan ja aluksen miehistö oli kuollut kummallisissa olosuhteissa. Ainoat eloonjääneet olivat Andrein lisäksi tutkimuskohteina olleet 10-vuotiaat Bahylilaislapset.

Komentokeskukseen linnoittautuneen parikymmenpäisen lapsikatraan nälkää käytetiin hyväksi houkuttelemalla heidät syömään rauhoittavilla terästettyä ruokaa aluksen varastoista. Yksi heistä saatiin vangiksi, jolloin ilmeni, että lasten johtaja, Tom, on paras ampumaan ja ampuu kaikki jos lasten kimppuun hyökätään. Lapsisotilaiden kohtaamisen karttaakseen ryhmä tunkeutui päätietokoneelle takakautta. Tällä välin Piranhalta oli tullut tieto, että jotain isoa lähestyy kovaa, joten tunnin sisällä olisi hyvä päästä pois.

Koneelta selvisi, että Morgana oli viemässä lahjakkaita lapsia Bahyliltä Pilottien päämajaan. Pilotit olivat kokeissaan yhdistäneet lapsia aluksen tietokoneeseen. Sairastuvalta löytyikin laitteisto, jolla pääsi poraamaan kalloa. Julian sai potilaakseen Pacon, vaikka Morisato yrittikin estää toimenpiteen. Samaan aikaan Iji rikkoi tietokonetta toivoen näin pysäyttävänsä hyperavaruusviemärin.

Paco löysi itsensä unenomaisesta lastenhuoneesta, jossa pahasti haavoitettu tyttönen itki ja etsi isäänsä. Rauhoitettuaan lasta Paco otti tämän mukaansa pois huoneesta. Samalla Casey huomasi, että Piranha oli häipynyt - ja Paco näki linnun lentävän poispäin. Tyttö kiskaisi linnun luoksensa, jolloin Piranha kolahti takaisin Morganan kylkeen. Paco ja tyttö päättivät lähteä linnun kyydissä etsimään isiä. Casey tunkeutui Piranhaan, jossa edelliseltä tehtävältä kyytiin jäänyt Adam oli sitonut Alfredin tuoliin ja ihmetteli, mikä alukselle oli yhtäkkiä tullut. Kun Casey yritti pakottaa Adamin aseella uhaten ilmalukkoon, mies yritti epätoivoista hyökkäystä, mutta päätyikin kuolleena maahan.

Tilanteen rauhoituttua huomattiin, että hyperavaruusilmiö oli lakannut ja Morgana oli nyt jonkin valtavan kappaleen kiertoradalla. Koko lapsijoukko löydettiin nukahtaneina ruokakasan ääreltä. Piranhaan oli tarkoitus lastata kaikki lapset jäädytettyinä, mutta suunnitelman pysäytti saapuminen perille Pilottien kotijärjestelmään. Tällöin mukaan otettiinkin vain kolme lasta ja suoritettiin nopea katoaminen.