Ero sivun ”ProjektiMaa:PacomatkojenTapahtumat” versioiden välillä

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
 
Rivi 64: Rivi 64:
  
 
Perillä oli vielä pieniä erimielisyyksiä paikasta jossa kannattaisi siirtyä normaaliavaruuteen - Pacon valitsema paikka kun ei muiden mielestä ollut turvallinen. Välitöntä tuhoutumista ei kuitenkaan sattunut sillä jättiläistähti oli alta räjähtänyt neutronitähdeksi, aiheuttaen vain pientä äkkikiihtyvyyttä. Avaruusasemakin löytyi ongelmitta ja rahti saatettiin purkaa. Pacolle jäi muistoksi erittäin hyvää viskiä ja muutama viinirypäle.
 
Perillä oli vielä pieniä erimielisyyksiä paikasta jossa kannattaisi siirtyä normaaliavaruuteen - Pacon valitsema paikka kun ei muiden mielestä ollut turvallinen. Välitöntä tuhoutumista ei kuitenkaan sattunut sillä jättiläistähti oli alta räjähtänyt neutronitähdeksi, aiheuttaen vain pientä äkkikiihtyvyyttä. Avaruusasemakin löytyi ongelmitta ja rahti saatettiin purkaa. Pacolle jäi muistoksi erittäin hyvää viskiä ja muutama viinirypäle.
 +
 +
===5. sessio (Kai) - Kvasiavaruus===
 +
 +
Puuttuu.
 +
 +
===6. sessio (Olli) - Viruksia===
 +
 +
Puuttuu.
 +
 +
===7. sessio (Daemou) - Variksia===
 +
 +
Keskusteltuaan anopin kanssa seurue suuntasi kohti Minosta etsimään kvasiavaruuden salat tuntevaa tiedemies Badgeria. Puolimatkassa Julian soitti ja ilmoitti Piranhan lähteneen sopivasti karanteenin alta, sillä miehistöäkin vaivannut virus oli osoittautunut biologiseksi aseeksi, joka olikin luultua ilkeämpi. Niinpä koko planeetta oli nyt tappavan epidemian kourissa. Asiasta syytettiin
 +
tietenkin heti Pilotteja.
 +
 +
Ennen Minokselle saapumista punottiin monenlaisia juonia, joilla mahdottomalta tuntuva tehtävä hakea tiedemies Pilottien keskeltä voisi onnistua. Hyperavaruusmatkan jälkeen todettiin, että paikalla olevat pilottialukset vaikuttavat kovin hiljaisilta. Telakoituminen Minokseenkin sujui häiriöttä. Sisällä paljastui, että asemalla riehunut tauti oli ollut tuhoisa: käytävillä lojui kuolleena paitsi aseman henkilökuntaa, myös sinitakkeja.
 +
 +
Badger oli kuitenkin jostakin löydettävä, joten seuraavaksi suunnattiin Rosson tunnetusti suosimaan luksushotelliin. Iji hakkeroi varauskirjan, jonka mukaan koko toinen kerros oli varattu Rossojen tunnetulle aliakselle. Pienen etsiskelyn jälkeen Badgerin huoneesta löytyi paitsi kätevästi nimilapuilla varustettuja vaatteita, myös miehen kommunikaattori. Suoraviivaisena johtolankana viimeinen tapaaminen kalenterissa näytti huonetta aseman syövereissä.
 +
 +
Kuolleella asemalla kulkeminen sujui vaivattomasti. Badgerin selvästi viimeiseksi jäänyt tapaaminen oli sattunut [[ProjektiMaa:Ophiuchus|Ophiuchuksen]] laboratoriossa, jossa hänen ruumiinsa oli yhä kytkettynä samanlaiseen virtuaalitodellisuuspäätteeseen, jolla Paco oli aiemmin jutellut lapsellisen tekoälyn kanssa. No, mitäs siinä aikailemaan,
 +
ruumis sivuun ja Paco tilalle.
 +
 +
Paco saapui tuttuun lastenhuoneeseen, jossa tyttönen tuijotti keskittyneesti vihreää mössöä sisältävää ruutua. Kiva setä oli kuulemma käynyt kertomassa vihreästä avaruudesta ja nyt tyttö tuntui viihtyvän hyvin sen parissa. Paco yritti houkutella tyttöä mukaan Piranhalle, mutta tyttö oli kiinnostuneempi uudesta leikistään. Ulkona Paco heitteli taloon kiinnittyneitä variksia muualle ja huomasi vielä yhden variksen lähestyvän. Pacon palattua ihmisten ilmoille aseman kaiuttimista kuului pahaenteinen ilmoitus: "Täällä puhuu Pilottien kansainvälisen järjestön amiraali Hill. Tämä asema on nyt Pilottien omaisuutta kauppaliiton päätöksellä 372/52. Eloonjääneitä pyydetään saapumaan hangaariin 1, jossa heille annetaan asiaankuuluvaa hoitoa".
 +
 +
Porukka suuntasi kohti erästä komentokeskusta hoidellen matkalla muutaman pilottisotilaan ja hajaantuen. Hajaantumisesta seuraa tunnetusti vain huonoa, joten puolet ryhmästä huomasi olevansa vankeja ja katselevansa Hillin mustaa partaa. Toinen puoli kävi tällä välin houkuttelemassa tekoälytytön etsimään isää lentämällä kyyhkyllä - Piranhalla. Hill ja Morisato keskustelivat samalla kun muut vangit yrittivät loukata Hilliä. Lopulta Piranha laskeutui ja Hill miehineen jätti vangit yksin. Paco ja Iji lähtivät kierimään kohti lähintä hitsauslaitteistoa, mutta Morisato ei vaivautunut.
 +
 +
Tällä välin Casey oli ollut yhteydessä tyttöön ja saanut tämän vakuutettua, että "isi" löytyisi kvasiavaruudesta. Tyttö neuvoi Caseytä, että Minos olisi oiva kvasiavaruusalus, joten Caseyn säädettyä hieman aseman moottoreita Minos poistui normaaliavaruudesta. Hill palasi komentokeskukseen ja huomasi yksinäisen Morisaton ohjaimissa katselemassa vihreäksi muuttunutta avaruutta. Hämmentynyt Hill päätyi vapauttamaan Morisaton ja konkarit alkoivat kuin vanhat ystävät konsanaan palauttaa alusta yhteistoimin takaisin normaaliavaruuteen ennen kuin etäisyys lähimpään asuttuun aurinkokuntaan kasvaisi toivottomaksi.
 +
 +
Paco ja Iji löysivät Piranhan ympäristöstä kasan mielikuvituksellisilla tavoilla kuolleita tuoreita pilottiruumiita ja vapauttivat itsensä ja suuntasivat hakemaan Morisatoa. Hämmästys oli suuri, kun Morisato ja Hill käyttäytyivät kuin ylimmät ystävykset. Morisato jopa esti Ijiä ampumasta Hilliä (halusi kaiketi hoitaa homman itse). Kenji tunnusti tappaneensa Ijin vanhemmat, mikä sai Ijin tolaltaan. Paco karkasi paikalta, kun ei tiennyt mitä Kenji oikein juoni. Morisato otti Ijin panttivangiksi aikeinaan pakottaa muut mukanaan Piranhaan.
 +
 +
Casey exoskeletoneineen oli kuitenkin eri mieltä Morisaton kanssa. Tappelunnujakan jälkeen Casey ja Iji olivat matkalla Hillin kimppuun, mutta Hill oli ehtinyt tällä välin palauttamaan aseman normaaliavaruuteen ja poistunut paikalta. Paco ja Morisato jättivät toisilleen hyvästit oven lävitse: "Älä etsi minua". Kun vielä Alfred soitti ja kertoi, että Piranha odotti miehistöään lähtövalmiina ja lastinaan kallisarvoinen tekoäly, porukka jätti hyvästit asemalle. Morisato huomasi olevansa yksin asemalla, joka kaiken lisäksi uhkasi räjähtää hetkellä millä hyvänsä. Onneksi Hillin varis oli jäänyt odottamaan ja pienen pohdinnan jälkeen Morisato otti kyydin vastaan.

Nykyinen versio 18. elokuuta 2008 kello 21.34

Pacomatkojen tapahtumat

Tämä sivu kertoo Pacomatkojen tapahtumista tarkemmin.

Historiaa

Paco perusti rehellisen kuljetusalan yrityksen nuoruudessaan. Hänen onnettomuudekseen firman alus tuhoutui joitakin vuosia myöhemmin, ja Paco jäi puille paljaille. Paco löysi kuitenkin yhteistyökumppanikseen vankilassakin istuneen pilotin, Morisaton, jonka tuttava tarjosi aluksen sopivilla ehdoilla.

Firma luisui vähitellen lain väärälle puolelle. Ensin rikottiin hieman säädöksiä, sitten salakuljetettiin laittomia tavaroita, ja ennen kuin huomattiinkaan, tehtäviin kuuluivat tarvittaessa myös tuhoamisiskut. Muut kampanjan hahmot ovat tarttuneet porukkaan matkan varrella.

Viime aikoina Paco miehistöineen on lennellyt Piranhalla mitä erilaisimpien keikkojen parissa. Tehtävien välillä Minoksen kätketty turvapaikka on auttanut pääsemään eroon sekä kertyneistä voitoista että takaa-ajavista viranomaisista.

1. sessio (Mika) - Panda joka puhui liikaa

Paikalla: Antti, Tiiti, Timo

Ennen Bahylin reissua Piranha miehistöineen joutuivat lentämään tuntemattoman työnantajan palkkaamana Asia-planeetalle, jossa isopanda Tai Lun, sekä intiantiikeri Raza pääsivät etsimään itselleen uuden omistajan. Eläimet olivat Ophiuchus-korporaation sisaryhtiö Gensyksen kokeita, joilla pyrittiin saamaan Maa-planeetalle villinä eläviä eläimiä, koska kloonatuilta elämiltä puuttui mm. täysin lisääntymisvaisto, eivätkä muutenkaan osanneet selviytyä itsenäisesti luonnossa. Tai Lunille on asennettu bioimplanntti, jolla tämän aivotoiminta on noin 8-vuotiaan ihmisen tasoa, sekä opetettu käyttämään kädessään olevaa puhesyntetisaattoria, näin pystyen sekä ymmärtämään puhetta, että myös "puhumaan" itse. Razan lihaksistoa ja reaktiokykyjä on nostettu uskomattomalle tasolle, mutta tämä on silti hyvin lähellä petoa, jota vain Tai Lun pystyy lepyttämään. Heidän oli tarkoitus esiintyä seuraavana päivänä tieteellisessä konferenssissa pääesiintyjinä, mutta päätyivät lopuksi, usean tapahtuman jälkeen Kirkon omaisuudeksi. Mafian oli tarkoitus osallistua tarjouskilpaan, mutta unohtivat soittaa. Iji oli sairaana ja Morisato taas vietti aikaa Ijin blondin sairaanhoitajan kanssa. Pelaajakato aiheutti pelistä hiukan tapahtumaköyhän ja maan pinnalle pakottaminen taas pelistä turhan matkustuspainoitteisen. Perustuu paljolti Shadowrunnin 4. laitoksen Shadowrun Missions tehtävään Primal Forces.

2. sessio (Tiiti) - Ahtaajat ahtaalla

Paikalla: Kai, Mika, Olli, Timo

Ihan tavallinen laatikoiden kuljetteleminen muuttui politiikaksi, kun Lomon-avaruusasemalla olikin meneillään työläisten istumalakko. Tälle melko mitättömälle ja syrjäiselle malminlastausasemalle oli päätynyt myös liikemies Adam Wilkinson, jolla oli sekä suhteita työläisiin että kipeä tarve saada Piranhan lasti käsiinsä. Piranha olisi varmaan jättänyt tehtävän sikseen (force majeure!), mutta Wilkinson suostutteli heidät kyytimään tavaraa asemalle. Rahat käärittiin tällä kertaa a) kuljettamalla ruokaa ja lääkkeitä lakkolaisille, b) kuljettamalla salaa aseita lakkolaisille, c) kuljettamalla kaikenlaisia hyödyllisiä tarvikkeita aseman johdolle, d) myymällä viinaa ja tupakkaa piirittämiseen tympääntyneille piirittäjille. Lähtö oli hätäinen.

Kauppaliiton uutisvirrasta poimittua: "...Lomon-asemalla (KL44LOMON) on ilmennyt vakava työmyyntisopimusrike. Satama- ja ylläpitohenkilöstö laiminlöi heiltä etukäteen ostettuja suoritteita 26 vuorokauden ajan ja oleskeli samalla korvauksetta Lomonin tiloissa. Sopimusrikkomukset käsitellään seuraavalla neljänneksellä Kauppaliiton yksityisyritystuomioistuimessa. Samassa yhteydessä puhjennut aseellinen väkivalta ei aiheuttanut vahinkoja aseman rakenteeseen. Väkivaltaisuuksiin osallistuneet tuomitaan L4-rikostuomioistuimessa. Sopimusrikkojien johtaja Platon Larionov kuljetettiin välittömästi yksityisyritystuomioistuimen tutkintavankilaan mutta menehtyi matkan aikana. Aseman toiminta on käynnistetty uudelleen ja malmikuljetukset palaavat aikatauluun 15 vuorokauden sisällä. (mainos) Lomon-yritys tarjoaa 6 kk:n sopimuksen 300 satamatyön ammattilaiselle sekä hakee kapteenia vähintään 9 v avaruusasemakokemuksella. Mahdollinen kokemus L-luokan asemista katsotaan eduksi. (mainos) ..."

Peliin olisi saattanut löytyä enemmänkin kamaa jos pää ei olisi särkynyt.

Terveiset Leo Tolstoille, jonka kirjallisuus pääsi salakavalasti hiipimään myös ei-vakavahenkiseen roolipeliin.

3. sessio (Daemou) - Isiä ikävä

Paikalla: Antti, Kai, Mika, Olli, Tiiti

Morisaton silmän jouduttua yllättäen epäkuntoon Iji joutui tarttumaan Piranhan ohjaimiin. Kauppaliiton laivaston painaessa päälle Iji taisi hypätä hädissään hieman harhaan, sillä alus joutui (taas) outoon hyperavaruusilmiöön. Tällä kertaa kyseessä oli jonkinlainen viemäri Bahylin pesukoneen sijaan. Viemäri imi hyperavaruutta itseensä ja siinä sivussa vastustamattomasti myös Piranhan. Ilmiön keskipisteenä oli hiljaiselta vaikuttava Pilottien tutkimusalus Morgana. Radiokutsuun vastasivat epätietoisilta kuulostavat lapset.

Telakoitumisen jälkeen alus havaittiin sisältäkin hyvin autioksi. Lopulta kohdattiin biologi Andrei, joka ilmoitti olevansa Pilottien vanki. Häneltä kuultiin, että aluksen tietokone oli seonnut kesken matkan ja aluksen miehistö oli kuollut kummallisissa olosuhteissa. Ainoat eloonjääneet olivat Andrein lisäksi tutkimuskohteina olleet 10-vuotiaat Bahylilaislapset. Tutkimusten aikana selvisi myös, että Morganan päämoottorit olivat räjähtäneet. Myös ryhmän puhelimet käyttäytyivät kummallisesti; niihin oli ilmeisesti hakkeroiduttu.

Komentokeskukseen linnoittautuneen parikymmenpäisen lapsikatraan nälkää käytetiin hyväksi houkuttelemalla heidät syömään rauhoittavilla terästettyä ruokaa aluksen varastoista. Yksi heistä saatiin vangiksi, jolloin ilmeni, että lasten johtaja, Tom, on paras ampumaan ja ampuu kaikki jos lasten kimppuun hyökätään. Poika kertoi myös, että ovet olivat hyökänneet lasten kimppuun. Hänet päästettiin takaisin omiensa luo hänen luvattuaan neuvotella Tomin kanssa antautumisesta.

Lapsisotilaiden kohtaamisen karttaakseen ryhmä tunkeutui päätietokoneelle takakautta. Tällä välin Piranhalta oli tullut tieto, että jotain isoa lähestyy kovaa, joten tunnin sisällä olisi hyvä päästä pois.

Koneelta selvisi, että Morgana oli viemässä lahjakkaita lapsia Bahyliltä Pilottien päämajaan. Pilotit olivat kokeissaan yhdistäneet lapsia aluksen tietokoneeseen. Sairastuvalta löytyikin laitteisto, jolla pääsi poraamaan kalloa. Julian sai potilaakseen Pacon, vaikka Morisato yrittikin estää toimenpiteen. Samaan aikaan Iji rikkoi tietokonetta toivoen näin pysäyttävänsä hyperavaruusviemärin.

Paco löysi itsensä unenomaisesta lastenhuoneesta, jossa pahasti haavoitettu tyttönen itki ja etsi isäänsä (tyttö oli osalle pelaajista aiemmasta Space Truckin' -kampanjasta tuttu tekoäly). Rauhoitettuaan lasta Paco otti tämän mukaansa pois huoneesta. Samalla Casey huomasi, että Piranha oli häipynyt - Paco näki linnun lentävän poispäin. Tyttö kiskaisi linnun luoksensa - Piranha kolahti takaisin Morganan kylkeen. Paco ja tyttö päättivät lähteä linnun kyydissä etsimään isiä - Iji otti Morganan tietokoneesta mukaansa Pilottien avaruuskartat myydäkseen ne eniten tarjoavalle. Casey tunkeutui Piranhaan, jossa edelliseltä tehtävältä kyytiin jäänyt Adam oli sitonut Alfredin tuoliin ja ihmetteli, mikä alukselle oli yhtäkkiä tullut. Kun Casey yritti pakottaa Adamin aseella uhaten ilmalukkoon, mies yritti epätoivoista hyökkäystä, mutta päätyikin kuolleena maahan.

Tilanteen rauhoituttua huomattiin, että hyperavaruusilmiö oli lakannut ja Morgana oli nyt jonkin valtavan kappaleen kiertoradalla. Koko lapsijoukko löydettiin nukahtaneina ruokakasan ääreltä. Piranhaan oli tarkoitus lastata kaikki lapset jäädytettyinä, mutta suunnitelman toimeenpanon pysäytti saapuminen perille Pilottien kotijärjestelmään. Tällöin mukaan otettiinkin vain kolme lasta ja suoritettiin nopea katoaminen.

4. sessio (Zarhan) - rahtikontin salaisuus

Paikalla: Kai, Mika, Timo, Tiiti

Pacon anoppi oli lähettänyt kaikille franchise-yrittäjilleen kohteliaan pyynnön, että josko nämä kaikki toimittaisivat ruokaa Tucamai-IV-b:lle. Kyseinen kaksoisplaneetan puolikas kun oli Tucamai-IV-a:n saarron alla ja lisäksi mahdollisesti tulevaisuudessa avautuvan uuden rajaseudun läpikulkupaikka, joten suhteiden luominen olisi tärkeää. Pacon kannalta juttu ei ole kovin kiva, rahtitilaa kun on kovin vähän ja lisäksi kaikki tuotto menisi anopin taskuun. Mutta pakkohan sitä olisi lähteä matkaan.

Iji yritti saada aikaan pientä sivubisnestä ostamalla aseita vietäväksi. Tämä ei kuitenkaan lyönyt leiville sillä planeetan asukkaat ovat vain kansaa joka haluaa olla omissa oloissaan eikä heitä oikeastaan kiinnostanut mikään taistelun tapainen niin kauan kun toiminta pysyy saarrossa. Eskaloitumista kun hillitsi kauppaliiton mahdollinen puuttuminen.

Saarto ohitettiin hyppäämällä suoraan ilmakehään ja hiekkamyrskyyn, Piranha sai hiekkapuhalluksen ja kärsi vaurioita. Laskeuduttuaan planeetan ainoaan avaruussatamaan ja purettuaan lastin miehistö yritti purkaa tuntojaan jumissa olemisesta paikallisessa baarissa. Alusta korjaamaan jäänyt Casey toi paikalle miehen joka tarjosi syytä poistua pikaisesti - hän halusi jotain pois planeetalta ennen kuin anopin ruokasalakuljettajalaivasto ilmestyy suuremmalla joukolla näkyviin. Koska rahaa oli tarjolla räävittömästi, miettimistä ei juuri kaivattu.

Noudettuaan salaperäisen vihreän kontin tulivuorikraateripiilopaikasta, Ijin aiemmin hankkimille maasta-avaruuteen-ohjuksille tuli käyttöä saartorenkaan puhkaisemiseen. Lyhyen mutta kipakan mutkittelun ja pienen avaruustaistelun jälkeen Piranha pääsikin pakoon hyperavaruuteen.

Rahtikontin määränpää oli Uuden Konstantinnopolin avaruusasema. Moista ei meinannut ensin kartoista löytyä, mutta historiallisella tutkimuksella sellainen oli ilmeisesti ainakin satakunta vuotta sitten kiertänyt tähteä NG-19D. Hyperavaruusreittikin on ollut joskus kartoitettu, mutta kukaan ei ollut testannut sitä ainakaan viiteenkymmeneen vuoteen. Näistä pikku enteistä huolimatta Piranha kävi matkaan.

Kunhan tuolle käyttämättömälle reitille päästiin, aluksella alkoi tapahtua pieniä omituisuuksia. Näihin kuului hihittelyn kuuluminen yöllä, pikkutyttö koputtelemassa Pacon kapselia ja juoksentelemassa aluksella, hihittävä mustikkapensas jääkaapissa ja kontti joka silloin tällöin näytti olevan auki. Aluksi asiat tuntuivat keskittyvän Kenjiin, mutta myöhemmin pikkutytön ja muiden ilmiöiden kiinnostus siirtyi Ijiin. Koska molemmat pakenivat tavallaan (Kenji linnoittautui ohjaamoon, Iji rauhoittaviin lääkkeisiin). Loppujen lopuksi Paco päätyi kontin sisälle ja haamuili hieman - pikkutytön henkimaailman puolella odottanut äiti tosin oli hieman pettyneen oloinen koska odotti saavansa tavata Ijin. "Tehty mikä tehty" vaikka väärä henkilö paikalle tulikin, ja suosionosoitusten saattelemana Paco huomasi lentävänsä paremmin kuin kukaan pilotti koskaan - loppumatkan 4 päivää kului noin neljässä minuutissa.

Perillä oli vielä pieniä erimielisyyksiä paikasta jossa kannattaisi siirtyä normaaliavaruuteen - Pacon valitsema paikka kun ei muiden mielestä ollut turvallinen. Välitöntä tuhoutumista ei kuitenkaan sattunut sillä jättiläistähti oli alta räjähtänyt neutronitähdeksi, aiheuttaen vain pientä äkkikiihtyvyyttä. Avaruusasemakin löytyi ongelmitta ja rahti saatettiin purkaa. Pacolle jäi muistoksi erittäin hyvää viskiä ja muutama viinirypäle.

5. sessio (Kai) - Kvasiavaruus

Puuttuu.

6. sessio (Olli) - Viruksia

Puuttuu.

7. sessio (Daemou) - Variksia

Keskusteltuaan anopin kanssa seurue suuntasi kohti Minosta etsimään kvasiavaruuden salat tuntevaa tiedemies Badgeria. Puolimatkassa Julian soitti ja ilmoitti Piranhan lähteneen sopivasti karanteenin alta, sillä miehistöäkin vaivannut virus oli osoittautunut biologiseksi aseeksi, joka olikin luultua ilkeämpi. Niinpä koko planeetta oli nyt tappavan epidemian kourissa. Asiasta syytettiin tietenkin heti Pilotteja.

Ennen Minokselle saapumista punottiin monenlaisia juonia, joilla mahdottomalta tuntuva tehtävä hakea tiedemies Pilottien keskeltä voisi onnistua. Hyperavaruusmatkan jälkeen todettiin, että paikalla olevat pilottialukset vaikuttavat kovin hiljaisilta. Telakoituminen Minokseenkin sujui häiriöttä. Sisällä paljastui, että asemalla riehunut tauti oli ollut tuhoisa: käytävillä lojui kuolleena paitsi aseman henkilökuntaa, myös sinitakkeja.

Badger oli kuitenkin jostakin löydettävä, joten seuraavaksi suunnattiin Rosson tunnetusti suosimaan luksushotelliin. Iji hakkeroi varauskirjan, jonka mukaan koko toinen kerros oli varattu Rossojen tunnetulle aliakselle. Pienen etsiskelyn jälkeen Badgerin huoneesta löytyi paitsi kätevästi nimilapuilla varustettuja vaatteita, myös miehen kommunikaattori. Suoraviivaisena johtolankana viimeinen tapaaminen kalenterissa näytti huonetta aseman syövereissä.

Kuolleella asemalla kulkeminen sujui vaivattomasti. Badgerin selvästi viimeiseksi jäänyt tapaaminen oli sattunut Ophiuchuksen laboratoriossa, jossa hänen ruumiinsa oli yhä kytkettynä samanlaiseen virtuaalitodellisuuspäätteeseen, jolla Paco oli aiemmin jutellut lapsellisen tekoälyn kanssa. No, mitäs siinä aikailemaan, ruumis sivuun ja Paco tilalle.

Paco saapui tuttuun lastenhuoneeseen, jossa tyttönen tuijotti keskittyneesti vihreää mössöä sisältävää ruutua. Kiva setä oli kuulemma käynyt kertomassa vihreästä avaruudesta ja nyt tyttö tuntui viihtyvän hyvin sen parissa. Paco yritti houkutella tyttöä mukaan Piranhalle, mutta tyttö oli kiinnostuneempi uudesta leikistään. Ulkona Paco heitteli taloon kiinnittyneitä variksia muualle ja huomasi vielä yhden variksen lähestyvän. Pacon palattua ihmisten ilmoille aseman kaiuttimista kuului pahaenteinen ilmoitus: "Täällä puhuu Pilottien kansainvälisen järjestön amiraali Hill. Tämä asema on nyt Pilottien omaisuutta kauppaliiton päätöksellä 372/52. Eloonjääneitä pyydetään saapumaan hangaariin 1, jossa heille annetaan asiaankuuluvaa hoitoa".

Porukka suuntasi kohti erästä komentokeskusta hoidellen matkalla muutaman pilottisotilaan ja hajaantuen. Hajaantumisesta seuraa tunnetusti vain huonoa, joten puolet ryhmästä huomasi olevansa vankeja ja katselevansa Hillin mustaa partaa. Toinen puoli kävi tällä välin houkuttelemassa tekoälytytön etsimään isää lentämällä kyyhkyllä - Piranhalla. Hill ja Morisato keskustelivat samalla kun muut vangit yrittivät loukata Hilliä. Lopulta Piranha laskeutui ja Hill miehineen jätti vangit yksin. Paco ja Iji lähtivät kierimään kohti lähintä hitsauslaitteistoa, mutta Morisato ei vaivautunut.

Tällä välin Casey oli ollut yhteydessä tyttöön ja saanut tämän vakuutettua, että "isi" löytyisi kvasiavaruudesta. Tyttö neuvoi Caseytä, että Minos olisi oiva kvasiavaruusalus, joten Caseyn säädettyä hieman aseman moottoreita Minos poistui normaaliavaruudesta. Hill palasi komentokeskukseen ja huomasi yksinäisen Morisaton ohjaimissa katselemassa vihreäksi muuttunutta avaruutta. Hämmentynyt Hill päätyi vapauttamaan Morisaton ja konkarit alkoivat kuin vanhat ystävät konsanaan palauttaa alusta yhteistoimin takaisin normaaliavaruuteen ennen kuin etäisyys lähimpään asuttuun aurinkokuntaan kasvaisi toivottomaksi.

Paco ja Iji löysivät Piranhan ympäristöstä kasan mielikuvituksellisilla tavoilla kuolleita tuoreita pilottiruumiita ja vapauttivat itsensä ja suuntasivat hakemaan Morisatoa. Hämmästys oli suuri, kun Morisato ja Hill käyttäytyivät kuin ylimmät ystävykset. Morisato jopa esti Ijiä ampumasta Hilliä (halusi kaiketi hoitaa homman itse). Kenji tunnusti tappaneensa Ijin vanhemmat, mikä sai Ijin tolaltaan. Paco karkasi paikalta, kun ei tiennyt mitä Kenji oikein juoni. Morisato otti Ijin panttivangiksi aikeinaan pakottaa muut mukanaan Piranhaan.

Casey exoskeletoneineen oli kuitenkin eri mieltä Morisaton kanssa. Tappelunnujakan jälkeen Casey ja Iji olivat matkalla Hillin kimppuun, mutta Hill oli ehtinyt tällä välin palauttamaan aseman normaaliavaruuteen ja poistunut paikalta. Paco ja Morisato jättivät toisilleen hyvästit oven lävitse: "Älä etsi minua". Kun vielä Alfred soitti ja kertoi, että Piranha odotti miehistöään lähtövalmiina ja lastinaan kallisarvoinen tekoäly, porukka jätti hyvästit asemalle. Morisato huomasi olevansa yksin asemalla, joka kaiken lisäksi uhkasi räjähtää hetkellä millä hyvänsä. Onneksi Hillin varis oli jäänyt odottamaan ja pienen pohdinnan jälkeen Morisato otti kyydin vastaan.