Ero sivun ”ProjektiMaa:DaemounKamppis” versioiden välillä

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Rivi 26: Rivi 26:
 
=== Pelaajat ===
 
=== Pelaajat ===
  
Valikoin mielivaltaani käyttäen 4-5 kiinnostunutta pelaajaa mukaan peliin. Tällä hetkellä mukana ovat Tiiti Kellomäki ja Mika Halttunen. Tavoitteena on pelata jonakin vakioarkipäivänä melkein joka viikko, mutta tarvittaessa voidaan myös sopia sessiot yksi kerrallaan. Kampanja kestänee siihen saakka, että kesä tulee ja alkaa haista siirtämällä ihmiset pois Tampereelta.
+
Valikoin mielivaltaani käyttäen 4-5 kiinnostunutta pelaajaa mukaan peliin. Tällä hetkellä mukana ovat Tiiti Kellomäki ja Mika Halttunen. Tavoitteena on pelata jonakin vakioarkipäivänä melkein joka viikko, mutta tarvittaessa voidaan myös sopia sessiot yksi kerrallaan. Kampanjan lopetus ajoitettaneen jonnekin loppukevääseen tai alkukesään.
 
+
Ilmoittaudu/kysy lisätietoja IRCissä nimimerkiltä [[Timo Kellomäki|Daemou]] tai mailitse daemou@lintula
Ilmoittaudu/kysy lisätietoja IRCissä nimimerkiltä Daemou tai mailitse daemou@lintula
 

Versio 6. tammikuuta 2008 kello 20.46

Timon kevään 2008 toistaiseksi nimeämätön kampanja

Pelautan tammikuusta 2008 alkaen scifi-kampanjaa, jonka aiheena on ylivoimaisen ihmiskunnan suhde avuttomiin, mutta rikkaisiin muukalaisiin. Peli sijoittuu Projekti Maa-nimiseen universuminraakileeseen, jossa aikaisempi Space Truckin' -kampanjanikin tapahtui.

Kampanjan tarkempi kuvaus

Kampanjan keskeisenä aiheena on Kauppaliiton rajamailta löydetty planeetta, jota asuttavat teollista aikakautta elävät muukalaiset. Planeetalla on merkittäviä rikkauksia. Mikä on Kauppaliiton suhtautuminen?

Kampanjassa on tarkoitus pelata kahdella tasolla. Päättävällä tasolla olevat hahmot edustavat esim. jossakin Kauppaliiton tärkeän osan hallituksessa omia organisaatioitaan ja ajavat samalla omia etujaan. Tämä porukka päättää löytyneen planeetan kohtalosta politiikallaan.

Toimeenpanevan tason hahmot ovat lähempänä perinteistä seikkailua. Ryhmä lähetetään uudelle planeetalle hankkimaan tietoja. Alkuasukkaat kohtelevat heitä vaihtelevin tavoin.

Kampanjan luonne

Tapani mukaan en käytä pelissä systeemiä. Mahdollisissa ristiriitatilanteissa äänestetään tai sitten toimin erotuomarina. Kokemukseni mukaan satunnaisuutta syntyy tarpeeksi jo muutaman ihmisen ajatusten riuhtoessa asioita eri suuntiin, mutta en kiellä konsultoimasta noppia haluttaessa.

Aikani on rajallista, joten toivoisin pelaajilta mahdollisuuksien mukaan aktiivisuutta maailman yksityiskohtien luomisessa. Projekti Maan maailma on toistaiseksi varsin minimalistinen, joten tässä kohtaa apua tarvitaan. Osin tämän takia materiaali on täällä wikissä (vaikka ideoida saa kirjoittamattakin). Aion toki itsekin keksiä juonia ja yksityiskohtia.

Ajattelin kokeilla hahmojen luomista yhteistyössä, eli kokoonnutaan pohtimaan kiinnostavaa sosiaalista verkostoa, johon saa ehdotella erilaisia henkilöitä, heidän piirteitään ja yhteyksiään. Kukin valitsee mielenkiintoisen hahmon sitä mukaa kun sellainen verkostosta löytyy. Lopuksi hahmoja voi syventää itsenäisesti tai minun kanssani sen verran kuin kukin tarpeelliseksi nähdään. Hahmoissa olennaista on asia tai aihe, jonka takia pelaaja kokee hahmon mielenkiintoiseksi, ei niinkään millainen hahmo tarkalleen on. Se täsmentyy sitten pelatessa.

Toivon mukaan kullekin pelaajalle löytyy tässä vaiheessa myös yksi "oma" organisaatio, jonka toimia hän voi pinnallisesti suunnitella ja pohtia sessioiden välillä. Tarkoitus ei ole kilpailla tai yrittää voittaa muita, vaan luoda jännittävää materiaalia poliitikkohahmoille. Retkikuntahahmoille materiaalia syntyy paitsi porukan keskinäisistä jännitteistä ja poliitikkojen päätöksistä, myös (mahdollisesti pelaajien keksimistä) muukalaisten maailman ihmeellisyyksistä. Ja jos jollekulla pelaajista syntyy hyvä idea sessioksi, en pane pahakseni, jos hän haluaa johtaa sen...

Pelaajat

Valikoin mielivaltaani käyttäen 4-5 kiinnostunutta pelaajaa mukaan peliin. Tällä hetkellä mukana ovat Tiiti Kellomäki ja Mika Halttunen. Tavoitteena on pelata jonakin vakioarkipäivänä melkein joka viikko, mutta tarvittaessa voidaan myös sopia sessiot yksi kerrallaan. Kampanjan lopetus ajoitettaneen jonnekin loppukevääseen tai alkukesään. Ilmoittaudu/kysy lisätietoja IRCissä nimimerkiltä Daemou tai mailitse daemou@lintula