ProjektiMaa:Bahyl

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 25. helmikuuta 2008 kello 19.46 – tehnyt Daemou (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Bahyl on Baham-tähden toinen planeetta. Bahylilla olot ovat erityisen suosiollisia elämän kannalta ja se onkin hyvin hedelmällinen ja vehreä planeetta etenkin napojensa ympäristössä. Planeetalla vallitsee noin 0,8 kertaa maan painovoima ja se pyörähtää akselinsa ympäri kerran 27 tunnissa. Planeetan pinnasta noin 60 % on vettä. Jäätiköitä ei juuri ole.

Maamassa jakautuu kahteen päämantereeseen, eteläiseen ja pohjoiseen. Päiväntasaaja on autiomaata, navan lähellä on vehreää. Tulivuoria ei ole, mutta maanjäristykset ovat joillakin alueilla voimakkaita.

Bahyliä asuttavat Bahylit, jotka ovat peräisin Maapallolta ihmiskunnan avaruusajan alussa lähettämältä sukupolvialukselta. Alus katosi Maapallon näkökulmasta jäljettömiin, mutta itse asiassa se ajautui paljon alkuperäistä pidemmälle matkalle. Tuhansien vuosien matkanteon jälkeen aluksen tietokone löysi ihmisille asumakelpoisen planeetan, Bahylin.

Matkan pidentymisestä johtuen yhteiskunta ehti rappeutua matkan aikana moneen kertaan. Niinpä Bahylin nykyinen teknologia on kaukana siitä, mitä se oli ennen matkaa. Matkalta säilyneiden artefaktien ja perimätiedon avulla he ovat onnistuneet edistymään aluksen loppuvaiheen kivikautisista oloista vehreällä planeetalla nopeasti. Viljely on tehokasta, kulttuuri kukoistaa ja planeetan lukuiset joet ovat auttaneet rakentamaan vesivoimaan perustuvaa taloutta. Myös planeetan runsaita kivihiiliesiintymiä on opittu vastikään hyödyntämään ja savupiiput ovat hyvin tyypillisiä Bahylien kaupungeille.

Asutus keskittyy pohjoisen valtameren rannikoille. Bahylit eivät ole enää yhtenäinen kansa, vaan he jakaantuvat useisiin keskenään kinasteleviin valtioihin.

Kauppaliitto on juuri löytänyt Bahylin ja muotoilee toistaiseksi virallista politiikkaansa planeetan ja sen asukkaiden suhteen.