Ollun

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 24. elokuuta 2010 kello 19.15 – tehnyt KoneV (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tämä sivu sisältää roolipelihahmon. Pelaaja: KoneV. Pathfinder.


Ollun Puoliörkki on puoliörkkirankkuri.

Ulkonäkö: Ihmisten silmissä Ollun näyttää samalta kuin kaikki muutkin (puoli)örkit: vihreä, ilkeä ja karmea. Vain hänen jatkuva hymyilynsä erottaa hänet muista örkin näköisistä. Hänellä on pitkä tummanvihreä tukka ja tummanvihreät silmät. Hän on 206 cm pitkä ja painaa 98 kg.

Persoonallisuus: Ollun pitää itseään hyvyyden ja oikeudenmukaisuuden puolustajana. Tähän elämänkatsomukseen kuuluu pahojen olentojen, erityisesti örkkien, tappaminen. Hän on tottunut siihen, että ihmiset ja muut sivistyneet olennot pelkäävät ja syrjivät häntä. Hän on yleensä halukas todistamaan hyväntahtoisuutensa ja yhteistyökyvykkyytensä teoillaan, ja lähtee riitaa haastamatta menemään, jos häntä ei siltikään suvaita. Ollunin mielestä kaikki örkit on tapettava, samaten puoliörkit, jos ne ovat yhtä tyhmiä ja ilkeitä. Sivistyneet puoliörkit sen sijaan hämmentävät häntä, eikä hän tiedä, mitä niille tekisi.

Tausta: Ollun, alkuperäiseltä nimeltään Prönt, sai alkunsa onnettomasta ja väkivaltaisesta pahan ihmisloitsijan ja nuoren örkkitytön liitosta. Örkkityttö pakeni ennen pitkää takaisin oman äitinsä luo, ja piilotteli Ollunia kaksi vuotta. Ollunin äiti ja muut harvat hänen olemassaolostaan tietäneet kuolivat toisen örkkiheimon hyökkäyksessä. Ollun oli silloin tarpeeksi vanha selviytymään itse muiden örkkiorpolasten kanssa, vaikka hänestä oli muiden lasten mielestä lähinnä ovimatoksi. Ollun kuitenkin kesti kurmuutusta vuosien ajan ajattelemalla, että jonain päivänä hän vielä maksaa ilkimyksille kaiken takaisin. Hän vietti usein aikaansa jossain vuorilla piilossa muilta ja leikki eläinten kanssa.
Se eräs päivä tuli viimein, kun seikkailijaporukka löysi hänen ryöstelevän kotiheimonsa piilopaikan vuorilla. Örkkejä lakosi maahan, ja yksi ilkiölapsista kuoli Ollunin poimimaan suurmiekkaan. Kun hän sitten taisteli vielä muita lapsia vastaan, seikkailijaporukan X totesi, että hänessä oli ainesta parempaan. X pelasti hänet ja vei pois.
Ollunin ensimmäinen kontakti ihmisyhteisöön oli erittäin ystävällinen, seikkailijoihin tottunut kyläpahanen, jonka vaikutuksesta hän kehitti itselleen elämänmyönteisen, ihmisystävällisen ja örkkivihamielisen asenteen. Hän tajusi pian, että yleensä ihmiset syrjivät ja pelkäävät häntä, eivätkä ota häntä vastaan yhtä ystävällisesti kuin se yksi kylä. Siinä vaiheessa se ei enää häntä lannistanut. Hän luopui typerästä örkkinimestään ja otti itselleen ihmisnimen.


Stats

Half-orc ranger 4
Lawful good medium humanoid (human, orc)
XP ?

Initiative +2; Senses Darkvision 60 ft., Perception +9
Speed 20 ft.

Str 18, Dex 14, Con 14, Int 10, Wis 14, Cha 9
AC 21, touch 13, flat-footed 19, flat-footed touch 11
HP 40
Fort +6, Ref +6, Will +3
Base Attack Bonus +4; CMB +8; CMD 20

Melee mw greatsword +10 (2d6+6, 19–20×2), Power Attack +8 (2d6+12, 19–20×2)
Ranged sling +6 (1d4+4, 20×2, 50 ft.)

Special Qualities orc blood, rock climber, orc ferocity; favored enemy (orc, +2), track, wild empathy, favored terrain (forest), animal companion ()

Feats Power Attack (1), Cleave (ranger 2), Weapon Focus (greatsword) (3), Endurance (ranger 3)
Skills Acrobatics +5, Appraise +0, Bluff -1, Climb +9, Craft () +0, Diplomacy -1, Disguise -1, Escape artist +3, Fly -1, Handle animal +6, Heal +2, Intimidate -1, Knowledge (nature) +7, Perception +9, Perform () -1, Ride -1, Sense motive +2, Stealth -1, Survival +9, Swim +5
Languages Common, Orc

Magic items +1 breastplate, amulet of natural armor +1, ring of protection +1, 3 cure light wounds potions
Gear x


Miken kamppis