MAN:Luca:salaiset

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Luonne

Käyttäytymiskoodi: kunnioitetut henkilöt ovat tärkeämpiä kuin mitkään rikkaudet


arvostaa seuraavia ominaisuuksia:

  • "käytännöllinen fiksuus", ~maalaisjärki
  • sosiaalisten suhteiden, ihmisluonteen ja inhimillisten piirteiden ymmärtäminen
  • kyky selviytyä omillaan
  • rohkeus

dissaa seuraavia ominaisuuksia:

  • riippuvaisuus muista tai materiasta
  • puhtaasti akateeminen/teoreettinen äly
  • tyhmyys, sinisilmäisyys, herkkäuskoisuus
  • raukkamaisuus, kykenemättömyys tehdä mitään sorron alla, "stand up for yourself"

pyrkii yhä hienompiin ryöstöihin, varkauksiin tai huijauksiin. on ylpeä uhkarohkeista "keikoistaan", kokee ne saavutuksina

mikäli kaverit yrittää saada puhtaasti "maailmanparannus"-projekteihin mukaan, voi olla ongelmaa löytää motivaatiota. jotain pitäis ees matkalla ryöstää tms (ja tätähän voi yrittää tilanteen sattuessa vaikka partylta huomaamatta)

Tausta

Syntyi haltiaheimoon aavikolla.

Pienenä lapsena huomattiin leikkivän värikkäillä leluilla, joita loi keskittymällä. Pääsi harjoittelemaan psionista kykyään yhdessä heimon telepaatin kanssa, mutta ei kuitenkaan oppinut kovinkaan paljoa perusteita pidemmälle.

Nykyään kuitenkin hyötyy suuresti oppimastaan. Kaukonäöllä voi esim. hiipiessä kurkkia nurkan taakse jo kaukaa, tai katsoa ylempien kerrosten ikkunoista sisään (Sensing Eye). Kaukokuulolla voi esim. kuunnella muiden keskusteluja kapakoissa (Far Hearing). Telekinesiasta on hyötyä kun käden pituus ei aivan riitä, tai vain ansojen väistämiseen (Telekinetic Grasp). Työkalujen luominen on yhtä monipuolinen taito kuin on tilanteita, joissa työkaluista on hyötyä. Parikin kertaa on päässyt pakoon luomalla terän tai sahan köysien katkomiseen ja tiirikan ovien availuun (Mental Tools).
Pyrkii pitämään kykynsä salassa (ei todellakaan halua vastustajiensa tietävän näistä kyvyistä).

Heimossa oppi myös, että on olemassa arkaanista magiaa, joka ei kuluta ympäristöään.

On jo useamman vuoden ajan pyörinyt lähinnä kaupungeissa. Heimostaan kulkeutui yhdessä isosiskonsa kanssa Nibenayhin, jossa nautti kovasti elostaan.

Nibenayssa vietti neljättä vuotta, lähinnä varkauksilla itsensä elättäen. Sisko opetti varkaanhommia. Joutui[vat?] Nibenayssa ongelmiin jonkin voimakkaan organisaation kanssa, ja tämän takia joutui lähtemään kaupungista. [Varkaiden kilta? Jokin kauppatalo? Joku muu? Voisi liittyä jotenkin siihen, kun Nibenayssa murhattiin 16 haltiaa, jotka pyöritti Haltiatoria?]

Sisarukset saapuivat Raamiin pari vuotta ennen kamppiksen alkua.

Luca teki Raamissa töitä Mahirille (Nanan opettaja), ja töiden kautta ystävystyi tämän kanssa.

Raamissa vietti aikaa siskonsa kanssa, kunnes tämä ei kerran palannutkaan reissulta, jolla hänen piti toimittaa "hankittu" tavara keikan tilaajalle. Luca koetti selvittää asiaa, ja sai selville kaksi asiaa: hänen siskonsa oli kuollut, ja keikan tilaaja oli eräs korkea-arvoinen temppeliherra. Luca vannoi kostoa, mutta temppeliherra lähtee linnakemaisesta kartanostaan harvoin ja tällöinkin voimakkaan saattueen kera. [Jos PJ haluaa jonkin muun kuin templarin, joku Nawab-herra sopisi hyvin, tai joku vainoharhainen visiiri]

Kun Mahir lähetti (puolisen vuotta kamppiksen alkua ennen) kiireisen viestin, jossa pyyti Lucaa pitämään Nanan piilossa ja kunnossa, Luca otti kyselemättä homman hoitaakseen.

Kun Nanalle oli löydetty paikka ja pari päivää oli kulunut, Lucaa (kuten varmasti myös Nanaa) kiinnosti se, mitä Mahirille oli tapahtunut. Yhdessä Nana ja Luca koettivat asiaa selvittää, mutta melko pitkälti tuloksetta.

Alkuun Nana asui Raamin slummissa Lucan ja muiden haltioiden parissa. Pari viikkoa Mahirin katoamisen jälkeen Mansabdarin iskuryhmä nappasi Nanan ja Lucan kiinni, suoraan haltioiden joukosta, erään haltianilkin auttamana. Nana oli aiemmin ilmaissut epäilyksensä kyseisestä tyypistä, mutta Luca ei ollut ottanut tytön "haihatteluja" minään. Freelanceroivat sotilaat kuljettivat Nanan ja Lucan erääseen selliin (ei mihinkään kaupungin isoon dunkkikseen, vaan johonkin pienempään). Sankarit onnistuivat pakenemaan (ilmeisesti Luca oli onnistunut piilottamaan tiirikan suuhunsa, ja jotenkin kiemurreltua köysistään irti). [Toinen vaihtoehto: mansabdarit nappas vaan Nanan, mutta Luca hiippaili pelastamaan tämän sellistä.]

Tämän jälkeen Luca vaati, että Nana naamioituu, ja yhdessä he kehittävät tälle toisen nimen ja identiteetin. Asuminen jatkui slummissa, mutta erillään muista haltioista.

Elo jatkui slummissa puolen vuoden ajan ilman suurempia ongelmia. Luca teki ajoittain keikkaa.. [mitä Nana teki?]

Kerran puolen vuoden aikana Nana ja Luca huomasivat, miten slummin kadulla eräs sotilasporukka potki maassa makaavaa nuorta haltiaa. Tilanne näytti erityisen pahalta, joten Luca päätti mennä väliin. Luca pukeutui nopsasti kirkkaan keltaiseen silkkiviittaan, ja visiiriä esittäen hankkiutui sotilaista eroon muutamalla ärtyneellä käskyllä. Myöhemmin Luca opetti nuorukaiselle vähän kädentaitoja, ja käski tämän valitsemaan kohteensa ensi kerralla tarkemmin.

Gauntlets of Blood, lvl 4, vault 2 (käänsi Nibenayssa eräältä toiselta varkaalta)

Boots of Stealth, lvl 3, vault 1 (sai lahjaksi siskoltaan)

Reading Spectacles, lvl 2, vault 1 (head) (löysi Nibenaysta eräällä keikalla varsin mielenkiintoisesta velhon tornista)


[TODO: ilmeisesti yksi Nawab-herra, Nawab Maarham pyörittää jonkinlaista rikoskartellia. Onko muita "varkaiden kiltoja" tai vastaavia?]

Linkit

MAN:Luca