Lumikoira

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 21. lokakuuta 2013 kello 16.18 – tehnyt MV (keskustelu | muokkaukset) (→‎Osallistujat)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Oton D&D 5th/Next testikamppis. Kesällä 2013 pelattiin vanhoja Dungeon-lehden moduuleja. Myös vanhoille jutuille on oma sivunsa.

Osallistujat

 • Thamior, haltiavelho, MV
 • Sirval, puolituissotilas, KoneV
 • "Vex", ihmisvaras/bardi, Dorden
 • Ahma, puolihaltiapaladiini, Fluxie
 • Zara Yaga, puoliörkki-barbaari/pappi, TeroL
 • PJ, Amoeba

Jos teette hahmolle oman sivun niin muotoa Lumikoira:Hahmonnimi tai Lumikoira_Hahmonnimi. Lisäksi voi tehdä hahmolle lisäsivun jossa nimen perään vielä "Salaiset" tai "Yksityiset" jos haluaa laittaa LM:lle juttuja, joita ei kuulu muiden pelaajien lukea.

Alla olevasta hahmonluontikamasta iso osa siirtyy omalle sivulleen ekan varsinaisen pelin (Ma 21.10.) jälkeen.

Yleistä

Arvo Hinta
4 -4
5 -3
6 -2
7 -1
8 0
9 1
10 2
11 3
12 4
13 5
14 7
15 9
16 12
17 15

Käytetään viimeistä testiversiota, eli 091913 (2013-09-19). Hahmot aloittaa samalle tasolle kuin millä olivat, eli 4/5, hiukan eri expoilla. Luodaan kuitenkin hahmot taas uudestaan, ja tällä kertaa ostetaan statit pojoilla, seuraavin muutoksin: Käytössä on 33 pojoa, ja taulukko jatkuu vähän ylöspäin ja pitemmälle alas kuten vieressä näkyy. Lisää pojoja voi saada 0-3 kappaletta, kirjoittamalla hahmolleen luonnetta kustakin seuraavasta aiheesta:

 1. Hahmon historia. Saa olla juttuja kesän peleistä, PJ korjaa sitten maailmaan sopivaksi. Background olisi hyvä näkyä tässä. Miten on päätynyt tällaiseksi virallisen yhteiskunnan näkökulmasta vähän epäilyttäväksi seikkailijaksi?
 2. Hahmon suhteutuminen muihin hahmoihin. Taas, saa käyttää aiempia seikkailuita, ja mieluusti olisi ainakin sekä yksi positiivis- että negatiivissävtteinen näkemys. Ei mieluummin kuitenkaan mitään kauhean isoja riitoja, jos pelaajat eivät ole yhdessä sopineet miten se tulee sopimaan peliin.
 3. Koukkuja, joihin hahmo helposti tarttuu. Asiat, jotka kiinnostavat hahmoa, ja joita hahmo lähtee tekemään, ehkä vetäen muutkin mukanaan.

Max. yksi pojo kustakin, ja ei tarvi kovin pitkästi kirjoittaa. (Esim. Sirvalin tausta on aivan riittävän pitkä, yksi pojo tulee siitä varmasti.)

Omia taustoja, aliluokkia, temppuja ja loitsuja saa ehdottaa.

Säännöt löytynee yhä Wizardsin sivulta, ja Kuikon sivuilla on jo vähän jotain uutta, ja lisää pitäisi jatkuvasti ilmaantua.

Seuraaville on omat alisivunsa:

Errata & Lisäsääntöjä

Rahat

Kuikosa käytetään seuraavia rahayksikköjä:

 • 1 kT (kultataaleri) =
 • 10 hM (hopeamarkka) =
 • 100 hÄ (hopeaäyri) =
 • 1000 kP (kuparipenniä)

Äyri ja penni ovat samankokoisia ja melko pieniä, noin peukalonkynnen kokoisia ja kolme kertaa kynnen paksuisia. Taaleri ja hopeamarkka ovat niinikään samankokoisia, ja kymmen kertaa isompia, halkaisijaltaan kaksi ja paksuudeltaan kaksi ja puoli kertaa kertaa pikkukolikoiden kokoisia. D&D:n kultaraha (gp) vastaa hopeamarkkaa (hM).

Rodut

Roduista paikallisia on ihmiset, ja puolituisia, kääpiöitä, haltioita sekä puolihaltioita löytyy aika helposti läheltä. Menninkäiset sekä puoliörkit ovat kauempaa ja pirunveriset harvinaisia, mutta ihan mahdollisia. Kentit ja pimeähaltiat voi ehkä jotenkin sovittaa, mutta olettakaa että siitä tulee jo työlästä. Lohharisyntyisiä ja sotakoneita ei voi pelata. Ihmiset ei saa +1 kaikkeen vaan +1 Str/Dex/Con, +1 Int/Wis/Cha sekä yhden Tempun heti alkuun. Jos haluaa olla (pikku)hiisi, voi koittaa ehdottaa ominaisuuksia (kentti osunee aika lähelle).

Hahmoluokat

Multiclassaus ja kaikki hahmoluokat on käytössä, tosin joihinkin opettajan löytäminen voi olla vaikeampaa. Seuraavaa tasoa ei saa ihan yön yli, vaan se vaatii vähän enemmän harjoittelua (tyypillisesti viikkoja) kun expat on kasassa, ja opettajan olemassaolo nopeuttaa & helpottaa asiaa. Barbaarit on täällä päin harvassa, mutta mahdollisia. Munkit on kaikki kauempaa muualta kotoisin ja niihin liittyy jonkun verran ylimääräisiä rajoituksia, eikä sellaiseksi voi opetella kamppiksen aikana. Kumpikin voi kärsiä vähän vaikeammasta tasonnoususta.

Hipat kun saa levelin

Hipoja heittäessä on useampi vaihtoehto:

 1. Heitä normaalisti.
 2. Ota kiinteä arvo eli puolet nopan maksimituloksesta.
 3. Heitä kolmea noppaa, valitse keskimmäinen.
 4. Heitä kaikki hahmon siihen asti heitetyt hipot uudestaan, ota käyttöön jos isompi.

Elinkustannukset

Käytetään seuraavin muutoksin:

 • Kaksi tasoa on halvempia; surkea: 3 gp -> 1 gp ja yksinkertainen 25 gp -> 20 gp
 • Hinta sinänsä kuukausittain, mutta voi nostaa kesken kuukauden jos haluaa.
 • Suomennokset varmaan jotain seuraavan kaltaista: rutiköyhä, surkea, köyhä, yksinkertainen, mukava, ylellinen, aristokraattinen


Muuta säätöä

Pelataan varmaankin muualla koululla tai kerholla jos EiA ei siellä ole, luultavasti alkaen 16-18, luultavasti maanantaisin; muina aikoina jos erikseen sovittu. Kamppis kestää tod.näk. ainakin vuoden loppuun. Irc-kanavalla #lumikoira voidaan säätää tarkemmin pelien ja muun suhteen.

Toiveita & muistiinpanoja

Laittakaa tänne pelaajan tai hahmon nimellä jos on jotain.

 • KoneV: Ei pelata kerholla, jos Skellarissa on jumputusta, jooko?