LOMDD:Tapahtumat:Jaarlin Saleissa

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 15. huhtikuuta 2008 kello 15.22 – tehnyt Gilead (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Seikkailijamme päättivät viipyä Talvihovissa, ja jotenkin oli selvittävä. Hyviä työpaikkoja ei kuitenkaan heti löytynyt. Zara selvitti, että hän saisi töitä lähinnä yrttinoitana. Asumukseksi tälle noidalle, hänen kääpiöystävälleen ja muulle seurueelle löytyi puinen hökkeli, huonolta alueelta. Kun monitaitaja-kääpiölle löytyi töitä lähinnä kattilankorjaajana, Geröyr murahti: "ehkäpä meidän pitäisi käydä kysymässä kreiviltä töitä.. kiviset linnat tuppaa palamaan huonosti!"

Ajatus, vaikkakin aluksi tarkoitettu enimmäkseen katkeraksi vitsiksi, oli kuitenkin ilmaistu, ja iti ainakin kääpiön mielessä.. ehkäpä myös muiden.

Mahdollisia hyviä puolia

Ideana olisi siis hommautua jaarlin palvelukseen siksi aikaa, minkä vietämme Talvihovissa. Tämä antaisi hahmoille suojaa ja toimeentulon.

Alla oleva olettaa, että Talvihovia johtaa jaarli Roth, ja hänellä on jonkinlainen (kuinka hieno?) hovi: jonkunlaista "ylempää" hallitsevaa väkeä, rikkaita, kenties kauppiaita jne.

Hoviin sekaantuminen avaisi reittejä tietynlaisiin mukaviin pelielementteihin:

  • hovijuonittelu. tämä vaatii NPCitä joilla on tavoitteita, joihin sitten PCt sekaantuvat, omasta aloitteestaan tai paikalle sattuneina sopivina työkaluina.
  • rasismi ja ennakkoluulot "suojatussa" ympäristössä. terrorin täytyy muuntua hienovaraisemmaksi, koska jaarlin palvelusväkeen ei pääse noin vain käsiksi
  • kääpiömyytin rakentaminen. Karkeamaassa kuitenkin paloi eräs talo, ja huhuilla on tapana elää ihan omaa elämäänsä. tarinoita vaikkapa kääpiö(i)stä, jo(t)ka polttaa taloja ja häviää sitten yön pimeyteen voisi hyvinkin olla jo liikkeellä. Talvihovissa päin varmasti joku laittoi merkille, että kääpiö vieraili Araostin luona. sopivan hämyinen asema, vaikkapa alkemistin tai ruutimestarin homma kaataisi kivasti vettä myllyyn
  • voisi vilautella hoviväen, ns "bättre folk" kääntöpuolta. edustahan on hieno, tavat koreat, pukeutuminen kaunista, käytöstavat kunniassa. mitä sitten tapahtuu piilossa ja suljettujen ovien takana on ihan eri juttu. moraalisesti arveluttavia asioita voi myös pukea nätteihin kuoseihin. eli jonkunlaista eliitin moraalista korruptoituneisuutta voisi myöskin käyttää elementtinä.
  • hovin kautta saisi kuulla paremmin uutisia muualta, ja pysyttäisiin näin paremmin maailmassa ja sen tapahtumissa kiinni

Mahdollisia huonoja puolia

Hovijuonittelussa on kyse jonkinlaisesta ihmisten verkostosta, ja tämän takia PJ joutuu suunnittelemaan NPCitä. Asema, luonne, käytös, tavoitteet, ja ehkä vähän ulkonäköäkin pitäisi ainakin olla.

Takaisin LOMDDiin