LOMDD:Maantiede

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 2. toukokuuta 2010 kello 12.59 – tehnyt Honkala (keskustelu | muokkaukset) (→‎Merkittävät paikat)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Maailmankartta
Manner sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla ja ilmasto on jotakuinkin eteläisen Ruotsin/Norjan vastaava. Pohjoisessa on enemmän lunta talvisin (lähes koko talven lumi peittää maata) ja etelässä vähemmän (pysyvä lumipeite lähinnä vain keskitalvella). Vuoristoissa toki lumipeitettä enemmän kuin muualla.


Maailman asukkaat

Ihmiset

Ihmiset muodostavat suurimman osan populaatiosta. Ihmiset ovat levittäytyneet maailman joka kolkkaan.

Kääpiöt

Kääpiöiden kaksi päärotua ovat molemmat käyneet melko harvinaisiksi ja syrjäänvetäytyviksi. Vuorikääpiöt asuvat Khondarissa ja syrjäänvetäytyvät syväkääpiöt asuvat Dualdnalissa. He ovat nykyään enää harvoin tekemisissä muiden kanssa. Uumenalasta löytyy mustakääpiöt (aka harmaakääpiöt tai duergarit).

Haltiat

Haltioista yleisimmin nähtyjä ovat metsähaltiat (eli pelimekaanisesti high elfit). Heidän rappeutuva metsävaltakuntansa sijaitsee keskellä mannerta Ikimetsässä. Pääkaupunki on Elmarind. Pohjoisessa asuvat harmaahaltiat. Heidän valtakuntaansa ihmisillä ei ole asiaa, eikä myöskään juuri muilla roduilla. Merihaltiat käyvät joskus harvoin kauppaa saaristossa asuvien ihmisten kanssa. Uumenalassa asuvat Drow-haltiat haluavat valloittaa ja alistaa maailman.

Maahiset

Maahisia ei ole olemassa (ihmisten mielestä). Svirfneblineitä (eli syvämaahisia) kuitenkin asuu Uumenalassa, mutta juuri kukaan ei ole kuullut niistä koskaan.

Muut rodut

Muita rotuja ei juuri ole, lukuunottamatta harvinaisia puoliörkkejä ja vastaavia sekarotuisia.

Hirviöt

Vaikutukseltaan suurin hirviörotu on örkit. Örkkiheimoja asuu ympäri mannerta ja niiden pääasiallinen elinkeino on ryöstely ja metsästys. Ogreja asuu myös ympäri mannerta, mutta eniten vuorilla ja niiden lähialueilla. Nekin ryöstelevät. Lukumäärältään suurin hirviörotu on peikot. Ne asuvat myös ympäri mannerta luolissaan ja tulevat niistä ulos öisin ryöstelemään. Muita satunnaisia hirviöitä on myös, mutta luultavasti "tavallista" fantasiamaailmaa vähemmän.

Merkittävät paikat

Karkeamaan kuningaskunta (ihmisten)

Pohjoisin ja pienin kuningaskunta mantereen kuningaskunnista. Rajoittuu pohjoisessa Rajajokeen, lännessä Susimetsän loppuun asti. Karkeamaan kuningaskunta katsoo omaksi alueekseen myös Puolitaipaleen kylän (niinkuin katsoo myös Viljalaakson kuningaskunta). Kuningaskunta on käytännössä hajonnut, sillä lähes kaikki aateliset on teloitettu ja kaupungit valloitettu.

Viljalaakson kuningaskunta (ihmisten)

Keskimmäinen ja väkiluvultaan runsain (lähinnä suuren pääkaupunkinsa ansiosta) kuningaskunta. Rajoittuu pohjoisessa Susimetsään, lännessä Kääpiövuoriin ja etelässä Rind-järvestä laskevaan Sinivirtaan. Katsoo kuitenkin myös Puolitaipaleen kylän kuuluvan alueeseensa. Kuningaskunta on käytännössä hajonnut, sillä lähes kaikki aateliset on teloitettu ja kaupungit valloitettu.

Loimutulen kuningaskunta (ihmisten)

Eteläisin kuningaskunta. Rajoituu koillisessa Sinivirtaan ja Rind-järveen ja pohjoisessa Ylätasanteenniittyyn ja Kääpiövuoriin. Nykyään kuningaskuntaan kuuluu nimellisesti kaikki Pohjolan kaupungit Talvihovia lukuunottamatta. Käytännössä Etelän Imperiumin nimittämät kuvernöörit kuitenkin hallitsevat valloitettuja kaupunkeja.

Tuulisalon kuningaskunta (ihmisten)

Pauhun saarella sijaitseva kolmen kaupungin kuningaskunta. Huhutaan rahoittavan merirosvoja jotka ryöstelevät rannikkokaupunkeja ja kappaavat niistä ihmisiä myytäväksi orjaksi Etelän imperiumiin. Orjuus sallittua myös täällä. Etelän Imperiumin vasallikuningaskunta.

Saarelan vapaakaupungit (ihmisten)

Saarelan vapaakaupungit (Rauskunkylä ja Sinikko) ovat pohjoisin osa maailmassa, missä ihmisiä asuu. Saarela on kuuluisa valaanluisista esineistään.

Selustan vapaakaupungit (ihmisten)

Selustan vapaakaupungit (Selusta ja Tervaharju) ovat varsin syrjässä mantereen länsiosissa huonojen kulkuyhteyksien päässä. Ne eivät juurikaan kiinosta ketään.

Elmarindin Ikuinen haltiavaltakunta

Elmarindin haltiavaltakunnassa asuivat maailman kaikki metsähaltiat. Nykyään valtakunta on käytännössä tuhoutunut, sillä Drowit hyökkäsivät kaupunkiin ja aiheuttivat sen tuhoutumisen. Suuri osa kaupungin entisistä asukkaista asuu nyt Sinivirran lähistöllä olevassa pakolaisleirissä.

Khondarin vuorikääpiöiden kuningaskunta

Khondarin näkyvin osuus on vuoren rinteeseen rakennettu komea linnoitus-kaupunki. Suurin osa kaupungista on oikeasti maan alla (ja se ei ole ainoa kaupunki, mitä kääpiöt ovat sinne rakentaneet). Asukkaita n. 30 000. Pääelinkeinot: käsityöläiset, kaivostoiminta, kauppa Viljalaakson kanssa.

  • Kaupungit (maan päällä): Khondar

Dualdnalin syväkääpiöiden kuningaskunta

Dualdnal sijaitsee kokonaan Rajavuorten alla. Pinnalla näkyy ainoastaan iso ja aina vartioitu portti. Kaikki yhteydet ulkomaailmaan katkesivat kun Duergarit valloittivat kaupungin.

LOMDD