LOMDD:Kirkot

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 4. kesäkuuta 2010 kello 19.28 – tehnyt Victor0 (keskustelu | muokkaukset) (→‎Opas)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Aika

Organisaation nimi: Ikuisen Ajan kirkko

Päämaja: Loimutulen kaupungissa oleva Ajan pyhättö -niminen varsin pramea katedraali

Kuvaus: Ajan kirkko hoitaa yhteiskunnassa alkeellista oikeuslaitoksen virkaa. Se katsoo voivansa neuvoa hallitsijoita tehtävässään ja varsinkin lakien säätämisessä ja tulkitsemisessa. Todellisuudessa aateliset edelleen tuomitsevat kaikki merkittävät kiista-asiat ja kirkko hoitaa vain sellaiset asiat, joita aateliset eivät viitsi tai ehdi hoitaa, eli rahvaan oikeus- ja lakiasiat. Kirkolla on myös joissain suurimmissa kaupungeissa poliiseja, jotka toimivat kaupungin vartioston kanssa yhteistyössä ja yrittävät parhaansa mukaan tunkea nokkansa jokaisen rikoksen selvittämiseen, joka kaupungissa tapahtuu. Kirkon jäseniä ja varsinkin pappeja kutsutaan joskus leikkisästi vanhuksiksi tai kääkiksi (ei yleensä päin naamaa).

Maaäiti

Organisaation nimi: Äidin kirkko

Päämaja: Viljalaakson kaupungissa. Elämän lähde -niminen Kivinen kirkko pienehkön puiston keskellä.

Kuvaus: Maaäiti on monen maanviljelijän suosikkijumala ja näin ollen Äidin kirkko on pahin "multavarpaiden" keskittymä mitä kaupungista voi löytyä. Kirkon tehtävänä on ottaa vastaan pieniä lahjoja maanviljelijöiltä Maaäidille ja rohkaista (ja ehkä jopa neuvoa, mutta ei tätä kukaan pappi enää nykyään osaa) maanviljelijöitä, mutta ennenkaikkea kannustaa heitä tekemään ahkerasti töitä. Jos aatelinen haluaa vaikuttaa maanviljelijöihin, hän tekee sen Maaäidin kirkon kautta. Yksi ainoista kirkoista, joka hyväksyy (mutta ei todellakaan kannusta) myös naisia papeiksi.

Myrskyherra

Organisaation nimi: Ilmavaltiaan kirkko

Päämaja: Kuninkaansataman satamassa oleva Aaltotalo (kivinen iso kirkko nykyään)

Kuvaus: Myrskyherran pappeja kutsutaan usein Myrskyn tyynnyttäjiksi. Kirkon tehtävänä on ottaa vastaan lahjuksia merenkävijöiltä, jotta Myrskyherra pysyy tyytyväisenä eikä lähetä myrskyä upottamaan laivoja. Samoin rahvas antaa lahjoja kirkolle, jotta kalansaaliit pysyisivät suurina. Kirkko on nykyään läheisesti tekemisissä Merikauppiaiden killan kanssa, joka hoitaa satamia suurissa kaupungeissa. On jopa epäilty, että Myrskyherran kirkko johtaa kiltaa, mutta virallisesti ne ovat eri organisaatioita.

Petoherra

Organisaation nimi: ei virallista nimeä

Päämaja: ei virallista päämajaa

Kuvaus: Petoherralla ei ole kunnon järjestäytynyttä kirkko-organisaatiota. Useimmissa kaupungeissa on kuitenkin joku paikka tai henkilö, jota pidetään tärkeänä Petoherran palvomisessa. Petoherra ei ole kovin suosittu jumala nykyään.

Suojelija

Organisaation nimi: Kilven kirkko

Päämaja: Viljalaakson kaupungissa oleva linnoituskirkko/ritariorganisaation tukikohta nimeltään Suojamuuri

Kuvaus: Suojelijan papit ovat yleensä sotureita. Kirkko toimii pääasiassa aatelisten rahoittamana, sillä omaa "liiketoimintaa" sillä ei ole.[KESKEN]

Opas

Organisaation nimi: Viimeiset Paimenet

Päämaja: Viljalaakson kaupungissa olevan pienen (lähinnä aatelisten) hautausmaan keskellä oleva Harmaa Kirkko.

Kuvaus: Oppaan kirkon tehtävänä lohduttaa ihmisiä tiedolla, että kuolemassa ei ole kärsimysta (jos elää hyveellisen elämän) ja toisaalta kannustaa ihmisiä hyveelliseen elämään kuolemanpelon voimin. Kirkko hoitaa aatelisten näyttävät hautajaisseremoniat ja pitää huolta, että heidän tekonsa säilyvät muistissa. Monet papeista ovat oppineita historioitsijoita. Kirkolla on laaja kokoelma historiankirjoja. Papit ottavat vastaan lahjat ihmisiltä ja antavat heille neuvoja miten heidän pitäisi elää elämänsä, jotta Opas tuomitsisi heidät mahdollisimman hyvin (eli niin, että pääsee Ylitaivaaseen). Oppaan kirkko virallisesti sallii naispapit, mutta epävirallinen kanta on se, että naiset ovat usein huono esimerkki hyveellisestä elämästä ja heillä ei useinkaan ole tarpeeksi aivokapasiteettia neuvomaan muita, joten heillä ei ole mitään asiaa kirkon johtaviin tehtäviin. Tästä huolimatta, kirkon johtana toimii nainen, Arkkipiispa Marie Oka.

Varjo

Organisaation nimi: ei virallista nimeä

Päämaja: ei virallista päämajaa

Kuvaus: Varjon Palvojat, Varjonpalvojat, Varjon kätyrit, jne. on epävirallinen organisaatio, joka toimii salassa. Kukaan, paitsi jäsenet eivät tiedä kuka kirkkoa johtaa, jos kukaan. Kirkko muodostuu paikallisista soluista, joita johtaa yksi henkilö. Ainoastaan solun johtaja tietää muista soluista. Kirkon tehtävänä on etsiä sopivia jäseniä ja laajentaa vaikutusvaltaansa (erinäisin tavoin). Kirkon "näkyvin" osuus on Varjomurhaajien kilta. Varjomurhaajat ovat salamurhaajia, joita kuka tahansa voi palkata tappamaan kenet tahansa. Varjomurhaajat palkataan jättämällä kirjoitettu viesti, jossa mainitaan oma nimi ja yhteystiedot ja kohteen nimi, uudenkuun aikaan, keskiyöllä paikkaan, jonka useimmat tietävät tai kuvittelevat tietävänsä erinäisten huhujen kautta.

Soihdunkantaja

Organisaation nimi: Valontuojat

Päämaja: Kirkolla on kaksi päämajaa, jotka kilpailevat keskenään, siitä kumpi on "oikea". Toinen on Loimutulen kaupungissa sijaitseva vanha Auringon Temppeli, joka ironisesti paloi lähes maan tasalle ennen sisällissotaa, mutta on jo rakennettu uudestaan. Toinen on Karkeamaan kaupungissa sijaitseva Sielujen Majakka -niminen komea kirkko, jossa on komea torni, jossa palaa aina mukava notski.

Kuvaus: Kirkon tehtävänä on nimellisesti ylläpitää ihmisten hyvinvointia ja auttaa heitä hädän hetkellä, mutta todellisuudessa heidän tehtävänsä on enemmänkin tuomita Varjon kätyrit kuolemaan. Varjon kätyrit poltetaan elävältä. Kirkolla on maineikas (ja ihan hiton pelätty) inkvisitio-organisaatio, joka "metsästää pahuutta, missä ikinä se hiipii". Inkvisiittorit katsovat olevansa lain ulkopuolella, sillä he palvelevat suoraan "Hyvyyttä ja parempaa tulevaisuutta". Monikaan aatelinen ei jaksa vaivautua laittamaan inkvisiittoreita kuriin osin sen takia, että heitä luultavasti syytettäisiin siinä tapauksessa Varjon kätyreiksi, ja osin siksi, että inkivisiittorit pitävät pahimmat rikolliset ja muut epätoivotut varsin hyvin kurissa. Kirkon sisällä on monta eri faktiota, jotka kiistelevät siitä, kuinka kovaa linjaa (tai pehmeää) kirkon pitäisi noudattaa tehtävissään. Nykyinen kirkon johtaja Arkkipiispa Revontuli on kaikkien onneksi varsin maltillinen. Kaikesta huolimatta kirkolla on varsin laaja kannattajakunta (vissiin pelosta).

Rakentaja

Organisaation nimi: Tiedon Takojat

Päämaja: Rautarinteen kaupungissa sijaitseva Sielun Alasin niminen kivi/metallikirkko

Kuvaus: Rakentajan kirkko on maallisin kaikista kirkoista. Sen toiminnot eivät niinkään keskity uskon levittämiseen vaan kaupan ja käsitöiden edistämiseen. Kirkosta on versonut Kauppiaiden kilta ja Seppien kilta, jotka ovat molemmat yhdessä Merikauppiaiden killan kanssa koko mantereen kattavia organisaatioita (vähän kuin ay-liike, mutta ei lähellekään, ja eivät ne oikeasti kata koko mannerta). Killat maksavat kirkolle osuuksia killan tuotoista ja yrittäjän maksavat killalle osuuksia tuotosta (jos haluavat kuulua kiltaan ja se on käytännössä pakollista). Rakentajalla ei ole paljoakaan aktiivisia palvojia, mutta useimmat jotka jotain valmistavat tai myyvät lausuvat ainakin pienen rukouksen Rakentajalle silloin tällöin.

Kade

Organisaation nimi: ei virallista nimeä

Päämaja: ei virallista päämajaa

Kuvaus: Sielunturmalla ei ole virallista kirkko-organisaatiota, mutta on yleisesti tiedossa, että Varkaiden kilta on Kateen palvojien kokoontumispaikka. Varkaiden killasta ei sitten juuri muuta tiedetäkään.


Ainoa jumala

Organisaation nimi: ei virallista nimeä
Päämaja: Etelän imperiumin pääkaupungissa
Kuvaus: Uusi uskonto, joka on juuri saapumassa pohjoiseen kauppiaiden ja muiden sieltä tulijoiden mukana.
Ihmisten jumalat
LOMDD